Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.120.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
ibme74 kaže...

Da sve ce sljakati, samo napisi tocan model monitora da vidimo da nisi piknuo neki TN

dvoumim se izmedju ova dva monitora

Samsung LC24F350FHUXEN 23,5 LED IPS ( ovaj trenutno ima u radnji i njega sam danas gledao )

Aoc G2460VQ6 LED GAMING ( ovaj pise da imaju na stranici ali ga danas nisam vidio na izlogu )

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 23:39 (Nedac10).
11 godina

Ovaj AOC ne, taj je TN panel... ovaj prvi ti je isto freesync ali ti to nema puno smisla ako uzimas nvidia grafu

11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

nemaš u linksu ništa za te novce (čitaj nemaju G4560, za sve ostalo je 1.300kn premalo jer sam najjeftiniji CPU dode toliko). Također morat češ mjenjati i RAM na DDR4 tako da ti je 1.300kn stvarno malo... jedino da ideš na nešto rabljeno tipa i5 4460 + H81 ploča i da zadrzis ram koji sada imas

A dali ce se ovo slagati

i jos stavim svoje ddr3 ram plocice ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 12:32 (black2).
11 godina

Taj i3 je bacanje love, radje daj 1.000kn za g4560 + 8GB DDR4 jer ces imat iste performanse a presao si na novu platformu

11 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Koju maticnu onda da uzmem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
...................................... funny facts
9 godina
neaktivan
Pozdrav, upgrejdao bih komp malo ali nisam ni sam pametan koju kombinaciju da uzmem. Imam 144hz monitor te igram na 1080p. Najviše komp koristim za igranje igra.
Trenutna konfiguracija pose pod moj pc.
Jedna varijanta bi bila dodati jos 8gb rama te piknuti jedan i7 za socket 1150, a druga da uzmem novu maticu, 16gb ddr4 rama te noviji i5 ili i7? Koja varijanta bi mi dala najbolje perfomanse za cijenu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Infern0_VZ kaže...
Pozdrav, upgrejdao bih komp malo ali nisam ni sam pametan koju kombinaciju da uzmem. Imam 144hz monitor te igram na 1080p. Najviše komp koristim za igranje igra.
Trenutna konfiguracija pose pod moj pc.
Jedna varijanta bi bila dodati jos 8gb rama te piknuti jedan i7 za socket 1150, a druga da uzmem novu maticu, 16gb ddr4 rama te noviji i5 ili i7? Koja varijanta bi mi dala najbolje perfomanse za cijenu?

ram-i ti nece pomci ni 1%, treba ti "napucani" i7 4790k, pogotovo ako igras mp igre, i7 tu daje cca 30% bolji framerate s tom tvojom grafom, ja u bf4 imam cca 170 avg ili u zatvorenim mapama 200+fps-a, ultra bez AA!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

koliko imas love za taj sport?

9 godina
neaktivan
Znaci ako uzmem noviji i7, maticnu i ram imao bih slicni fps kao i da bacin u trenutnu konfu 4790k?
Upgrejd maticne i rama je neisplativ kolko vidim, sad bas gledam po Youtubeu neke reviewe buildova.
Da idem na noviju platformu potrosio bih 5000kn samo za novi i7, maticnu i rame,a fps mi ostao isti, prokleti marketinski trikovi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav,

vidim da je stigao ryzen 3, pa me interesira ako bih mogao od svoje konfe ostaviti neke komponenete i nadograditi na AM4. 

Procesor: AMD A8-7600
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A8-7600.html

Matična ploča: ASUS A88XM-E/USB 3.1
https://www.asus.com/Motherboards/A88XM-E-USB-3-1/specifications/

Napajanje: FORTRON HEXA PLUS 400W, 80+

Memorija: PATRIOT VIPER3 (2x4GB stabilna na 2133 MHz)

SSD: KINGSTON HYPER X 120 GB

CPU cooler: ARCTIC COOLING FREZZER

uzeo bih R3 1200 i clockao ga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Infern0_VZ kaže...
Znaci ako uzmem noviji i7, maticnu i ram imao bih slicni fps kao i da bacin u trenutnu konfu 4790k?
Upgrejd maticne i rama je neisplativ kolko vidim, sad bas gledam po Youtubeu neke reviewe buildova.
Da idem na noviju platformu potrosio bih 5000kn samo za novi i7, maticnu i rame,a fps mi ostao isti, prokleti marketinski trikovi!

ma netreba ti nikakva nova ploca, puknes 4790k koji radi na stocku od 4.4ghz na tu svoju, radit ce sve besprijekorno, samo updejtaj plocu na zadnju verziju! samo sto polovnih nazalost na njusci nema, stavi tu oglas na bug-u da  trazis 4790k mozda ti se netko javi!lp

edit.

kolega http://www.bug.hr/forum/user/luka123/46515.aspx prelazi na novu platformu pa ga pitaj za cpu( mozes i i7 4770k), ovaj njegov je vec delidan pa ga mozes dobiti jeftinije ako ti to ne smeta

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 18:32 (Stjepanj).
12 godina
protjeran
mikiFrajer kaže...

Pozdrav,

vidim da je stigao ryzen 3, pa me interesira ako bih mogao od svoje konfe ostaviti neke komponenete i nadograditi na AM4. 

pa mozes ostaviti samo napajanje i ssd, to ti je totalno neisplativo, takoder ces ostati i bez gpu-a! ako nemislis nadografivati gpu na znatno jaci prelazak na novu platformu ti je neisplativ u svakom pogledu, bacanje novaca!LP

7 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
mikiFrajer kaže...

Pozdrav,

pa mozes ostaviti samo napajanje i ssd, to ti je totalno neisplativo, takoder ces ostati i bez gpu-a! ako nemislis nadografivati gpu na znatno jaci prelazak na novu platformu ti je neisplativ u svakom pogledu, bacanje novaca!LP

Što ako bi uzeo G4560 i ostavio i RAM-e? ionak mi komp služi za PUBG i LOL? da li bi se onda isplatilo?

12 godina
protjeran
Treba ti i Ddr4..lp
7 godina
https://www.links.hr/hr/adapter-delock-hdmi-m-na-vga-z-25-cm-200600220

Da li je ovo aktivni adapter i oce li moci pretvarati signal sa r9 270x hdmi na vga ?
Trust nobody, become the best !
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Mr.ddevil kaže...
https://www.links.hr/hr/adapter-delock-hdmi-m-na-vga-z-25-cm-200600220

Da li je ovo aktivni adapter i oce li moci pretvarati signal sa r9 270x hdmi na vga ?

Šta će ti aktivni adapter za R9 270X? Aktivni adapteri trebaju za RX i GTX10xx seriju.

7 godina
Aj super, manji trosak
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mikiFrajer kaže...

Pozdrav,

Procesor: AMD A8-7600
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A8-7600.html

Matična ploča: ASUS A88XM-E/USB 3.1
https://www.asus.com/Motherboards/A88XM-E-USB-3-1/specifications/

Napajanje: FORTRON HEXA PLUS 400W, 80+

Memorija: PATRIOT VIPER3 (2x4GB stabilna na 2133 MHz)

SSD: KINGSTON HYPER X 120 GB

CPU cooler: ARCTIC COOLING FREZZER

uzeo bih R3 1200 i clockao ga.

Tebi se najvise isplati prvotno kupit graficku zapravo, kako uopce upalis PUBG s tom konfom nije mi jasno

Burek s mesom
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 22:47 (KKristijan).
11 godina

KKristijan APU cpu mabye?

13 godina
ibme74 kaže...

KKristijan APU cpu mabye?

Da, nije mi jasno kako to uopce vrti main menu od PUBGa na vise od 10 fpsa

Burek s mesom
16 godina

Opcenito pitanje, sto bi upgrejdali na mom kompu, zadovoljajn sam igranjem na Full Hd, moje misljenje da bi trebalo graficku?

Ako je ona molim neku preporuku do 2500kn, max 3000kn ako se isplati razvuci. Iskljucivo Nvidia grafa dolazi u obzir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
walentkane kaže...

Opcenito pitanje, sto bi upgrejdali na mom kompu, zadovoljajn sam igranjem na Full Hd, moje misljenje da bi trebalo graficku?

Ako je ona molim neku preporuku do 2500kn, max 3000kn ako se isplati razvuci. Iskljucivo Nvidia grafa dolazi u obzir.

klik

13 godina
Stjepanj kaže...
Infern0_VZ kaže...

ma netreba ti nikakva nova ploca, puknes 4790k koji radi na stocku od 4.4ghz na tu svoju, radit ce sve besprijekorno, samo updejtaj plocu na zadnju verziju! samo sto polovnih nazalost na njusci nema, stavi tu oglas na bug-u da  trazis 4790k mozda ti se netko javi!lp

edit.

kolega http://www.bug.hr/forum/user/luka123/46515.aspx prelazi na novu platformu pa ga pitaj za cpu( mozes i i7 4770k), ovaj njegov je vec delidan pa ga mozes dobiti jeftinije ako ti to ne smeta

Da prelazim "vjerojatno" postoji i sansa da propadne sve, ali nitko ne stavlja vrijednost/procjenu ja sam mislio sve u kompletu prodati. A presao bih na Threadripper vjerojatno. Cini mi se kao dobar ulog za sljedecih uhuhu godina, a treba mi zvjer za poslovne stvari te igre tu i tamo.

Inace cekam 31.10. Zbog poslovnog ugovora. Tako da nista nije sigurno, a opet imam i tehnicki za auto.

Bio je plan 8 mjesec prodati i preci na novu platformu, ali kako stvari stoje zasad labavo.

everyday i'm shuffling...
8 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam HP Compaq 510B, i htio bih kupit novu grafičku, no međutim, nisam siguran koja će pasat, jer mi ramovi nisu pasali bilo kakvi, nego samo službeni HP-ovi,pa ne bih baš htio kupit nekaj, a da ne paše. Znam da je to starija kanta, al ne bih kupovao novu ploču i to, nego sam baš mislio ovog nabrijat koliko ide, razmišljao sam o GTX 750 Ti, al sam čitao malo po forumu i sad više niš ne znam. Imam 4 Gige ram-a, čak bi uzeo i procesor na 2.9 GHz, tek tolko da je najjače kaj može unutra :D

CPU:Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz

4 GB RAM-a

0 0 hvala 0
11 godina

Taj CPU ne moze iskorisiti ni GTX550 a kamoli 750TI

13 godina

Probaj saznat koju tocno maticnu ima i ako moze, mozda mozes dici proc na Q9200 za 200-ak kn koji je skroz ok za piknut 750ti. (Makar ako ides polovno preporucam HD7850, GTX 660/Ti vise jer su im cijene tu negdje, probaj naci sa 2GB GDDR5). Ako ides novo onda nikako 750Ti nego RX 460 - 560.

EDIT: Realno najbolja ti je opcija nac neki MBO + CPU kombo na njusci umjesto da se tu prcas stim HPovim cudom koji ima Q6600/Q8200, mozes nac i za 400kn s ramima i samo stavis u to kuciste i pik graficku.

Burek s mesom
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 21:28 (KKristijan).
12 godina
neaktivan
Tom Traubert kaže...

Pozdrav,

imam HP Compaq 510B, i htio bih kupit novu grafičku, no međutim, nisam siguran koja će pasat, jer mi ramovi nisu pasali bilo kakvi, nego samo službeni HP-ovi,pa ne bih baš htio kupit nekaj, a da ne paše. Znam da je to starija kanta, al ne bih kupovao novu ploču i to, nego sam baš mislio ovog nabrijat koliko ide, razmišljao sam o GTX 750 Ti, al sam čitao malo po forumu i sad više niš ne znam. Imam 4 Gige ram-a, čak bi uzeo i procesor na 2.9 GHz, tek tolko da je najjače kaj može unutra :D

CPU:Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz

4 GB RAM-a

Uzmi procesor Q8400 s Njuškala i grafu RX 460 ili malo jaču RX 570.

7 godina
Koje napajanje ima, neznam oce li mu odgovarat stock napajanje

Ps, di mogu nac maticnu socketa 1155 u splitu ? , proizvode li se uopce vise ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Mile 74 kaže...

Uzmi procesor Q8400 s Njuškala i grafu RX 460 ili malo jaču RX 570.

Ja sam imao Q8200 uparen sa HD6850 i u CPU intensive igrama sam iamo teški BN. Npr GTA 5 CPU usage 100% grafa od 55-60% max. E sad zamisli tek BN sa RX460/560 (btw ono je 560 ne 570 kako si napisao).

Rađe neka si nabavi nek urabljenu GTX660/750 sa 2GB VRAM-a, i s njima će imati iste performanse na tom Q8400 a opet će osjetno uštediti lovu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice