Nema smisla i3 pored g4560
Savjeti o nadogradnji računala
- poruka: 24.623
- |
- čitano: 4.120.015
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi,
Planiram kupiti novi procesor i s time novu matičnu i prijeći na DDR4 RAM.
Moje trenutačne komponentu su:
Grafička kartica - Sapphire AMD Radeon RX 480 NITRO+ GDDR5 8GB/256bit, 1342MHz/2000MHz, PCI-E 3.0 x16, HDMI, 2xDVI, 2xDP, Dual-X Cooler RGB(Double Slot), Lite Retail
Matična - ASRock 980de3/u3s3
Procesor - AMD FX 8350 (4000Mhz ,16MB,32nm,125W, AM3+, Piledriver)
Napajanje - Corsair VS Series, 650 Watt, ATX, ATX12V v2.31
RAM - 2 x DDR3 8GB (1x8GB) Kingmax, 1600MHz, non-ECC, CL9.0, FLGG
Hlađenje - Cooler Master Hyper 212 EVO
Na umu mi je Intel Core i7 7700K (Ne želim uzimati Ryzen).
No nisam siguran koju da matičnu uzmem. Trebala bi mi Z270 s socketom 1151.
Konzultirao sam se s nekoliko ljudi i govore mi da je od Asusa najbolja, no ja nemam namjeru za overclockanjem i takvih stvarima stoga želim nesto jednostavnije i jeftinije.
Ovo su neke koje sam gledao no nisam siguran.
(Ako mislite poslati link neke druge matične, molim vas da je iz istog dućana u kojem uzimam sve ostalo, hvala.)
I jos mi je potrebna RAM memorija, a nju sam planirao uzeti od Corsaira 2x8GB DDR4 što veće moguće brzine.
Hvala.
Pa ako nećeš klokat ne bacaj pare na K procesor i Z270 matične, uzmi obični i7 7700 i B250 ploču.
1 x Intel CPU Desktop Core i7-7700 (3.6GHz, 8MB,LGA1151) box
1 x GIGABYTE GA-B250M-DS3H, 4xDDR4, S.1151, KabyLake
1 x Patriot Viper4, 2400Mhz, 16GB (2x8GB), CL15
Ukupno: 4197,00 kn
Pozdrav svima
Gore 280 mm radijator ide teško jer em lupa u ploču, a na zadnji ventilator možeš zaboraviti jer nema mjesta više za njega,
gubiš mogućnost zvučne izolacije na vrhu.
Naprijed mislim da ti od osam vijaka bude pasalo šest, donja dva ne odgovaraju po položaju rupa, moguće je da će ti i crijeva
biti kratka.
Fino si uzmi NZXT Kraken X52 240 mm radijator, nema neke razlike velike u performansama, stavi ga naprijed, sve odgovara
i crijeva su duža tako da neće biti nikakvih problema, preporučio bih ulaganje u Noctua NF F12 PWM ventilatore te njihovu
ugradnju u pull (unutarnja strana radijatora) jer nema nekoga velikoga utjecaja na performanse, a lakše možeš čistiti radijator
ako nema ventilatora ispred njega, problema sa pregrijavanjem GPUa nećeš imati sigurno iako će po njemu puhati topli zrak iz radijatora,
uvijek na dno možeš staviti jedan kvalitetan 120/140 mm ventilator da direktno puše po kartici ako slučajno bude problema.
Ako baš želiš 280 radijator, uzmi si Fractal Define S bolje.
Razmislio i o i5 7600, soma kuna je je jeftiniji od i7 a u igrama nebudeš ni vidio razliku.
https://www.nabava.net/search.php?q=i5+7600
Također pokušaj ovo kaj ti picajzla predlaže, makar je to sve teže jer se proćulo pa sad svi prodaju RX-ce.
Pozdrav ljudi,
Planiram kupiti novi procesor i s time novu matičnu i prijeći na DDR4 RAM.
Cek a koji monitor imas i sta mislis raditi na kompu osim gaminga?
G4560 + GIGABYTE GA-B250M-DS3H + 2x4GB DDR4 2400MHz - odprilike 1.600kn
Uzeo ovo + M2 SSD. Hvala na pomoći.
Imam 300e na bacanje, pa me zanima ima li ikakvoga smisla unaprijediti nešto (konfiguracija s profila).
Uzmi još koji HDD, vidim da ti manjka
Ja osobno bi promjenio tu lošu seriju (VS) Corsair napajanja. Ostalo ti je ok, pogotovo ako još igraš na 1080p
Imam 300e na bacanje, pa me zanima ima li ikakvoga smisla unaprijediti nešto (konfiguracija s profila).
Kupi zeni/curi/mami nesto.
5.1
Pozdrav, frend bi radio upgrade sa:
phenom II x6 1055T
8GB DDR3
R9 270X 2GB
Asrock 870 extreme3
Pa bi mi trebala pomoc oko odabira. Raspolažemo sa 4000-4500kn. Kupovalo bi se u HG spotu ili Linksu, pošto ne želi naručivati s neta. Nisam u toku više pa me zanima zašto je nestašica AMD RX 4xx/5xx serije? Također ima Raijintek Aidos hladnja, ali pretpostavljam da nece ici na novije i5-ce(na ryzena znam da neće). Ja sam brzinski nabacao CPU, RAM, GPU i MBO s dvije opcije, pa ako može prijedlog za neš bolje/kvalitetnije složeno. Btw mogu se kombinirat obje trgovine, ne mora biti sve iz jedne. Hvala i Lp
Preporučam ove komponente:
Ryzen R5 1600
Gigabyte B350 Gaming 3
2x8GB 3000MHz DDR4
da ako mozes pristit 1080 onda nju
nac postenu cijenu je malo tesko (kad je 1080ti izasla nvidija je spustila ocima cijene za 200$ ali vecina hr trgovina je psustila samo 50% od toga a neke nisu nista)
evo jedne http://prntscr.com/fki2np dolazi sa 3 godine garancije
druga http://prntscr.com/fki4ev ima bolje hladenje ... ventilatori se ne pale dok ne dode na 60c a max oc je na nekih 69c sa mozda 50% vrtnje ventilatora i stvarno su besumni ..... negativno je to sto je nekih 300kn vise i dolazi samo sa 2 godine garancije
msi gamin x ti je skoro 600kn vise od ove prve sa isto 3god garancije
Evo danas sam htio naruciti, jucer je cijena bila 4200 koliko pise vec. Danas vec ... 4800
https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-palit-geforce-gtx-1080-jetstream-8gb-gddr5x/81163 toliko o kupnji u HR...
Evo danas sam htio naruciti, jucer je cijena bila 4200 koliko pise vec. Danas vec ... 4800 4.900
https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-palit-geforce-gtx-1080-jetstream-8gb-gddr5x/81163 toliko o kupnji u HR...
Imas ovdje za 4.580kn klik
Pozdrav
Nadogradio bi računalo do nekih 2500 kn pa me zanima dal da prema mojoj konfiguraciji mijenjam procesor ili graficku?
Konfiguracija je sljedeća:
Kingston 8gb 1600 MHz
R9 380 GDDDR5 2 gb
Napajanje Enermax 500 W
AMD FX 8300
LC Power LC-CC -95
Matična Asus M5A78L-M LE/USB3
Znam da su i matična i hlađenje na knap pa bi i to vjerojatno mijenjat pa me zanima da li se isplati više mijenjat procesor ili grafičku i koji od to dvoje će dati bolju kvalitetu u igranju?
Hvala
Platformu i napajanje pa nakon toga graficku
Pozdrav
Nadogradio bi računalo do nekih 2500 kn pa me zanima dal da prema mojoj konfiguraciji mijenjam procesor ili graficku?
Konfiguracija je sljedeća:
Kingston 8gb 1600 MHz
R9 380 GDDDR5 2 gb
Napajanje Enermax 500 W
AMD FX 8300
LC Power LC-CC -95
Matična Asus M5A78L-M LE/USB3
Znam da su i matična i hlađenje na knap pa bi i to vjerojatno mijenjat pa me zanima da li se isplati više mijenjat procesor ili grafičku i koji od to dvoje će dati bolju kvalitetu u igranju?
Hvala
Mozes staviti RX 470/570 i imaces osjetno jacu grafiku koja ce raditi sasvim dobro sa tim FX-om.
Ali realno ploca ti je banana nije za 8 core FX ne bi bilo lose prodati cpu/plocu/ram i preci na DDR4 platformu.
Najveci problem je naci grafu jer ih nema nigdje.
ja bih jos 8gb rama dodao. Prodao tu graficku stavio bolju koju je kolega naveo 2GB VRAM-a je dosta slabo ili moj savjet:
Kupis polovnu 390, samo da nije strix model. Ili ako hoces novo 480.
ja bih jos 8gb rama dodao. Prodao tu graficku stavio bolju koju je kolega naveo 2GB VRAM-a je dosta slabo ili moj savjet:
S tim napajanjem može zaboraviti na R9 390, a što se RX480 tiče sretno mu sa potragom za njom, teško da će ju naći, osim ako nije spreman preplatiti ju po ovim rudarskim cijenama.
S tim napajanjem može zaboraviti na R9 390, a što se RX480 tiče sretno mu sa potragom za njom, teško da će ju naći, osim ako nije spreman preplatiti ju po ovim rudarskim cijenama.
uhh, nisam ni pogledao napajanje.Jel ova maticna ima pci -e 2.0? Stavljat 480 opet neisplativo onda... na ovu konfu.
a za cijene stvarno sto se događa... taman prodam prosli tjedan sve super cijene, gtx 1080 bila 4200... tip sa njuske prodavao za 3300 od msi iz zadra u roku 10 min je prodao racun garancija...
sad sve otislo min 50-100 oira gore :(
aoc g2460pf
Osim gaminga nekad i radim u Photoshopu, vegasu.. nis posebno, ali planiram pocet ucit source engine.
Pozdrav.
Htio bih nadograditi svoju staru ATI HD4850.
Moje komponente su sljedeće:
Matična: Asrock A770DE+
RAM: 8 GB
CPU: AMD Phenom II x4 925
PSU: XFX 600W
Bitno mi je da ima hdmi (valjda svaka danas ima?) i da je upgrade od 4850, za čim manje novaca poželjno.
Hvala
Taj proc ne moze iskoristiti niti tu grafu koju imas, ili potrazi nekog phenoma 955 pa oc, ili skupljaj lovu za promjenu platforme
Pozdrav, isplanirao sam upgrade za PC i zaksnio za rx580 koja bi bila prvi izbor do 3000kn. Mozda krenem na NV, iako nisam jos siguran koju. Sto mislite o max grafi za moj FX 8350 na 4.4MHz prikaz na 2K monitoru.
Vecinom peglam RPG i ne treba mi nesto preko 100fps.
Sto mislite o "small Vegi" za 400€? Cekati ili ne?
taj fx po meni nije za nikaj iznad gtx960!lp
S obzirom da ima 2k monitor moze ici na jace grafe jer cpu nece imati toliku ulogu
Pozdrav, isplanirao sam upgrade za PC i zaksnio za rx580 koja bi bila prvi izbor do 3000kn. Mozda krenem na NV, iako nisam jos siguran koju. Sto mislite o max grafi za moj FX 8350 na 4.4MHz prikaz na 2K monitoru.
Vecinom peglam RPG i ne treba mi nesto preko 100fps.
Sto mislite o "small Vegi" za 400€? Cekati ili ne?
Pošto je u pitanju veća rezolucija ja bih ti preporučio GTX 1060 6GB