Ajmo rec da sam uzeo i3 koliko mi para jos treba za neku medium graficku?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa kako nece? Opet ce biti igrivije nego na integriranj grafici. Rekao je da samo novo dolazi u obzir tako da je RX460 minimum sto se isplati uzeti.
Ono sto sam ti ja predlozio, ispod toga nema nista da valja za gaming.
Novu nemas ispod cca 800kn, jbga kad neces polovno, tu na forumu imas dobrih ponuda!
S celeronom na 100% ces imati stuttering non stop...cpu prvo!

Ako je vjerovati jubitubiju taj klokani celeron moze fino sljakati sa solidnom grafom klik
Slazem se da mu trebam barem i3 ako hoce iskoristiti RX460 kako spada, ali ako se covjeku sada ne ulaze bas toliko love u PC moci ce piciti te 2-3 nezahtjevne igre koje igra osjetno bolje nego je sada mogao sa integrusom.
Ne treba mu i3 jer novi pentiumi imaju HT...
jel vi uopce citate postove jedni drugih? ovaj zadnji kaze ne treba mu i3 jer novi pentium ima ht a covjek lijepo ima h81 chipset i da bi uzeo ht pentium mora mijenjat plocu onda za te novce bolje da uzme i3 haswell. A drugo, opet se ponavljam po treci puta za csgo i lol mu ne treba vise od celerona, znam iz osobnog iskustva. Trece, za rx 460 ako ce bas mijenjati proc moze uzeti g3258 mirne duse i opet je unutar budzeta od 1500kn. Iako zasad moze samo grafu uzet pa ako pozeli kasnije igrati nesto nek nadogradi cpu iz haswell serije ovisno o budzetu i stvar rijesena.
Ako je vjerovati jubitubiju taj klokani celeron moze fino sljakati sa solidnom grafom klik
Slazem se da mu trebam barem i3 ako hoce iskoristiti RX460 kako spada, ali ako se covjeku sada ne ulaze bas toliko love u PC moci ce piciti te 2-3 nezahtjevne igre koje igra osjetno bolje nego je sada mogao sa integrusom.
Nevirujem jubitu nit mi pada na pamet gledat to jer taj celeron se ne može klokat

Dragi moji forumaši,
molio bih Vas kao veće znalce glede pomoći oko nadogradnje mog strojceka...
Moja mašina je par godina stari asus g750jx - t4073, link sa specifikacijama je tu...
http://www.notebook-specs.info/notebook-asus-g750jx-t4073-17-3-core-i7-8gb-1tb-gtx770mx-no-os.html
E sad, pošto laptop već oko 3 godine samnom, volio bih ga malo pomladiti i to je razlog zašto sam odlučio pomoc zatraziti ovdje, jer znam da ima ljudi koji znaju apsolutno sve o ovoj temi
a ja sam poprilicno zakrzljao... Dakle riječ je o laptopu koji nema ssd, 8gbddr3 itd itd...
Što mislite da bi bila donaprijed hbra nadogradnja jer riječ je o laptopu a svi znamo kako je nadogradnja jednoga poprilično limitirana stvar...?
Unaprijed hvala svim dobrim dušama...
Dragi moji forumaši,
molio bih Vas kao veće znalce glede pomoći oko nadogradnje mog strojceka...
Moja mašina je par godina stari asus g750jx - t4073, link sa specifikacijama je tu...
http://www.notebook-specs.info/notebook-asus-g750jx-t4073-17-3-core-i7-8gb-1tb-gtx770mx-no-os.html
E sad, pošto laptop već oko 3 godine samnom, volio bih ga malo pomladiti i to je razlog zašto sam odlučio pomoc zatraziti ovdje, jer znam da ima ljudi koji znaju apsolutno sve o ovoj temi
a ja sam poprilicno zakrzljao... Dakle riječ je o laptopu koji nema ssd, 8gbddr3 itd itd...
Što mislite da bi bila donaprijed hbra nadogradnja jer riječ je o laptopu a svi znamo kako je nadogradnja jednoga poprilično limitirana stvar...?
Unaprijed hvala svim dobrim dušama...
Prema podacima sa neta imaš m2 slot za SSD.
Ako ne onda ovo ispod.
Izbaciti DVDRW i kupiti ladicu i SSD od 256GB.
SSD staviti umjesto diska a disk u ladicu.
Dodati 8GB radne memorije, provjeriti koja je memorija u njemu, točan model i koliko keksa, jedan od 8GB ili 2x4GB.
U svakom slučaju SSD i 8GB radne.
Puno hvala na odgovoru i to brzom,
da budem apsolutno iskren ne razumijem se najbolje u sve točno napisano; Zaboravio napomenut da bih volio ostaviti dvdrw...
Dakle ideja bi bila ako sam shvatio točno:
1.) da nabavim SSD od 256GB koji se moze najnormalnije ubaciti i koristiti paralelno uz trenutni hard jer postoji slobodno predviđeno mjesto na kompu
2.) da 8gb trenutnog ddr3 rama zamijenim sa 16gb nekog najboljeg kojeg bi komp vrtio
i to je zapravo sve šta se moze unaprijediti na kompu..?
Pod uvjetom da ima laptop m.2 slot onda mozes imati i hdd i ssd a ako ima samo sata onda moras izbaditi hdd i ubaciti ssd
ako imas 8gb rama vec, ne treba ti vise zasad, prije ce te limitirati procesor i gpu nego 8gb rama...jos uvijek se u konfiguracije ubacuje 8gb osim u render strojeve
a uglavnom sto se nadogradnje laptopa opcenito tice, na njima se moze (najcesce) mijenjati samo rame, procesor i hdd i ssd...graficku se ne moze jer je zalemljena na maticnu
Puno hvala na odgovoru i to brzom,
da budem apsolutno iskren ne razumijem se najbolje u sve točno napisano; Zaboravio napomenut da bih volio ostaviti dvdrw...
Dakle ideja bi bila ako sam shvatio točno:
1.) da nabavim SSD od 256GB koji se moze najnormalnije ubaciti i koristiti paralelno uz trenutni hard jer postoji slobodno predviđeno mjesto na kompu
2.) da 8gb trenutnog ddr3 rama zamijenim sa 16gb nekog najboljeg kojeg bi komp vrtio
i to je zapravo sve šta se moze unaprijediti na kompu..?
Treba ti SSD od barem 120GB, 256GB poželjno.
Ako nemaš m2 slot, vjerojatno ne jer nisam našao na netu da imaš onda izbaciti ili HDD i staviti SSD, veći od toga ili izbaciti DVDRW što je najbolji i najlogičniji izbor, onda HDD u ladicu staviš i SSD na mjesto diska.
Skini CPUZ i vidi koji točno ram imaš, frekvencije, latencije i marku.
Kupiš još jedan stick od 8GB i to je to.
GPU nema smisla mijenjati, preskup sport ako je uopće moguće, neki modeli imaju zalemljen GPU.
Pod uvjetom da ima laptop m.2 slot onda mozes imati i hdd i ssd a ako ima samo sata onda moras izbaditi hdd i ubaciti ssd
ako imas 8gb rama vec, ne treba ti vise zasad, prije ce te limitirati procesor i gpu nego 8gb rama...jos uvijek se u konfiguracije ubacuje 8gb osim u render strojeve
a uglavnom sto se nadogradnje laptopa opcenito tice, na njima se moze (najcesce) mijenjati samo rame, procesor i hdd i ssd...graficku se ne moze jer je zalemljena na maticnu
Nemora, može kupit ladicu i imati SSD i HDD. Izbaci samo čitač.
GPU isto tako možda može mijenjati ali nema smisla.
Pozdrav, htio bih upgrejdati jednu staru konfiguraciju koju koristim za posao, browsanje, youtube. Ova stara ima AMD Athlon 64 x2 5600+ i 4Gb DDR2 400 Mhz te nekad zna "stucat" i prilikom browsanja. Ja sam mislio da bi problem mozda rijesio da uzmem neki polovni jaci procesor skupa sa maticnom, a da RAM ostavim. Da li je to ok ideja, moze li se taj pothvat izvesti za nekih 500 kn i sto biste preporucili da probam pronjuskati? Ako se moze i RAM ugurat do nekih 600kn onda bi i njih promijenio. Nije bitno da li je Intel ili AMD.
Tas konfa nebi trebala imati nikakvih problema sa surfanjem i slicnim stvarima. Skeniraj disk sa hdtune ( full scan) da nije valja on otisao. Moze biti i softwerski problem, instaliraj na novo windowse pa vidi onda. Daj tocne specifikacije kompa da se vidi sta se moze upgradati do 500kn ali po meni nema smisla bacati lovu na tu konfu jer je dovoljno jaka za normalan rad
Pozdrav, htio bih upgrejdati jednu staru konfiguraciju koju koristim za posao, browsanje, youtube. Ova stara ima AMD Athlon 64 x2 5600+ i 4Gb DDR2 400 Mhz te nekad zna "stucat" i prilikom browsanja. Ja sam mislio da bi problem mozda rijesio da uzmem neki polovni jaci procesor skupa sa maticnom, a da RAM ostavim. Da li je to ok ideja, moze li se taj pothvat izvesti za nekih 500 kn i sto biste preporucili da probam pronjuskati? Ako se moze i RAM ugurat do nekih 600kn onda bi i njih promijenio. Nije bitno da li je Intel ili AMD.
Imaš više opcija...
AM2+ MBO plus DDR2 ram i neki AM3 CPU, Athlon X4, PII 555BE pa unlockati u X4 ili već neki 955BE/965BE kao taj na forumu sada za 200HRK i lagani undervolt.
Možeš i S1155 MBO i G860 koji je 80HRK na njušci, još jeftinija opcija, 300HRK MBO plus CPU, vrti FHD bez problema i ima integriranu grafiku...
Tu trebaš onda ubosti 4GB DDR3.
DDR2 4GB imaš :)
Ploču probaj spustiti na 250HRK i za ostatak kupiš LC 95 ili 120, kao solucija za tišinu umjesto stock coolera procesora.
U pravilu kao što kolega kaže, reinstalacija OS-a i provjera HDD-a, trebalo bi raditi ok.
Isključi updateove od OS-a i instaliraj samo potrebno.
Koristi defender od Winsa, dodatni AV ga može samo usporiti, em scan diska em korištenje procesora.
Ova gore opcija ti je super, baci još pogled na slične ploče sa pasivnim hlađenjem regulacije, AM2+ i ubaci 955BE.
Znaci mogao bi uzeti taj procesor sa foruma i ovu maticnu sto si linkao? To mi nekako najjednostavnije izgleda, a koliko sam shvatio taj procesor je skroz solidan, jos nabacim lc95 i taman sve skupa ulazi u budzet.
Da, koji PSU imaš i koji GPU?
PSU (nije mi htjelo izostrit sliku da ga je***), graficka je Gigabyte r7 250 2Gb. Da li bi taj procesor mogao ici na Abit KN9(NF-MCP55 series) koju sad imam?
Ne, moraš kupiti AM2+ MBO da bi ti AM3 procesor radio, sa DDR2 radnom memorijom.
PSU je shranje ali će držati, undervoltati ćeš CPU i to je to.
Hvala ti puno. Znam da je napajanje neko šroteks, to su bile gotove konfiguracije koje su se jos davno za firmu uzimale...

A mozda SSD?
Ma skuzio sam, brzo otislo, naci ce se valjda nesto ;)
Lijep pozdrav svima!
unapred da navedem hitno mi je i nisam ljencuga da mi se ne da prelistati forum al' mi je hica stvarno..
Dakle rijec je o jednoj konfiguraciji koju sam namjerio skklopiti.
budzet mi je ogranicen na 1000€ sa nekih 50€ hoda. Ono sto sam ja sklopio je ovo
Procesor: i7-6700K
CPU hladnjak: ARCTIC Freezer i32 120mm
Maticna ploca: ASUS H110M-K
Ram memorija: 8GB Kingston HyperX Fury DDR4
Hard disk: 1000 GB Seagate Baracuda
Graficka karta: GTX1070 8GB (G1 verzija po mogucnosti)
Napajanje: Chiftec Smart 600W
Kuciste: MS CYCLOPS IV
Dakle mene zanima da li ce ova konfiguracija funkcionisati kako treba?
Hvala unaprijed na odgovorima!
- procesor: CPU AMD Athlon X4 5350
- maticna ploca: MBO AM1 ASR AM1B-M
Mislim sam nabaviti fx-6300 ali ne znam koja bi maticna ploca bila povoljna i da podrzava ram od 1600 MHz ali ako ima intelov procesor slicnih performance sa povoljnom maticnom plocom mogao bi i njega uzeti.
Napojna jedinica je PSU MSI PLATINUM 500 V3
Hvala!
Mislim sam nabaviti fx-6300 ali ne znam koja bi maticna ploca bila povoljna i da podrzava ram od 1600 MHz ali ako ima intelov procesor slicnih performance sa povoljnom maticnom plocom mogao bi i njega uzeti.
Hvala!
Hvala!
Lijep pozdrav svima!
unapred da navedem hitno mi je i nisam ljencuga da mi se ne da prelistati forum al' mi je hica stvarno..
budzet mi je ogranicen na 1000€ sa nekih 50€ hoda. Ono sto sam ja sklopio je ovo
ko podmazano, jedino da ti netko provjeri to napajanje mozda mozes uzeti bolje( a i da ti preporuce), i taj cooler ti je bacanje novaca, za 170kn imas lc cc120! i ta barracuda ti je kvarljiva cisto za informaciju!lp
Lijep pozdrav svima!
Sacekaj mjesec dana, ne kupuj precijenjeni intel trenutno, bice 100% promjena u cijeni za mjesec dana kad izadje AMD serija procesora.
Ma za har disk kako naletim ili wd ili to ili cu neki ssd to cemo vidjeti, ma mislim da ce svako napajanje do 600W vrsiti posao :D najvise me zanimala ta maticna ploca da li ce podnijeti sve.. Hvala!