Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.166
|
čitano: 4.549.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Imaš pravo. Prvo izlaze high end grafičke, pa onda za nas smrtnike.
Negdje sam našao članak da Nvidia gasi proizvodnju Maxwell chipa i želi što prije zamjeniti sa novim. Nisam pametan.... Pričekati ću još mjesec dana pa vidjeti.
14 godina
Uff kud bas referentnu? Poludit cu kad zavrti hladnjak xD
a i iskreno, nisam neki skrtac kad dode u pitanje tehnika? Al 3000 za grafu mi je ipak previse.. Jel ima recimo do 2000 neka? Naravno, igra i polovno, al nebi koristene vise od 6mj..
A rami, znaci ak ostavim ove, bit ce dobro?.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

Nađe se i za manje od 3000kn... sad o performansama bi se dalo, negdje je razlika između nje i gtx 970 u 6-7 FPS, a negdje preko 10FPS, nije bas da nije pomak, sta se tice isplativosti high end nikad nije ni bio isplativ gledajuci price/performance pa se takve grafe i dalje prodaju ko blesave.

kakve su to gluposti u chaselol stilu:

negdje je razlika između nje i gtx 970 u 6-7 FPS, a negdje preko 10FPS... blablabla

u kojoj igri i kolikom fps-u je razlika 7, a gdje je 10 i što to znači taj "pomak"

pa valjda je bitan postotak, jer nije isto 10 fps-a razlike na avg 40 kad ti minimalni pada ispod 30 i štreca, pa ti ovih 10+fpsa dobro dođe ili na avg 100 fps-a gdje ti 10 više-manje ne znači ništa  

gleda se postotak, dobro ti kaže drug tile

Pa ovisi od igre do igre, al recimo tamo gdje ce gtx 970 ici u 45 fps, gtx 980 ce ici u 55FPS, nisam uopce razmatrao nikakve divlje FPS-ove iznad 100 kad vecinom ekiap igra na 60Hz monitorima. Lako je moguc i ovaj scenario u 30 vs 40FPS pogotovo ako ce se bas svaki filter odvrtiti na max u najjacim naslovima.

9 godina
protjeran
mate213 kaže...
Uff kud bas referentnu? Poludit cu kad zavrti hladnjak xD
a i iskreno, nisam neki skrtac kad dode u pitanje tehnika? Al 3000 za grafu mi je ipak previse.. Jel ima recimo do 2000 neka? Naravno, igra i polovno, al nebi koristene vise od 6mj..
A rami, znaci ak ostavim ove, bit ce dobro?.

Ovi pravi referentni Nvidia hladnjaci su skroz drugi svemir od ovih obicnih sranja koja uglavnom gledas kod nas po ducanima... no dobro itako nebitno sada kada ti je previse 3k kn za grafu.

Rami su ti dobri nista netrebas dirat, graficku mozes uzeti ovu posto nije koristena uopce EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 za 2000 kn dobar ulov(mislim da bi se moglo spustiti za jos 100kn cijena), jedina mana je sta bi garanciju u slucaju kvara morao ostvarivati u inozemstvu, ali tu se nebi zabrinjavao posto EVGA ima odlican support i jako su pristupacni pa se takve stvari kod njih lako rijesavaju.

14 godina
Ok,hvala. I jos samo jedna zamolba pa necu gnjavit vise, jel mi mozete samo jos predlozit 3 graficke koje bi gledali do 2000kn i 3 do 2500kn, cisto da imam okvirno kaj valja, da tak kazem jos uz ovu.
i sto se tice napajanja, njega necu morat mjenjat?
13 godina
neaktivan

Do 2000kn, novo - r9 380x je jedini izbor. Jače grafe su od ~2700 na dalje. Ako ćeš na polovno, izbor je daleko veći uz, naravno, određenu dozu rizika

14 godina

Do 2k kn bi gledao ovu R9 290 na bugovom oglasniku.

9 godina
protjeran
mate213 kaže...
Ok,hvala. I jos samo jedna zamolba pa necu gnjavit vise, jel mi mozete samo jos predlozit 3 graficke koje bi gledali do 2000kn i 3 do 2500kn, cisto da imam okvirno kaj valja, da tak kazem jos uz ovu.
i sto se tice napajanja, njega necu morat mjenjat?

Pa nemas previse izbora kad si ogranicen sa napajanjem a i kucistem(nemres u tu kutijicu stavljat grafe sa TDP-om iznad 200w, cak je i to puno) za gtx 970 nemoras kupopvat novo napajanje ni kuciste, a opet do 2500kn imas samo gtx 970-ke koje ti se ne isplati gledat kad je ova za 2000kn dobar izbor, a ustedis si solidnu svotu novaca i jos nije ni koristena i ima naljepnice po sebi.

EDIT:

Decki dajte bar pogledajete kakvo kuciste i napajanje ima prije nego krenete sa prijedlozima ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 12:24 (Lucidius).
14 godina
Ma zato sam i pitao za napajanje, ako je problem da prodam ovo pa uzmem jace, a sto se kucista tice, morao sam ic na manje jer sam imao prije corsair obsidian 650d, ali sad u stanu jednostavno ga nemam di drzat i morao sam ic na matx konfu.
u biti, gtx 970 onda gledam i to je to?
9 godina
protjeran
Savjeti o nadogradnji računala

Da uzmi gtx 970 i to ej to, drugo netrebas nista dirat. Uzmi onu sa linka koji sam ti dao gore to ti je najbolja ponuda.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Ok, hvala. Problem kaj nemam 2000kn sad, al do kraja mjeseca cu imat, al bitno mi je da znam kaj da trazim po oglasima
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ja sam prije imao gtx 970 i sad kupio gtx 980 ti gold edition 6gb i velika je razlika..a r9 390x isto imam al to je katastrofa kako se grije..cjeli komp mi zagrije pa mi onda i na procesoru skoči temperatura..
miso
16 godina
neaktivan

Malo pomoci, sta mislite jer je neki upgreid prelaskom sa i5 3570 na i7 4790. Zanime me dali bi primetio neku razliku pri gejming. Imam neku dobru priliku za tu promenu (bar ja mislim da je dobra), svakako sa nesto plus novca sa moje strane, tocnie 120 Eura.

Znaci sa Z77 + i5 3570 na Z97 + i7 4790.  

Sorry ako je moj Hrvatski los, jas sam Makedonac

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ti kako vidim imas 3570K... ne isplati se upgrade... jedino ako ovo drugo ima garancije a tvoje nema, pa čisto da imaš garanciju... Razlike u fps će biti mizerne ili nikakve

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 12:08 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
A velika je razlika i u cijeni izmedu 970 i 980, pa cu vjerojatno 970 uzet
12 godina
neaktivan

Koji bi mogao CPU uzet preko njuske do 500kn?

Trazio sam rabljeni i5 i nasao za 700kn ali cijena fiksna,covjek ne spusta cijenu

Jel ima neke razlike izmedu 860k fx 6300 i nekog rabljenog i5 npr. 2500

Gledam ta tri procesora na njusi i kad mi se ugleda najbolja prilika onda mislim uzet neka od ta tri 

Imali jos nekih slicnih procesora a za dobru cijenu?

KOMP:

Procesor - Intel Pentium G2010 @2.8ghz
Matična ploča - ECS H61H2-MV
Hard disk - Wd 1000GB
Memorija (rami) - G.SKILL 1600mhz-4GB
Grafička kartica - XFX Radeon™ R7 360
Napajanje - CX600 — 80 PLUS® Bronze Certified Power Supply
Dvd Pržilica - CD DVD RW AD-7241S
OS - Windows 7 Ultimate 64-bit

BTW 

za koliko bi otprilike mogao prodati trenutni cpu i maticnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

i5 je naravno jači od svih navedenih, a kad već imaš 1155 matičnu moja preporuka ti je ići na taj i5, ako i nemaš novaca, sumljam da će ti ga neko prodati za 500kn, a za amd ti treba i maticna pa ti to najgora opcija.

13 godina

Da li je dobra nadogradnja na PC iz profila kupovina i5 4590 procesora(1100kn novi)?. Znači samo zamjena s sadašnjim G3258 ostalo može ostati ili..

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2016 9:21 (Hyperion-Shrike).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Naravno da je ;) kad prijedes sa i3 na i5 osjetis boost,a kamoli sa dual corea
15 godina
protjeran

I i3 je dual core ;)

Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Bratić je kupio igricu Star Wars BattleFront.

Ovo su zahtjevi igrice:

Star Wars Battlefront 2015 Minimum Requirements
CPU:Intel Core i3-6300T or equivalent
RAM:8 GB
Video Card:NVIDIA GeForce GTX 660 / ATI Radeon HD 7850 with 2 GB of Video Memory
On ima računalo:
Instar Gamer Ultra Pro sa dodanim SSD Intel 530 120gb
i3 - 4150
8GB ram
AMD Radeon R7 250 1GB 
Win 7 home 64bit
Napajanje: real power, ali ne znam snagu, ne piše na računu
Zanima me, da li će moći igrati tu igricu, ako ne, što mora kupiti da može igrati?
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
croatianchemist kaže...

Pozdrav.

Ovo su zahtjevi igrice:

Video Card:NVIDIA GeForce GTX 660 / ATI Radeon HD 7850 with 2 GB of Video Memory
On ima računalo:
i3 - 4150
8GB ram
AMD Radeon R7 250 1GB 
Win 7 home 64bit
Zanima me, da li će moći igrati tu igricu, ako ne, što mora kupiti da može igrati?
Hvala

On apsolutno nista da bi je igrao, to je sasvim dovoljno ali ti bi mu mogao kupiti neki sok i cips i uzivancija moze da pocne 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
croatianchemist kaže...

Pozdrav.

Ovo su zahtjevi igrice:

On ima računalo:
i3 - 4150
8GB ram
AMD Radeon R7 250 1GB 
Win 7 home 64bit
Hvala

On apsolutno nista da bi je igrao, to je sasvim dovoljno ali ti bi mu mogao kupiti neki sok i cips i uzivancija moze da pocne 

:) čips i piva

samo još jedno pitanje, ne će biti problema sako igra traži GPU sa 2gb, a on ima sa 1 gb?

12 godina
croatianchemist kaže...
chaselol kaže...
croatianchemist kaže...

Pozdrav.

Ovo su zahtjevi igrice:

On ima računalo:
i3 - 4150
8GB ram
AMD Radeon R7 250 1GB 
Win 7 home 64bit
Hvala

:) čips i piva

samo još jedno pitanje, ne će biti problema sako igra traži GPU sa 2gb, a on ima sa 1 gb?

ja na svom igrao betu na 60 fpsa, pa bi trebao i on moći

12 godina
croatianchemist kaže...

Pozdrav.

Ovo su zahtjevi igrice:

On ima računalo:
i3 - 4150
8GB ram
AMD Radeon R7 250 1GB 
Win 7 home 64bit
Hvala

Ići će to solidno na njegovom kompu, ali nikako mi nije jasno kako likovi u Instaru mogu komp s i3 cpu-om i tom slabašnom 250-kom bez x nazvati "Instar Gamer Ultra Pro "

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan

pozdrav,

imam ovo: i5 4460, 8gb ddr3 1600mhz, hexa +400w

Pitanje je: koju grafu da uzmem a da mogu na tv igrat pes i u isto vrime igrat lol na drugom monitoru? rezolucija je 1080p na oba

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...

Ići će to solidno na njegovom kompu, ali nikako mi nije jasno kako likovi u Instaru mogu komp s i3 cpu-om i tom slabašnom 250-kom bez x nazvati "Instar Gamer Ultra Pro "

Vrlo jednostavno :D A vjerojatno se bolje prodaje nego da se zove The "meh" gamer!

Ajmodaj kaže...

pozdrav,

imam ovo: i5 4460, 8gb ddr3 1600mhz, hexa +400w

Pitanje je: koju grafu da uzmem a da mogu na tv igrat pes i u isto vrime igrat lol na drugom monitoru? rezolucija je 1080p na oba

Ako već unaprijed nisi 100% siguran kak ovo podesiti da imaš istovremeno dvije igre u full screenu, onda će ti izbor grafe biti najmanji problem :)

Kolko love mislis dati? Npr GTX 970. A za ove igre bi i 960 trebala biti i više nego dosta....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
protjeran

Nemre gtx 970 stavljat na to napajanje, gtx 960 je vrh vrhova sta se moze stavit na to napajanje.

Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Lucidius kaže...

Nemre gtx 970 stavljat na to napajanje, gtx 960 je vrh vrhova sta se moze stavit na to napajanje.

Aha da, my bad!

Ajmodaj , mjenjaj i napjanje!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
protjeran

Taj komp nece nikad vuc vise od 250W tako da ne bi trebalo bit problema sa Hexom 400W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice