Daj točne specifikacije PC-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
matična je MSI gaming 5,procesor i7 4790k,grafičku sam stavio MSI r9 390x 8gb.Pitanje,dal sad mogu staviti još grafičku MSI gtx 970 4gb? hvala

Ne mozes.
Kako provjeriti rabljeni cpu preko njuske dali je ispravan
Jel mogu npr. da lik skine 3dmark i ostavi preko noci i onda mi ujutro posalje screenshoot itd.
nezz fkt jer ono lik je bogu iza nogu
Jel mogu npr. da lik skine 3dmark i ostavi preko noci i onda mi ujutro posalje screenshoot itd.
3dmark je grafički test bolje da ga testira par sati s OCCT ili Prime95

pozdrav,u zadnje vrijeme razmislam o nadogradnji PC-a, specs su mi pod "moj komp", razmisljo sam o gtx 970? samo ne razumijem ovo, maticna mi ima pci2.0 support a recimo gtx 670 kao i 970 je pci3.0? kakve to veze ima sa brzinom tj suceljem? tad kad sam kupovao ovaj pc nisam ni skuzio za takve razlike (noob sam sto se tice detaljnijeg slaganja pc-a, pokupio sam neku konfu iz ovih tema slaganja kompova na bug.hr)
Ako bi već išao na 970, pod moj pc ti ne piše kakav cooler imaš na procu, uzet neki cooler gore, clockati taj proc kolko ide i sa 970 nemaš problema jedno vrijeme.
pozdrav,u zadnje vrijeme razmislam o nadogradnji PC-a, specs su mi pod "moj komp", razmisljo sam o gtx 970? samo ne razumijem ovo, maticna mi ima pci2.0 support a recimo gtx 670 kao i 970 je pci3.0? kakve to veze ima sa brzinom tj suceljem? tad kad sam kupovao ovaj pc nisam ni skuzio za takve razlike (noob sam sto se tice detaljnijeg slaganja pc-a, pokupio sam neku konfu iz ovih tema slaganja kompova na bug.hr)
Nema ti tu nikakve bitne razlike između PCI-E 2.0 i 3.0 tako da ne bereš brigu što se toga tiče jer to je potpuno kompatibilno.

Slobodno uzmeš GTX 970, neka te ne brine PCI-E 3.0 vs 2.0 jer i 2.0 ima i više nego dovoljnu propusnost za GTX 970 odnosno nema ti razlike u performansama.
Nek ti pošalje screenshot ili jos bolje video sa jasnom slikom na kojoj se vidi datum, test (najbolje OCCT jer prime se mora dugo vrtit da krene kompliciranije testove) barem 2h, bez ikakvih errora i rušenja jezgri, također sa softwareom upaljenim u isto vrijeme da vidis temperature. Također neka šalje samo pouzecem, u originalnom pakovanju cpua, i otvori paket prije nego platiš (smiješ). Ništa nije 100% sigurno, ali ja bi tako, osigurao se na što više nacina.
www.anandtech.com/show/9740/directx-12-geforce-plus-radeon-mgpu-preview?_ga=1.81138391.1792137389.1457723656
Mozda bi se moglo to u buducnosti i bolje prilagoditi ali nekako mislim da nece to ici u tom smjeru, ali svakako vrijedan pokusaj.

Slobodno uzmeš GTX 970, neka te ne brine PCI-E 3.0 vs 2.0 jer i 2.0 ima i više nego dovoljnu propusnost za GTX 970 odnosno nema ti razlike u performansama.
Isplati li se cekat novu generaciju nVidia gpu pa onda zamijenit?
Ovisi kakve su ti želje i imaš li strpljenja.

Kad bi mogli izbacit noviju grafu u razini gtx 970 ili bolje? Najviše mi je do toga da prodam svoju gtx 670 kad kupujem noviju grafu (ne znam uopce kakva je potraznja) i do toga da mi grafa ne bude overkill za i5 2500k koji cu clockat kad kupim novu grafu
Kad bi mogli izbacit noviju grafu u razini gtx 970 ili bolje? Najviše mi je do toga da prodam svoju gtx 670 kad kupujem noviju grafu (ne znam uopce kakva je potraznja) i do toga da mi grafa ne bude overkill za i5 2500k koji cu clockat kad kupim novu grafu
Solidan je taj starćić a i lipo se da kloknit ali nikad ga nisam proba s mojom grafom (sličnih je performansi ka i 970-ka) pa nemogu reć kako se nosi s tom klasom grafičkih.
Ja osobno nebih nikad uzeo 970-ku zbog onog gafa s memorijom već bih se strpio par miseci i vidio što će ponudit nova generacija u tom rangu.

Kad bi mogli izbacit noviju grafu u razini gtx 970 ili bolje?
Naljeto navodno dolaze high-end modeli, što znači da mid-range stiže vjerojatno nazimu, možda čak i naproljeće.
Ne
U DX11 i starijima - možeš recimo 980 TI koristiti za grafiku a 970 za PhysX (u naslovima koji podržavaju PhysX).
U DX12 možeš (ali ne u svim igrama, moraju imati podršku za to) kombinirati dvije različite grafičke tako da bi u teoriji trebalo funkcionirati.
Klasični SLI ne možeš.
Zujeci po googlu vidim da nisam sam sa istim problemom samozapaljivanja http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1901403/asus-directcu-760-literally-caught-fire.html
E sad je dilema, uzeti Nvidia 960gtx karticu ili čekati nove pascal kartice?
ATI ne dolazi u obzir da neznam koliko su bolje.
Zujeci po googlu vidim da nisam sam sa istim problemom samozapaljivanja http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1901403/asus-directcu-760-literally-caught-fire.html
E sad je dilema, uzeti Nvidia 960gtx karticu ili čekati nove pascal kartice?
ATI ne dolazi u obzir da neznam koliko su bolje.
Sam si sebi odgovorio
Nvidia Pascal mid-range navodno dolazi na jesen, ali ne znam jesu li to mislili na nesto ranga gtx 970 ili ranga 960, pogledaj malo clanke pa se odluci jer kak ce netko znat kolko ti dugo mozes bez grafe..
Nekuzim cemu cekanje, di je jesen, ja sam prije znao promjenit po 2 kartice u tom roku
prva opcija mi je da ostanem sa ovim procom i maticnom, samo da se rjesim ovih rama da mogu uzet 2x8gb i graficku neku da iskoristi puni potencijal proca, znaci ajmo rec neku najbolju koja bi sjela uz ovaj trenutni i5 4460. Tu bi onda imao oko 2000kn za rame i graficku,ajd jos 200kn bi mogao dodat.
Druga opcija je da prodam ovaj proc i rame i uzmem i5 4690k mozda?..i takoder 16gb rama i onda graficku isto, takoder s grafom isti slucaj kao iznad, najbolja kaj ide za odredenu svotu. Tu bi pak imao oko recimo 3100kn nakon prodaje proca i rama, valjda bi bilo dosta..
A treca opcija je pak prelazak na skylake i ddr4.. tu bi onda nakon prodaje maticne, proca i rama imao oko 3700-3800..ajde do 4k bi se cak mogao rastegnuti..takoder ako bi to bilo dovoljno zaa neki i5, po mogucnosti k verziju, maticnu, rame i grafu..
samo da napomenem da maticna mora biti matx radi kucista.
pa sad, po vama, koja opcija bi bila najbolja po vama, onak kak se kaze bolji future proof, da zgotovim vise a tim pc-om jer stalno nekaj mjenjam u njemu, pa da probam na neko duze vrijeme se osigurati sa komponentama.
Konfa ti je super, ja bi tu bubnuo samo neku polovnu gtx 980 i mir, prodaje Stjepanj jednu sa referentnim hladnjakom koja bi ti zbog tvog kucista bila najbolja opcija. RAM ako je konfa za gejming ti nije potrebno vise od 8GB, imaju mozda 2 naslova koja povuku vise zbog usrane optimizacije, ali i to ce se popraviti sa dodatnim updejtima.
Procesor nema smisla mijenat, za gejming su sve te i5-ice tu negdje, a od overkloka u gejmingu ionako nema vajde, mozda 3-4 fps-a vise uhvatis, a kad pogledas kolko te kosta k procesor i popratna oprema brzo vidis da se ne isplati.
980-ka je krajnje neisplativa, pa nije lud davat preko 3k kn za 980 kad ima 970-ki za <2000kn.
To je vise od 50% vise para zbog 10% performansi..
Nađe se i za manje od 3000kn... sad o performansama bi se dalo, negdje je razlika između nje i gtx 970 u 6-7 FPS, a negdje preko 10FPS, nije bas da nije pomak, sta se tice isplativosti high end nikad nije ni bio isplativ gledajuci price/performance pa se takve grafe i dalje prodaju ko blesave.
Nađe se i za manje od 3000kn... sad o performansama bi se dalo, negdje je razlika između nje i gtx 970 u 6-7 FPS, a negdje preko 10FPS, nije bas da nije pomak, sta se tice isplativosti high end nikad nije ni bio isplativ gledajuci price/performance pa se takve grafe i dalje prodaju ko blesave.
kakve su to gluposti u chaselol stilu:
negdje je razlika između nje i gtx 970 u 6-7 FPS, a negdje preko 10FPS... blablabla
u kojoj igri i kolikom fps-u je razlika 7, a gdje je 10 i što to znači taj "pomak"
pa valjda je bitan postotak, jer nije isto 10 fps-a razlike na avg 40 kad ti minimalni pada ispod 30 i štreca, pa ti ovih 10+fpsa dobro dođe ili na avg 100 fps-a gdje ti 10 više-manje ne znači ništa
gleda se postotak, dobro ti kaže drug tile
Razlika izmedju 970 i 980 je u cca 15% picajzla pricas gluposti k'o i obicno, sta hejtas
Sto Stjepanj prodaje svoju 980ku vec pa nema je ni 7 dana