Procena konfiguracije

poruka: 11
|
čitano: 2.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Procena konfiguracije

Tema koja ide u pomalo drugačijem smeru. Ja imam stariju konfiguraciju i razmišljam o prodaji pa me zanima otprilike koja bi bila cena po kojoj bi ju mogao dati. Konfiguracija je HP OEM proizvod (monitor, kućište, tipkovnica) čiji sam sastav tek neznatno promenio a stara je 6 godina (uz navedene iznimke).

Procesor: Intel Pentium 4 @ 2.40 GHz

Matična ploča: MICRO-STAR INTERNATIONAL MS-6701

Memorija: 1.5 GB DDR (1 GB kupljen prije 2 meseca, garancija važeća)

Disk: 80 GB Seagate

Grafička kartica: Nvidia Geforce FX 5200

Napajanje: 400W Neon

Optički uređaji: 1 x DVD čitač, 1 x DVD snimač (kupljen prije 2 meseca, garancija važeća)

Dodatak: 56k modem

Monitor: HP (OEM) 15,6 inča sa 1024 x 768 rezolucijom

Tipkovnica: HP (OEM)

Zvučnici (kupljeni zasebno): Logitech Z-540 4.1 (subwoofer + 4 satelita)

Zanima me koliko bih dobio za spomenutu konfiguraciju, po mogućnošću za samu konfiguraciju i zasebno za zvučnike.

Remember boys, flies spread disease, so keep yours closed...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Procena konfiguracije
Quark kaže...

Tema koja ide u pomalo drugačijem smeru. Ja imam stariju konfiguraciju i razmišljam o prodaji pa me zanima otprilike koja bi bila cena po kojoj bi ju mogao dati. Konfiguracija je HP OEM proizvod (monitor, kućište, tipkovnica) čiji sam sastav tek neznatno promenio a stara je 6 godina (uz navedene iznimke).

Procesor: Intel Pentium 4 @ 2.40 GHz

Matična ploča: MICRO-STAR INTERNATIONAL MS-6701

Memorija: 1.5 GB DDR (1 GB kupljen prije 2 meseca, garancija važeća)

Disk: 80 GB Seagate

Grafička kartica: Nvidia Geforce FX 5200

Napajanje: 400W Neon

Optički uređaji: 1 x DVD čitač, 1 x DVD snimač (kupljen prije 2 meseca, garancija važeća)

Dodatak: 56k modem

Monitor: HP (OEM) 15,6 inča sa 1024 x 768 rezolucijom

Tipkovnica: HP (OEM)

Zvučnici (kupljeni zasebno): Logitech Z-540 4.1 (subwoofer + 4 satelita)

Zanima me koliko bih dobio za spomenutu konfiguraciju, po mogućnošću za samu konfiguraciju i zasebno za zvučnike.

sve skupa za 400-500 Kn

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

Kao prvo, mtpol ne pričaj gluposti. Drugo, ovu konfu češ teško prodati, ako uspiješ prodati  konfu sa monitorom i tipkovnicom, možda oko 1200 KN ili 1300, a zvučnike 350 najviše!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 16:02 (Sejki32).
15 godina
neaktivan

Lega opet ti i procena

xxx
17 godina
Sejki32 kaže...

Kao prvo, mtpol ne pričaj gluposti. Drugo, ovu konfu češ teško prodati, ako uspiješ prodati  konfu sa monitorom i tipkovnicom, možda oko 1200 KN ili 1300, a zvučnike 350 najviše!

Ja bi rekao sveukupno mozda oko 500-700 kn jedino ako su zvučnici bolji mozda i vise.

Kako mi ovo procena i cena upada u oči, procjena* i cjena*. Osmijeh

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
Sejki32 kaže...

Ja bi rekao sveukupno mozda oko 500-700 kn jedino ako su zvučnici bolji mozda i vise.

Od tebe nisam očekivao ovakvo sitničarenje naročito jer smo se već sretali ali ima nas svakakvih.

Nekad mi se čini da ovaj forum ide sve na gore i da će uskoro postati striktno nacionalno orijentirano mesto, makar toga u informatici nebi trebalo biti, tu si ili wannabe geek ili geek, ali kad vidim gomilu kako starosedeoca tako i nabrijanih Thompsom pridošlica kako se hvataju za jedno ili dva slova manjka, setim se tužne istine - ono što se dogodilo prije 20 godina još će dugo biti kamen spoticanja dobrom delu populacije, kako one koju hvata panika kad im se dogodi BSOD tako i onima koji drže fige da im procesor ne pregori prilikom overclockiranja.

U svakom slučaju, hvala na odgovorima, saznao sam ono što me zanima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 18:33 (Quark).
16 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...

Za te pare mogu dobit konfiguraciju s C2D procesorom, 2GB rama, 160GB HDD, 17"LCD i solidnom grafičkom karticom....

evo kaj se nađe u oglasniku za 200-300Kn više... KLIK ...

Zato Sejki32 klinjo bolje šuti... Cool

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 18:46 (mtopol).
17 godina
protjeran

Možda ipak malo više od 400kn?

Hmm

700kn!?http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-money-mouth.gif

trash bin can:S
15 godina
neaktivan
Daj molim te. Evo sada pitam Quarka, za koliko si kupio računalo, sva rabljena roba se prodaje u pola cijene, kada god je kupljena!
17 godina
Procena konfiguracije

@Quark neznam mozda sam "glup" al neznam sto sam krivo rekao.

A koliko sam vidio većina ljudi prodaje za otprilike 400 kn konfiguraciju gdje je Pentium 4 i neka starija grafa pa i mnogo manje, samo ti imas dosta opreme ;).

Ti si pitao misljenje, mozes ti to nekom uvaliti za mozda 1500 kn, ali ne onom tko zna, P4 konfa je prestara za toliku cjenu koju si naveo Sejki32, to je previse, a nemoze prodati u pola cjene kad nezna trenutnu cjenu starijih djelova(sa iznimkama).

Nadam se da ćeš prodati za sto veću cjenu, al moja procjena ostaje oko 600-700 kn.

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

@Quark neznam mozda sam "glup" al neznam sto sam krivo rekao.

A koliko sam vidio većina ljudi prodaje za otprilike 400 kn konfiguraciju gdje je Pentium 4 i neka starija grafa pa i mnogo manje, samo ti imas dosta opreme ;).

Ti si pitao misljenje, mozes ti to nekom uvaliti za mozda 1500 kn, ali ne onom tko zna, P4 konfa je prestara za toliku cjenu koju si naveo Sejki32, to je previse, a nemoze prodati u pola cjene kad nezna trenutnu cjenu starijih djelova(sa iznimkama).

Nadam se da ćeš prodati za sto veću cjenu, al moja procjena ostaje oko 600-700 kn.

Ono što si rekao, a već je bilo par vezanih postova koji su sad pobrisani, se ticalo naziva teme (kao i moj početni post) koji je na ekavici, koju koristim 2 godine ili svoj celi staž na ovom forumu.

markoal kaže...

Neznam, možda sam ja krivo protumačio ali s obzirom na celokupnu situaciju sumnjam, vidim ima dosta ljudi koji su počeli da uočavaju manjak slova pa im, kako si sam rekao, upada u oči i prave nepotrebna zapažanja, ne, ne radi se o gramatičkoj pogrešci.

Slažem se, roba gubi na vrednosti sa vremenom, bilo je to prije 6 godina i zaista se ne sećam za koliko sam ju uzeo sa obzirom da je uzeta u Nemačkoj.

Kako sam prije naveo dobio sam otprilike odgovor koji sam tražio, zanimalo me jer sam imao neke planove, ako admini nalete neka LOCK-aju temu, tu se nema više što reći.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice