Konfa+monitor+par pitanja

poruka: 21
|
čitano: 1.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav bugovci

evo imam par pitanja/dilema koju konfu da uzmem
pogledao sam po forumu i po netu i imam neke kombinacije u glavi, ali nisam neki strucnjak za IT pa mi treba pomoc
trenutno koristim toshibin laptop tako da mi treba sve, vise manje

1. konfa - cca 6000kn
za kucnu upotrebu, internet, malo photoshopa, mild gaming
par informacija, ne znam dal igraju neku veliku ulogu kod odabira mbo/cpu/grafa, al eto nek se nadje:
- uglavnom grafa mora biti sposobna zavrtiti DIABLO III na high postavkama ako igra izadje 2011 {#}
- definitivno uzimam samsungov F3 1tb kojeg ce za koji mjesec zamijeniti neki 64gb ssd
- takodjer imam 3x 3,5" eksterna harda koja spajam preko e-sate sa laptopom...da li uzeti mbo + sata3 karticu iz protisa? ili uzeti mbo koja podrzava e-satu? ili da uzmem vece kuciste pa potrpam sve te hardove unutra? help...
- za CPU mozda AMD, vidim da je povoljniji i da se moze jaca konfa sloziti (ili sam u zabludi?)

2. monitor - cca 2000kn - gledao sam ova dva u protisu, ali svaka preporuka je dobro dosla
Monitor LCD LED 24" Samsung BX2431
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-24-samsung-bx2431/37854

Monitor LCD 24" LG W2486L
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-24-lg-w2486l-1920x1080-250cdm2-20000001-2ms/28572

3. periferiju sam dobio od frenda, ali imam pitanje o Razer tipkovnicama i misevima
posto ce mi zena donijeti ssd iz amerike, mislio sam odmah naruciti ili razer ili logitech misa i podlogu{#} , ali je normalno ona vidjela razer pro/type tipkovnicu na koju se može dockat ipod/iphone i koja je podosta velika pa me zanimaju vasa misljenja...jel vrijedi teglit tu tipkovnicu ili da ju "probam" odgovoriti od te tipkovnice?!
vidim po netu da dosta ljudi hvali razer, a neki ga pljuju tako da ni sam nisam pametan...preporuke, iskustva?!

to bi bilo to, nadam se da sam vam dao dosta informacija...ako nisam, slobodno pitajte

e da, po mogucnosti protis ili adm

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Trazis da budemo vidoviti? Ko zna sta ce od tog Diabla ispast tako da ti tu ne mogu dati savjet ali zato mogu u vezi neceg drugog. NE odgovaraj zenu od kupovine tipkovnice. Radje sebi kupi drugu ko ti ta ne pase. Jedino joj spomeni da na njoj nece imati HR slova ali je ni slucajno ne odgovaraj od kupovine.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Konfa+monitor+par pitanja

ma zafrkavam se oko Diabla {#} bilo koja grafa koja bi odgovarala konfi za tu lovu je ok
zenu ne mogu odgovoriti od bilo cega, a kamoli kupovine... lol a HR slova nece biti nikakav problem

Razer it is...

jel bi isla ova konfa sa ovim mojim pitanjcima gore vezano za esatu

Matična ploča sAM3 Asrock 890GX EXTREME3
Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c
DVD snimač interni SATA Samsung SH-S223C
Napajanje 500W Silverstone Strider Essential
Memorija DDR3 1333MHz 4GB Kingmax
Kućište Thermaltake V4 Black Edition
HDD SATA II 1000 GB SAMSUNG SpinPoint F3
Grafička kartica Palit GTX470 OD/1280MB

15 godina
protjeran

Dobro slozeno. Osobno bi isao na malo rastezljiviju memoriju zbog overclocka koji je uz taj procesor ko cokolada uz vaniliju.

Ploca ti podrzava 6 internih sata uredjaja a ima i e-sata. najbolje bi ti ih bilo potrpat u jedno vanjsko kuciste, ali to opet kosta. U biti, zavisi sta drzis na njima. mozda ipak opcija da sve potrpas unutra a ostavis jednog kao externi.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Commodore

mislis da dodam jos memorije? nikad nisam OC-ao, ali citajuci forum sam se zainteresirao, pa bi mozda i probao :)

citas mi misli...i htio sam jedan hard ostavit kao eksterni da mogu kombinirati laptop - komp..ma svega i svacega imam po tim hdd-ima, imam backupove slika na svakom hardu, jel sam vidio kako ljudi placu kada nestane pola zivota uspomena u sekundi...hvala lijepo ja radim backup svega :)

@mentalist

ne bavim se PS-om, nisam nikakav informaticar, kratko vrijeme sam radio u IT firmi prije nekoliko godina i to bi bilo to od mojeg velikog IT iskustva {#}

ma volio bi da je konfa recimo solidan all rounder da ne moram sad za 2 mjeseca nesto novo stavljat...nek malo potraje

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Alati za obradu videa gutaju dosta memorije pa je svakako pozeljno imati vise, ali nisam na to mislio.

Izabrao si maticnu koja je odlican overclocker.

Procesor koji je odlican overclocker. Samo ti memorija malo zaostaje za njima.

ako bi sve ostavio na tvornickim postavkama onda bi ti svaka memorija koju kupis radila na 1333Mhz i ovaj kingston je dobar izbor (zato jer je jeftin) no ako bi isao clockati procesor onda bi ti memorija bila ogranicavajuci faktor.

Radni takt procesora je definiran base clockom (frekvencija sabirnice, intel i amd imaju razlicita imena za istu stvar) i mnoziteljem. Doslovno mnozis takt sabirnice sa mnoziteljem. Overclock se radi tako da podizes ili jednu ili drugu vrijednost ili obe zajedno.

Posto taj procesor nema otkljucan mnozitelj (tj. po amd-ovom nazivu nije black edition) overclock mozes postici jedino podizanjem osnovnog takta jer mnozitelj ne da dizati preko 14. Stvar je u tome da podizanjem osnovnog takta podizes i takt memorije. I za memoriju postoji mnozitelj (kojeg u ovom slucaju mozes smanjiti na 3.33) ali i onda dolazi do laganog overclocka memorije. Najbolje je da mnozitelj memorije ne diras jer visi takt memorije donosi i bolje performanse i zato je dobro imati memoriju koja se moze rastegnuti do 1800-2000 Mhz.

npr. po tvornickim postavkama osnovni takt ti je 200Mhz a mnozitelj je 14 (sto daje 2.8Ghz). Memorijski mnozitelj ti je 4 (sto daje takt memorije 1600Mhz). Ako zelis overclockati proc na 3.5 moras dignuti osnovni takt na 250Mhz (250x14=3.500) ali automatski ti se memorija penje na 2000Mhz (tj. na 1000 ali posto je dual channel, mnozimo sa 2).

Ova memorija koju si izabrao to ne moze podnijeti (mozas smanjiti memorijski mnozitelj na 3.33 da bi dobio malo vise od 1600 (sto ce ti memorija najvjerovatnije podnijeti, ali sporija memorija nosi i slabije performanse))

Preporuka je da ides na Kingston, G-Skill, OCZ, Corsair.... memoriju koja je deklarirana na 1600 jer one ce bez problema ici do 1800-2000. Imas i dobrih Apacer memorija deklariranih na 2000 po prihvatljivoj cijeni.

Da ne zaboravim napomenuti, uz overclock OBAVEZNO moras kupiti i drugi hladnjak jer onaj tvornicki nije u stanju odrzati procesor u normalnim temperaturama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 20:19 (Commodore).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ploča je odlična te bih s tom integrušom od grafe trebala pomoći ako stvari "propadnu"!

GTX470 nemam što reći odlična grafika iako bih ja išao na VTX3D HD6870 koja je dobro hladnija,manje troši slične preformanse + možeš Crossfire!

Da te ne varam mogao bih ti i SLI ali s hackom ali to vuče previše problema!

S tim da 6870 dosta dobro skalira(ovisi o igre) tj može ti ići od 1,35 (neoptimizirane za mutli gpu) dok negdje imaš i 1,99 čak(optimizirane)

Ma radije idi na AMD soluciju jer ipak x6 nasprem x4 po sličnoj cjeni?

70% Intelove cjene je onaj logo Intel Inside(po meni)!

1055T ima turbo boost tj digne mu radnu frekvenciju(njemu na nekih 3.2Ghz) te bi bez problema treba photoshop odraditi.

RAM zasad probaj s 4Gb ako ne planiraš overclock uzmi Kingmax obaviti će posao s tim da kasnije uzmeš još 2x2Gb kit i riješen si!

{#}

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Izmedju 6870 i 470 ja bi izabrao nvidiju. nije physics mala stvar. ko je odigrao batmana zna o cemu govorim :)

0 0 hvala 0
15 godina

Ja bi se radije odlučio za snažnijeg i efikasnijeg, a samo 50kn skupljeg Seasonica SS-520Gb S12II serije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nisam ocekivao ovakvu pomoc i toliko informacija...kapa dolje momci

ajde memoriju bi jos dodao, jel moze OCZ Obsidian 2x2GB 1600MHz umjesto Kingmaxa?

koji hladnjak preporucujete?

grafe u sli/crossfire...hvala na prijedlogu ali nemam ja vremena za gaming vise kao nekad {#}

pitanje vezano za kuciste thermaltake V4..nasao na netu: long enough to fit large graphics cards (so long as there is no hdd on that area)

jel to znaci da pusim jedno mjesto za hdd sa ovom gtx470?

i jel imam mjesta za hladnjak u tom kucistu?

neko misljenje o monitorima navedenim gore?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore- zbog dual channela se takt memorije mnozi s 2?? Ne...
razlog tome je to sto je današnji ram ddrx (x=1,2,3)
14 godina
neaktivan

@zabranjeni ples - gledao sam i taj seasonic...ma moram sve to lijepo jos jednom prostudirati

javim se sutra nakon posla

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pod009 kaže...
Commodore- zbog dual channela se takt memorije mnozi s 2?? Ne...
razlog tome je to sto je današnji ram ddrx (x=1,2,3)

oces rec da se ddr3 mnozi sa 3? :)

15 godina
neaktivan
hard driver kaže...

pitanje vezano za kuciste thermaltake V4..nasao na netu: long enough to fit large graphics cards (so long as there is no hdd on that area)

jel to znaci da pusim jedno mjesto za hdd sa ovom gtx470?

i jel imam mjesta za hladnjak u tom kucistu?

Pa ako ćeš stavljati HD5970 onda pusis 2 mjesta!

Ipak treba nju udomit i mislim da ne gubis nijedno!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
16 godina
neaktivan
Ne, ddr=double data rate ako se dobro sjećam

Ddr1,ddr2 i ddr3 takt:

Base clock sistema x mem. multiplier x 2
15 godina
protjeran
pod009 kaže...
Ne, ddr=double data rate ako se dobro sjećam

Ddr1,ddr2 i ddr3 takt:

Base clock sistema x mem. multiplier x 2

znam, zahebajem se, zato si i dobio thumb up. umjesto double rate, double channel. lapsus

14 godina
neaktivan

evo da polako to finaliziramo:

Matična ploča sAM3 Asrock 890GX EXTREME3
Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c
DVD snimač interni SATA Samsung SH-S223C
Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC
Kućište Thermaltake V4 Black Edition

Memorija DDR3 1600MHz 4GB (2x2gb) apacer Giant2 - bude to stimalo?!
Grafička kartica Palit GTX470 OD/1280MB - sad sam vidio da ju nemaju vise u protisu {#}...kaj da cekam dok ne dobiju zalihu ili mi mozete neku drugu preporucit na ovu konfu?

i lijepo bi molio da mi netko pomogne oko odabira hladnjaka za cpu...tu sam totalno izgubljen

i da dokazem da sam totalni amater, zaboravio sam da mi treba wireless kartica, jer jos neko vrijeme necu se moci spajati preko lan-a LOL...pa ako netko moze preporuciti neku dobru karticu?

eto ako ima netko strucan tko mi moze pomoci u odabiru ovih par stvarcica bio bi zahvalan (hdd nisam naveo u konfi jer sam odlucio da mi trenutno ne treba, imam vec par hardova pa cu jedan iskoristiti dok ne dodje ssd) {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
5870 vaporx za 2040 kn...

Ram-corsair dominator?

Cpu cooler- cm hyper 212+
14 godina
neaktivan

zahvaljujem

htio sam sve kupiti na jednom mjestu, al nema veze...po hladnjak dakle u adm {#}

evo ako netko jos nema neki prijedlog jedno veliko HVALA ekipi koja je pomogla oko odabira

i admini zasto nema smileya koji se klanja, momci su to zasluzili {#}

0 0 hvala 0
15 godina
pod009 kaže...

Cpu cooler- cm hyper 212+

Radije bi išao na Zalmana Performu. Skuplji samo 10kn (adm).

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 23:31 (zabranjeniples).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice