> 2.Znam što je dvd rom - uređaj za smimanje i očitavanje dvd-a,cd-a ->tu je neko napisal da će mi trebati 4-6 dvd romova(zkj?)
Ako govorimo o uredjajima, DVD-ROM je opticki uredjaj namijenjen citanju DVD i CD medija. DVD snimac (DVD+/RW uredjaj) je namijenje i citanju i snimanju takvih medija. Da se kojim slucajem ne dogodi da dodjes u ducan i kupis pet DVD-ROM-ova pa onda da s njima ne mozes nista snimati.
Jel ti treba 4-6 DVD snimaca? Za prvu silu dovoljan ti je jedan - za umnoziti recimo desetak DVD-ova, sasvim OK. Ako planiras umnazati hrpe DVD-ova, onda ces kupiti vise DVD snimaca i pribaviti odgovarajuci softver (nisam to nikad istrazivao - ne znam jel Nero moze snimati na vise uredjaja istovremeno).
> 4.Gdje te knjige mogu nabaviti/kupiti?
Nemam pojma. Potrazi u domacim (on-line) knjizarama ili naruci izvana - na Amazonu ces sigurno naci.
> 6.U koju srednju školu bih trebao ići i na koji fakultet bi trebao ići da postanem taj montažer i jel oni imaju dobru plaču(idem u 8.razred pa još nezz u koju ću srednju ić jel bih mogao u prirodoslovnu i matematičku gimnaziju u Kutini pa onda na neki fakultet)
Srednja skola - svejedno. Vjerojatno ona gdje mozes imati najvise ocjene, kako bi se lakse upisao na faks, tj. na Akademiju dramske umjetnosti. Sto se tice prirodoslovno-matematicku gimnaziju - dapace. S tim bi trebao dobiti dobre temelje za daljnji nastavak skolovanja - ako ne na ADU, onda na nekakvom informatickom ili tehnickom faksu i sl. Za place ti ne znam - ali mislim da se od toga bas i ne mozes obogatiti. Dobro si inace razmisli - i meni je montaza fora, ali recimo ne bih htio 8 sati na dan sjediti zatvoren u sobici za monitorom i montirati video.
Pogledaj mozda neka ucilista imaju kakve tecajeve tog tipa pa si s tim mozes popuniti slobodno vrijeme, ako ce ti ga ista ostati zbog ucenja za gimnazijski program.