da li je bolje sa jednog kompa imati izlaz na internet (dsl) za goste i imati na istom kompu muziku za kafić ili je ipak bolje razdvojiti to dvoje na dva kompa. molio bih nekog s iskustvom da mi malo prokomentira i konfiguraciju i software ako može jer se dvojim što napraviti. hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm - pa stavi si to na isti komp - nije problem dok god daš korisnicima ograničen pristup
još kad bi našao malo vremena pa malo mi to objasnio, doduše ja sam mislio na jedan eksterni hard staviti glazbu (za svaki slučaj) ali me malo zafrkava to što bih trebao imati dva monitora i dvije tipkovnice (mjesto za gosta i internet je malo dalje od šanka a nebi htio prpati oko kompa za promijeniti glazbu dok je gost na netu).
ma uzmi si ti dva kompa. Za puštat mjuzu ti je dovoljan neki do manje od 1200kn i to ti je to. onom ko je na netu staviš crt sebi lcd da ti ne zauzima mjesto i to je to.
da li je bolje sa jednog kompa imati izlaz na internet (dsl) za goste i imati na istom kompu muziku za kafić ili je ipak bolje razdvojiti to dvoje na dva kompa. molio bih nekog s iskustvom da mi malo prokomentira i konfiguraciju i software ako može jer se dvojim što napraviti. hvala
ma nije ni to problem ali opet i je, jer treba opet uzet oriđiđi wind. pa komp pa svašta nešto, još se dvoumin...
ma nije ni to problem ali opet i je, jer treba opet uzet oriđiđi wind. pa komp pa svašta nešto, još se dvoumin...
Ako nisi neki Linuxaš uzmi windowse za ovaj za net, a linux ti je čist ok za puštat glazbu... A besplatan je.
moram priznati da sam slab s linuxom tj. o njemu skoro pa ništa ne znam
moram priznati da sam slab s linuxom tj. o njemu skoro pa ništa ne znam
Ma neka uzme za net rađe windowse, s njima sve zna, a i neznam kako misli naplačivati, neki programi rade samo pod Windowsima... A za puštanje glazbe nemoraš ništa znati o linuxu. Moraš znati stisnuti play...
Najednostavnije ti ja sa jednim kompom. Od software-a preporučam program po nazivom Winamp, a od hardwarea je sve dobro samo bi bilo poželjno da imaš bolju zvučnu karticu.
Za goste i internet stavi linux, a sebi isto
Ako neznas radit u linuxu nemoj ga stavljati. Koristi XP. Mislim možeš ti staviti linux, ali nevjerujem da želiš da se nešta smrda usred korištenja pa kafić ostane bez mjuze.
Ubuntu si stavi vjeruj mi. I to na oba kompa. Vrlo je jednostavan i više nego dovoljan za tvoje potrebe.
..nešta smrda usred korištenja pa kafić ostane bez mjuze.
Ubuntu si stavi vjeruj mi. I to na oba kompa. Vrlo je jednostavan i više nego dovoljan za tvoje potrebe.
Što je sve potrebno od opreme za napraviti wirelles u kafiću?
Je li dovoljan samo jedan obični wi-fi router (tipa kao što imamo po kući) ili treba uzeti neki ap?Kafić i nije tako velik.
I kako je najbolje ograničiti konstantan download, negdje sam čuo da je moguće dati puni DL par sekundi, a zatim ga ograničiti? Koja je to opcija u routeru?
Što se tiče pokrivenosti signalom, dobar ti je bilo koji router za tako malen prostor.
Ako želiš ograničavati bandwidth, treba ti neki router koji ima ili na koji možeš staviti dd-wrt (ili neki sličan firmware) koji ima te mogućnosti.
Možeš mi reći koja je to onda opcija? Je li to QoS ili neka druga?Jer guglam malo taj dd-wrt, ali tamo nema čega nema
Jer sam negdje prije pročitao da je moguće dati full download prvih recimo 2,3sekunde, a kasnije ga ograničiti na recimo 50% (ili na recimo 5,6 KB/s)...
I ako netko ima za prodati neki wlan router neka se javi na PP...
Zna li netko tu opciju, ili program koji omogućava full DL prvih par sekundi, a da ga zatim ograniči na nekoliko KB/s? Tražim malo tu po forumu i netu ali ne mogu ništa naći, a znam da sam negdje čitao o tome