Internet i kafić

poruka: 21
|
čitano: 2.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Internet i kafić

da li je bolje sa jednog kompa imati izlaz na internet (dsl) za goste i imati na istom kompu muziku za kafić ili je ipak bolje razdvojiti to dvoje na dva kompa. molio bih nekog s iskustvom da mi malo prokomentira i konfiguraciju i software ako može jer se dvojim što napraviti.  hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet i kafić

Hmm - pa stavi si to na isti komp - nije problem dok god daš korisnicima ograničen pristup

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet i kafić

još kad bi našao malo vremena pa malo mi to objasnio, doduše ja sam mislio na jedan eksterni hard staviti glazbu (za svaki slučaj) ali me malo zafrkava to što bih trebao imati dva monitora i dvije tipkovnice (mjesto za gosta i internet je malo dalje od šanka a nebi htio prpati oko kompa za promijeniti glazbu dok je gost na netu).  

17 godina
Internet i kafić

ma uzmi si ti dva kompa. Za puštat mjuzu ti je dovoljan neki do manje od 1200kn i to ti je to. onom ko je na netu staviš crt sebi lcd da ti ne zauzima mjesto i to je to.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vivi kaže...

da li je bolje sa jednog kompa imati izlaz na internet (dsl) za goste i imati na istom kompu muziku za kafić ili je ipak bolje razdvojiti to dvoje na dva kompa. molio bih nekog s iskustvom da mi malo prokomentira i konfiguraciju i software ako može jer se dvojim što napraviti.  hvala

Ma rađe si ti uzmi dva kompa. Pošto su to internet i glazbe, nemoraju bit nikakve bijesne konfe... Rađe 2 da možeš ti mjenjat glazbu neovisno o tome dali netko koristi taj s netom ili ne...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

ma nije ni to problem ali opet i je,  jer treba opet uzet oriđiđi wind. pa komp pa svašta nešto, još se dvoumin...

17 godina
vivi kaže...

ma nije ni to problem ali opet i je,  jer treba opet uzet oriđiđi wind. pa komp pa svašta nešto, još se dvoumin...

Uvijek možeš postati Linuxaš :D
Kublach
17 godina

Ako nisi neki Linuxaš uzmi windowse za ovaj za net, a linux ti je čist ok za puštat glazbu... A besplatan je. Smijeh

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

moram priznati da sam slab s linuxom tj. o njemu skoro pa ništa ne znam

17 godina
vivi kaže...

moram priznati da sam slab s linuxom tj. o njemu skoro pa ništa ne znam

Kao što je netko rekao, za puštanje glazbe je uredu, tj. nećeš imati komplikacija. Za internet je isto uredu, ako se ne spajaš na VPN i slične gluposti --> znači samo ako uštekaš kabel i da si na internetu.

Preporučam Ubuntu jer za njega ima najviše podrške i slično.
Kublach
17 godina

Ma neka uzme za net rađe windowse, s njima sve zna, a i neznam kako misli naplačivati, neki programi rade samo pod Windowsima... A za puštanje glazbe nemoraš ništa znati o linuxu. Moraš znati stisnuti play...

17 godina
neaktivan
Internet i kafić

Najednostavnije ti ja sa jednim kompom. Od software-a preporučam program po nazivom Winamp, a od hardwarea je sve dobro samo bi bilo poželjno da imaš bolju zvučnu karticu.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina

Za goste i internet stavi linux, a sebi isto Namigiva

Intel(R) Core 2 CPU 6400 @ 2.55GHz, NVIDIA GeForce 8800 GT, Total Physical Memory 2048 MB Patriot@800, BadAxe2
17 godina
neaktivan
Internet i kafić

Ako neznas radit u linuxu nemoj ga stavljati. Koristi XP. Mislim možeš ti staviti linux, ali nevjerujem da želiš da se nešta smrda usred korištenja pa kafić ostane bez mjuze.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
Internet i kafić

Ubuntu si stavi vjeruj mi. I to na oba kompa. Vrlo je jednostavan i više nego dovoljan za tvoje potrebe.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Black Knight kaže...

..nešta smrda usred korištenja pa kafić ostane bez mjuze.

Linux kada se jednom instalira i počne šljakati on ne staje --> živi dokaz je učionica Linuxa u mojoj školi --> Mandrake star 8 godina šljaka ko lud
pajic3 kaže...

Ubuntu si stavi vjeruj mi. I to na oba kompa. Vrlo je jednostavan i više nego dovoljan za tvoje potrebe.

Još jednom preporučam Ubuntu. Ima najveću podršku i jednostavan je. A dobar je i za internet, kao što sam već rekao ako samo prištekaš UTP. Ako nije samo uštekavanje UTPa nego recimo spajanje na VPN (MetroCARNet i slično) onda ti nepreporučujem Linux jer sam se i sam napatio dok sam složio VPN da šljaka.
Kublach
17 godina
Internet i kafić

Što je sve potrebno od opreme za napraviti wirelles u kafiću?

Je li dovoljan samo jedan obični wi-fi router (tipa kao što imamo po kući) ili treba uzeti neki ap?Kafić i nije tako velik.

I kako je najbolje ograničiti konstantan download, negdje sam čuo da je moguće dati puni DL par sekundi, a zatim ga ograničiti? Koja je to opcija u routeru?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Internet i kafić

Što se tiče pokrivenosti signalom, dobar ti je bilo koji router za tako malen prostor.

Ako želiš ograničavati bandwidth, treba ti neki router koji ima ili na koji možeš staviti dd-wrt (ili neki sličan firmware) koji ima te mogućnosti.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Re: Internet i kafić

Možeš mi reći koja je to onda opcija? Je li to QoS ili neka druga?Jer guglam malo taj dd-wrt, ali tamo nema čega nema {#}

Jer sam negdje prije pročitao da je moguće dati full download prvih recimo 2,3sekunde, a kasnije ga ograničiti na recimo 50% (ili na recimo 5,6 KB/s)...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
Internet i kafić

I ako netko ima za prodati neki wlan router neka se javi na PP...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Internet i kafić

Zna li netko tu opciju, ili program koji omogućava full DL prvih par sekundi, a da ga zatim ograniči na nekoliko KB/s? Tražim malo tu po forumu i netu ali ne mogu ništa naći, a znam da sam negdje čitao o tome {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice