HTPC - MIšljenje/savjeti o integriranoj grafici

poruka: 8
|
čitano: 3.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

slažem konfu koja će uglavnom služiti za gledanje fullHD filmova i surfanje pa bi molio mišljenje o dvije sljedeće:

Intel:

Matična ploča ECS H77H2-M3, iH77, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E 3.0, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, mATX, s. 1155

Procesor INTEL Dual Core G540 BOX, s. 1155, 2.5GHz, 2.5MB cache, GPU, DualCore

AMD:

Matična ploča ASROCK FM2A75M-DGS, AMD A75 FCH, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, VGA, G-LAN, PCI-E, DVI, D-SUB, mATX, s. FM2

Procesor AMD A4 X2 5300 BOX, s. FM2, 3.4GHz, 1MB cache, GPU 7480D, Dual Core

Kućište, napajanje i HDD za podatke već imam (Tagan 400W, Samsung F3 1TB), a HDD (SSD) za OS i memorija bi bile iste za obe konfe:

Memorija PC-12800, 4 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-4GBXL, DDR3 1600MHz, kit 2x2GB

SSD 60.0 GB MUSHKIN Chronos MKNSSDCR60GB, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks. do 525 / 495 MB/s

Zanima me da li je integrirana grafika u Intel i AMD procesorima dovoljna da fullHD filmove vrti "bez trzanja"? Kakva su vaša iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Šta će ti ssd za htpc ?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HTPC - MIšljenje/savjeti o integriranoj grafic
cecenac kaže...

Šta će ti ssd za htpc ?

Ne znam, valjda će sustav biti brži sa SSDom? Brži boot. Misliš da je nepotrebno?

14 godina
neaktivan
schumm33 kaže...

Ne znam, valjda će sustav biti brži sa SSDom? Brži boot. Misliš da je nepotrebno?

Pa imat ćeš brži boot, i brži odaziv programa i manja load vremena al s obzirom čemu računalo služi, nepotrebno pošto već imaš hard.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
Ja bi isao na intel opciju.
I ne brini vrti ta integrusa fullhd bez problema.
Werdum Combat Team
13 godina

Ako ćeš ići na Intel gledaj noviji i jači IB G1610 sa jačom integriranom HD 2500. Imaš i dobru B75 ITX ploču za njegu u slučaju da želiš što manji HTPC.

Ak nije hitan htpc strpi se do Haswella radi dolaska jačih igpu-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 14:28 (zober).

0 0 hvala 0
12 godina
schumm33 kaže...

Pozdrav svima,

slažem konfu koja će uglavnom služiti za gledanje fullHD filmova i surfanje pa bi molio mišljenje o dvije sljedeće:

Intel:

Matična ploča ECS H77H2-M3, iH77, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E 3.0, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, mATX, s. 1155

Procesor INTEL Dual Core G540 BOX, s. 1155, 2.5GHz, 2.5MB cache, GPU, DualCore

AMD:

Matična ploča ASROCK FM2A75M-DGS, AMD A75 FCH, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, VGA, G-LAN, PCI-E, DVI, D-SUB, mATX, s. FM2

Procesor AMD A4 X2 5300 BOX, s. FM2, 3.4GHz, 1MB cache, GPU 7480D, Dual Core

Kućište, napajanje i HDD za podatke već imam (Tagan 400W, Samsung F3 1TB), a HDD (SSD) za OS i memorija bi bile iste za obe konfe:

Memorija PC-12800, 4 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-4GBXL, DDR3 1600MHz, kit 2x2GB

SSD 60.0 GB MUSHKIN Chronos MKNSSDCR60GB, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks. do 525 / 495 MB/s

Zanima me da li je integrirana grafika u Intel i AMD procesorima dovoljna da fullHD filmove vrti "bez trzanja"? Kakva su vaša iskustva?

bolji je amd što se tiće iGPU samo stavio si matičnu koja nema HDMI izlaz za amd varijantu...

jesi pogledao ovaj htpc? http://www.links.hr/artikl-036.500.004

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

bolji je amd što se tiće iGPU samo stavio si matičnu koja nema HDMI izlaz za amd varijantu...

Istina, nisam primjetio da fali HDMI, više sam gledao da matična ima SATA3 i USB 3.0

roby27 kaže...

jesi pogledao ovaj htpc? http://www.links.hr/artikl-036.500.004

Nisu mi u opciji takvi all-in-one uređaji jer planiram ubaciti još koji HDD...svejedno hvala na preporuci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice