HTPC za igranje

poruka: 8
|
čitano: 3.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HTPC za igranje

evo sakupio sam nesto para i htio bi si nnapraviti htpc da moze pokrenuti sve igre narednih 3/4 godine.Imam 5700kn na raspolaganju.Ono sto moram napomenuti da mi netreba hdd i da maticna ima spdif po ,ogucnosti podrsku za sli crossfirex ali nije nuzno.

ovo sam ja slozio

asus p8h67-m                         869kn

intel i5 2300               1449kn

ATI Sapphire 6870                  1539kn

Corsair TX 750w                      899kn

Corsair 4gb 1333mhz              299kn

-----------------------------------------------------------------

Ukupno 5055kn+kuciste

RazorNapster
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 19:22 (Barnie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTPC za igranje

Razmišljam o sličnoj stvari. I ja sam krenuo s Intelom, ali vjerojatno ću završiti na AMDu.

Pogledaj novu llano seriju procesora, s integriranim GPU-om (npr. http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05060316&id_artikl=050.603.224).

Uz to upikneš neku Asrock FM1 matičnu ploču.

Za sada ima relativno ok grafičke performanse (imaš hrpu reviewa na netu, pronađi neki).

Kasnije možeš nadograditi s diskretnom ATI grafičkom, i sustav će ti to upariti u asimetrični crossfire, tako da ćeš koristiti oba GPU-a - i ovaj na procesoru i ovaj diskretni kojeg eventualno dodaš kasnije.

Pogledaj pa vidi kako ti se čini, manja potrošnja, manje ventilatora, manja buka, a performanse dovoljno dobre (barem za mene).

No pain!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTPC za igranje

HTPC nije namjenjen za igranje već mu je multimedija osnovna funkcija. U takve konfiguracije stavlja se po mogućnosti integrirana grafika (jer je tišina ključna stvar) koja je dovoljno dobra za HD sadržaje i ovakva kućišta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 21:16 (listerstorm).

0 1 hvala 0
17 godina
Re: HTPC za igranje
listerstorm kaže...

HTPC nije namjenjen za igranje već mu je multimedija osnovna funkcija. U takve konfiguracije stavlja se po mogućnosti integrirana grafika (jer je tišina ključna stvar) koja je dovoljno dobra za HD sadržaje i ovakva kućišta.

Mislim da je tvoj odgovor malo deplasiran, jer mu nisi ponudio nikakvu korisnu informaciju o onome što je tražio, dapače - poklopio si ga po igranju, koje je označio kao najvažniji zahtjev.

Filozofski gledano si u pravu, jer da idemo izvlačiti neke wiki definicije pojma HTPC vjerojatno bi bile bliže tvom tumačenju.

Praktično gledano, čovjek pod HTPC misli na računalo u dnevnom boravku, spojeno na TV, koje bi koristio za gledanje filmova, slušanje glazbe, surfanje i igranje.

I ja tražim nešto slično, jer sam povremeni igrač i ne želim imati posebno računalo samo za igranje.

No pain!
16 godina
neaktivan
HTPC za igranje

Ako bi uzima htpc samo za video glazbu slike onda bi uzeo neki nettop za oko 2000kn.Medutim ja radim htpc za igranje i mediu.Vidio sam po internetu mnogo ljudi koji su naoravili izvrstan htpc za igranje.Kod ove moje konfiguracije jedino nisam zadovoljan sa maticnom mislim da mi netreba 2 pcix16.Medutim nisam nasao niti jednu bolju.Zelim cut jos vasih prijedloga

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTPC za igranje

Ovo je moj slaganac, vjerojatno ide u realizaciju tiejkom ovog mjeseca.

Izbaci HDD i druge stvari koje ti ne trebaju.

No pain!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HTPC za igranje
Rocky kaže...

Mislim da je tvoj odgovor malo deplasiran, jer mu nisi ponudio nikakvu korisnu informaciju o onome što je tražio, dapače - poklopio si ga po igranju, koje je označio kao najvažniji zahtjev.

Filozofski gledano si u pravu, jer da idemo izvlačiti neke wiki definicije pojma HTPC vjerojatno bi bile bliže tvom tumačenju.

Praktično gledano, čovjek pod HTPC misli na računalo u dnevnom boravku, spojeno na TV, koje bi koristio za gledanje filmova, slušanje glazbe, surfanje i igranje.

I ja tražim nešto slično, jer sam povremeni igrač i ne želim imati posebno računalo samo za igranje.

Mislim da je i u praktičnom i u "metafizičkom" smislu HTCP pojam koji u 90% slučajeva nije orijentiran gamingu kao jednoj od osnovnih namjena. 

Prikladniji naziv ovog threada bio bi "gaming konfa prilagođena HTCP-u" jer sam mišljenja da bi u tom slučaju raspravljali u većem broju od trenutnog.

Što se tiče nove Llano serije procesora, ne bih to preporučio nakon grafičke koju je sam predložio jer je time vidljivo da želi malo jače gaming performanse.

Za tvoju konfu koju namjeravaš uzeti mislim da je SEASONIC 380W, S12II bolji izbor. Kvalitetnije od tog low budget Silverstone-a i izuzetno tiho (i Silverstone je tih

da ne bude zabune). Ukoliko nemaš HDD, onaj WD je storage disk a ne za OS. A ako ćeš storage disk ipak koristiti i za OS onda je Samsung F4 IMO najbolji izbor.

Barnie kaže...

Ako bi uzima htpc samo za video glazbu slike onda bi uzeo neki nettop za oko 2000kn.Medutim ja radim htpc za igranje i mediu.Vidio sam po internetu mnogo ljudi koji su naoravili izvrstan htpc za igranje.Kod ove moje konfiguracije jedino nisam zadovoljan sa maticnom mislim da mi netreba 2 pcix16.Medutim nisam nasao niti jednu bolju.Zelim cut jos vasih prijedloga

Evo par prijedloga:

a) Konfiguracija zasnovana na AM3+ platformi (mogućnost buduće nadogradnje) + neki media player (zbog izostanka windowsa puno sretnije i bolje rješenje IMO) za uštedu u AMD kombinaciji. Ušteda do 1.500 kn (procesor, matična, napajanje, ta se grafička nađe za cca 200 kn manje).

b) Konfiguracija zasnovana na AM3+ platformi (mogućnost buduće nadogradnje) + jača grafička kartica.

C) U intel opciji možeš uštedjeti na napajanju cca 400 kn.

Kućište svakako uzmi Coolermaster Silencio 550 jer za 600 kn po omjeru cijene i kvalitete dobiješ nešto najbolje što je izašlo iz te tvrtke u zadnjih par godina. Odlična zvučna izolacija, USB 3.0, HDD cage se može izvaditi. Tihi 120 mm 800 rpm ventilatori.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6702

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 23:08 (listerstorm).
16 godina
neaktivan
HTPC za igranje

Nije mi bitna usteda zelim da to pokrece igre narednih problema,rede du pricekat malo pa dati vise.To coolermasterovo kuciste je dobro medutim nije za htpc.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice