Pozdrav, zanima me ako netko ima ispite s FER-a za predmet matematika 1 i matematika 3R. Materijali za matematiku 2 su javni pa nije problem. Ja sam inače 4. razred klasične gimnazije, ali jako sam puno radio unaprijed matematiku pa želim vidjeti koliko točno znam po FER-ovim standardima. Hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opusti se frende, uzivaj malo
dok sam ja polagao (2010.) mat1 je bila matrice (novo u odnosu na srednju), derivacije i limesi (većinom nije novo ali malo pojačano) i integrali (isto novo, najtezi dio). ja bih ti reko sve u svoje vrijeme, ako ti ide mat u srednjoj polozis visu razinu na maturi za 85%+ i upadas bez brige na faks, a onda gledaj sta dalje.
nisam siguran, testove bih mozda mogao iskopati negdje, al to je sve prije 2010. i više nemam pristup materijalima.
Ma dosadno mi je u školi pa rekoh da se malo pripremim
@zeroth
Frende, dobra odluka. Nisam ferovac, al' mi se sviđa tvoja brija.
Ovako ako si iz ZGB probaj obići kopiraone oko FER-a. Možda pomogne.
Inače, ako imaš FB javi se Tomislavu Buriću. Brijem, da ne buš bio odbijen.
BTW, pun je BUG-ov forum aktivnih ferovaca, pa će netko već uskočiti.
Eh, da imaš i na samo faksu kod ulaza kiosk sa materijalom sa FER-a.
Suerte!
Evo, međuispit, završni ispit i zimski rok od prošle akademske godine (2016./17.). Uživaj I guess
Ma dosadno mi je u školi pa rekoh da se malo pripremim
Jasno, dobar stav imaš samo ti kažem da nije to nešto strašno. Ako ti je do pripreme za studij i budući posao radije malo programiraj i istražuj u slobodno vrijeme.
To je moj savijet, ali kako god da napraviš nije loše čim imaš motivaciju :)
LP
@Izgr
Puno hvala, malo sam ih pogledao i ne shvaćam zašto ljudi stvaraju paniku oko tog predmeta, je stvarno tako teško??
Hvala na savjetu, stvar je samo u tome da rađe radim matematiku nego programiram jer brže nešto riješim, ali ni to nije problem raditi
To je pohvalno, ali ne bih ti preporučio.
To poslodavci neće cijeniti, pa onda rađe radi na sebi i uči nešto novo i probaj biti sam svoj šef :)
Gle, Zero frende. Ništa nije teško....nego, ekipa voli kukati, kao po običaju u životu, čim se nađu pred "malo većim" problemom u životu. Al' na muci se poznaju junaci....
Osobno, nisam završavao škole sa jakim matematikama, ali sam bio uporan, te sam volio matematiku, apstrakciju, rješavati problem, te je to probudilo u meni sa vremenom ljubav i strast prema programiranju, te kompjuterima, sustavima...
...a, ti si gimnazijalac sa jakom matematikom, te buš išao na odličan fakultete...Tako, da sa matematičkim načinom razmišljanja, nećeš imati problema sa programiranjem. Imaš radne navike, te se još čak još zanimaš za matematiku i učenje sa strane, što je po meni vrlo pohvalno i odličan pristup svojem obrazovnom putu, te na kraju krajeve i karijeri....
Samo nastavi tako, budi uporan, radi više, nego ostali i budeš uspio ostvariti sve svoje snove....
I drugi su prošli taj put i naposljetku uspjeli, te sada rokaju na najjače.....
Welcom to the club....
@Izgr
Puno hvala, malo sam ih pogledao i ne shvaćam zašto ljudi stvaraju paniku oko tog predmeta, je stvarno tako teško??
Hvala na savjetu, stvar je samo u tome da rađe radim matematiku nego programiram jer brže nešto riješim, ali ni to nije problem raditi
Ako nemaš dobre radne navike i nisi išao u dobru srednju sa dobrim profesorima matematike, je. Ja sam išao u gimnaziju u Puli gdje su mi profesori matematike bili katastrofa i gradivo šturo obrađeno. Na FERu se kroz gradivo "leti", a ja nisam imao niti dobre radne navike niti dobro predznanje, idealna kombinacija za ponavljanje predmeta.
@Izgr
Tesko je onoliko koliko ucinis da ti je tesko. Po defaultu, nema teskog ili lakog, to su izmisljena svojstva.
Zahvaljujem svima na pomoći i savjetima