Ovako 8 sam razred i nemogu se odlučiti za školu.
Konkretno imam dvojbu između ekonomista i komercijalista
imam uvjete za jedno i drugo zanimanja te dovoljno bodova
možete li mi ukratko opisati ta zanimanja i reće koje je lakše
Ovako 8 sam razred i nemogu se odlučiti za školu.
Konkretno imam dvojbu između ekonomista i komercijalista
imam uvjete za jedno i drugo zanimanja te dovoljno bodova
možete li mi ukratko opisati ta zanimanja i reće koje je lakše
Najbolje upisati za podmazivača!
PRIMJER: lokalno brodogradiliste ponire brod. Tko ce podmazati vodilice i daske po kojima ce brod kliziti? Posao garantiran u bilo kojem brodogradilistu na svijetu. Jako trazeno zanimanje o kojem se ne prica...
Dal se isplati uopće ići u gimnaziju sa obzirom na današnje tržište rada?
Ma jok. Šta će ti srednja uopće. Najbolje da doma kopaš nos.
Što je najbolje upisati, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku ili rač. tehničar za strojarstvo? help
Što je najbolje upisati, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku ili rač. tehničar za strojarstvo? help
Definitivno mehatronika
Računalni tehničar za strojarstvo je čisto strojarstvo, a mehatronika ti je kombinacija strojarstva i elektrotehnike. Ja idem za tehničara za mehatroniku, sada sam drugi razred i stvarno je teško, pogotovo ovaj novi program koji je uveden kada sam ja krenuo.
Ali bi ti predložio da ideš mehatroniku jer je dosta traženo.
Ucim ja ali se meni dosta tesko skoncentrirati ali kada treba ucim i po cijele dane ako treba
Gle ja sam rođen dva mjeseca ranije bez kisika i mislili su da cu imati posljedice na mozak, "dijagnosticirali" su mi hiperaktivnost i prije mi je bilo jako jako tesko ostat skoncetriran, ali s voljom sve se moze pa sam tako i ja uspio donekle ostat skoncentriran na ucenje, i od ucenja po cijele dane u osnovnoj skoli nema koristi osim na faksu. Koncentracija ne bi trebala imat toliko utjecaja na uspjeh u skoli koliko ljenost i odnos prema skoli i shvacanje koliko to znaci u zivotu (ta me misao i dalje vodi), mozes ti ucit po cijele dane pa nista ne naucit, recimo slucaj moje sestre uci od 5 ujutro a ima skolu popodne proci ce losije nego ja taj isti razred.
Ovisi koju i o tvojoj radnoj etici, jesi kampanjac/nisi.
Matematičke gimnazije je uvijek najbolje zapravo upisat ako si sposoban i one će uvijek bit popunjene bez problema, a sad za ostale opće nisam baš i siguran.
Matura ti je najbitnija za nešto više, a kako ćeš doć do nje ili se pripremit je na tebi.
100% misliš da je je bolje imat strukovnu za svaki slučaj, no em ćeš manje naučit i još ćeš sigurno htjet ić na maturu, a ako uspiješ završit faks dođe ti na isto (a s boljom gimnazijom bi imao više izbora svakako)
A kakva je 1 ekonomska imam veze u jadranskom osiguranju za rad nakon srednje
Živio Balkan :D
Bump
Pozdrav, ima li tko da mi objasni što točno radi računalni tehničar za strojarstvo? Hvala unaprijed
Pozdrav, ima li tko da mi objasni što točno radi računalni tehničar za strojarstvo? Hvala unaprijed
Računalni tehničar za strojarstvo pomoću računala i upravljačke naprave upravlja strojem i proizvodnim procesima u kojima se obrađuju tehnički materijali. Uz standardni alat, pribor za mjerenje u strojarstvu i računalo, koristi i numerički upravljane alatne strojeve služeći se pritom metodama proračuna, ručnog crtanja, crtanja pomoću računala, ručnog i automatskog programiranja. Pruža usluge izrade nacrta i tehničke dokumentacije pomoću specijaliziranih računalnih programa, izrađuje programe za numerički upravljane strojeve te vrši kontrolu proizvoda. U radu koristi standardni alat, materijal i pribor za mjerenje u strojarstvu, te računalo i numerički upravljane strojeve. Može raditi u industrijskim postrojenjima na održavanju strojeva, u tvornicama koje proizvode različite strojeve te u privatnom poduzetništvu. Zapreke za obavljanje navedenih poslova su smetnje vida i sluha, oštećenja mišićno-koštanog sustava (ruku, nogu i kralježnice), spuštena stopala, znatno znojenje ruku, kronični ekcem ruku, kao i sklonost alergijama.
Uzeto sa upisi.hr cak se ne moras ni prijaviti.
Moze mi neko dat svoje misljenje o Tehicaru za elektroniku?
Ja sam 2. razred i tehnicar sam za elektroniku. Nije lose, a opet trazeno zanimanje. Uglavnom se radi o slaboj struji i niskim naponima, i ako si zainteresiran onda ce ti biti lako. Prilikom upisa nisam uspio upisati tehnicar za racunalstvo, ali moram reci da je i ovo dosta dobro. Prvih 2. godine imas osnove iz elektrotehnike, matematika je lagana, imas vj iz fizike i elektrotehnike i ostale predmete. Praksa se obavlja na kraju 2. i 3. razreda. Mozes raditi u bilo kojim podrucjima elektrotehnike (mozes servisirati racunala, kucanske aparate, postavljati struju..) ugl. sve sto ima veze sa strujom. Nije da sam bas zadovoljan jer to niti nije bio moj cilj, ali za nekoga kome je ovo zanimljivo, samo naprijed. Ako imas jos pitanja, slobodno pitaj.
Sta nema prakse i u 4.?
Ako volis i informatiku,onda idi u mehatroniku jer je to kombinacija inf. i elektronike
Gimnazija- 4. godine jeb*anja da bi izasao bez struke i uzdao se u fakultet (5 godina upitnog skolovanja)
Gimnazija- 4. godine jeb*anja da bi izasao bez struke i uzdao se u fakultet (5 godina upitnog skolovanja)
Po 10000069 put, ako odeš u matematičku gimnaziju, završiš prvoželjeni fakultet (postotak studenata koji su diplomirali željeni fakultet a prije toga išli u prir.-mat. gimnaziju je ogroman - 97%), imaš se pravo smijat ovakvima poput tebe
Dal ima neka velika razlika između matematičke i klasične gimnazije?
U matematickoj se rad bazira na matematici, i moras puuno vjezbat.
U klasicnoj imas latinski i grcki, al je laksa.
Dal ima neka velika razlika između matematičke i klasične gimnazije?
Ima. Pogledaj razliku u nastavnome planu:
http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=18553
Prije svega, klasicna ima po 3 sata starogrckog i latinskog tjedno sve 4 godine. Sve ostale gimnazije imaju po 2 sata samo prve dvije godine, a grckog uopce nemaju. Zatim klasicna ima 1 sat zemljopisa u trecem razredu, a matematicka ima 2. Klasicna ima sve cetiri godine po 1 sat likovnog i glazbenog, a matematicka ima samo dvije godine. U 3. razredu klasicna ima 2h sociologije, a matematicka 1h. Klasicna ima sve 4 godine po 2 sata fizike, dok matematicka ima po 3 sata. Klasicna nema drugi strani jezik, ima informatiku samo u drugom razredu, i matematiku ima prve dvije godine po 4, a druge dvije po 3 sata tjedno. Drugi strani jezik, broj sati matematike i informatike ovisi o tipu matematicke gimnazije. Sve matematicke gimnazije imaju minimum 2h informatike sve 4 godine, 4h matematike prve dvije godine, i 5h matematike druge dvije godine. Ono po cemu se razlikuju jest imaju li 2. strani jezik. Ako imaju, onda je broj sati matematike i informatike je ovaj minimalni koji sam naveo, a ako nemaju oni ta 2h tjedno iskoriste za matematiku i fiziku. Tako tkz. matematicki smjer matematicke gimnazije ova sata iskoristi na matematiku, pa ima prva dva razreda po 6h matematike, a druga dva po 7h matematike. A informaticki smjer jedan sat iskoristi za matematiku, a drugi za informatiku, pa prva dva razreda ima po 5h tjedno, a druga dva po 6h tjedno, i 3h informatike sve 4 godine.
koja je razlika između strojarskog rač. tehničara i tehničara za mehatroniku? što se ući , radi itd.
koja je razlika između strojarskog rač. tehničara i tehničara za mehatroniku? što se ući , radi itd.
tehničara za mehatroniku???Ja ovo nemogu naći ima li neko drugo ime ili nema te škole u Šibeniku?
tehničara za mehatroniku???Ja ovo nemogu naći ima li neko drugo ime ili nema te škole u Šibeniku?
Nema te škole onda, to samo neke skole imaju....
Po 10000069 put, ako odeš u matematičku gimnaziju, završiš prvoželjeni fakultet (postotak studenata koji su diplomirali željeni fakultet a prije toga išli u prir.-mat. gimnaziju je ogroman - 97%), imaš se pravo smijat ovakvima poput tebe
Gle idem i ja u gimanziju, samo kazem kako stvari stoje, ja sigurno ne zelim ici u matematicki smjer jer mi za faks koj izelim ne treba ali uvijek postoji opravdani strah
računalni tehničar za strojarstvo je samo strojarstvo , a tehničar za mehatroniku ima strojarske i elektrotehničke predmete.