Koju srednju školu odabrati? izdvojena tema

poruka: 1.456
|
čitano: 637.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koju srednju školu odabrati?
ICT Sith kaže...

Ovako, zanima me što se sve uči i koliko detaljno u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji informatičkog usmjerenja? (Znate na što mislim, 3 sata informatike, 5,5,6,6 matematike i bez drugog stranog jezika)

Koliko znanja ima netko iz odlične prirodoslovno matematičke gimnazije u odnosu na učenike tehničkih škola?

Koliko program fizike pokriva znanja iz elektrotehnike?

Kako se odlični učenici odličnih PM gimnazija snalaze na tehničkim fakultetima u odnosu na učenike tehničkih škola? (Konkretno na FER-u.)

Nitko nije pohađao obje škole, pa ih niti ne može izravno uspoređivati, ali ovo su neki moji dojmovi:

Pozitivne strane pr. m. gimnazije:

- veće opće znanje

- puno bolja ekipa

- veće šanse za upis na faks

- bolje radne navike

Pozitivne strane tehničkih škola:

- usmjerenije znanje, pa tako i veće u tim konkretnim područjima (elektrotehnika, mehanika)

- lakše su

Prema mojim iskustvima i onome što sam vidio, najbolje na FER-u se snalaze učenici iz prirodoslovno-matematičkih gimnazija.

Što se tiče informatike u gimnaziji - nemoj imati visoka očekivanja. Možeš daleko dogurati ako preuzmeš inicijativu i kreneš sam raditi. U suprotnom ne budeš stekao neko ogromno znanje iz tog područja. Međutim, naučiš osnove programiranja i ono najbitnije - logiku. Kasnije nije problem proširivati znanje ostalim programskim jezicima.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Što se tiče informatike u gimnaziji - nemoj imati visoka očekivanja. Možeš daleko dogurati ako preuzmeš inicijativu i kreneš sam raditi. U suprotnom ne budeš stekao neko ogromno znanje iz tog područja. Međutim, naučiš osnove programiranja i ono najbitnije - logiku. Kasnije nije problem proširivati znanje ostalim programskim jezicima.

Nažalost (ili nasreću :P ) ja o programiranju znam puno više nego osnove. Programiram od 4. osnovne, sudjelujem na državnim natjecanjima itd. tako da izgleda da neću baš puno naučiti :P

Ja sam mislio na objektno programiranje, web programiranje, baze podataka, programiranje baze podataka, arhitektura računala, web dizajn, obrada slike, zvuka i videa, izrada animacija, 3D modeliranje te svi jezici i alati koji spadaju u to:

C++, C#, PHP, .NET, SQL, Photoshop, MATLAB, Java, Flash... Ništa od toga ne mogu očekivati u srednjoj, morat ću sam učiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 15:11 (ICT Sith).
14 godina
neaktivan
Koju srednju školu odabrati?

Pohađa tko etiku ili poznaje nekoga tko ide na etiku? Dojmovi, mišljenje?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
13 godina
neaktivan
Ja idem na etiku. Dosta je zanimljiv predmet. Ne znam, reci što te konkretno zanima?
The world is your playground.
16 godina
ICT Sith kaže...

Nažalost (ili nasreću :P ) ja o programiranju znam puno više nego osnove. Programiram od 4. osnovne, sudjelujem na državnim natjecanjima itd. tako da izgleda da neću baš puno naučiti :P

Ja sam mislio na objektno programiranje, web programiranje, baze podataka, programiranje baze podataka, arhitektura računala, web dizajn, obrada slike, zvuka i videa, izrada animacija, 3D modeliranje te svi jezici i alati koji spadaju u to:

C++, C#, PHP, .NET, SQL, Photoshop, MATLAB, Java, Flash... Ništa od toga ne mogu očekivati u srednjoj, morat ću sam učiti?

Objektno programiranje još nekako, s obzirom da se na natjecanjima koristi Cpp, tako da u tom području možeš dosta naučiti, ali opet u sklopu dodatne, a ne redovne nastave.

Sve ostalo - nula bodova.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Pohađa tko etiku ili poznaje nekoga tko ide na etiku? Dojmovi, mišljenje?

Izaberi predmet koji je lakši, na kojem ćeš morat manje učit i manje radit. I na etici i na vjeronauku učiš bedastoće, pa si barem olakšaj. Ja sam izabrao vjeronauk jer je profesor legenda:), malo se raspitaj kakav je prof. iz etike a kakav iz vjeronauka i upiši onaj predmet koji je lakši.

gjurki
12 godina
Vecer !
Ima li tko iskustva sa ovom školom http://www.drvodjeljska-skola-zagreb.hr/ htio bih zavrsiti za tehnicara zastite prirode ( a ne pise koliko bodova treba )
Work hard play harder
14 godina

kolko ja cujem to je skola za propalitete sto nemogu ništa drugo upisat (u 90% slucajeva)

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
12 godina
zelenbic kaže...

kolko ja cujem to je skola za propalitete sto nemogu ništa drugo upisat (u 90% slucajeva)

To vi meni ili?

Work hard play harder
14 godina
Vuk15 kaže...
zelenbic kaže...

To vi meni ili?

govorim o ljudima koje znam da su zavrsili ili idu u tu školu

12 godina
neaktivan

Ove godine upisujem srednju i samo da pitam je li opca gimnazija imalo dobra podloga za nekakav informaticki fakultet.Znam da bi bolja podloga bila PM gimnazija, ali zivim u malom mjestu i nigdje u blizini nema takve gimnazije. Upast cu bez problema mala je bodovna skala, a i imam dobre ocjene. I ako mozete nabrojat neke od boljih informatickih fakulteta.

16 godina
infinityslayer03 kaže...

Ove godine upisujem srednju i samo da pitam je li opca gimnazija imalo dobra podloga za nekakav informaticki fakultet.Znam da bi bolja podloga bila PM gimnazija, ali zivim u malom mjestu i nigdje u blizini nema takve gimnazije. Upast cu bez problema mala je bodovna skala, a i imam dobre ocjene. I ako mozete nabrojat neke od boljih informatickih fakulteta.

U pravilu s tehnickom skolom dobivas puno vece predznanje za podrucje informatike, a i umjesto beskorisnih predmet poput likovnog i glazbenog(i povijest, geografiju, biologiju i slicne predmete imas samo prvu/prve dvije godine, al to opet nisu beskorisni predmeti) imas predmete poput elektrotehnike, predmete vezane uz svojstva materijala, malo vise fizike i dosta predmeta s prakticnim djelom koji ti kasnije dobro dodu, a opet su vezani i uz informatiku.

EDIT: Nije losa opca, ali ces vise na faksu morati uciti.

:D
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 17:56 (CroNk3r).
14 godina

Sedmi sam razred i počeo sam malo razmišljati o srednjoj školi, što da upišem itd...

Živim u petrovini turopoljskoj, 5km udaljena od Velike gorice, od 1 do 6 razreda sam sve završio s 5.0, a uz Božju pomoć nadam se da ću i sedmi i osmi proć s 5.0.

Pa bih vas molio da mi predložite neku dobru školu koja će mi biti dobra podloga za FER.

Ja sam razmišljao ovako nešto

1. Mioc

2: Zrakoplovna

3. Bošković

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
12 godina

Za ruđer oni biraju ko ide u koju smjenu ili???

koliko bi mi trebalo iz novog zagreba do škole

i jel je velika razlika između A smjene i B smjene

14 godina
Tony1999 kaže...

Sedmi sam razred i počeo sam malo razmišljati o srednjoj školi, što da upišem itd...

Živim u petrovini turopoljskoj, 5km udaljena od Velike gorice, od 1 do 6 razreda sam sve završio s 5.0, a uz Božju pomoć nadam se da ću i sedmi i osmi proć s 5.0.

Pa bih vas molio da mi predložite neku dobru školu koja će mi biti dobra podloga za FER.

1. Mioc

3. Bošković

ja bi birao izmedu mioca i ruđera 

hrčak kaže...

Za ruđer oni biraju ko ide u koju smjenu ili???

koliko bi mi trebalo iz novog zagreba do škole

i jel je velika razlika između A smjene i B smjene

provjeri si sam vidi di ti ide bus iz kvarta ak ide na glavni izades na lisinskom pa ides na 3 il 13 jedno 10 stanica malo vise ja mislim al vecina iz mog razreda sto zive u novom ZG idu do držićeve tramvajem nekim pa onda na 3,13,2 tramvaj to si moraš sam izračunat koliko ti treba jer vukovarska je malo s*bana zbog puno semafora al meni iz trnja(citaj jedna autobusna stanica od lisinskog) treba oko 25-35 min ovisi kako naiđe tramvaj al ja obićno krenem 45 min ranije jer moram cekat kolegu idiota koji svaki dan kasni...

a za smjene opticari ti idu automatski u A smjenu a mehatroničari automatski u B smjenu racunalce i elektronicare oni podjele po pitaj boga kojem principu a inače svi kažu da je EDIT:A smjena lakša primjer ja sam u B smjeni a moj frend u A išli smo u istu osnovnu ja sam imao dosta bolje ocjene od njega a sad ću možda past a on neće sad il sam se ja pogoršao il se on jako poboljašao a btw imaj na umu da ti je u ruđeru prolaznost 50% u 1. razredima imaš oko 30 učenika a u 4. 20(od tih 20 jedno 5 su ovi što su pali pa su ih stavili u taj razred)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 11:59 (zelenbic).
14 godina
zelenbic kaže...
Tony1999 kaže...

1. Mioc

3. Bošković

ja bi birao izmedu mioca i ruđera 

a zašto ne zrakoplovna, ona mi je pogodnija zbog prijevoza

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
14 godina

pitao si koja je bolja podloga za FER a ne koja ti je pogodnija zbog prijevoza a ako ideš od tamo u zagreb u školu imaš status putnika znači da svaki dan ujutro možeš kasniti 15 min i ić popodne ranije 15 min. a zrakoplovna neznam kakva je ali sam cuo da ovaj program zrakoplovni prometnik završiš za nešto tipa stjuardese a za ova 2 druga smjera neznam

13 godina
neaktivan

Bok,evo ja sam sada pred upisima u srednju skolu, imam oko 63 boda pa evo ako bi mogli neku srednju skolu preporucit.

Zanima me informatika i tako to.

Upisao bi gimnaziju(poslije na neki informaticki fakultet) no, neznam dali cu upast, drugi odabir mi je tehnicar za elektroniku.
Ako imate nekih prijedloga slobodno recite..

13 godina
neaktivan

Bok.Mene zanima kakav je predmet etika?Sta se radi?Iitd...

13 godina
neaktivan
Lovro2209 kaže...

Bok,evo ja sam sada pred upisima u srednju skolu, imam oko 63 boda pa evo ako bi mogli neku srednju skolu preporucit.

Zanima me informatika i tako to.

Upisao bi gimnaziju(poslije na neki informaticki fakultet) no, neznam dali cu upast, drugi odabir mi je tehnicar za elektroniku.
Ako imate nekih prijedloga slobodno recite..

S 63 boda zadovoljavaš bodovni prag za gimnazije, ali teško da ćeš u neku dobru gimnaziju upasti s time. 

14 godina
Tony1999 kaže...

1. Mioc

3. Bošković

1. V. gimnazija

2. Mioc

3. Ruđer

Mes que un club
13 godina
neaktivan

Zanima me jel srednja web dizajn dobra podloga za FOI? Znam dosta toga oko računala, čak i programiranje, a još sam bolji u web dizajnu.. Planirao sam upisat tehničara za računalstvo (44 boda se traži, a ja imam 63 tak da mi je to sigurno), al kad bolje razmislim web dizajn mi je bolja škola ako se desi takav splet okolnosti da ne nastavim dalje..

Vaše mišljenje?

12 godina

Kakva je tesla općenito jel ako ne upadnem u ruđer da imam alternativu

jel je bolja tesla od končara

po forumiima sam čitao da je tesla puno bolja

15 godina
neaktivan
hrčak kaže...

kako si se ti upiso ja sam oso u i dodo 2 skole u moj odabir valjd je to to netrebam vise nist dirat iili?

Zan klo van dam
13 godina
neaktivan
mad9dog kaže...
hrčak kaže...

kako si se ti upiso ja sam oso u i dodo 2 skole u moj odabir valjd je to to netrebam vise nist dirat iili?

Imam jedno pitanje kako dodati škole,ja uđem izaberem županiju itd... a onda neznam dodati{#}

15 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...
mad9dog kaže...
hrčak kaže...

Imam jedno pitanje kako dodati škole,ja uđem izaberem županiju itd... a onda neznam dodati{#}

odes u moj odabir i pise dodaj skole kak vec i onda dodas :)

Zan klo van dam
12 godina

Pa trebate odabrati 5 škola prva škola ti je prioritet ako u nju upadneš ovi te automatski upisuju u nju ako ne onda idu po redu ako upadneš u 2 školu onda te opet automatski upišu tako da pamet u glavu i dobor mislite

dok odabereš županiju onda ti nešo izbaci to ideš do kraja onda stisneš ono plavo onda biraš koji jezik oćeš i hoćeš li vjernauk ili etiku

koju ćete vi srednju upisati???

13 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Pa trebate odabrati 5 škola prva škola ti je prioritet ako u nju upadneš ovi te automatski upisuju u nju ako ne onda idu po redu ako upadneš u 2 školu onda te opet automatski upišu tako da pamet u glavu i dobor mislite

dok odabereš županiju onda ti nešo izbaci to ideš do kraja onda stisneš ono plavo onda biraš koji jezik oćeš i hoćeš li vjernauk ili etiku

koju ćete vi srednju upisati???

Mene zanimaju računala a nema u Šibeniku Tehničara za računalstvo{#}

12 godina

To je već problem možda je ima negdje u okolici pa dobiješ nekakvu putnu kartu neam pojima lai možeš kasniti na satove profesor ti neće ništa:)))

15 godina
neaktivan
hrčak kaže...

To je već problem možda je ima negdje u okolici pa dobiješ nekakvu putnu kartu neam pojima lai možeš kasniti na satove profesor ti neće ništa:)))

ma gle hrcak ja sam upisao 2 skole i sada kad odem u moj odabir obadvije su tu valjd sam upisao dobro..

Zan klo van dam
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice