Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.758.542
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ah ta škola...
cuspajz kaže...

Kod crtanja strukturne formule (u kemiji) kako znam koliko koji element ima "točkica"?

Pogledaj u kojoj je skupini(vrijedi za alkalijske i zemnoalkalijske metale, borovu, ugljikovu i dušikovu skupinu, halkogene i halogene elemente, i plemenite plinove) i toliko ih ima, a ako je dvoznamenkasti broj, gledaj samo drugu znamenku(npr. 17. skupina-7 valentnih elektrona)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
Ah ta škola...

Ja sam opće gimnazija 2. razz,učim dosta,ali shvatio sam da imam talenta za jezike,pa se na tome baziram, engleski mi je već sada na C1 levelu,planiram ga studirati. Matematika i ostali prirodni predmeti su mi 2 al prolazim s 4. Učite jer samo učenjem ćete spoznati ono što vam zaista ide i čime biste se mogli baviti u životu.

Piracy lives forever!!!
13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Dajte molim vas rješite mi ova 2 zadatka, mučim se već sat vremena s njima. Sve sam rješio, samo te neznam. Eksponencijalne jednadžbe.

Ako vam nije problem da ga rješite postepeno, ne da mi samo napišete treba ovo ono ovo ono:) Hvala:)

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Dajte molim vas rješite mi ova 2 zadatka, mučim se već sat vremena s njima. Sve sam rješio, samo te neznam. Eksponencijalne jednadžbe.

Ako vam nije problem da ga rješite postepeno, ne da mi samo napišete treba ovo ono ovo ono:) Hvala:)

Pitaj u temi MATEMATIKA tam ce ti rec!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 18:52 (Demzi94).
13 godina
neaktivan

{#}HM i tebe muće prirodni predmeti ,pogotovo matematika . Nažalost morat ćes se dobro potruditi da naučiš matematiku da bi uspio državnu maturu za dvije godine položiti da bi mogao faks upisati. Ja sam maturant i od ove godine za upise na fakseve večinom traže višu razinu matematike a to ti uz hrvatski i jezik glavno za upis opčenito. Nažalost radi tog nedostatka znanja matke ,starci mi još sad moraju plačat i pripreme za državnu maturu http://www.presto.hr/pripreme-za-drzavnu-maturu/index.html a bome to nije mali novac koji moraju izdvojiti . Zato primi se matematike !!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 20:30 (tinica002).
13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Ma ja redovito idem kod jednog instruktora koji daje instrukcije iz matematike, fizike i kemije. Imam termin svaki petak i ponedjeljak. Iz fizike i matematike imamo nastavnice koje ne objasne ništa, ali apsolutno ništa, a kemija mi je tolko dosadna da je ni ne pokušam skužit, iako nastavnica zna objasnit.

tako ću i za maturu ić kod njega, nije skup, 1 sat 50 kn:)

14 godina
Ah ta škola...

Previše trošiš za svoju lijenost.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
13 godina
neaktivan
Keops kaže...

Previše trošiš za svoju lijenost.

Pa nije moja ljenost nikako u pitanju. Sat fizike ti je ovo: Napiše nam formule i definicija i zada 2 zadatka i sad ti rješavaj, a nitko niš ne kuži. Sat matematike bi sve dao da mi je nastavnica koja predaje paralelci, ona to bajno objasni, ova naša samo ide. jedno 4 lekcije smo ispred njih,a niš ne objasni.

Za kemiju priznajem, to me ne zanima nikako, totalne gluposti su u toj kemiji, tako da to ni ne želim shvatit, i još nam neda da formule koristimo jer se kao na državnoj maturi nesmiju koristit, a od nas će možda 1 ić na maturu iz kemije.

14 godina

A gle, radi kako hoćeš, tvoj je život. Samo da ti kažem kako će ti biti puno lakše ako pokušaš sam shvaćati gradivo, bez nečije pomoći. Uostalom dosta vremena provodiš na forumu pa probaj to vrijeme malo boljeiskoristiti.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
15 godina
Volvox kaže...

Pa nije moja ljenost nikako u pitanju. Sat fizike ti je ovo: Napiše nam formule i definicija i zada 2 zadatka i sad ti rješavaj, a nitko niš ne kuži. Sat matematike bi sve dao da mi je nastavnica koja predaje paralelci, ona to bajno objasni, ova naša samo ide. jedno 4 lekcije smo ispred njih,a niš ne objasni.

Za kemiju priznajem, to me ne zanima nikako, totalne gluposti su u toj kemiji, tako da to ni ne želim shvatit, i još nam neda da formule koristimo jer se kao na državnoj maturi nesmiju koristit, a od nas će možda 1 ić na maturu iz kemije.

Iskreno bolje ti je da se potrudiš naučiti sam nego da ti netko svaku sitnicu objašnjava. Tako ćeš bolje upamtiti, i naučit ćes se učiti. Bolje ti je da tih 50 kuna investiraš u neku zbirku zadataka.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 22:13 (captain_soap_McTawish).
14 godina
neaktivan
tinica002 kaže...

{#}HM i tebe muće prirodni predmeti ,pogotovo matematika . Nažalost morat ćes se dobro potruditi da naučiš matematiku da bi uspio državnu maturu za dvije godine položiti da bi mogao faks upisati. Ja sam maturant i od ove godine za upise na fakseve večinom traže višu razinu matematike a to ti uz hrvatski i jezik glavno za upis opčenito. Nažalost radi tog nedostatka znanja matke ,starci mi još sad moraju plačat i pripreme za državnu maturu http://www.presto.hr/pripreme-za-drzavnu-maturu/index.html a bome to nije mali novac koji moraju izdvojiti . Zato primi se matematike !!!!!

Kod nas su u skoli drzali profesori svaku subotu pripreme npr prva subota matematika druga hrvatski i treca engleski jedino si izborne predmete moro ic nekam drugam mada kad sam uzimo izbornu fiziku isto sam imo pripreme u skoli tj uzo sam izbornu u cetvrtoj godini(imali smo samo 3 godine) a na toj ikzbrnoj si samo ponavljo!

16 godina
protjeran
Volvox kaže...
  • Pa nije moja ljenost nikako u pitanju. Sat fizike ti je ovo: Napiše nam formule i definicija i zada 2 zadatka i sad ti rješavaj, a nitko niš ne kuži.
  • Sat matematike bi sve dao da mi je nastavnica koja predaje paralelci, ona to bajno objasni, ova naša samo ide. jedno 4 lekcije smo ispred njih,a niš ne objasni.
  • Za kemiju priznajem, to me ne zanima nikako, totalne gluposti su u toj kemiji, tako da to ni ne želim shvatit, i još nam neda da formule koristimo jer se kao na državnoj maturi nesmiju koristit, a od nas će možda 1 ić na maturu iz kemije.
  •   I u nas je sat fizike isti. Na satu, kad  vježbamo (odnosno zada nam 3 zadatka i zaspe) često ne znam uraditi niti jedan zadatak. Prije kontrolnog naučim formule, teoriju i na kontrolnom dobijem 5. Fizika je jedini predmet u srednjoj iz kojeg nisam imao ništa drugo osim pet. Jednostavno se fizika tako uči, gradiva nije mnogo.
  • E sad, matematiku već moraš sam raditi kod kuće pet zadataka minimalno. Ako to ne radiš, normalno je da nemaš neki uspjeh.
  • Kemija, gradivo srednje škole je prilično glupo. Mene čak kemija zanima, ali pobogu, nisam retardiran da učim 3 formule cijelo polugodište i radim neke glupe zadatke kao iz prvog razreda osnovne na matematici. 

Zar ne bi bilo predobro učiti teoriju kemije? Svojstva svih elemenata... Bajno.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
  •   I u nas je sat fizike isti. Na satu, kad  vježbamo (odnosno zada nam 3 zadatka i zaspe) često ne znam uraditi niti jedan zadatak. Prije kontrolnog naučim formule, teoriju i na kontrolnom dobijem 5. Fizika je jedini predmet u srednjoj iz kojeg nisam imao ništa drugo osim pet. Jednostavno se fizika tako uči, gradiva nije mnogo.

Fizika je jako opširna znanost da bi radio nešto zanimljivo u srednjo-školskom programu.

U srednjoj se uči (u 1. razredu gimnazije) da bi pomakli predmet moramo na njega djelovati silom, te da je brzina omjer pređenog puta u nekom vremenu. U 2. razredu se uči da je ledište po Celzijusu 0C, a vrelište 100C, i prvi put se spominje Kelvinova skala.

U 3. razredu se uči napon, struja, otpor, itd.

U 4. razredu se uči da na svijetu postoje zrcala i valovi.

Toliko jednostavno ali to je se sve razvuklo na stotine zakona, teorija, objašnjena, da se sve te cjeline u biti mogu naučiti za mjesec i pol dana (što se na fakultetu uči, +ono što nisi radio u srednjojm, + zbroj toga = ispit iz fizike).

Naravno pričam o tehničkim fakultetima, Medicinski recimo više polaže u optiku i još neke grane fizike, a ne polaže u Mehaniku i sl.

A gdje je još cijela Mehanika, Termodinamika, Kvantna Fizika, Elektromagnetizam, itd.... Fizikom se ljudi bave 50-ak godina.

Srednja škola je prilagođena umu od 15-16 godina koji baš nije toliko napredan da bi shvaćao nešto puno naprednije. Pretrpi srednju pa kad kreneš na faks bit će ti puno zanimljivije, a i moći ćeš učiti koliko želiš, profesor se nikada ne ljuti ako napišeš više nego što je trebalo. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 11:56 (Ranko Kukumar).
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

kako proci drzavnu maturu hrvatski? lol ...ne citam lektire, jer me ubija ovaj staro hrvatski

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
14 godina
neaktivan
strbi kaže...

kako proci drzavnu maturu hrvatski? lol ...ne citam lektire, jer me ubija ovaj staro hrvatski

Pa zar nema niža razina? Vrlo je lagana koliko sam čuo.

14 godina
Ah ta škola...

Ma lagane su obje razine, barem taj predmet nije problem na DM.

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
17 godina
neaktivan
strbi kaže...

upravo zbog ovoga profa misli da ne čitamo lektire.

a još je gore kad budu one gluposti poput ilijade, to nisam ništa skužio.

sad antigonu moram, a to ide na isto.

kaj će tek bit kad bude dundo maroje...zato moderniji romani valjaju.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
kako vi pisete lektiru? nama sad nova profa daje 7 pitanja i na njih odgovaramo i za to dobijemo ocjenu
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
protjeran
GeneralPag1997 kaže...
kako vi pisete lektiru? nama sad nova profa daje 7 pitanja i na njih odgovaramo i za to dobijemo ocjenu

Ako je loša (Marin Držić) pročitam kratak sadržaj koji je preveden na hrvatski.

Ako je dobra, pročitam cijelu knjigu, Wikipedia sve o piscu, Wikipedia sve o djelu. Ako se javljam, nađem i neki review pa ga pročitam.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
13 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Najjača mi fora kad čitamo knjige na dubrovačkom jeziku, pa brate mili barem su ih mogli prevest na hrvatski, lakše bi ih čitao na engleskom nego na tom dubrovačkom.

16 godina
protjeran
Volvox kaže...

Najjača mi fora kad čitamo knjige na dubrovačkom jeziku, pa brate mili barem su ih mogli prevest na hrvatski, lakše bi ih čitao na engleskom nego na tom dubrovačkom.

I još kaže da je kvaliteta u tome što je zadržao izvorni jezik naroda. Marin Držić je pisao smeće, gore stvari već što su danas Tree Hill, Glee, Gossip Girl.

Mogao je sačuvati i staro-novo-zelandski jezik, ali to se mene malo tiče, neka se te stvari prevode.

Neki Hrvati nikad neće naučiti da pomidora nije izvorni dalmatinski naziv, nego talijanski naziv za naš paradajz.

14 godina

Za našu rajčicu :)

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
16 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...

Za našu rajčicu :)

Ma daj, paradise je raj?

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

gledo sam sada primjer testa (hrv.-niza razina) za DM i cini mi se lagano...niti nema nista bas o lektiri, samo esej, ali dobijemo ulomak kojeg da se drzimo prilikom pisanja eseja....i ima par "pjesmica" kojima moramo odrediti koji je stih,strofa,rastaviti na slogove....(ugl. sve osnovno)...bilo me trta, ali kad sam ovo vidio...pa to je smijeh, sada bi rijesio 40-50%, a drugi sam razred....samo sam i gledao nizu razinu hrvatskog i engleskog jel mislim ici na tehnicki fakultet...uzeo bi matematiku visu razinu svakako :))

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

za Hrvatski se ne bojim nimalo.

Engleski malo šteka, al imam tu nekih problema koje moram riješiti.

NPR.znam se sporazumijevati i sve, kad dobijem nižu razinu ispred sebe, sve znam prevesti, sve znam što me se pita, što je problem, al kao da su mi krivi odgovori logičniji od točnih.To je problem neke druge vrste, ali da se razumijemo i tu sam u pozitivi.

Matematiku bi trebao višu razinu, nižu bez problema mogu i sada riješiti, ali viša je već malo veći upitnik, međutim imam oko 2 godine da sve sredim:)

inače, drugi sam razred, tehničke škole :)

14 godina
neaktivan
AtomicBomb kaže...

za Hrvatski se ne bojim nimalo.

Engleski malo šteka, al imam tu nekih problema koje moram riješiti.

NPR.znam se sporazumijevati i sve, kad dobijem nižu razinu ispred sebe, sve znam prevesti, sve znam što me se pita, što je problem, al kao da su mi krivi odgovori logičniji od točnih.To je problem neke druge vrste, ali da se razumijemo i tu sam u pozitivi.

Matematiku bi trebao višu razinu, nižu bez problema mogu i sada riješiti, ali viša je već malo veći upitnik, međutim imam oko 2 godine da sve sredim:)

inače, drugi sam razred, tehničke škole :)

i ja sam drugi razred tehnicke :) jesi i ti smjer tehnicar za racunalstvo?

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Tehničar za elektroniku :D skoro pa isto :D

15 godina
Ah ta škola...

Zna li netko koji fakultet treba završiti da postaneš profesor inf. i fizike u osnovnoj školi?

Koji fakulteti to omogućuju, s koliko i koje razrede trebam prolaziti, koji mi trebaju predmeti na maturi(koja razina) i s koliko se upada?

I think the president is smoking weed, Bumpin' his beat, Makin' a livin' out of my misery...
15 godina
odjavljen
Top Bugovac kaže...

Zna li netko koji fakultet treba završiti da postaneš profesor inf. i fizike u osnovnoj školi?

Koji fakulteti to omogućuju, s koliko i koje razrede trebam prolaziti, koji mi trebaju predmeti na maturi(koja razina) i s koliko se upada?

Profesorski smjer na filozofskom faksu, nije problem upasti. Traje 5 godina...

Bistar sam kao katran.
14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

a koji fax, da budem profesor radionickih vjezbi {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice