Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.754.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ah ta škola...

Ja ne idem sutra u školu! Nadam se da ću moći prekosutra! Metkoviću sada se stanje popravlja i stanje sigurno neće biti gore niti može!

Peritus inimicus
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 19:59 (captain_soap_McTawish).
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Pozdrav...

može meni netko od fizičara pomoći :P

Inače rješio sam ove zadatke, ali neznam da li mi je rezultat dobar kao i postupak :(

1. Koliki put prevali vozilo koje gibajui se jednoliko ubrzano, za jednu minutu udvostruči svoju početnu brzinu od 20km/h

2. a) Koliki put prijeđe tijelo za vrijeme pete sekunde slobodno padajući

b) Tijelo slobodno pada s visine od 40m. Kolika mu je brzina nakon prve polovine ukupnog gibanja

Hvala puno kome rješi :)

Pišemo kontrolni, a moram dobro napisati :)

15 godina
neaktivan
RE: Ah ta škola...

1. Koliki put prevali vozilo koje gibajui se jednoliko ubrzano, za jednu minutu udvostruči svoju početnu brzinu od 20km/h

2. a) Koliki put prijeđe tijelo za vrijeme pete sekunde slobodno padajući

b) Tijelo slobodno pada s visine od 40m. Kolika mu je brzina nakon prve polovine ukupnog gibanja

Hvala puno kome rješi :)

Pa u prvom zadatku ti nepiše koliko je vozilo ukupno putovalo i u drugom nepiše masa tijela

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 10:52 (VAPOR-X).
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

lol pa jednu minutu

u nultoj sekundi je 20km/h, a u šezdesetoj je udvostručio na 40...

15 godina
xDinichx kaže...

lol pa jednu minutu

Meni je u prvom ispalo oko 0.5km. Pretpostavio sam da je tijelo jednoliko ubrzavalo od 20 do 40.

Peritus inimicus
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
xDinichx kaže...

lol pa jednu minutu

Meni je u prvom ispalo oko 0.5km. Pretpostavio sam da je tijelo jednoliko ubrzavalo od 20 do 40.

samo pitanje gdje sam se je zaznuo... da li pretvorio ovih 60s u sate ili km/h u m/s :)

15 godina
xDinichx kaže...

samo pitanje gdje sam se je zaznuo... da li pretvorio ovih 60s u sate ili km/h u m/s :)

Ja sam pretvorio u sate!

No ja ne jamčim da je moje točno, možda je tvoje točnije.

Peritus inimicus
16 godina
neaktivan
1.) s=vt+ at2/2 20km/=72m/s. A=72/60= 1.2 m/s2

S=72x60 + 0.6x3600...

2.) g=a=9.81 m/s2 Put u 5. S= put u 5s - put u 4s. V2=2as. Racunaj, pišem s mobitela...
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

jao. danas kemija test...još u četvrtak odgovaram kemiju...

soli me malo zezaju...

kako je najlakše odredit formulu kad nam je zadano riječima? primjer aluminijev jodid..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Hvala na pomoći kad se vratim doma probam :)  

16 godina
neaktivan
Djdomi: jod (iz jodovodicne kis) je 1-alentan, a aluminij je inače 3-valentan

AlI3 (AL I3 skupa :) )

Nauči valencije glavnih elementa i valencije kiselinskih ostataka...
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

AlI3 ;)

Inače mi u strukovnim školama iz kemije radimo jako malo, ali baš zanimljivo :) zadnje smo radili ionsku i kovalentnu vezu :)

17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

zapisao sam si valencije prema skupinama, vidit šta ne valja ili treba dodat:

1. skupina: I

2. II

3. III

4. IV

5. V

6. VI

7. VII

8. II   III

11. I

12. II

13. III

14. IV

15. III   V

16. II   IV   VI

17. I   III   V   VII

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
Ne možeš po tome računati je dobar dio metala moze imati vise valencija....

Nauči 10-tak elemenata koje najčešće daje i to je to (ova tablica Moze poslužiti al ipak...)
15 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Fizika, jednadzba idealnog plina, R konstanta - zna tko? (to je ovo? http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_constant )

R=8,314 ...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 12:16 (PLASMAorLCD).
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Nauči 10-tak elemenata koje najčešće daje i to je to (ova tablica Moze poslužiti al ipak...)

al ipak, kad element ima više valencija dat će nam u zagradi željezov(iii) sulfat.

ako nema u zagradi valencije nego samo piše željezov sulfat da li je tad željezova valencija II(tj. najmanja koju može imat) ili?

17 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Fizika, jednadzba idealnog plina, R konstanta - zna tko? (to je ovo? http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_constant )

R=8,314 ...

Jednadžba stanja idealnog plina glasi pV=nRT. R u toj jednadžbi je Regnaultova konstanta ili opća plinska konstanta. Iznosi 8,314 Jmol-1K-1.

http://boards.4chan.org/b/
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
pod009 kaže...

al ipak, kad element ima više valencija dat će nam u zagradi željezov(iii) sulfat.

ako nema u zagradi valencije nego samo piše željezov sulfat da li je tad željezova valencija II(tj. najmanja koju može imat) ili?

Samo jedna napomena. Kod takvih spojeva uvijek moraš u zagradi napisat valenciju. Npr. FeSO4  moraš napisat željezov (II) sulfat. A nauči valencije za neke osnovne nemetale, za neke metale iz 1. i 2. skupine (Na, Mg...) i to bi ti za sad trebalo bit dovoljno. Onda samo po valencijama slažeš. Kemija je jedna velika igra. Kao da imaš kockice i svaku slažeš na svoje mjesto. {#}

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
Srednja škola u RH nije obvezna.
Valencije ne treba učiti napamet.Čisto pišeš one crtice s obzirom koliko elektrona treba otpustiti toliko je valentan!
15 godina
ivan-zd kaže...
1. Srednja škola u RH nije obvezna.  
  Valencije ne treba učiti napamet.Čisto pišeš one crtice s obzirom koliko elektrona treba otpustiti toliko je valentan!

Srednja škola je obavezna po novom zakonu. Ti očito nisi čuo kad je bila ona buka oko toga zakone.

Peritus inimicus
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

evo, gotov test...nadam se da ću dobit 4 ili 5...

znam da sam samo krivo napisao jedan dio..trebalo je napisat Al(NO3)3

ja napisao bez ove zagrade i druge trojke..ugl. sretan sam, važno mi je imat 4 iz kemije..sad trebam 5 iz hrv jer imam 555, 4444.

jel mi može dat 5 iz hrv da dobijem 4 iz testa(ipak, ne mora iz aritmetičke sredine)?

15 godina
djdomi kaže...

evo, gotov test...nadam se da ću dobit 4 ili 5...

znam da sam samo krivo napisao jedan dio..trebalo je napisat Al(NO3)3

ja napisao bez ove zagrade i druge trojke..ugl. sretan sam, važno mi je imat 4 iz kemije..sad trebam 5 iz hrv jer imam 555, 4444.

jel mi može dat 5 iz hrv da dobijem 4 iz testa(ipak, ne mora iz aritmetičke sredine)?

Može, zašto nebi mogla? Npr meni iz strojarstva, iman ocjene 1 1 1 2. I to mi je 2. Pošto kod ovoga nastavnika koliko god jedinica imaš iz cjeline to sve možeš ispravit jednon ocjenon kad naučiš. Ovisi kakva ti je nastavnica / nastavnik, i jesi dobar na satu, zalažeš se itd..

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
Mjerenja u elektrotehnici / 3 / /
Elektrotehnički materijali i komp. / 2 / /
Finomehanička tehnika / 2 / /
Elektronički sklopovi / / 4 /
Digitalna elektronika / / 2 /
Električni strojevi i uređaji / / 2 /
Informacije i komunikacije / / 2 /
Automatsko vođenje procesa / / / 2
Elektronička instrumentacija / / / 2
Mikroračunala / / / 2
VF sklopovi i sustavi

Može li mi tko objasniti što se radi u ovim predmetima? Bio bih jako jako zahvalan.
17 godina
ivan-zd kaže...
Mikroračunala / / / 2
VF sklopovi i sustavi

Može li mi tko objasniti što se radi u ovim predmetima? Bio bih jako jako zahvalan.

Mjernja - učenje mjernih metoda u elektrotehnici, teorijski i praktično, sve vezano uz mjerenja i mjerne instrumente.

Elektotehnički mat. i komp. - nešto slično kemiji, samo što se bavi elektrotehnici bližim elementima, dosta zanimljiv predmet.

Finomehanička tehnika - varenje, lemljenje, ulaganje, termoplastika - sve to u teoriji i još mnogo toga.

Elektrotehniče sklopovi - još ih nemam.

Digitalna elektronika - još ih nemam.

Digitalna elektronika - još ih nemam.

Električni strojevi i uređaji - još ih nemam.

Informacije i komunikacije - još ih nemam.

Automatsko vođenje procesa - još ih nemam.

Elektronička instrumentacija - još ih nemam.

Mikroračunala - još ih nemam.

VF sklopovi i sustavi - još ih nemam.

No Pain No Gain | Croatia - Hrvatski Team Fortress 2 server
15 godina
Dodinho kaže...
ivan-zd kaže...
Neki predmeti...

Evo ja ti iman 2 predmeta šta dodinho nije reka

Elektrotehniče sklopovi - tu učiš o sklopovima, tranzistori diode, poluvodiči, dosta zanimljiv predmet, učiš kako računala rade i slično.

Električni strojevi i uređaji - u našoj knjizi je samo par takvih uređaja, transformator, sinkroni i asinkroni motor i još nešto neda mi se sad vadit knjigu. Uglavnom to su ti više uređaji koji su u jakoj struji i za visoke napone.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

Mikroračunala / / / 2
VF sklopovi i sustavi

Ako se ne varam na ova ti nisu odgovorili.

Digitalna elektronika - binarni, oktalni, heksadecimalni sustavi i pretvaranje iz jednog u drugi, matematičke operacije s binarnim sustavom, bistabili, logički sklopovi, ralizacija nekih logičkih operacija preko njih itd.

Informacije i komunikacije - svašta. Uglavnom o prijenosu signala, sustavima i njihovim izvedbama za komuniciranje. Više općenito kako to funkcionira, a ne detaljno ulaženje u pojedine uređaje

Automatsko vođenje procesa - Gotovo ista stvar kao i ovo gore - gotovo sve općenito. Primjeri i tipovi tih sustava, kako se automatiziraju, različite izvedbe

Elektronička instrumentacija - različite komponente koji se koriste u mrežama i kod mjerenja. Pojačala, atenuatori, ispravljači, stabilizatori, analogno-digitalni i DA pretvornici...

Mikroračunala - arhitekture procesora, tipovi, njihovo funkcioniranje...

VF sklopovi i sustavi - funkcioniranje sklopova i mreža na visokim frekvencijama, posebnosti i problemi koje donose vf...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
hvala svima.
17 godina
ivan-zd kaže...
Mikroračunala / / / 2
VF sklopovi i sustavi

To sam sve imao u srednjoj, najteže su mi definitivno bili vf sklopovi i elektronički sklopovi(samo u tom predmetu smo učili o procesorima, mikroračunala predmet nismo imali).

1. Vf sklopovi zbog toga jer nije bilo udžbenika, a profesor je to prestručno objašnjavao i nije bilo definicija samo slika pa se ti snađi, a nigdje ništa nepiše

2. Elektronički sklopovi zbog toga jer je profesor pijanac, no dobro dalo se naučit (za 99% nas iz razreda samo se napamet dalo naučit bez razumijevanja).

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
17 godina
neaktivan
Ah ta škola...
I ja također ću to imati u srednjoj pa gledam što me čeka, da vidim o čem se radi.
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

4.6 ovo polugodište, ako se zvijezde poslože {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice