Pozz.Imam vjerojatno problem sa virusima pa molim pomoć.Malwarebytes nađe ovo "hijack.regedit" i "hijack.taskmanager" ali ih nemože ukloniti.Ukloni ali ne pomaže.Aviru i spybot ne mogu otvoriti i nemam opciju za task manager.Znači disejblan mi je task manager i registry tools.Kako to maknuti bez reinstala.E,i ne mogu u safe modu pokrenuti komp.Molim pomoć.
Virus-task manager
- poruka: 27
- |
- čitano: 10.556
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vjerovatno s combofixom,ili pažljivo prouči upute ili nek te rambox vodi..
Imam potpuno isti problem, pokusao s ComboFixem (vise puta citao tutorial) ali ne pomaze. Safe modu takodjer ne mogu pristupiti i virus/rootkit/malware sta li je vec ostaje cak i nakon formatiranja i ponovne instalacije windowsa.
Imam potpuno isti problem, pokusao s ComboFixem (vise puta citao tutorial) ali ne pomaze. Safe modu takodjer ne mogu pristupiti i virus/rootkit/malware sta li je vec ostaje cak i nakon formatiranja i ponovne instalacije windowsa.
Formatiraj disk, a ne samo particiju
Znam to covjece a to rjesenje ne dolazi u obzir jer imam preko 300 GB datoteka koje ne smijem izbrisati a mislim da je kolicina malo prevelika da bih sve to przio na opticke medije.
Znam to covjece a to rjesenje ne dolazi u obzir jer imam preko 300 GB datoteka koje ne smijem izbrisati a mislim da je kolicina malo prevelika da bih sve to przio na opticke medije.
imaš li log od combofixa ?
uradi ovako:
-skini ovaj program i spremi ga na desktop, dvoklikom pokreni program i sačekaj dok ne izbaci dva loga
DDS.txt i Attach.txt, logove uploadaj na speedyshare, a link zaljepi na ovu temu
vidit ćemo o čemu se točno radi, i možda ne bude problem očistiti taj malware/rootkit
U čemu je problem? Prebaci ono kaj ne misliš izbrisati na drugu particiju,ili vanjski disk, i instaliraj ponovo windowse uz formatiranje C particije.
U čemu je problem? Prebaci ono kaj ne misliš izbrisati na drugu particiju,ili vanjski disk, i instaliraj ponovo windowse uz formatiranje C particije.
Bugy piše da je rušio winse.Trebao bi formatirati cijeli disk, ne samo particiju. 300GB nije puno, kod mene 1disk od 1,5TB,1 od 1TB, 1 od 320GB i systemski od 160GB. Svaki po cca75% pun. Tiha patnja dok sam sve očistio, srikto Winse kako treba, dojde update AV Avasta nešto je loše sjelo i srušilo Winse. Niti tri(3)sec. nisam razmišljao CD Ubuntu9.10 u CDrom i šibaj tako već oko 2 godine. Ovo zadnje nije reklama nego je tako kako je. Tebi je viroza na drugoj particiji ako si formatao C. prije instalacije
Vidim da je netko savjetovao Combofix. Kad zavrsi skeniranje napise mi ovo: "Combofix has detected rootkit activity and needs to restart the system". Nakon toga racunalo se resetira i kad se pokrene win vidim samo sliku pozadine i tako stoji. Tada imam pristup task manageru pokrenem explorer.exe i odmah sve po starom.
TONYA_ je savjetovao Linux. Koristim Debian u dual bootu ali ipak mi je win potreban radi nekih programa i igara a wine mi se nije bas svidio.
PS:
Evo mbam log:
Malwarebytes' Anti-Malware 1.46
www.malwarebytes.org
Database version: 4052
Windows 5.1.2600 Service Pack 3
Internet Explorer 7.0.5730.13
9.5.2011 14:54:10
mbam-log-2011-05-09 (14-54-10).txt
Scan type: Flash scan
Objects scanned: 84233
Time elapsed: 46 second(s)
Memory Processes Infected: 0
Memory Modules Infected: 0
Registry Keys Infected: 0
Registry Values Infected: 0
Registry Data Items Infected: 5
Folders Infected: 0
Files Infected: 0
Memory Processes Infected:
(No malicious items detected)
Memory Modules Infected:
Registry Keys Infected:
Registry Values Infected:
Registry Data Items Infected:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableRegistryTools (Hijack.Regedit) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableTaskMgr (Hijack.TaskManager) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.
Folders Infected:
Files Infected:
možeš li kopirati combofix log ?....nalazi se u c:/combofix.txt
Formatiraj disk, a ne samo particiju
Nema potrebe Formatirat cijeli disk, cemu pa gamad nije gotovo nikad u filmovima mjuzi i slicnim stvarima fotkama itd. Ak je zloglasni Virut u pitanju ili neki slican nesretnik, rucno se pobrisu sve exe i scr datoteke sa drugih particija znaci svi programi koje imaš u bilo kojem folderu nebitno jesu instalirani ili ne i onda ce bit ok.
Nemam to imam ovo ali kad kliknem samo mi se otvori onaj prozor isti kao kad otvorim "Moje racunalo"
aj googlaj 1 ili 2 od ovih:
panda online scan
eset online scan
f-prot online scan
emsisoft online scan
bitdefender online scan
symantec online scan
trendmicro online scan
sad sam vidio da ti nisam dao link za DDS.scr
-skini ga , spremi na desktop, pokreni i sačekaj dok ne izbaci dva loga koje ćeš uploadati na speedyshare
skini i tdsskiller i spremi na desktop
-pokreni program klikom na start scan i ako zatraži restart dozvoli
-log se nalazi u c:/ i izgleda otprilike ovako C:\TDSSKiller.2.4.7_23.07.2010_15.31.43_log.txt
sve logove DDS.txt , Attach.txt i tdsskiler log.txt uploadaj na speedyshare,... kad vidim o kojem se rootkitu radi bit će jednostavnije uklanjanje
Evo dva loga od ddsa a ovaj tdss nemogu skinuti.
http://www.speedyshare.com/files/28394681/DDS.txt
http://www.speedyshare.com/files/28394677/Attach.txt
edit: naso sam taj tdss na drugom mjestu sad cu skenirat i zalijepit log
edit2: taj tdss nije pronasao nista
bojim se da je sality virus u pitanju ,a to nije dobro....
izbriši stari combofix, skini novi i spremi na desktop
isključi antivirus
otvori notepad i ovo kopiraj u notepad
KillAll::
DDS::
uPolicies-system: DisableRegistryTools = 1 (0x1)
uPolicies-system: DisableTaskMgr = 1 (0x1)
dPolicies-system: DisableTaskMgr = 1 (0x1)
dPolicies-system: DisableRegistryTools = 1 (0x1)
File::
c:\windows\system32\drivers\glrjkg.sys
c:\windows\ativpsrm.bin
Driver::
abp470n5
-zatvori notepad i spremi kao CFscript na desktop
-skriptu sa mišem uvuci u combofix.exe, combofix će se pokrenuti, na sva pitanja odgovori potvrdno
-log koji dobiješ uploadaj na speedyshre
skinit ćeš i SalityKiller , raspakiraj program na desktop i pokreni ga
-ako program zatraži restart , dozvoli
ako se pokaže da je računalo inficirano sa sality virusom (velika vjerojatnost da je) , pokušat ćemo očistiti računalo pod uvjetom da windowsi nisu totalno uništeni
ako bude sve u redu prošlo, vratit ćemo i safe mode, to je trenutno najmanji problem
Ovo mi napise kad pokrenem taj CFScript:
Alert!! Not safe to continue! Contents of ComboFix package have been compromised. Download fresh copy. You may be infected with file patching virus (virut).
eto, potvrđeno je da je sality u pitanju....možemo pokušati nastaviti sa sality killerom pod uvjetom da windowsi nisu potpuno uništeni ili ćeš ponovo reinstalirati windowse
odluči što ćeš, da ti kažem kako ćeš raditi, jer ako se odlučiš za format, računalo se ne formatira na klasičan način..
Problem rijesen salitykillerom koji je skenirao sve particije, trajalo je preko sat vremena. ali pronasao je 802 zarazene datoteke i "izlijecio" ih. Hvala svima na pomoci posebno korisniku total.
Problem rijesen salitykillerom koji je skenirao sve particije, trajalo je preko sat vremena. ali pronasao je 802 zarazene datoteke i "izlijecio" ih. Hvala svima na pomoci posebno korisniku total.
problem ti je samo djelomično riješen, .....izbriši taj salitykiller i skini novi pa ga još jednom pokreni
nakon toga skini dr.web cure it
-najprije pokreni express scan, kad završi express scan klikni na full scan (označi sve diskove )
-scan će trajati jako dugo vremena, najbolje bi bilo da ostaviš računalo preko noći
-log uploadaj na speedyshare
za sutra uradi ovo.
-izbriši combofix (povuci ga u smeće sa mišem ) ,skini novi i ponovi skriptu koju sam napisao za combofix
-log koopiraj
i za kraj skini ovaj .rar file, otvori ga , pronađi .reg file za windowse koje koristiš
-.reg file kopiraj na desktop, dvoklikom ga pokreni i potvrdi
-nakon restarta bi trebao i safe mode proraditi
Sa zanimanjem sam pratio postove i drago mi je da si se riješio te vrlo gadne napasti ( valjda je sve čisto ). Total je broj 1 na ovom Forumu što se tiče znanja i pomaganja u uklanjanju gamadi s računala, tu nema sumnje. Nego moj savjet ti je da taj MBAM koji koristiš kao zaštitu, a kako vidim koristiš neku full verziju i to dosta zastarjelu, skineš s kompa i instaliraš neku pošteniju zaštitu, a MBAM koristi kao free verziju za povremena skeniranja koji je sada na verziji 1.50.1 i njegov virus database je već nnegdje na preko 6500.
EDIT:
Sada tek vidim da se uklanjanje smeća nastavlja. Sretno.
Uradio sve evo log od combofixa http://www.speedyshare.com/files/28421437/log.txt
Uradio sve evo log od combofixa http://www.speedyshare.com/files/28421437/log.txt
otvori notepad i ovo kopiraj u notepad
KillAll::
Registry::
[HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\AuthorizedApplications\List]
"c:\\WINDOWS\\system32\\taskmgr.exe"=-
DDS::
uStart Page = hxxp://start.facemoods.com/?a=ironto
RegLock::
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\CLSID\{A483C63A-CDBC-426E-BF93-872502E8144E}]
@Denied: (A 2) (Everyone)
@="FlashBroker"
"LocalizedString"="@c:\\WINDOWS\\system32\\Macromed\\Flash\\FlashUtil10p_ActiveX.exe,-101"
.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\CLSID\{A483C63A-CDBC-426E-BF93-872502E8144E}\Elevation]
"Enabled"=dword:00000001
.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\CLSID\{A483C63A-CDBC-426E-BF93-872502E8144E}\LocalServer32]
@="c:\\WINDOWS\\system32\\Macromed\\Flash\\FlashUtil10p_ActiveX.exe"
.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\CLSID\{A483C63A-CDBC-426E-BF93-872502E8144E}\TypeLib]
@="{FAB3E735-69C7-453B-A446-B6823C6DF1C9}"
.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\Interface\{E3F2C3CB-5EB8-4A04-B22C-7E3B4B6AF30F}]
@Denied: (A 2) (Everyone)
@="IFlashBroker4"
.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\Interface\{E3F2C3CB-5EB8-4A04-B22C-7E3B4B6AF30F}\ProxyStubClsid32]
@="{00020424-0000-0000-C000-000000000046}"
.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Classes\Interface\{E3F2C3CB-5EB8-4A04-B22C-7E3B4B6AF30F}\TypeLib]
@="{FAB3E735-69C7-453B-A446-B6823C6DF1C9}"
"Version"="1.0"
zatvori notepad i spremi kao CFScript na desktop
skriptu sa mišem uvuci u combofix.exe
combofix će se opet pokrenuti, sačekaj dok ne završi i log koji dobiješ kopiraj
-nakon što combofix odradi, možeš ga izbrisati
start>run> u run polje kopiraj ovo i potvrdi combofix /uninstall
instaliraj neki antivirus i izbriši toolbare koje imaš, to ti uopće nije potrebno
meni se sad čini da je sve ok...kako se tebi čini ?
javlja li se opet sality i jeli dr.web pronašao još nešto ?
i meni se čini da je sad sve ok...
možeš li otvoriti task manager, regedit i ide li računalo u safe mode ?
Task manager, regedit, safe mode sve odlicno hvala.