Svi govorite o tim antivirusima...ja se oslanjam na razum i na činjenicu da nitko najvjerojatnije neće hakirati BOL, Google i slične...
Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
- poruka: 862
- |
- čitano: 205.580
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
malwarebytes samo on-demand kada sumnjaš u zarazu, dobar je u čišćenju "jednostavnijih" infekcija, ukoliko su u pitanju teže zaraze ala rootkiti ili virusi koji patchaju sistemske fileove.. preporučam čišćenje sa dr.web cure it, kaspersky removal tool, također svaka AV kompanija koja drži do sebe u zbirci svojih free utilityja ima i alate za dezinfekciju pojedinih i specifičnih zaraza
SpywareBlaster 4.2 ( free ), ESET Nod 32 Antivirus 4.0.474. ( licenca ), Sandboxie 3.40 ( licenca ) i WOT ( free ).
Koristim ESET Smart Security i nemam problema već skoro dvije godine. Redovito se updatea (jednom dnevno) i radi u pozadini tako da mi nikada nije zasmetao bilokakvim pitanjima
Koristim ESET Smart Security i nemam problema već skoro dvije godine. Redovito se updatea (jednom dnevno) i radi u pozadini tako da mi nikada nije zasmetao bilokakvim pitanjima
..i ja ga koristim ali moj se updeta 3-4 puta na dan sve zavisi koliko updatea iziđe ima na Esetovim stranicama!!!!!!
Tako da tvoj očito nešto ne radi kak treba, ili je neki drugi Eset tj valjada ti je orginal!!!!
Svi govorite o tim antivirusima...ja se oslanjam na razum i na činjenicu da nitko najvjerojatnije neće hakirati BOL, Google i slične...
Znači, očekuješ da će drugi brinuti o sigurnosti tvojeg računala? Sretno kad ćeš trebati, javi se pa ćemo ti nekako pomoći
Osobno, razina zaštite doma je ovakva:
firewall na routeru - windows firewall - avast antivirus na desktopu
firewall na routeru - windows firewall - microsoft security essentials na laptopu
Windows update redovit (taj dio je skoro najbitniji u cijeloj priči, da se ne ostave sigurnosne rupe) i rad na računalu pod običnim korisničkim accountom, bez ikakvih admin privilegija - ne pamtim kad sam imao nekakvu zarazu... negdje tamo za vrijeme windowsa 98.
firewall na routeru - windows firewall - avast antivirus na desktopu
firewall na routeru - windows firewall - microsoft security essentials na laptopu
Mislim da slobodno možeš isključiti Windows firewall (pogotovo ako je riječ o XP-u).....oba imaju samo inbound kontrolu prometa.
Možda je kontrola softverskog firewalla malo razrađenija od hardverskog, ali za običnog usera je i ovako dovoljno.
Ostavi firewall na routeru i isprobaj na nekoliko "firewall test" stranica da li su ti portovi skriveni.
Ako imaš Vistu/7, onda ostavi outbound kontrolu u Windows firewallu.
Microsoft Security Ess., Ad Aware Anniversary Ed., SpyBot S&D sa oba posljednja bez proaktivne zaštite znači samo povremeno skeniranje sa sva tri.
na laptopu koristim nod 32 licenciran +pc tools firewall plus +malware bytes,i nemam problema,ali ne posječujem nikakve ilegalne stranice,na stolnoj kanti avast home +pc tools firewall plus +superantyspaware +mylwarebytes,idem po raznim sumljivim stranicama još nisam imao problema
Avira Premium Security Suite , kupljena na dvije godine...milina!
Ja koristim Eset Smart Security 4 (anti-virus i firewall), a uz to i Malwarebytes Anti-Malware. Gasim autoplay za USB stickove i diskove, jer se česće s toga pokupim virus nego s ičeg drugog (prijatelji i susjedi koji se ne znaju zaštiti obično vrše zarazu naokolo sa svojim stickovima). U Firefox-u koristim i NoScript radi dodatne zaštite kada sam na sumnjivim stranicama. Redovito apliciram sigurnosne patcheve i radim update svih programa. Uz sve to dobro dođe i korištenje zdravog razuma (spam je lako prepoznati, a i ne otvaram svakvakva njesra koje mi ljudi šalju na e-mail pa makar i bili prijatelji). Također ne instaliram nepoznate programe prije nego što malo istražim o njima. U zadnje 4 godine nisam imao problema sa virusima, niti malwareom i srodnim stvarima.
na kompu: Nod AV 4, Comodo Firewall, spyware blaster, Malware Bytes, superantispyware, usb disk security, addon NOscript u firefoxu.
na laptopu: Avira AV, comodo firewall spyware blaster, malwarebytes, spyware doctor,usb disk security, addon NOscript u firefoxu.
U jebote. Komp ti moze vrtit sve to i jos nesto radis na njemu? Koja paranoja.
U ******. Komp ti moze vrtit sve to i jos nesto radis na njemu? Koja paranoja.
Pa valjda se ne vrti sve odjednom. Spyware Blaster, SUPER i MBAM nemaju real-time protection (pretpostavljam da je besplatna verzija). NOScript je Add-on za Firefox, COMODO je firewall, a Nod i Avira su antivirusi, svaki na svom kompu. Kad bolje pogledaš, uopće nije puno.
I ne psuj.
Nije psovanje vec uzrecica ;)
MA znam ja to al sto je previse previse je. JA koistim samo nod i firewall na routeri i nikad nista. Cak su me ovdje uvjeravalo da sigurno imam nesto i ja preskeniram sa svim ovim programima i nista. A na torentima i slicnim stranicam avisim bukvalno. Samo malo zdravog razuma i nod i nista ti vise ne treba. I da koristim NOD 32 2,7 ;)
U jebote. Komp ti moze vrtit sve to i jos nesto radis na njemu? Koja paranoja.
A kaj ti, logic, još radiš na 486-ici? Ipak ti je sig malo bolji.....
Pa ako ima par istovremeno pokrenutih programa, oni mu, istina, troše nešto memorije.
Ali s današnjim prosjekom od 2GB RAMa, to je zanemarivo (čak je i 1GB na XPu relativno ok).
Što se tiče CPU opterećenja, ono raste kod on-demand scana, dok je kod real-timea isto nisko.
Ljudi nadograđuju računala i kupuju nova. Mislim da tebe pere paranoja oko tih hardverskih zahtjeva.....
BTW, jel ti plaća NOD nešto....spomenuo si ga tri puta u tri rečenice....lakše malo.....
Hahhahaha
Trebas onda vidjeti moj taksbar ;)
Mene NE PERE paranoja od virus i sl. Poenta je da je to malo previse paranoje. Moj komp nije ni malo slabasan samo nema potrebe za svim tim. Ja ne volim vidjeti nezaposlen komp jer sam ga kupio da radi a ne da skenira i stalno nesto pretrazuje. Bolje da skida torente i kodira video nego to ;)
A na torentima i slicnim stranicam avisim bukvalno. Samo malo zdravog razuma i nod i nista ti vise ne treba.
Da li te zdrav razum 100% može zaštititi od 0-day malwarea samo s NOD-om?
Kako možeš biti siguran da je to što skidaš uvijek čisto? I što ako nije, a NOD nema potpis malwarea u definicijama?
Pitanje nije da li ćeš, nego kad ćeš pasti.....
Microsoft Security Essentials + Ad-Aware nova verzija (po preporuci sa foruma)
ja pokušavam skinut taj program i piše "Not available in your country or region". Kak si ti uspio?
ja pokušavam skinut taj program i piše "Not available in your country or region". Kak si ti uspio?
Filehippo
A na torentima i slicnim stranicam avisim bukvalno. Samo malo zdravog razuma i nod i nista ti vise ne treba.
Da li te zdrav razum 100% može zaštititi od 0-day malwarea samo s NOD-om?
Kako možeš biti siguran da je to što skidaš uvijek čisto? I što ako nije, a NOD nema potpis malwarea u definicijama?
Pitanje nije da li ćeš, nego kad ćeš pasti.....
Pa ako za 6 godina nisam pao nekako sumnjam da cu u nekoj skoroj buducnosti ;)
Torent ne skidam dok ne pogledam komentare. Crackove skidam redovno i nod mi uvijek odreagujea. Ponekad proskeniram sa antimalware i nikad nista. A i to jednom u par mjeseci.
ja imam nod 32 i spybot
ono sto nod 32 ne nađe spybot nađe XD
a nod 32 je dobar uvjek kad nesto skinem(kad je virus) cim se skine dolje u kutu pise koji je virus bio i garantira da je izbrisano
najbolja kombinacija je boot windowsa sa linuxom, jer mi u windowsima netrabaju servisi i nepotrebni žderači memorije poput antivirusa,
a u sličaju infekcije slijedi ručno čiščenje ili čiščenje windowsa iz linuxa, što završava uglavnom uspiješno
od kada ovo prakticiram, iznenadio sam se činjenicom da nije tako lako pobrati neki virus s neta jer u windowsima stalno skidam, posječujem opsane stranice,
antivirus nemam, firewall ugašen, a zadnja infekcija mi je bila prije 6 mj, radi se o xp-u. Pa sam se sjetio vremena kad bi imao nod32 i njegovih svakodnvnih upozorenja. Kladim se da bi u ovih 6 mj da sam imao antivirus svakodnevno dobivao upozorenja poput "trojan is removed by deleting".... - i te "lažne" obavjesti da onda plačam memorijom?
.. kad bi svi radili kao ja broj virusa bi se smanjio za 85%, jer tko če drugi napisat virus nego proizvođač antivirusa kako bi pobrao pare
al da se vratim na temu, naj kombinacija svakako bi bili nod32 i super anti spyware
neću nikog posebno citirat,al samo za informaciju:ako imaš normalni antivirusni program+ sa antispyware/malware zaštitom,i malwarebytes kao skener,to što spybot nađe nakon njih može obrisat i ccleaner(tih par kolačića)..
superantispyware free edition je već nešto..on nađe i čisti i nakon mbam..
Vidi ti to: ja sa svojim odabirom zaštite, mini raspravicu pokrenuo.
Pa bi i htio malo to pojasniti: znači, svaki AV je na svom računalu (Nod na kompu, avira na laptopu). (nisu oba instalirana istovremeno na jednom kompu, to se valjda podrazumijeva). Osim tih antivirusa na oba kompa je je i comodo firewall. I to su zapravo dva programa koja stalno rade (u pozadini). I ta dva programa koja stalno rade skupa ne zauzimaju niti 100MB radne memorije, dok addon no-script u ff ne diže ništa više memorije koliko diže sam firefox. a spywareblaster ne mora ni raditi.
što se tiče antispyware rješenja, na svakom računalu su po dva: i oni služe samo za on-demand scan. ako eventualno jedan nešto propusti, ovaj drugi će to naći. a usb disk security palim samo kada radim sa nekim usb-om. u slučaju da skeniram komp sa AV-om i sa antispyware alatima istovremeno, to je već druga stvar, iako ni tada se ne troši toliko puno memorije da se ne može ništa raditi.
A što se paranoje tiče, možda to sve i jest malo previše, no što je sigurno, sigurno je...
Eto valjda sam malo razjasnio ovu konfuzijicu.
Ima li svrhe prelaziti sa free Avasta na pro verziju ?
Ako kupuješ ,nema smisla jer uskolo izlazi iz bete petica sa firewallom.
Avast je preskup.
Omjer cijena dobijeno:
Antivirus Kaspersky (to je ono čudo sa svim osim firewalla) 35$, super cijena.
Cjelokupno odijelo sa punom zaštitom i firewallom, avira premium security suite 40€.
Ovo pišem manjini koja kupuje licence, kao i svi gore navedeni.
Samo iz ovog topica, nod je zaradio 300 000 kuna od juzera
Ako kupuješ ,nema smisla jer uskolo izlazi iz bete petica sa firewallom.
Free verzija Avasta neće imati firewall niti script blocker, ali hoće behavior blocker.