Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.119.504
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Drugovi, AV-forumaši, nemam problema sa tim, al' mebi zanimalo da li vi iz predstrožnoti da Vam upadateovi od Win ne skreše OS, imate isključenu opciju automatskog skidanja i instaliranja updatova na Win 10??

Mislim, pitanje je samo dal' će se Win skršiti prije ili kasnije, ako će ih već neki update skršiti....Jel' tak'??

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
7 godina
protjeran
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Marko :D kaže...

Ne samo to nego dolazi i bez bloatware, nema oglasa itd.

To su Windowsi kakvi su oduvijek trebali biti. 

Upravo tako. Iako još uvijek preferiram sedmicu dokle god za desetku još nema potrebe kod korisnika kojima novo nije nužno. Za jako naprednije korisnike bih pak preporučio desetku bez GUI-ja (samo kernel),pa se to tek tada sve skupa da fino individualno posložiti. Ili server verziju,pa tvikanje ;)

7 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

Drugovi, AV-forumaši, nemam problema sa tim, al' mebi zanimalo da li vi iz predstrožnoti da Vam upadateovi od Win ne skreše OS, imate isključenu opciju automatskog skidanja i instaliranja updatova na Win 10??

Mislim, pitanje je samo dal' će se Win skršiti prije ili kasnije, ako će ih već neki update skršiti....Jel' tak'??

U bilo kojoj inačici windowsa, za naprednije korisnike bi automatski update trebao biti isključen po difoltu. Dokle sve radi kako treba, ćemu "nadograđivati" i stavljati pc u mogući problem. Dovoljno je samo ponekad letimično "pogledati" ima li kakvih "večih" promjena u novijim inačicama,a tek onda(i samo određeni i prijeko potrebni) update i to manualno.

15 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Da. Meni je namješteno da mi dođe obavijest kad dođe update. Kad stisnem na Download, krene skidanje i instalacija, prije ne.

14 godina
protjeran

Na kraju sam napravio refresh OS-a. Samo, sada ne mogu proširiti Start Menu. U visinu ide, ali širina je naprosto zaključana. Čini se da me je zadesilo Markovo prokletstvo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 15:03 (NiramX).
8 godina
neaktivan
aFord kaže...

U bilo kojoj inačici windowsa, za naprednije korisnike bi automatski update trebao biti isključen po difoltu. 

Ovo na slikama su defaultne postavke za win10 home .

8 godina
neaktivan

Defender ima sve učestalije updateove...

Usput i slika kako sistem treba izgledati ako je sve pet....

15 godina

To su Windowsi kakvi su oduvijek trebali biti

Slažem se ali mislio sam da su ažuriranja puno rijeđa pa tako i razni fix-evi za svakakve nedostatke.

Some people are so poor... all they have is money!
15 godina
NiramX kaže...

Na kraju sam napravio refresh OS-a. Samo, sada ne mogu proširiti Start Menu. U visinu ide, ali širina je naprosto zaključana. Čini se da me je zadesilo Markovo prokletstvo.

Žao mi je kaj nismo uspjeli riješiti stvar, refresh je u biti jako preporučljiva stvar ako imaš neke zagonetne i neriješive probleme.

Kak to misliš "ne mogu proširiti start meni" ???

Pa uzmi mu desni rub sa dvostrukom strelicom i samo povučeš u desno!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 16:21 (andi.cro).
14 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Pa uzmi mu desni rub sa dvostrukom strelicom i samo povučeš u desno!

Strelica se pojavi, ali ne miče se niti lijevo niti desno.

15 godina

Eto ti sad LTSB...ko zna koliko još raznih nedostataka i problemčića postoje koji nisu fixani zato jer je to LTSB!

Na normalnoj 10-tci radi bez problema.

14 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Eto ti sad LTSB...ko zna koliko još raznih nedostataka i problemčića postoje koji nisu fixani zato jer je to LTSB!

Na normalnoj 10-tci radi bez problema.

Ti stvarno ne voliš LTSB... Radilo je i kod mene prije refresha.

15 godina

Ma ne mrzim ga, pa nikad ga nisam ni koristio, niti ne znam baš puno o njemu nego ono što sam pročitao na MS-ovim stranicama gdje preporučuju "ne upotrebljavati" za normalne korisnike u normalnim okruženjima a sad jel to samo politika ili ima i istine zbog tih nekih "problema" za koje sam zaključio da proizlaze iz pomanjkanja čestih ažuriranja, ne znam.

Microsoft doesn’t want people using Windows 10 LTSB on general purpose PCs, though. As Microsoft puts it, “LTSB is not intended for deployment on most or all the PCs in an organization; it should be used only for special-purpose devices.

LTSB is only for rare mission-critical devices. “It’s more important that these devices be kept as stable and secure as possible than up to date with user interface changes,” explains the documentation. You might want your desktop PC to stay as stable and secure as possible without user interface changes, but Microsoft doesn’t want to give the average Windows 10 user this option. Microsoft wants your PC constantly updated with new features.

Windows 10 LTSB sounds exactly like what many Windows 10 users are asking for. Unfortunately, there’s no legitimate way for the average Windows user to get it. That’s no surprise–Microsoft doesn’t even want businesses using Windows 10 LTSB for most of their PCs. So it probably isn’t suitable for running as your daily driver anyway.

LTSB variants are more stripped down than regular Windows 10 variants while keeping many enterprise features (of that particular build). However, since a newer build could mean new bugs fixed, it might run smoother. It's heavily contingent upon your specific configuration. Some users complained about LTSB variants being more glitchy than their mainstream counterparts whereas other users lauded the LTSB variants as being more lightweight and snappier...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 16:58 (andi.cro).
8 godina

Kaj je "Long-term Servicing Branch" neki novi antivirus?

14 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Ma ne mrzim ga, pa nikad ga nisam ni koristio, niti ne znam baš puno o njemu nego ono što sam pročitao na MS-ovim stranicama gdje preporučuju "ne upotrebljavati" za normalne korisnike u normalnim okruženjima a sad jel to samo politika ili ima i istine zbog tih nekih "problema" za koje sam zaključio da proizlaze iz pomanjkanja čestih ažuriranja, ne znam.

Naravno da ne preporučuju, inače bi im svatko bio na LTSB-u. Ažuriranja su česta i pokrivaju svaki otkriveni problem. Jedino što nema onih velikih feature updatea.

15 godina
neaktivan

Ja sam isprobao LTSB verziju i mogu reći da je bar duplo bolja nego obična verzija Windowsa. Imaš sve što si imao i prije, nema bloatwarea, smeća, špijuniranja i postavke rade kako si ih namjestio (za razliku od Home i Pro). Vezano za ažuriranja, ne znam, ali znam da dolaze i sigurnosna ažuriranja i bugfixevi.

Btw, kad smo već kod Windowsa 10. Mogu li ikako vidjeti što radi TiWorker.exe u pozadini jer mi koristi cca. 500 MB RAM-a i minimalno 20% CPU-a? Odem u Windows Update, ne instalira se ništa. Kliknem na Check for updates, nema novih ažuriranja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 17:52 (Marko :D).
15 godina

tiworker will do its work:

- while downloading / installing automatic updates

- during automatic maintenance

so hi cpu usage may be totally normal.

Možeš ga endtaskat ali bolje ne jer ko zna šta možeš prekinuti u pola procesa pa baš taj prekid nečega može prouzročiti neki problem.

Pusti ga da odradi i smirit će se sam

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 18:00 (andi.cro).
15 godina
neaktivan

Slučajno sam ga... prekinuo, nije se više pojavio. Uostalom, radio je više sati, a obično sam nestane nakon pola sata i manje. I dalje sve radi bez ikakvih problema. Sad sam si i Superfetch ugasio i Windowsi mi rade brže. Sve mi se brže učitava i korištenje RAM-a se smanjilo za 1,5 GB.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 18:11 (Marko :D).
11 godina

@bunker

E, Bunker da te pitam, iako je pitanje banalno(noobersko-).

Naime, imam iste postavke kao i ti na slikama.

Kod sebe sam Win update isključio na način sam pokrenuo services.msc, te stavio na manual.

Iako već sam naslućujem odgovor, da li je to to??

Imam Win 10 Home, pa nemam gpedit.exe da elegatnije preko toga riješim stvar. 

Nego, dal' je pametno( s obzirom na sigurnost) omogućiti gpedit.exe  i na Home verziji, ako se isti skida sa sajtova koji nisu sa domenom microsoft.com.

8 godina
protjeran

To su Windowsi kakvi su oduvijek trebali biti. 

To sam i ja mislio pa sam jedno vrijeme furao LTSB. I onda kada sam promjenio monitor i grafu, javio se problem s gubitkom slike. Em 100 vrsta drivera promjeno (clean install naravno) em reinstal LTSBa, ništa dok nisam stavio "normalne winse.

15 godina
neaktivan

Možda zato što si imao piratske Windowse? 

Šala. Driveri napravljeni za Home/Pro/Enterprise/Education bi trebali raditi normalno i na LTSB verziji jer se tu zapravo radi o Enterprise verziji, samo bez smeća. Isto ti se može dogoditi i na normalnim Windowsima. Pravi razlog zašto Microsoft skriva LTSB i ne prodaje kućnim korisnicima jest što oni to LTSB nemaju nikakve koristi, a kod Home/Pro/Enterprise/Education imaju. Upravo iz tog razloga Home/Pro/Enterprise/Education dolaze s bloatware-om, oglasima i postavkama telemetrije koje ne rade. Zanimljivo je recimo da te iste postavke telemetrije, koje u običnim Windowsima ne rade, na LTSB rade bez problema i ako Windowse dobro namjestiš, računalo se niti jednom neće spojiti na Microsoftove servere, dok se kod svih drugih verzija računalo spaja, bez obzira kako ti namjestio Windowse. Isto tako, neke GPE postavke koje bi trebale raditi na Pro, ne rade, ali rade na Enterprise/Education/Enterprise LTSB. Čudno, zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 22:31 (Marko :D).
8 godina
neaktivan

@pzkpfw

Vjerojatno nitko na planeti nezna napamet sve one tisuće procesa i kojekakvih servisa u operativnim sistemima. Kada me neki servis ili proces zanima, prikupim kaj mogu onim rusinovicevim monitorom i onda guglam sve kaj sam prikupio.

Tisuće puta sam se osvjedocio da kemijanje vodi u probleme. Hrpa tih modula i servisa je medjusobno isprepletena i uvjetovana pa nekako sve to najbolje klapa ako ostavis onako kako su to tvorci zamislili. Mozda uz taj servis koji bi ti rucno ubacio u home treba jos gomila toga kaj u home nema a u nekoj drugoj verziji je defaultno sadrzano...

Upalim laptop, odradim kaj treba i ugasim laptop , jednom mjesecno odradim clean disk i defragmentaciju, i nikad me nepogodi nikaj od svega ovoga cime se pojedinci zamaraju...

Mailanje, fejs, forum i sl, odradim 99% sa smartphona...

Stari moj, imam obitelj, djecu, kumove, prijatelje, bavim se rekreativno pingaćem, idem u teretanu, streljanu, vozim bajs, vikendom znamo zabrijati, delam ( iako sam sluzbeno u vojnoj mirovini ),....i uz sve te zivotne aktivnosti fakat nemislim tratit vrijeme istrazujući kojecega kaj se tak i tak stalno mjenja.

Ako me nekaj hebe ili mi je bitno, istrazim, popravim, zamjenim, i furam dalje... Razumljivo da bu se netko kome je to osnovna radna zanimacija time vise bakćao, no koliko znam nitko od nas ovdje nije niti serviser niti pise kod za neki dio windowsa...

😊

11 godina

@bunker

Hvala, Bunker na legendarnom odgovoru. 

Žikim, nema potreba dirati u nešto, ako radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2018 19:20 (PzKpfw).
8 godina
neaktivan

Naravno. Vidi vani vremena : pici na neko igraliste, lopta, vopi, pankerice.... Bavljenje win procesima bu te dovelo da bus u tridesetoj imao 30 kg viska, dvojku dioptriju, kicmu ko upitnik....

😊

7 godina
protjeran
bunker kaže...

Naravno. Vidi vani vremena : pici na neko igraliste, lopta, vopi, pankerice.... Bavljenje win procesima bu te dovelo da bus u tridesetoj imao 30 kg viska, dvojku dioptriju, kicmu ko upitnik....

😊

U globalu se ne bih s time složio. Od '84. sam SVAKI hebeni dan na computeru i ništa mi ne fali :D
Ali,da,preporućujem rekreaciju svakodnevno u svakom slućaju. Osobito ako se nakupi preko pedeset(50) sati sjedenja za PC-em u komadu ;)

8 godina
neaktivan
aFord kaže...
. Od '84. sam SVAKI hebeni dan na computeru i ništa mi ne fali :D

Polako....Jedan detaljniji kvalitetniji sistematski bi možda pokazao i nekaj kaj ti se nebi svidjelo....

16 godina
neaktivan

Ako toliko radi na PC-u vjerujem da i na sistematske ide na račun tvrtke. Barem moja plati i to menadžerski paket u Suncu, a iza u Trnjanku ;)

17 godina
Malwarebytes Browser Extension BETA

BETA verzija ekstenzije za Chrome (ne znam ako ima za Firefox).

https://chrome.google.com/webstore/detail/malwarebytes/ihcjicgdanjaechkgeegckofjjedodee

U komentarima pisu ljudi da je OK.

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 14:09 (djigibao).
14 godina
protjeran
Re: Malwarebytes Browser Extension BETA
djigibao kaže...

BETA verzija ekstenzije za Chrome (ne znam ako ima za Firefox).

https://chrome.google.com/webstore/detail/malwarebytes/ihcjicgdanjaechkgeegckofjjedodee

U komentarima pisu ljudi da je OK.

Gdje si bio kada se pisalo?

https://www.bug.hr/forum/post/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/5575025.aspx

17 godina
Re: Malwarebytes Browser Extension BETA
Pa bio sam tu, cak sam i lajkao taj post.
Iako, u tom postu je link na Firefox ekstenziju (kako ne koristim FF nije me interesiralo) a sad je doslo i za Chrome pa sam samo prijavio.
Iako me zadnjih godina MBAM dosta razocarao svojom detekcijom ovo mozda i isprobam...naravno nakon nekog osobnog testa.
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice