OMG pa nećeš s COMODO ići gasiti COMODO!
normalno je da COMODO neće dozvoliti da "ugasi sam sebe"
hoce li isplatit neduznoj zrtvi kojoj je unisten f-secure 500$ ili ce to neki sandokanbuddy sa turbanom vratit u prijasnje stanje?
ostavite se corava posla i nemojte to slucajno preporucit nekom smrtniku/poznaniku.
Nema to veze jer ne radi automatski po nekoj whitelisti!!!
Ako ja naredim gasi,onda mora gasit bez obzira ako je proizvod iz iste firme, probaj ugasit npr."Comodo Dragon Browser", ubit ćeš ga isti čas!!!
Evo pronašao sam još dva specijalizirana programčića za gašenje procesa i probao ubit CIS ali ne mogu, CIS ima predobar "SelfDefence"
probaj Process Explorer
nadam se da pokrećeš sve to kao administrator!!!
probaj Process Explorer
Kao Admin, naravno!!!
Evo...CIS je tvrd orah!!!
probaj Process Explorer
Kao Admin, naravno!!!
Evo...CIS je tvrd orah!!!
..hahaha..taj CIS se ponaša ko malware,a Ti si bespomoćan dokle god ga ne obrišeš sa stroja!!
Baš me zanima kako bi se KIS obranio ( čuo sam da ima jako dobar S.D. ) ali kako iscenirat tu okolnost ( da CCE označi neke KISove module kao malware )???
Jednostavno. Zamoli Comodo da u nekim svojim budućim ažuriranjima proglase neke module ili legalne fajlove od Kasperskog malicioznim pa testiraj. Reci da je to u svrhu testiranja i siguran sam da će ti drage volje izaći u susret. Jedva će dočekati. Ili još bolje zatraži to za Symantecove proizvode. Njih obožavaju.
Ali ozbiljno sad...trebali bi počet nekako testirat sposobnost samozaštite raznih programa jer fućkaš ti odličnu detekciju AV programa ako ga neki malware uspije onesposobiti!!!
Fućkaj odličnu samozaštitu nekog AV ako on ne dektira ono što je maliciozno. Glavno da on radi, a ovi prave rusvaj po sistemu. Mnogo programa nema dobru samozaštitu i što sada. To nije od presudnog značaja. Ionako kada nešto prođe kroz neki AV i ukorijeni se u sistem malo je kvalitetnih programa koji će to uspijeti poslije i očistiti. Tada ionako svi traže druga riješenja i alate za čišćenje istih.
Nego umjesto što likuješ ( ili ne likuješ ) kako F-Secure ili neki drugi nemaju dobru samozaštitu, a Comodo ima ( u to nema sumnje ) poštenije bi bilo da one teške falsepositive i svezi F-securea prijaviš i tražiš da se što prije isprave. Jer to bi imalo smisla, a ne raditi testove kakva je nekom programu samozaštita i hoće li ga ubiti Killswitch.
prvo, killswitch odnosno njegov core dio uopće nije comodov već stanovitog austrijanca nadimkom wj32, koji je pod GNU GPL, v3 licencom razvio program Process Hacker, dakle killswich je nabildana verzija process hackera, osobno ne vjerujem kako je comodo zadirao u program kako bi ga onemogućio terminirati CIS, btw. uopće ne vidim razlog zbog čega legalna aplikacija kojoj je jedna od svrha terminiranje aplikacija bila onemogućavana da to i učini, terminira aplikaciju
što se tiče self defensa kod sigurnosnih aplikacija mislim kako je gotovo jednako bitan dio kao i ostatak aplikacije pogotovo kod njubara koje nemaju pojma o tome kad je i je li sigurnosni program uključen a u isto vrijeme se bave internet plaćanjima, moja mama npr.
što se tiče self defensa kod sigurnosnih aplikacija mislim kako je gotovo jednako bitan dio kao i ostatak aplikacije pogotovo kod njubara koje nemaju pojma o tome kad je i je li sigurnosni program uključen a u isto vrijeme se bave internet plaćanjima, moja mama npr.
ne kažem da nije bitan dio, dobro je ako je ta samozaštita dobra i ako je upoće ima. No neće baš sve malicozne aplikacije ići onesposobiti sigurnosni program. ja nikada još nisam čuo da je neki keylogger ili slična gamad onesposobio neku sigurnosnu aplikaciju, nije mu to ni cilj, a onda hebeš dobru samozaštitu ako ovaj nije prepoznao i spriječio takvu malicioznu aplikaciju da se instalira i vrši dalje svoju zloćudnu aktivnost
ne kažem da nije bitan dio, dobro je ako je ta samozaštita dobra i ako je upoće ima. No neće baš sve malicozne aplikacije ići onesposobiti sigurnosni program. ja nikada još nisam čuo da je neki keylogger ili slična gamad onesposobio neku sigurnosnu aplikaciju, nije mu to ni cilj, a onda hebeš dobru samozaštitu ako ovaj nije prepoznao i spriječio takvu malicioznu aplikaciju da se instalira i vrši dalje svoju zloćudnu aktivnost
kada je e.g. AV onesposobljen, naknadna infekcija tada odnese i steam account i kompjuter zajedno sa vlasnikom
kada je e.g. AV onesposobljen, naknadna infekcija tada odnese i steam account i kompjuter zajedno sa vlasnikom
Da ali će i kod funkcionalnog AV ( uprkos izvrsnoj samozaštiti ) već postojeći logger koji je prošao pored tog istog AV i kojeg i dalje ne prepoznaje kao malicoznog odnijeti steam account i kompr zajedno s vlasnikom. Za mene je pravovremena detekcija i sprečavanje malicoznog smeća i dalje važnija od samozaštite AV-a
Da se barem i ostali zaštitni programi ponašaju kao "dobar malware" što se tiće samozaštite
paralelno su se dogodile dvije stvari. jedan sigurnosni program je osakacen, a razvikani underground alternativac za ciscenje samo je zacementirao stajalista skeptika kako iz comodo tvornice ispadaju "ko ziv - ko mrtav rjesenja",kao na pokretnoj traci.
i to je to.
ima li se opravdan razlog sutra na temi nekom ucviljenom klincu sa zarazom reci...blabla mbam, blabla hitman...CCE pec-pec..ne-ne?
evo pa neka im oni jave...jer to inace rade na twitteru izmedju sebe..
Da ali će i kod funkcionalnog AV ( uprkos izvrsnoj samozaštiti ) već postojeći logger koji je prošao pored tog istog AV i kojeg i dalje ne prepoznaje kao malicoznog odnijeti steam account i kopjuter zajedno s vlasnikom. Za mene je pravovremena detekcija i sprečavanje malicoznog smeća i dalje važnija od samozaštite AV-a
pa dobro niti jedan nije sto posto niti približno, zato i imamo tonu raznoraznih mehanizama alternativa od sandboxa do hipsa pa do već standardnog self defensa (AVeovi na svim boljim kioscima ga imaju)...
...
npr. šta je nezamislivo da malware (šta ja znam, napredniji rogue AV, ima ih ko u priči) disejbla onaj pravi, mamica gleda u ekran i misli si valjda tako treba biti, nastavi surfati i nađe se na fejk stranicama vanity faira i tamo kroz exploit skine kakav banker, logger, šta ti ga ja znam...
paralelno su se dogodile dvije stvari. jedan sigurnosni program je osakacen, a razvikani underground alternativac za ciscenje samo je zacementirao stajalista skeptika kako iz comodo tvornice ispadaju "ko ziv - ko mrtav rjesenja",kao na pokretnoj traci.
i to je to.
ima li se opravdan razlog sutra na temi nekom ucviljenom klincu sa zarazom reci...blabla mbam, blabla hitman...CCE pec-pec..ne-ne?
evo pa neka im oni jave...jer to inace rade na twitteru izmedju sebe..
i šta ćemo sada, praviti od muhe slona, valjda će brzo riješiti problem i dekriminalizirati f-secure... ne znam koji program nije imao FPa, neki su sakatili kompletan sistem, ovo je p...n dim
zanima me najbolji antivirus koji je besplatan?
Brain.EXE ... svi ga imaju samo što je nekima Real-Time zaštita isključena ili im je neki virus isključio Self-Defense!
Avast, Avira.... koji god odabereš uz ovaj gore navedeni super paše i zaštita je zagarantirana!
Ako AV slučajno ne detektira malware kojemu je zadaća ubiti zaštitni proizvod onda je AV sa lošom samozaštitom naježio i cijeli sistem je u opasnosti od svega i svačega!!!
Ako se taj AV program uspije odbraniti od napada dotičnog malwarea, cijeli sistem je i dalje pod zaštitom!!!
Ne slažem se sa tobom da "to nije od presudnog značaja",mislim da je jako važno da proizvod ima dobar "self defence" i često puta je baš TO od presudnog značaja za sistem!!!
Naravno da bi bilo idealno da takav malware bude detektiran od strane AV modula pa da "self defence" nema posla ali svi mi znamo da se detekcije najboljih programa kreću izm. 80-90% i ne možeš se pouzdat samo u AV detekciju.
..niti AbiWord preporučujem,niti OA...al,ajd šta je - tu je. U Tvom slućaju se vjerojatno radi o FP( Emsiju je ionako sve sumnjivo). Možda bi se pak trebo pozabavit postavkama u tom AbiWordu, aka update ili sve što se tiće odlaska na net dotičnog. Ako vjeruješ Abi-ju i nisi imao problema s njime, ignoriraj sve i dalje ga koristi.
idemo po redu...djigi jel tebi radi "Contact OASIS in realtime" ?
epos, lijepo se vidi na upload hashu da emsi kao ni ostali nije nista detektirao na VT-u.
ovo je preinacena verzija OASISA sa milijon ipo "necega i svega".... taj abiword je cist i poznat je kao odlican citac worda...
neki je problem u whitelisti OASISA...upisite AbiWord.exe i citajte...
http://www.isthisfilesafe.com/
Avira krece na MAC OS, traze beta testere.
idemo po redu...djigi jel tebi radi "Contact OASIS in realtime" ?
epos, lijepo se vidi na upload hashu da emsi kao ni ostali nije nista detektirao na VT-u.
ovo je preinacena verzija OASISA sa milijon ipo "necega i svega".... taj abiword je cist i poznat je kao odlican citac worda...
neki je problem u whitelisti OASISA...upisite AbiWord.exe i citajte...
http://www.isthisfilesafe.com/
Pa valjda radi, zasto nebi radio, gdje da pogledam?
BTW: radi se OA Premium-u
programs options. u startu ti dava informacije u balonima o pokrenutim programima. nemam ga trenutno instaliranog,iz sjecanja izvlacim. a ima i kvacica da ne izlaze baloni o komunikaciji sa bazom. i dalje ne kontam zasto ne koristite runsafer...i gdje je nestalo polje u prozoru..pored onog, zapamti,trust,block...bilo je uvijek runsafer?
jedino što sam našo o njemu:
"In 2011 CA sold its antivirus properties to Updata Partners, which spun the division off as Total Defense"
čini mi se da je to bio baš njihov engine ali su ga sada prodali Total Defens-u
tnx. zanimljivo. znam da mi je nesto tu bilo zbrkano. braco mila...maloprije sam morao izaci nesto obaviti s autom....prolazio pored mosta (zatvoren za promet)...na displeju pise...vjetar 140km/h... to je ovaj usrani most u galeriji slika 6.
ne izlazim vise iz doma, kavica, cijepam na steamu tomb ridera i povirim sto vi svrljate.
jel se moze gdje jeftino naci kakav antivirus za kupiti (prvobitno kaspersky) -> nesto kao video igre i keyevi koji su po cca 100kn
programs options. u startu ti dava informacije u balonima o pokrenutim programima. nemam ga trenutno instaliranog,iz sjecanja izvlacim. a ima i kvacica da ne izlaze baloni o komunikaciji sa bazom. i dalje ne kontam zasto ne koristite runsafer...i gdje je nestalo polje u prozoru..pored onog, zapamti,trust,block...bilo je uvijek runsafer?
Evo vam slikica pa ih pregledajte doktore