Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.119.781
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
andi.cro kaže...
Želio si reć: Bit Def.je ovaki i onaki ali ne brinite, postoji rješenje...AVIRA!!!{#}

nemam vise snapshot sa BD instalacijom,pa nemam ni sliku exeptions.  ljudi ce valjda shvatit sto je napisano,pa makar neka probaju koristit iznimke...evo imaju i slike OA i EAM...jako korisno.

necu ti se mijesati u zabavu,ali upitno je to sve sto radis sa onim programcicem u izolaciji na c particiji...posebno ako zanmo da nemas u biosu hardversku akceleraciju i maximalno iskoristenje cpu-a u virtualnom okruzju...samim tim najzahtjevniji posao unzipanja + skeniranja u tako napregnutom nacinu rada nije mjerodavan.  uzmemo li u obzir da unrar uzima 100% proca kad radi sam ,a bitdefender do 70% proca dok skenira neki folder na pravom stroju...sto mozes ocekivati u kvazi-virtualnoj izolaciji bez hardverske akceleracije da ce biti dok se nesto raspakira i dok to isto nesto skenira.... iz tog se ne vadi zakljucak da je nesto sporo, jer nije.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
15 godina
torrente kaže...
andi.cro kaže...
Želio si reć: Bit Def.je ovaki i onaki ali ne brinite, postoji rješenje...AVIRA!!!{#}

nemam vise snapshot sa BD instalacijom,pa nemam ni sliku exeptions.  ljudi ce valjda shvatit sto je napisano,pa makar neka probaju koristit iznimke...evo imaju i slike OA i EAM...jako korisno.

necu ti se mijesati u zabavu,ali upitno je to sve sto radis sa onim programcicem u izolaciji na c particiji...posebno ako zanmo da nemas u biosu hardversku akceleraciju i maximalno iskoristenje cpu-a u virtualnom okruzju...samim tim najzahtjevniji posao unzipanja + skeniranja u tako napregnutom nacinu rada nije mjerodavan.  uzmemo li u obzir da unrar uzima 100% proca kad radi sam ,a bitdefender do 70% proca dok skenira neki folder na pravom stroju...sto mozes ocekivati u kvazi-virtualnoj izolaciji bez hardverske akceleracije da ce biti dok se nesto raspakira i dok to isto nesto skenira.... iz tog se ne vadi zakljucak da je nesto sporo, jer nije.

Bit Def. mi nije bio pod "TimeFreeze-om" nego normalno instaliran na pravu mašinu!

Zipanu vreću od 60 Poljskih malwarea sam bio samo raspakirao u folder na desktopu i naravno da nisam pokušao pokretati pojedine objekte jel nisam "Virtualiziran", također i Autorun mi je isključen pa ne brinem da bi se nešto moglo pokrenut samo od sebe!

Kada sam isprobavao neke druge AV programe koji jesu bili u "Time Freeze-u" ili prije na Virtualci a nisam im bio isključio "Realtime scann", u roku od nekoliko sekundi (ovisno o broju unzipanih objekata ), svi  bi bili stavljeni u karantenu ili obrisani od strane dotičnog programa ali BitDefu je to trajalo jaaakkooo dugo i to mu zamjeram!

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
protjeran
Ultimativna antivirus tema - P&O

Nemojte se ljutit ali BD mi nikad nije bio nešt posebno. Prije,kolko se sjećam, čak su i AVG i Avast imali šta čistit za njime (nekih 3-4 worma); dok sam ga jedno vrijeme testiro. Ne znam sada kakva je situacija al' ostavio me ravnodušnim i to me na žalost još uvijek drži :/

Avira+FPF+TF
15 godina

Napravih mali test na VirusTotal..

Za sve linkove koji su bili već analizirani, odabrao sam da ponovno analizira!

rezultati: 

(linkovi su sa redom odabrani sa malc0de.com a broj u zagradi pokazuje koliko AV od njih 16 reagira na navedeni link)
www13.speedyshare.com/files/30563887/download/Pokebot.exe  (3)
www.toptenreport.com/sdownload/invoice.exe  (7)
www.toptenreport.com/download/registrybot.exe  (7)
www.thesefriesaregood.com/albums.php?=  (6)
www.speedyshare.com/files/30313562/download/Pokebot.exe  (4)
www.solitairetime.com/solitaire_PAD/solitaire_exe/scorpionSolitaire.exe  (2)
www.solitairetime.com/solitaire_PAD/solitaire_exe/spiderSolitaire_2suit.exe  (2)
www.smslocalsupremacy.com/test/l.exe  (5)
www.scorpionsolitaire.net/PAD/scorpion_solitaire_exe/scorpionsolitairenet_scorpionSolitaire_2suit.exe  (2)
www.rushmoreonline.com/download  (2)

Vjeruje te li URL skeneru sa VirusTotal?

9 Da!
1 Ne!
Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina

najmocniji engine koji je najvise u opticaju kada je "rentavanje" engina u pitanju.  vdf takodjer.  izvrstan support. bilo mi je zadovoljstvo koristiti dvogodisnju licencu.  posaljes upit mailom hrvatskom bitdefenderu (bitnet), odgovor stize iz bukuresta za 20 minuta i javljaju da ce bas tebi sa sljedecim updateom kroz 30 minuta uslijediti azuriranje kljuca (bilo je nesto sa accountom). vrhunski support.

i nije to moje misljenje,vec je taj igrac tako poslozen na sahovskoj ploci, te se uvijek muva kasperskom iza ledja.  cinjenicno stanje, sve drugo je stvar ukusa.

17 godina

Isao sam malo testirat svoju trenutnu zastitu na jednom PC-u.

Radi se o Kingsoftu i Online Armoru, ispod je kratak video od 10min, malware vreca je mijesana od 2-4.01.2012.

Kingsoft PC Doctor & Online Armor
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
17 godina

i na svaki upit hips-a odgovorio si allow.  to je ona filozofija od prije dvije godine, "pa na prozoru ne pise nista da je negativno"... gdje je runsafer ili "dropanje ovlasti"?  mozete i na njemu nepoznato "allowat" ko na comodu i sve utrpat pod restrikcijom zabrane pisanja po sistemu i API pzdarijama za direktni pristup disku.

ovakvo koristenje OA je isto koda se koristi konzum k+ firewall.

16 godina
neaktivan
Djigi, zašto nisi koristio zadnju verziju OA 5.1.1?
Comodo/Emsisoft plaćenik
17 godina
torrente kaže...

i na svaki upit hips-a odgovorio si allow.  to je ona filozofija od prije dvije godine, "pa na prozoru ne pise nista da je negativno"... gdje je runsafer ili "dropanje ovlasti"?  mozete i na njemu nepoznato "allowat" ko na comodu i sve utrpat pod restrikcijom zabrane pisanja po sistemu i API pzdarijama za direktni pristup disku.

ovakvo koristenje OA je isto koda se koristi konzum k+ firewall.

Nije da sam na svaki upit klknuo Allow, na upit gdje kaze da program zeli kreirati Autorun sam klikao Block, kao i na Keylogger detection kao i na ono kad preporuca Block (2-3 puta).

Koristim OA prvi put u zivotu cca. 15tak dana tako da sam skoro prakticki na VI sa njim ali ako OA detektira nesto jako lose treba to naglasiti (kao onda kad mi izbaci preporuku za Block).

Isto tako sam davno prije testirao samo Comodo Defense+ (bez AV-a) i na svaki njegov pop-up gdje je on bio CRVENE boje sam Blokirao na ostale boje (narandjasta, zuta...) sam dopustio.

Comodo Defense+

BTW: mozda danas napravim slican test samo sa Kingsoftom i Comodo Firewall-om

siketa kaže...
Djigi, zašto nisi koristio zadnju verziju OA 5.1.1?

Nisam znao da je izasla novija verzija (da li je neka velika razlika?), a i zasto mi nije ponudio update da ima novija verzija?

15 godina
djigibao kaže...

Nisam znao da je izasla novija verzija (da li je neka velika razlika?), a i zasto mi nije ponudio update da ima novija verzija?

Trebao bi sam napraviti update.Kod mene OA( placena verzija) sam sve odradi tako i update a sad mozda u free verziji mora se rucno..hm.

http://slikaricaliky.weebly.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:06 (TonyM).
16 godina
neaktivan
Mislim da i Free verzija ima neki automatski update...to su nedavno stavili....
Comodo/Emsisoft plaćenik
15 godina
protjeran
torrente kaže...

strava je paket. premda na dva stroja gonim solo EAM. znam da si fan sandboxia, pokreces li ikako OA runsafe...jesi pokusavao drzati browserunutra.  ja sam ga dosta dugo tako koristio (i nije mi smetao zeleni rubnik oko firefoxa lol)... premda je to njihov koncept izolacije, ne vjerujem da je nepropustan kao sandboxie...ali super ga je nekada zavrtiti...drzao sam kvacicu u opcijama da nepoznate stvari odmah stavlja u "zeleni okvir".

- Paket EAM + OA je zaista odličan ( koristim ga na dva stoja ), no ništa nije neprobojno ako se ne koristi i mozak u isto vrijeme, nadam se da se slažeš.

- Jesam, veliki sam fan Sandboxia, ne samo njegov već i Eseta ( ma što tko o njemu mislio i govorio ). On se trenutno nalazi na ženinom laptopu pojačan Mamutu-om ( iskjučen hips u esetu ) i sandboxiem ( navikla se već jadna da ga koristi, bilo je otpora ) i milina.

- ne koristim uopće RunSafe u OA, par puta sam pokretao browser da vidim kak to izgleda, ma sandboxie i runsafer rade na dva različita načina, više volim potpunu izolaciju preglednika i brisanje svega nakon njegovog zatvaranja ( osim normalno ono što dopustim )

Evo i mali jedostavni test, nadam se razumljiv

17 godina

da nebi u zraku ostala dezinformacija oko bitdefendera.

- instalacija + update

- restart

- nista se ne dira. onakav kakav jest, dakle ne skenira unrar.  sve gotovo za 3 minuta. niklakva sporost,radi sasvim normalno.

btw: 103 / 130

17 godina

Da li Comodo Firewall/Defense+ ima nesto kao Exclusions?

Da li je to ovo na slici ispod?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:56 (djigibao).
16 godina
neaktivan
ja vec dvije godine koristim besplatni avast,trenutno je verzija 6.0 i nemam nikakvih problema,idem na sve moguce stranice naravno u paru sa AV-om je uvijek Malwarebytes - antimalware i to bi bilo to ne trebaju mi nikakve komercijalne verzije,presto sam se sa tim ganjati,ovako stiti a ne brines oko kljuceva i crnih listi
15 godina
zippoo kaže...
ja vec dvije godine koristim besplatni avast,trenutno je verzija 6.0 i nemam nikakvih problema,idem na sve moguce stranice naravno u paru sa AV-om je uvijek Malwarebytes - antimalware i to bi bilo to ne trebaju mi nikakve komercijalne verzije,presto sam se sa tim ganjati,ovako stiti a ne brines oko kljuceva i crnih listi

Sve je tocno sto kazes ali barem danas nije problem imati komercijalne verzije.

Malo malo bude neka akcija gdje se dobije legalan kljuc i sve radi ok.

Tako da su crne liste odavno zaboravljene{#}

http://slikaricaliky.weebly.com/
17 godina

BREAKING NEWS

indijska hakerska skupina dosla do nortonovg izvornog koda. isti objavljen. isti se moze downloadat,ali necemo nista linkati sto ima nelegalne radnje.

15 godina

CA Anti-virus

Oku vrlo ugodno antivirusno riješenje od CA Technologies koje stvarno izgleda primamljivo a i rezultati mu nisu tako loši...

Odmah nakon instalacije, obavezan je bio full scann nakon kojeg je pronašao 2 cookia..

Sučelje mu je vrlo moderno ali se vec na prvi pogled može skužiti da je jedno sučelje napravljeno za AV i IS

Jedna stvar je razočaravajuća a to je da u Triall licenci AV može SAMO proskenirati a ne i obrisati pronađeni malware, ne radi Real-Time zaštita i Win Security Center ga ne detektira kao av (detektirao je, ali nakon aktivacije trial licence, više ga ne detektira)!

tako da nakon skeniranja poljskih vreća, sadržaj u njima je ostao netaknut!

od ukupno 340 datoteka, CA je detektirao 237 kao zaraženih (69,7%)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 20:23 (sisko93).
15 godina

Došao sam u zanimljivu situaciju da isprobam kakav je F-Secureov "Self-Defence" ...

Napravio sam sken sa CCE koji je detektirao kao vrlo rizične/malciozne neke F-Secureove module...

Znatiželjan kakav jesam, kliknuo sam "Clean" da vidim kako će se i da li će se F-Secure obraniti od strašnog napada Zmaja!!!

Jadnik se nije ni snašao a već je ostao u gaćama{#} (deinstalacija je bila neizbježna )

Evo slika sa bojnog polja...

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 0:12 (andi.cro).
15 godina
neaktivan

Vidim da ste počeli svoje filmiće sa "jubita" linkati.  {#}

Spomenuti exclusionsi su morali biti primjenjeni i na free Aviri. Nažalost prepoznaje Nirsoft-ove alate kao malware i ne krivim ju, mnogi su upravo to iako se koriste u dobronamjerne svrhe.

15 godina

obriši od tog CIS-a module pa mi reci kako će se ponašat...

to što je detektiro je čisti primjer FP-a .. (a ne ono što za detektirani CR*CK nazivaju FP!)

sigurno je to melih naručio da se u CCA-ovu bazu poznatih virusa stave i moduli od raznih drugih AV-a (probaj to napraviti KIS-u ali bez da isključiš self defense!!!)

17 godina

i dalje se palite na te BETA poluproizvode pored hitmana ili mbam-a? 

15 godina
sisko93 kaže...

obriši od tog CIS-a module pa mi reci kako će se ponašat...

to što je detektiro je čisti primjer FP-a .. (a ne ono što za detektirani CR*CK nazivaju FP!)

sigurno je to melih naručio da se u CCA-ovu bazu poznatih virusa stave i moduli od raznih drugih AV-a (probaj to napraviti KIS-u ali bez da isključiš self defense!!!)

Naravno da je FP ali nije u tome poanta nego u F-Secureovoj "Self Defence" sposobnosti koja nije nikakva, to sam želio naglasiti u ovom testu!!!

Baš me zanima kako bi se KIS obranio ( čuo sam da ima jako dobar S.D. ) ali kako iscenirat tu okolnost ( da CCE označi neke KISove module kao malware )???

Ajmo "Virtualci", sljedeća domaća zadaća...testiranje "Self Defencea" kod raznih AV programa{#}!!!

Jel tako? Tako je!!!
15 godina
torrente kaže...

i dalje se palite na te BETA poluproizvode pored hitmana ili mbam-a? 

Ma ponestalo nam više ideja kad smo sve isprobali uzduž i poprijeko pa sad zmišljamo toplu vodu{#}

Ali ozbiljno sad...trebali bi počet nekako testirat sposobnost samozaštite raznih programa jer fućkaš ti odličnu detekciju AV programa ako ga neki malware uspije onesposobiti!!!

Imaš kakav prijedlog?

Na koji način,sa kojim programom...bi se takvi testovi najbolje uradili???

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 0:48 (andi.cro).
14 godina

Tko moze da istestira Trendmicro Titanium IS 2012, Webroot SA Eseentials 2012 i Nod32 5.0 AV na isti paket malware?

Bas me zanimaju rezultati{#} 

Izvinjavam se na jezicne pogreske! Makedonaccc
15 godina

Evo, probao sam ubit CIS sa najžeščim meni poznatim alatom za takve stvari "KillSwitch" i šta mislite, jel se CIS uspio obranit???

Pa naravno da je {#}

Jel tako? Tako je!!!
17 godina

zemljo otvori se.

17 godina

Panda Internet Security 2012 FREE

2 kljuca po 6 mjeseci

IS12PVIP-98464171

IS12PVIP-98464172
- - - - - - - - - - -- - - - - - - - -- -  --
Panda Antivirus Pro 2012

2 kljuca po 6 mjeseci

AP12PVIP-98464173

AP12PVIP-98464172

15 godina
torrente kaže...

zemljo otvori se.

... i progutaj sve pred sobom!!!!!!

@andi.cro pa jesi li ti normalan????

15 godina

Pa šta se ismijavate...ako se ne slažete sa nečime,recite sa čime...ako sam nešto krivo uradio,recite šta!!!

Kako bi vi isprobali koliko je jak "SelfDefence" nekog programa?

Jel tako? Tako je!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice