Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.129.275
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
logic kaže...

A sta ako se i virus zove tako i zeli da nesto pise po system32 folderu? Da li ti znas da recimo avira ne treba ista da pise po tom folderu? Nijedan virus nema nazov novi ruski virus vec se maskria kao neki dobro poznati program. O tome ja pricam.

gle logic, to ti je nelogično što sada govorioš. jer recimo uzmimo hipotetsku situaciju da nemama threat fire. u tom slučaju, koji je moguć, bi se valjda trebao oglasiti samo av da nešto nije u redu. nadam se da me razumiješ. želim reći, da ako primarno av radi dobro svoj posao, onda bi on trbeao jednako tako odraditi posao blokanja tog nekog update-a a koji je neki novi virus sa istim imenom. e sad hoće li to avira napraviti ili ne, to je pitanje druge vrste.

no , želim reći, da ako bi se to dogodilo, onda bi ponovno useru, bilo kućanici s peglom i kuhačom u ruci, bilo profiću prilikom scana samog primarnpog av-a javiloda nešto nije ok, i opet bi morao odlučiti hoće li to deletnuti.

znači, u svakom slučaju, na jednoj granici čovjek, a ne stroj mora odlučiti što će napravit , dopustiti, ili eliminirati.

16 godina
protjeran
Ultimativna antivirus tema - P&O

Naravno da će tuđi update prepoznati kao prijetnju jer se u update-u nalaze potpisi virusa. Ako imaju sličnu bazu podataka onda će to biti prepoznato kao prijetnja pri skeniranju.

A onda dolazimo do priče o standardizaciji naziva i potpisa koja se nikada neće dogoditi, jer to su ipak na kraju krajeva privatni proizvodi privatnih proizvođača koji neće pristati na djeljenje podataka i podilaženje standardu.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan

Molim preporuku za najbolju kombinaciju antivirusnog i spyware programa. Sada koristim AVG free s kojim nisam zadovoljan jer ga ne mogu isključiti i Spyboot s kojim sam zadovoljan. Samo besplatne inačice molim. Hvala!

17 godina

Avast 5 free i malwarebytes free, ovo sto imas sve makni...mozda i firewall...mozda comodo firewall...i wot na browser {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
the economist kaže...

Molim preporuku za najbolju kombinaciju antivirusnog i spyware programa. Sada koristim AVG free s kojim nisam zadovoljan jer ga ne mogu isključiti i Spyboot s kojim sam zadovoljan. Samo besplatne inačice molim. Hvala!

avira ili avast,a taj spybot bi stvarno trebao deinstalirati,bez obzira što si zadovoljan
potpuno je beskoristan,svaki av ima antispyware zaštitu

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:39 (seneka).
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

potpuno je beskoristan,svaki av ima antispyware zaštitu

Da ali ovaj se petlja u HOSTS i blacklista citavo cudo losih strana (opet nepotrebno). Zbog toga neki antivirusi lazno ragiraju na to kao  URL Redirect threat

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

A sta ako se i virus zove tako i zeli da nesto pise po system32 folderu? Da li ti znas da recimo avira ne treba ista da pise po tom folderu? Nijedan virus nema nazov novi ruski virus vec se maskria kao neki dobro poznati program. O tome ja pricam.

A uglavnom mu javi da se nešto događa pa je na njemu da vidi šta!

Da je bio neki 0-day, a u dosta slučajeva i koji dan stariji, malware, sam antivirus bi ga vrlo vjerojatno propustio,

a nebi bilo nikog da mu kaže da se nešto događa dok sam nebi vidio posljedice.

Ako netko ne razumije bar osnovno uspije se zarazit na drugima čudne načine, ovako ili onako... više je dosadno ovo ponavljati

(uostalom buffer je dobro rekao)

@mikica

Meni se javio PCTools FW+ jučer, nešto kao u svezi Avire.

Prije nego sam mu odgovorio provjerio sam o čemu se radi, jer mi bilo čudno da se javlja za Aviru,

pretpostavio sam da ima nekakav upgrade, šta se na kraju i ispostavilo točnim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:11 (brixy).
17 godina
neaktivan

Besplatan Norton 360 OEM v4 (90 dana) za vas dobri ljudi

LINK

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:19 (Lazarus Long).
15 godina
neaktivan
brixy kaže...

@mikica

Prije nego sam mu odgovorio provjerio sam o čemu se radi, jer mi bilo čudno da se javlja za Aviru,

istu stvar sam janapravio. poanta cijele ove rasptrave je bila da threat fire uredno radi, a s druge strane ne gnjavi. kad je torrente pričaop neki dan o neprepoznavanju cis-a naspram tv kartice, e t bi me iznerviralo, jer i sm posjedujem dvije, za dvb-t i dvb-s, i nijednog trenutka threat fire nije rekao: hej što ti se događa u sistemu. ajde ti mene klikaj da ti ja to dozvolim.

ovdje se radilo o inačici novog programa, i samo mi potvrđuej da program radi ono za tš je i namijenjen. a to je bit svega.

a sada, najbolje bi po logicu bilo skinuti sve, pa da nemamo ništa na pc-u od zaštite, onda nas neće nitko ništa pitati, i svi super zadovoljni. jel da{#}

17 godina
neaktivan

Z asve one koji su meni odgovorili da ne citiram sve. Obratite paznju sta sam ja komentarisao. Soft za zastitu koji sve pita korisnika nije za pocetnike kao sto je gore receno. Evo recimo meni je KIS 2010 ponudio da li da mu vjerujem i da onodredjuje sta je dozvoljeno i sta nije ili da pita mene. Prvi put sam pustio njega i nista  me nije pitao. IE je odmah sandoboxao dok firefox nije. Sad sam stavio da me pita cisto da vidim sta me to pita. Htio sam reci da soft mora imati nesto u bazi barem one standardne stvari tipa is i najpoznatije antiviruse. Jer ako avira skida update sa svog servera koji je uvijek isti zasto to prijavljeuje? Ima aviru u bazi i ima taj server u bazi? Ako nema tako standardnu stvar ona je to bezveze soft. To sam htio reci. AKo i pita ne treba pitati bukvalno sve. A ako pita  sve onda nije za ljude koji su malo upuceni ili nisu uopste upuceni.

@ mikica1

Cisto tvoje informacije ja godinama nemam nista osim nod32 2.7 koji je cisti antivirus i nista vise od toga. I sve te godine nisam pokupio nista. Zanimljivo zar ne? Nekad je bolje manje nego vise jer vidim ovdje ljude koji imaju preko 5 programa za zastitu. Dok to sve poinstaliras i podesis lakse je staviti acronis true image i vratiti image kad nesto pokupis nego se boriti sa svim tim pitanjima od tolikih programa.  Sad imam KIS 2010 i to jer sam besplatno dobio licencu inace bih jos bio na nodu32 i to creckanom. Sad me nazovite lazovom kao sto neki vec jesu al tako je kod mene.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:48 (logic).
17 godina
mikica1 kaže...
brixy kaže...

@mikica

istu stvar sam janapravio. poanta cijele ove rasptrave je bila da threat fire uredno radi, a s druge strane ne gnjavi. kad je torrente pričaop neki dan o neprepoznavanju cis-a naspram tv kartice, e t bi me iznerviralo, jer i sm posjedujem dvije, za dvb-t i dvb-s, i nijednog trenutka threat fire nije rekao: hej što ti se događa u sistemu. ajde ti mene klikaj da ti ja to dozvolim.

ovdje se radilo o inačici novog programa, i samo mi potvrđuej da program radi ono za tš je i namijenjen. a to je bit svega.

a sada, najbolje bi po logicu bilo skinuti sve, pa da nemamo ništa na pc-u od zaštite, onda nas neće nitko ništa pitati, i svi super zadovoljni. jel da{#}

Ti si fino trebal napravit screenshot, tog upozorenja koje ti je izbacil ThreatFire za Aviru i stavit na forum.{#} Pa bi onda ljudima koji nemaju poima kaj je to Behavioral Analisis bilo jasno o cem se radi. Sumnjivo ponasanje je sumnjivo, bez obzira o kome se radi znam kaj je Threatfire izbacil samo mi se sad to ne piše sve u komadu slika bi govorila sve ali kad je nemaš onda ništ.{#} Avira je skinula programski Update, pa je došlo do promjene samog programa i onda još taj promjenjeni program nekaj radi dublje po windowsima ipak je Antivirus u pitanju a ne recimo CCleaner pa je sumnjivo kaj drugo vrlo jednostavno. Ista price je i za Pc Tools Firewall, nema tu problema alat je itekak dobar samo ga treba znat koristit pa ko ne zna nek ga ne koristi fuckaj ga.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:56 (rambox).
17 godina
neaktivan

Sto ce reci da nije za one koji malo ili nimalo znaju a ja sam na to reagovao.

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Još nekaj,napravio sam backup sa "Paragon backup&recovery 2010 free" i sve je prošlo bez bola (imam samo C: particiju i na nju sam stavio i taj backup) ali šta u slučaju da mi rikne HDD? Backup je dosta veči od zapremnine jednog DVD-a pa ne znam kak i kaj drugo napravit!

Backup particije se pohranjuje na:

1) drugu particiju istog hard diska (u slučaju kvara gubiš podatke i backup!)

2) drugi hard disk (interni ili eksterni; plus USB memorije)

3) CD/DVD medije (podijeli sadržaj nekim splitterom ako ne stane na jedan)

4) online servis (npr. Dropbox)

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:14 (siketa).
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
Virus se ne može maskirati u dobro poznati program jer postoji nešto što se zove signature i digital certificate.

Na žalost, pogrešan odgovor.

Postoji malware koji koristi ukradene digitalne potpise.

ZIG ZAG
17 godina
neaktivan
siketa kaže...

Ocito se ne kuzis u dig. potpise i takve stvari  {#}

Jes li skinuo Norton 360? (:

16 godina
odjavljen
the economist kaže...

Pogledaj ovaj post, možda pomogne u odabiru da se ne mora više ponavljati ovo+ono+to i to.

Ako ti nešto iz tog posta nije jasno pitaj.

...
16 godina
protjeran
siketa kaže...

Nažalost pročitaj bolje - signature I digital certificate.

Prvi dio je daleko važniji od drugog.

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jes li skinuo Norton 360? (:

Upravo se skida....{#}

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
Nažalost pročitaj bolje - signature I digital certificate.

Prvi dio je daleko važniji od drugog.

OK, ali da li svaki poznatiji program ima digitalni potpis/certifikat?

Mislim da je odgovor ne.....

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Z asve one koji su meni odgovorili da ne citiram sve. Obratite paznju sta sam ja komentarisao. Soft za zastitu koji sve pita korisnika nije za pocetnike kao sto je gore receno. Evo recimo meni je KIS 2010 ponudio da li da mu vjerujem i da onodredjuje sta je dozvoljeno i sta nije ili da pita mene. Prvi put sam pustio njega i nista  me nije pitao. IE je odmah sandoboxao dok firefox nije. Sad sam stavio da me pita cisto da vidim sta me to pita. Htio sam reci da soft mora imati nesto u bazi barem one standardne stvari tipa is i najpoznatije antiviruse. Jer ako avira skida update sa svog servera koji je uvijek isti zasto to prijavljeuje? Ima aviru u bazi i ima taj server u bazi? Ako nema tako standardnu stvar ona je to bezveze soft. To sam htio reci. AKo i pita ne treba pitati bukvalno sve. A ako pita  sve onda nije za ljude koji su malo upuceni ili nisu uopste upuceni.

@ mikica1

Cisto tvoje informacije ja godinama nemam nista osim nod32 2.7 koji je cisti antivirus i nista vise od toga. I sve te godine nisam pokupio nista. Zanimljivo zar ne? Nekad je bolje manje nego vise jer vidim ovdje ljude koji imaju preko 5 programa za zastitu. Dok to sve poinstaliras i podesis lakse je staviti acronis true image i vratiti image kad nesto pokupis nego se boriti sa svim tim pitanjima od tolikih programa.  Sad imam KIS 2010 i to jer sam besplatno dobio licencu inace bih jos bio na nodu32 i to creckanom. Sad me nazovite lazovom kao sto neki vec jesu al tako je kod mene.

gle logic, nema smisla da se rogoborimo o nečemu što je samo po sebi jasno. no, obzirom da iskrivljuješ neke moje rečenice, ili ih dotjeruješ kako ti paše, u tom smislu ću ti i odgovoriti.

Prva stvar, rekao sam da se slažemo svi u jednom, a to je vrlo dobra i znan činjenica , da svatko želi neki program koji ne gnjavi puno, u pozadini odrađuje svoj posao, i to je to. nadam se da je to jasno!!!

Činjenica da threat fire u bazi ima antiviru jest i to da nikada, ali baš nikada nije pitao za redovni, svakodnevni avirin update, a to mogu potvrditi ljudi koji imaju tu kombinaciju na svom pc-u.

ovo jučer se radilo o novoj inačici, i on je pitao, i meni je drago da je pitao. moguće da sam stavio na level 3, da neb bi pitao. ne znam, p neću ni tvrditi ono što bi bilo čaram ti baram.

Da, zanimljivo da s tvojim nodom nisi pokupio ništa. a znaš zašto je zanimljivo. jer imaš glavu koja razumije gdje , kako i na koju stranicu na webu otići, kao što i znaš što stavljaš na svoj komp, i tomu slične stvari.

i nitko te ne zove lažovom, to mi ne pada na pamet, ali kad kažeš"nego se boriti sa svim tim pitanjima od tolikih programa" onda to zvuči pretenciozno jer ja ne znam programčić ovakvog tipa koji pita manje nego threat fire.....

znači, kad me citiraš, onda citiraj ispravno. Dakle,nisam govorio ni o ovom ni o onom, ni onima, ni ovima, nego konkretno o jednom programu, i podijelio to ovdje s vama kao iskustvo.

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
i nitko te ne zove lažovom

Mislio je na mene, ne na tebe. {#}

Ja sam ga tako nazvao zbog dobro znanog razloga.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:50 (siketa).
17 godina
neaktivan

@mikica1

Ko kaze da sam te citirao????????????

17 godina

Da prekinem na moment raspravu {#} i ukazem na

test o Zone Alarm Extreme Security koji je na kraju ipak uspjesno zastio racunalo od napada {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan

antivirusi (korisnici firefoxa) nadogradite si adbock plus na verziju 1-3-1

15 godina
protjeran
16 godina
protjeran
siketa kaže...

OK, ali da li svaki poznatiji program ima digitalni potpis/certifikat?

Mislim da je odgovor ne.....

Bilo bi super da imaju, i to malo bolje uređeno, ali nemaju. Pričao sam o mogućnostima, odnosno rekoh da postoje stvari kao signature i certifikat, a ne da svi programi imaju certifikat.

Ali sasvim nebitno u ovoj cijeloj priči.

16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Veliki pad za Pandu i PC Tools.{#}

BitDefender se malo oporavio, ali i dalje zaostaje (torrente, šta bi?).{#}

AVG se očito popravio....{#}

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan
logic kaže...

@mikica1

Ko kaze da sam te citirao????????????

jesi , jesi, znaš ti dobro o čemu ja govorim{#}

15 godina
neaktivan
siketa kaže...
BlackFoot kaže...

Veliki pad za Pandu i PC Tools.{#}

BitDefender se malo oporavio, ali i dalje zaostaje (torrente, šta bi?).{#}

AVG se očito popravio....{#}

a avira izvrsna{#}

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

a avira izvrsna{#}

Da, konstantno je na vrhu...kao i NIS.....

Ali uvijek postoji onaj mali crveni dio koji je realan rizik za računalo, bez obzira kako dobar proizvod bio.

E baš zato (copyright by R.Kovač) je poželjno dodati tu još jedan sloj zaštite od opeklina! {#}

ZIG ZAG
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice