Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.129.295
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

ova mala aplikacijica

ako disejblas i sajt jos ne pokaziva, samo reloadas browser.

ako si rucno postavljao, sada vrati na normalu ,jer ovo cudo sve postavi...zna ga zbunit ako je manualno vec postavljen.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 23:59 (torrente).
15 godina

Meni nitko nije odgovorio jel treba neka posebna zaštita za Laptop i Wi-Fi vezu ili je pass. sasvim dovoljan???

Još nekaj,napravio sam backup sa "Paragon backup&recovery 2010 free" i sve je prošlo bez bola (imam samo C: particiju i na nju sam stavio i taj backup) ali šta u slučaju da mi rikne HDD? Backup je dosta veči od zapremnine jednog DVD-a pa ne znam kak i kaj drugo napravit!

@lazare ???

Sto se tiće kupnje Laptopa,promjena plana,onog od prije više nemaju pa je sad ovaj u igri :  Compaq Presario CQ62-a20SM  za te pare mislim da se ne može nać nekaj bolje!

Ima jedan ili dva sa skoro istim komponentama ali su rasprodani :( a što se tiće savjeta da radije uzmem Intela umjesto AMD-a,nema Intela sa zasebnom grafom i DDR3 ramima za te pare :(

EDIT: Ni ovo nije zasebna grafička ali unatoč tome nisam za te pare našao bolji

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 19:03 (andi.cro).
17 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O

Hm nova Avira a izgleda da nisu ništ popravili Proactive modul.{#} Na tom djelu najviše šepaju itekak ali opet ništa, samo su pokrpali Mail zastitu nekaj oko toga uglavnom te ostalo i to je to. Trebaju se ugledat na svoje ajmo rec zemljake, Austrijance i kak je kod njihovog pulena A-Squared Anti-malware to skockano kak se spada kroz modul Malware-IDS. Nikak mi nije jasno zakaj Avira tak nekaj slicno ne napravi, kroz svoje proizvode Premium i Security Suite to bi onda bilo odlicno. A ovak je nedoreceno i nedovoljno fuckaj ga, imaš Proactive na Aviri no isto ko da ga i nemaš za razliku od Malware-IDS koji je itekak efikasan.{#}{#}

http://www.emsisoft.com/en/software/ids/

http://www.emsisoft.com/en/software/ids/alert/

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

ova mala aplikacijica

ako si rucno postavljao, sada vrati na normalu ,jer ovo cudo sve postavi...zna ga zbunit ako je manualno vec postavljen.

Jučer sam ručno postavio(nisam ni primjetio taj utility), sad sam bio bez ClearClouda, instalirao ga ali to jednostavno neradi kod mene ono šta bi trebalo tj.

teška zbrka  -  repair, uninstall-install, restart, ovo-ono... više puta... ništa... probat ću još sutra, sad više nemam volje{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 0:57 (brixy).
17 godina

meni je tako bilo na starim windowsima.

na novima,nisam posao rucno postavljati,nego pokrenuo aplikaciju.

i provjerio, radi..samo nekada kada ga stavis na off i stoji ti opet blockana stranica, refres stranice i ucita je.

ajde pa sutra javi ;)

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
17 godina
brixy kaže...
torrente kaže...

ova mala aplikacijica

Jučer sam ručno postavio(nisam ni primjetio taj utility), sad sam bio bez ClearClouda, instalirao ga ali to jednostavno neradi kod mene ono šta bi trebalo tj.

teška zbrka  -  repair, uninstall-install, restart, ovo-ono... više puta... ništa... probat ću još sutra, sad više nemam volje{#}

Zakaj se s tim tolko natežes bezveze, ak nece radit ko ga šljivi nije nezamjenljiv vec upravo suprotno torpediraj ga i gotovo štedi zivce za bitnije stvari.{#}

17 godina

lakse je to kliknut ,nego ic u postavke mreze da bi pogledao neki sajt.

brixyevo problema, kes u preglednicima.

pamti smece staru ip adresu u kesu,dakle ie najveci problem.

http://forums.clearclouddns.com/messageview.aspx?catid=278&threadid=5675&enterthread=y

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Hm nova Avira a izgleda da nisu ništ popravili Proactive modul.{#} Na tom djelu najviše šepaju itekak ali opet ništa, samo su pokrpali Mail zastitu nekaj oko toga uglavnom te ostalo i to je to. Trebaju se ugledat na svoje ajmo rec zemljake, Austrijance i kak je kod njihovog pulena A-Squared Anti-malware to skockano kak se spada kroz modul Malware-IDS. Nikak mi nije jasno zakaj Avira tak nekaj slicno ne napravi, kroz svoje proizvode Premium i Security Suite to bi onda bilo odlicno. A ovak je nedoreceno i nedovoljno fuckaj ga, imaš Proactive na Aviri no isto ko da ga i nemaš za razliku od Malware-IDS koji je itekak efikasan.{#}{#}

rekao bih radi set & forget politike odnosno što manje interakcije sa end userom...

što je dobro (za n00bove i nezainteresirane) isto onoliko koliko je i loše (za napredne i željne veće kontrole)

P.S. upravo se najviše i svađamo oko toga na ovoj temi {#}

rather sniffin glue instead of private networks
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 1:21 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

rekao bih radi set & forget politike odnosno što manje interakcije sa end userom...

što je dobro (za n00bove i nezainteresirane) isto onoliko koliko je i loše (za napredne i željne veće kontrole)

tocno.

sto manji support,manji troskovi.

njemacka je to, 10 obrazovanih fritzela sa slusalicama u usima, kosta ko 8000 jahaca slonova i beraca banana.

poceli su je dosta koristiti u americi i razmazeni ameri cesto negoduju gdje je telefon za usa support :)

17 godina
(s)izgoreo kaže...

P.S. upravo se najviše i svađamo oko toga na ovoj temi {#}

A kaj buš dobro je dok ne polete sikire u raspravi a ostalo se lako sredi.{#}{#}

17 godina

Moze mala pomoc od CIS usera {#}.

Imam pokrenut browser u sandboxu (always sandbox) od CIS-a i kad zelim nesto skinut i sejvat toga nema, jedino rijesenje je "izbacit" taj browser iz sandboxa ponovo skinut i onda ponovo stavit taj browser u sandbox {#}.

Da li postoji neki jednostavniji nacin ili cu morat "izbacit" browser zauvijek iz sandox-a?

THX

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
17 godina
napravi new folder i browseru reci da tu sejva download,a onda za ubuduce i taj folder navedi da je olvejs sandboxan.nemoze se iz izoliranog sejvat slika na neizolirano,jer je to onda rupa. Cmok! lol
17 godina
djigibao kaže...

Moze mala pomoc od CIS usera{#}.

torrente kaže...
napravi new folder i browseru reci da tu sejva download,a onda za ubuduce i taj folder navedi da je olvejs sandboxan.nemoze se iz izoliranog sejvat slika na neizolirano,jer je to onda rupa. Cmok! lol

Eto i to smo dozivili {#}, da se Torrente odaziva na CIS user!

Eto hvala na pomoci, ali to bas nije pomoglo {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
17 godina
lol uh,ja ko blackfoot jucer.srcem kavu i s moba sam,ajde podji na sandboxie sajt,oni tamo imaju kratak i dobar faq,a znam da ovo pitanje postoji.mozda neki melihov bojovnik naleti za ranijega.
17 godina

Evo iskemijao sam nesto, pa ako jos nekom zatreba odgovor...

Znaci radi se o Operi (za testiranje trenutno) koja je instalirana na XP u E: disku.

U operi pod Tools-Preferences-Advanced-Downloads-Download folder-Choose i  tu se napravi novi folder (npr. Sandbox) i onda Opera skida stvari u E:\VritualRoot\opera.exe\HarddiskVolume2\Sandbox (u mom slucaju).

Za druge browsere je slicno, znaci nalaze se u (normalnim pc) npr. - C:\VirtualRoot\ime browsera\HarddiskVolume2\ime foldera

{#}

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

U operi pod Tools-Preferences-Advanced-Downloads-Download folder-Choose i  tu se napravi novi folder (npr. Sandbox) i onda Opera skida stvari u E:\VritualRoot\opera.exe\HarddiskVolume2\Sandbox (u mom slucaju).

Na koji sandbox mislis? Na onaj od Sandboxie-a ili Comodoa?

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
17 godina
Comodo
15 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Meni nitko nije odgovorio jel treba neka posebna zaštita za Laptop i Wi-Fi vezu ili je pass. sasvim dovoljan???

Još nekaj,napravio sam backup sa "Paragon backup&recovery 2010 free" i sve je prošlo bez bola (imam samo C: particiju i na nju sam stavio i taj backup) ali šta u slučaju da mi rikne HDD? Backup je dosta veči od zapremnine jednog DVD-a pa ne znam kak i kaj drugo napravit!

@lazare ???

Sto se tiće kupnje Laptopa,promjena plana,onog od prije više nemaju pa je sad ovaj u igri :  Compaq Presario CQ62-a20SM  za te pare mislim da se ne može nać nekaj bolje!

Ima jedan ili dva sa skoro istim komponentama ali su rasprodani :( a što se tiće savjeta da radije uzmem Intela umjesto AMD-a,nema Intela sa zasebnom grafom i DDR3 ramima za te pare :(

što će ti zasebna grafa?

za što ćeš ga koristiti, misliš se igrati na njemu?

si imao kad prije laptop?

15 godina
neaktivan

pozdrav,

ne znam jeli i drugima, ali threatfire na paranoidnom levelu 4 se oglasio kad je avira skidala nadogradnju.

drago mi je da se oglasio, jer znači da dobro "promatra" obzirom da inače kod redovnog updatea se nije oglašavala, odnosno jest prvi put, i tad sam allow and remember. očito je ovu nadogradnju nove inačice prepoznao threatfiore kao moguću neželjenu aplikaciju i javio se. i baš mi bilo drago{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 11:07 (mikica1).
17 godina
neaktivan

Bilo ti drago da ti javlja laznu opasnost? Takav av ozes i sam napisati pa da ti javlja da je sve sto radis opasno. Je..s takav AV.

:)
15 godina
neaktivan

logic, threat fire nije av.

i da, drago  ije da mi uvijek tako nešto javlja, da se kojim slučajem nešto ne bi instaliralo a što ja ne želim

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 12:06 (mikica1).
17 godina
neaktivan

Nema veze sta je. Sta je sigurnije od updatea AV-a? Ako to ne moze prepoznati koja je poenta onda?

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Nema veze sta je. Sta je sigurnije od updatea AV-a? Ako to ne moze prepoznati koja je poenta onda?

U pitanju je bila nova inačica avire, nije klasični update, pojasnio sam gore. i u tome i jest catch, redovni update od svakog dana bez problema threatfire prepoznaje i pušta. ovo nije bilo jasno, i zato se oglasio. inače, za informaciju, on je izuzetno dobar program, kojistroji u pozadini, javi mi se jednom mjesečno kad je nešto novo u pitanju, ne gnajvi, ne zauzima previše resurse, kud ćeš bolje od toga....

17 godina
neaktivan

A to jednom kad se javi je false ;) Fenomenalno ;)

Zapitaj se. Ako pogrijesi kod updatea antivirusa koji postoji poprilicno godina sta onda propusti sto je nastalo juce ;)

Jednostavno ne moze mu se vjerovati.

17 godina
neaktivan

I sam autor Spy&Bota je navodi da je moguce da vam antivirus lazno reagira na njegovu malware bazu. Doduse odavno nisam koristio Spybot i ne znam kako sada stoje stvari

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
15 godina
neaktivan

gle, on je svojevrsni behaviour blocker i omogućuje nekome da bez iole malo znanja odluči što želi činiti. pa nije teško stisnuti allow and remember jednom mjesečno.....barem je to moje mišljenje.

17 godina
neaktivan

To je kontradiktorno. Ako korisnik nema puno ili imalo znanja kako ce znati da li treba nesto dozvoliti ili ne? Kako ce korisnik odgovoriti na pitanje "cdrw.exe zeli da koristi wef.dll" allow or block?  Da li korisnik zna da je cdrw recimo corel draw? Za takve korisnik je soft koji nista ne pita.

15 godina
neaktivan

gle. slažem se s tobom u jednoj stvari, a to je da korisnicima treba maksimalno olakšati. a toi sam već ovdje odavno mantro. tako da sam ja zadnja osoba kojoj se tako nešto može prišiti. mislim, da govorimo o cisu, to bi već bila druga stvar. tu smo se svi poodavno složili da onaj tko ga koristi, treba znati što radi.

što se tiče thratfire.a nije baš tako kako pišeš. naime, on daje nešto ovako-----antivir-self update ( mislim da je ovdje poprilično jasno o čemu se radi) , znači daje puno ime softvera kojeg želiš dozvoliti ili ne. kako jew kod drugih ne znam ali kod threat fire je poprilično jasno o čemu se radi. tako da, akoi netko koristi neki program i zna što muje na pc-u vrlo lako može odlučiti što i kako.

17 godina
neaktivan

A sta ako se i virus zove tako i zeli da nesto pise po system32 folderu? Da li ti znas da recimo avira ne treba ista da pise po tom folderu? Nijedan virus nema nazov novi ruski virus vec se maskria kao neki dobro poznati program. O tome ja pricam.

16 godina
protjeran
logic kaže...

A sta ako se i virus zove tako i zeli da nesto pise po system32 folderu? Da li ti znas da recimo avira ne treba ista da pise po tom folderu? Nijedan virus nema nazov novi ruski virus vec se maskria kao neki dobro poznati program. O tome ja pricam.

Virus se ne može maskirati u dobro poznati program jer postoji nešto što se zove signature i digital certificate.

Ali to nema veze, jer ionako 40% malware-a prolazi kroz sve antivirusne programe.

Nije bitan antivirus kolikoje bitna obrazovanje samog korisnika i prepoznavanje prijetnje. Antivirus nije svemoguć, i naravno njihovi proizvođači nisu veliki borci protiv kriminalaca koliko se oni vole prikazivati u svojim kampanjama. Antivirus je samo proizvod koji uvelike ovisi o ljudima koji danonoćno kopaju po internetu za sumnjivim software-om (plus razni honeypot-ovi) te pišu loše signature za iste.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice