Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.115.720
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
RaNzO kaže...
mikica1 kaže...

jednostavno nije. što ću , tako je. samo pogledaj na testu av compratives gdje je avast a gdje nod po detekciji, i svemu ostalom.

kako je jedan kolega gore rekao, da nema razlike u beslatnoj inačici i paid inačici, nitko normalan ne bi kupovao nešto što je jednako.

u mnogim slučajevima je razlika takva da uz onaj funkcionalan dio (u free i paid inačici) koji ti treba za zaštitu kompa, u paid inačici dodatno dobiješ još i "set noževa". treba li ti set noževa za obranu računala od virusa? :)

Naravno da treba, kao što je tebi komponenta av-a kod cis-a izrazito loša, i to potvrđuju i ovdje svi forumaši, i oni što su zagovornici CIS-a. To je ujedno i razlog što se dosada nisu okušali u testiranju na av-comparatives. Čitaj malo forume, pa vidi gdje stoje i kako po toj komponenti.

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
mikica1 kaže...

e sad i ti lagano vrtiš svoju kingmedo.

rekao sam tvrdnju, i samo se izjasni jeli se slažeš.

pričali smo o av-u, onda sam te pobio svaku tvoju tvrdnju u pogledu av-a, radilo se o tome da je paid nod av bolji od svake free inačice av-a

jeli se s tim slažeš ili ne? samo odgovori sa da ili ne.

onda si prebacio lopticu na druga rješenja, jeli tako bilo. lijepo sam rekao da je cis ozbiljan program, i da bi ga želio vidjeti na testu, i to u kombinaciji sa eset smart security.  a dotada, neću komentirati nešto što nije provjerljivo.

a za av je provjerljivo, jel da?

evo, ja tvrdim da je comodo AV bolji od plaćenog noda. nudim se da zajedno to provjerimo. naći ćemo se negdje, ponijet ću laptop i testirat ćemo. 2 čiste instalacije win na virtualni stroj, na jednu ide nod, na drugu CAV (free). zatim idemo na MDL (ili neki drugi site) i zatrpavamo svakog sa 100 istih malware linkova. kad AV ponudi opciju block/clean, uvijek blokiramo, ako nema te opcije, pokrećemo ono što se može pokrenuti. kad završimo, očistimo temp file s ccleanerom, full system scan, očistimo sve što ponude, restart, scan s MBAM, SAS i hitman pro i stavimo ovdje rezultate...

i jako bitna stvar, oni fileovi koji su pokrenuti kod CAV, a u sandboxu su će MBAM, SAS, hitman pro detektirati, ali njih ne možemo brojiti jer ne mogu napraviti nikakvu štetu računalu...

hahaha, legendo, neka ga testiraju oni na av-comparatives-u, ako im ga CIS pošalje pa ćemo vidjeti kako će proći. još jednom ponavljamsam sam rekao da je IS ozbiljna program, vrijedan testiranja, no dosada nije testiran, pa kako rekoh, kada ga testiraju, oda ćemo vidjeti gdje je u universu

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

dokaži mi bilo kojim testom da je plaćeni nod 32 bolji u bilo kojem segmentu od bilo koje, ali bilo koje free verzije antivirusnog programa, i ja ću ti ovdje skinuti kapu ako mi to dokažeš.....

da točno je da je avast bio u script malware-u bio bolji od nod-a i to vrlo neznanto

malo si mi kontradiktoran, mikice, što imaš za reći u svoju obranu? :)

ja samo iznosim činjenice, nisam ti ja jedan od onih koji će bilo što lažirati. kad je kolega navodio test od av-comparatives-a uzeop je jedan segment testiranja u kojem je avast bio bolji od nod-a u scrip malware-u, no nije naveo tri-četiri druga segmenta u kojem je nod puno bolji. atim, uzeo je za analizu report iz trećeg mjeseca, a zaboravio je vidjeti, i to namjerno zaboravio vidjeti onaj sljedeći report u kojem je avast tako spušio u odnosu na nod i druge da se neće više lako pojaviti na testiranju.......

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

hahaha, legendo, neka ga testiraju oni na av-comparatives-u, ako im ga CIS pošalje pa ćemo vidjeti kako će proći. još jednom ponavljamsam sam rekao da je IS ozbiljna program, vrijedan testiranja, no dosada nije testiran, pa kako rekoh, kada ga testiraju, oda ćemo vidjeti gdje je u universu

Ti želiš izbjeći činjenicu za njegov odličan defense+, zato i želiš taj test na av comparatives, ondje će se testirati samo av komponenta, a Comodo AV ne čini samo AV modul. Ali zašto samo taj CIS. Ista stvar je s online armor-om, malo slabiji defense+, ali opet dobar. Uz neki besplatni av također će uhvatiti više toga nego nod. Ti očigledo taj HIPS izostavljaš iz svih postova. No dobro, ako baš tako hoćeš, nod-ova av komponenta je bolja od CIS-ove. Ali kada sam rekao da Avira ima bolju AV komponentu (ili barem podjednaku, po detekciji) ti me onda preusmjeravaš na to da nod ima bolju opremljenost. Dogovori se sam sa sobom.

15 godina
neaktivan

naravno da govorim samo o av komponenti, pa vrati se na moje čavrljanje sa ranzom od jučer pa ćeš vidjeti što sam napisao...... o čemu je predmet razgovora

ne ako baš ja tako hoću, nego je nodo-ova av komponenta miljama bolja od CIS-ove.

i ne, ne usmjeravam te ja na ništa, ja sam ti samo rekao da je plaćeni nod bolji od bilo kojeg free av-a. i to ti stoji za aviru. nisam ja tebe usmjeravao na aviru, nego si ti meni napisao da ima bolju ili podjednaku detekciju, ali si govorio o komercijalnoj aviri.

a ja sam ovdje stoput napisao i ponovo ću napisati, da nikada neću tvrditi da je plaćeni nod bolji od plaćenog nekog drugog programa. od nekih je bolji, od nekih nije.....

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

naravno da govorim samo o av komponenti, pa vrati se na moje čavrljanje sa ranzom od jučer pa ćeš vidjeti što sam napisao...... o čemu je predmet razgovora

ne ako baš ja tako hoću, nego je nodo-ova av komponenta miljama bolja od CIS-ove.

i ne, ne usmjeravam te ja na ništa, ja sam ti samo rekao da je plaćeni nod bolji od bilo kojeg free av-a. i to ti stoji za aviru. nisam ja tebe usmjeravao na aviru, nego si ti meni napisao da ima bolju ili podjednaku detekciju, ali si govorio o komercijalnoj aviri.

a ja sam ovdje stoput napisao i ponovo ću napisati, da nikada neću tvrditi da je plaćeni nod bolji od plaćenog nekog drugog programa. od nekih je bolji, od nekih nije.....

A ja sam ti rekao da plaćena i besplatna verzija Avire imaju istu AV komponentu. Ali onda si počeo o opremljenosti. Jednostavno nisi u pravu. Ili se ne možeš dogovoriti sam sa sobom po čemu ćeš zaključivati koji je bolji.

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...
deadman kaže...

Niti ti nemaš dokaza da je NOD32 bolji od ikojeg free AV alata.

Deadman, da riješimo i ovo. ne valja nešto pisati a da se nemam dokaza za to.

svi ovdje pratimo neke linkove i reference, pa evo samo report

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report26.pdf

pogledaj molim te gdje se nalazi avast free av. mislim, svaka čast da se neki free av uopće prijavio na sudjelovanje na testu, i ja to pozdravljam, jer i nije ispao uopće tako loš. no, molim te pogledaj gdje je paid nod a gdje je avast free.

Mislim, da zaključimo ovo više, jer nema smisla. u svakom segmentu je nod bolji, aktivniji, kako god želite.

Čemu ova rasprava. pa neki klinci ovo čitaju i u nedoumici su što uzeti, kupiti, besplatno, plaćeno, koji, kakv.

treba čestitati ljidma koji se trude ovdje pojasniti neke nove inačice av-a. pa i sam sam nedavno tražio savjete u vezi free avire, i odmah ih dobio.

Deadman, jeli ovo rapsrava radi rasprave da kolegama daš podršku, to ne znam. ali ovo ljudi čitaju, i molio bih da ih ne zbunjujemo nego pravilno i točno izvještavamo. valjda je to cilj foruma, pomoći i nadati se da možeš od drugih naučiti nešto novo.

Je li NOD bolji i od komercijalne verzije Avire?

Komercijalna Avira je na testu iz 5 mjeseca, ako govorimo o segmentu av-a pokazala da je bolja od plaćenog NOD-a, u detekciji novih malware-a je avira imala 53 posto, a nod 52 posto, za jedan postotak je bila bolja. recimo kod false alarma je bio bolji nod od avire, u skupini je od 0-3 a avira u skupini od 4-15.

i to je ono što sam ja i rekao u svim svojim postovima.

nikada neću tvrditi, jer jednostavno nije istina da ja plaćeni nod bolji od nekog drugog plaćenog, komercijalnog av-a. od nekih je bolji, od drugih nije. ispred njega na testu iz petog mjeseca su bili i kaspersky i panda.....

mislim , da te podsjetim na ono što si ti govorio.

pa zar je tako teško reći. da, u pravu si. vidjet ćemo što će pokazati testiranje, a dotada se svi moramo strpiti

15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...

A ja sam ti rekao da plaćena i besplatna verzija Avire imaju istu AV komponentu. Ali onda si počeo o opremljenosti. Jednostavno nisi u pravu. Ili se ne možeš dogovoriti sam sa sobom po čemu ćeš zaključivati koji je bolji.

a ja ti tvrdim da nemaju istu komponentu

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...

i ne samo to, nego si prebacio lopticu na komercijalni teren, i onda sam ti odgovorio.....

a ja sam se samo držao zadane teme, paid nod vs bilo koji free av. to je tema prijatelju. to ne možeš jednostavno pregristi, ališto ću tu ja. budi u neznanju........kad baš to želiš

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...
mikica1 kaže...
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...

i ne samo to, nego si prebacio lopticu na komercijalni teren, i onda sam ti odgovorio.....

a ja sam se samo držao zadane teme, paid nod vs bilo koji free av. to je tema prijatelju. to ne možeš jednostavno pregristi, ališto ću tu ja. budi u neznanju........kad baš to želiš

Kako provociraš. Jednostavno ne želiš pročitati što pišem. O komercijalnom programu samo pitao samo i jedino zato kako bi vidio da nisi u pravu. Komercijalna i besplatna Avira imaju istu detekciju.

Ne živim ja u ne znanju, nego ti. Vidio sam samo kako si progutao sve o CIS-u. Tražio si testove, dao sam ti test. I ESS ondje bolje da se nije niti našao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 10:54 (kingmedo).
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...
mikica1 kaže...
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...

Kako provociraš. Jednostavno ne želiš pročitati što pišem. O komercijalnom programu samo pitao samo i jedino zato kako bi vidio da nisi u pravu. Komercijalna i besplatna Avira imaju istu detekciju.

Ne živim ja u ne znanju, nego ti. Vidio sam samo kako si progutao sve o CIS-u. Tražio si testove, dao sam ti test. I ESS ondje bolje da se nije niti našao.

ne prijatelju, ne provociram ja, nego upravo ti. i to je.....nešto što je odavna prežvakano. trebaš shvatiti jednu stvar......nijedan free av nije bolji od plaćenog nod-a. to što ti ne možeš to progutati jednostavno ne razumijem. komercijalna i bespatna avira nemaju istu detekciju.......to i sam znaš.....nisam ja niti jedan test tražio. sve ono što si ti poslao, sam ja odavno vidio...

i sami ovdje tvrdite da je av komponenta loša kod cis-a pa onda savjetujete, uzmite free aviru + firewall od cis-a.......

kažem, neka lijepo av-comparatives sveistestira pa ćemo vidjeti gdje on stoji.

a što će on uzeti u testioranje, to ćemo vidjeti.....

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

-u. Tražio si testove, dao sam ti test. I ESS ondje bolje da se nije niti našao.

ne prijatelju, ne provociram ja, nego upravo ti. i to je.....nešto što je odavna prežvakano. trebaš shvatiti jednu stvar......nijedan free av nije bolji od plaćenog nod-a. to što ti ne možeš to progutati jednostavno ne razumijem. komercijalna i bespatna avira nemaju istu detekciju.......to i sam znaš.....nisam ja niti jedan test tražio. sve ono što si ti poslao, sam ja odavno vidio...

i sami ovdje tvrdite da je av komponenta loša kod cis-a pa onda savjetujete, uzmite free aviru + firewall od cis-a.......

kažem, neka lijepo av-comparatives sveistestira pa ćemo vidjeti gdje on stoji.

a što će on uzeti u testioranje, to ćemo vidjeti.....

Ne, ja znam da imaju istu AV komponentu.

15 godina
neaktivan

prijatelju, dokaži ti to meni. i svima nama ovdje....ako možeš...

a ne možeš

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 11:02 (mikica1).
15 godina
protjeran
mikica1 kaže...
RaNzO kaže...

dokaži mi bilo kojim testom da je plaćeni nod 32 bolji u bilo kojem segmentu od bilo koje, ali bilo koje free verzije antivirusnog programa, i ja ću ti ovdje skinuti kapu ako mi to dokažeš.....

da točno je da je avast bio u script malware-u bio bolji od nod-a i to vrlo neznanto

ja samo iznosim činjenice, nisam ti ja jedan od onih koji će bilo što lažirati. kad je kolega navodio test od av-comparatives-a uzeop je jedan segment testiranja u kojem je avast bio bolji od nod-a u scrip malware-u, no nije naveo tri-četiri druga segmenta u kojem je nod puno bolji. atim, uzeo je za analizu report iz trećeg mjeseca, a zaboravio je vidjeti, i to namjerno zaboravio vidjeti onaj sljedeći report u kojem je avast tako spušio u odnosu na nod i druge da se neće više lako pojaviti na testiranju.......

samo malo tko je ovdje lud? jel znaš čitati? pomno pročitaj ovo iznad napisano. jesi tvrdio da je nod32 bolji od SVAKOG free AV-a u SVAKOM segmentu? naveden ti je SEGMENT u kojem je free AV na tvom "testi(si)ranju" bolji od noda, prema tome, skrećem ti pozornost da si kingmedi dužan skinuti kapu, kao što si obećao ;)

a za testiranje nod (ESS) vs comodo AV sam i očekivao takav odgovor, ne brini.

svi vi trollovi pljucate po dokazima koji vam se postave pod nos, te bježite u rupice kad vam se ponudi izravno sučeljavanje da dokažete svoje tvrdnje da ovdje ima neka zavjera.

uopće me ne čude takve vaše reakcije.

symantec neće prihvatiti sučeljavanje jer bi napravio ogromnu reklamu comodu. istina da je NIS odličan alat, ali bi ga CIS potukao do nogu na takvom sučeljavanju. to jako dobro znaju ovi iz symanteca i do tog sučeljavanja neće doći.

torrentea je strah priznati da je dao zadnju lipu od plaćice da bi se mogao ku*čiti po forumima kako ima odličan (u što nema sumnje) plaćeni AV, da bi nakon toga toga saznao da postoji bolje, pazi sad ovo, BESPLATNO rješenje. sad ne može jadan pobjeći iz svoje kože i odbaciti ono što je platio, pa mora sebi dokazati da nije uzalud bacio lovu, a pogotovo jer nije niti morao kupiti aviru, jer je dokazano da baš kod te avire onaj dio koji se plaća i nije nešto posebno koristan, za razliku od onog kojeg dobiješ ČAK i bespatno. za CIS s druge strane niti nema znanja za korištenje, jer se sav pogubi i počne tresti kad vidi "auto sandbox" obavjest zbog straha od zaraze.

lazarus. čovjek se trudi iz petnih žila dokazati da je njegov cracknuti NIS bolji od CIS-a. čak se poziva na izjave iz symanteca da virusi prepoznaju sandbox okružje i pritaje se. :D stalno spominje neku cis urotu. čovječe, boli me briga za CIS, ako sutra dođe na tržište neko drugo bolje rješenje, reći ću xyz rješenje je bolje, a koristit ću ono koje odvagnem da je bolje za mene, a vi ćete i dalje tražiti razlog zašto koristiti to što imate sad.

a ti, mi1kice, si pun kontradiktornosti da niti sam ne znaš što misliš. u jednom postu 3 dijametralno suprotne stvari bubneši u svaku se kuneš :D nadasve komično...

17 godina
Smisao zivota

... a da se vi prebacite na PM jel ovo stvarno nema smisla, citam zadnjih sat vrema zadnje cca. 3 strane i samo se prepucavate a nikakve koristi od toga u vezi ove teme.

Covjek samo izgubi vrijeme citajuci vase "tvrdoglave tvrdnje" i na kraju nista ne kuzi/sazna.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
neaktivan
RE: Smisao zivota

slažem se, čovjek se beveze živcira, u nedostatku argumenta.... a nigdej dokaza zas ono što tvrdi. odoh ja popit kavicu.

i da, slažem se, ovo nema smisla, kad ljudi ne znaju argumentima razgovarati....

pozovem čovjeka da mi podastre dokaz da im je, aviri , jednaka detekcija, a dokaza nigdje...

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
mikica1 kaže...
RaNzO kaže...

samo malo tko je ovdje lud? jel znaš čitati? pomno pročitaj ovo iznad napisano. jesi tvrdio da je nod32 bolji od SVAKOG free AV-a u SVAKOM segmentu? naveden ti je SEGMENT u kojem je free AV na tvom "testi(si)ranju" bolji od noda, prema tome, skrećem ti pozornost da si kingmedi dužan skinuti kapu, kao što si obećao ;)

a za testiranje nod (ESS) vs comodo AV sam i očekivao takav odgovor, ne brini.

svi vi trollovi pljucate po dokazima koji vam se postave pod nos, te bježite u rupice kad vam se ponudi izravno sučeljavanje da dokažete svoje tvrdnje da ovdje ima neka zavjera.

uopće me ne čude takve vaše reakcije.

symantec neće prihvatiti sučeljavanje jer bi napravio ogromnu reklamu comodu. istina da je NIS odličan alat, ali bi ga CIS potukao do nogu na takvom sučeljavanju. to jako dobro znaju ovi iz symanteca i do tog sučeljavanja neće doći.

torrentea je strah priznati da je dao zadnju lipu od plaćice da bi se mogao ku*čiti po forumima kako ima odličan (u što nema sumnje) plaćeni AV, da bi nakon toga toga saznao da postoji bolje, pazi sad ovo, BESPLATNO rješenje. sad ne može jadan pobjeći iz svoje kože i odbaciti ono što je platio, pa mora sebi dokazati da nije uzalud bacio lovu, a pogotovo jer nije niti morao kupiti aviru, jer je dokazano da baš kod te avire onaj dio koji se plaća i nije nešto posebno koristan, za razliku od onog kojeg dobiješ ČAK i bespatno. za CIS s druge strane niti nema znanja za korištenje, jer se sav pogubi i počne tresti kad vidi "auto sandbox" obavjest zbog straha od zaraze.

lazarus. čovjek se trudi iz petnih žila dokazati da je njegov cracknuti NIS bolji od CIS-a. čak se poziva na izjave iz symanteca da virusi prepoznaju sandbox okružje i pritaje se. :D stalno spominje neku cis urotu. čovječe, boli me briga za CIS, ako sutra dođe na tržište neko drugo bolje rješenje, reći ću xyz rješenje je bolje, a koristit ću ono koje odvagnem da je bolje za mene, a vi ćete i dalje tražiti razlog zašto koristiti to što imate sad.

a ti, mi1kice, si pun kontradiktornosti da niti sam ne znaš što misliš. u jednom postu 3 dijametralno suprotne stvari bubneši u svaku se kuneš :D nadasve komično...

ah, ipak si ti komikus, pogledaj postove i tvoje akrobacije. kaso svrdlo, ne probije s jednim, a onda krene na drugo. ah, što ćeš kad sam u pravu

15 godina
protjeran
mikica1 kaže...

hahaha, opet jedan komičan post.

komponenta ova, komponenta ona...detekcija free avire bolja od nodove, nod opremljeniji od avire...upravo zato sam te pitao što smatraš pod "boljim". ako smatraš detekciju, onda bi mogao biti bolji od comodo AV-a, ali tvrdim da je comodo "miljama" bolji od noda u ZAŠTITI (to znači kad ga instaliraš na čiste win i pokušavaš zaraziti računalo) računala od zaraze.

ako govorimo o AV-u, onda nećemo ispuštati neke komponente tog AV-a, koje su najjače oružje tog paketa. ako CAV-u isključimo hips, što ćemo onda nodu? heuristiku?

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Hajde sada netko od vas j3b4ca nek predlozi kakav dobar program za virtualizaciju aplikacije ali da bude freeware i da nije Cameyo ..on ne zna da uradi pakete kako spada.

Ovo i mene zanima, pa ako neko zna kakav dobar... (neznam da li je odgovoreno na ovo ali nemogu čitati 6-7 stranica prepucavanja)

17 godina
Koji je najbolji antivirusni program
nevjerovatni ste....cis, avira, nod, nis.....svako koristi kaj mu paše....bezveze se opče upuštate u rasprave, ova tema postaje komedija.....
mrakky
17 godina
brixy kaže...
Lazarus Long kaže...

Hajde sada netko od vas j3b4ca nek predlozi kakav dobar program za virtualizaciju aplikacije ali da bude freeware i da nije Cameyo ..on ne zna da uradi pakete kako spada.

Ovo i mene zanima, pa ako neko zna kakav dobar... (neznam da li je odgovoreno na ovo ali nemogu čitati 6-7 stranica prepucavanja)

...mozda ovdje nesto ima

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
brixy kaže...
Lazarus Long kaže...

...mozda ovdje nesto ima

Ma ima toga kad ukucaš u google podosta, pa ako neko ima iskustva da predloži neki dobar?

17 godina
brixy kaže...
djigibao kaže...
brixy kaže...

Ma ima toga kad ukucaš u google podosta, pa ako neko ima iskustva da predloži neki dobar?

.. a da ti nesto probas pa nam napises svoja iskustva? Namigiva

Mislim da ovo nije tema za ovu temu

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 12:37 (djigibao).
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
brixy kaže...
djigibao kaže...
brixy kaže...

.. a da ti nesto probas pa nam napises svoja iskustva? Namigiva

Mislim da ovo nije tema za ovu temu

I ja mislim da ovo nije "tema za ovu temu" ali pošto je neko već postavio pitanje

na ovoj temi ja sam ga ponovio, da ne otvaram novu temu, sa naznakom da po mogućnosti odgovori neko ko zna i ima iskustva s tim!

može i pp da ne offtopičarimo sve dublje i dublje!

15 godina
neaktivan

ranzo,, ti ili si malo nedokazan ili si isuviše tvrdoglav da ne kužiš neke stvari. lijepo sam te pitao, nađi mi ijedan test koji govori da je detekcija free avire jednaka detekciji paid avire. nažalost, ti to ne možeš naći koliko se god trudio. kad ga nađeš, pošalji svima ovdje link ili tekst koji je imalo relevantan za ovo što pričamo. a dotada, ti se ljuti i nerviraj koliko god želiš, tu ti ne mogu pomoći. Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 13:59 (mikica1).
16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

nađi mi ijedan test koji govori da je detekcija free avire jednaka detekciji paid avire. nažalost, ti to ne možeš naći koliko se god trudio.

isti engine i kod free i paid verzije
nego kad smo kod avire,šta je ovo:clam prepoznaje njezin update definicije kao malware!?Smijeh

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

nego kad smo kod avire,šta je ovo:clam prepoznaje njezin update definicije kao malware!?

Ovo nije rijetkost. Norton (a i drugi) su pronalazili bazu SpyBot Searcha.. kao malware. Doduse, koliko se ja sijecam, i sam autor Spybota je ovo napisao na oficijalnoj strani dda su moguca ovakva reagiranja antivirusa

██████████████████████
15 godina
neaktivan

seneka,  nije baš tako da nema nikakve razlike. to što rade na istom engine-u nije dokaz.

pa evo nešto

The ’signature’ updates are generally the same, although some companies offer them less frequently for the free vs the pay versions.

The real difference in most cases is the sophistication level of additional protection against the newest types of exploits. Signature based AV programs can only update signatures once a new strain is discovered. That means, until the new threat has been discovered, a new signature string has been developed and you download it to your computer, you won’t be protected against the new threat.

Most higher-level AV programs incorporate both signature level detection and behavioral analysis to help spot new threats for which there are no signatures because ‘obfuscation’ code (to confuse signature based AV) is a common practice with malware writers. In addition, many free programs don’t have much if any protection against the growing threat of ‘root-kits’.

Izvor : http://www.lockergnome.com/windows/2009/07/16/free-vs-paid-anti-virus/

15 godina
protjeran
mikica1 kaže...

seneka,  nije baš tako da nema nikakve razlike. to što rade na istom engine-u nije dokaz.

pa evo nešto

The ’signature’ updates are generally the same, although some companies offer them less frequently for the free vs the pay versions.

The real difference in most cases is the sophistication level of additional protection against the newest types of exploits. Signature based AV programs can only update signatures once a new strain is discovered. That means, until the new threat has been discovered, a new signature string has been developed and you download it to your computer, you won’t be protected against the new threat.

Most higher-level AV programs incorporate both signature level detection and behavioral analysis to help spot new threats for which there are no signatures because ‘obfuscation’ code (to confuse signature based AV) is a common practice with malware writers. In addition, many free programs don’t have much if any protection against the growing threat of ‘root-kits’.

Izvor : http://www.lockergnome.com/windows/2009/07/16/free-vs-paid-anti-virus/

pa hajde ti reci i nauči nas nešto novo, koje su razlike u SKENIRANJU između avire free vs avire paid?

EDIT:

to što rade na istom enginu i imaju iste baze podataka bi trebalo značiti da imaju i iste rezultate skeniranja, zar ne? ako ne, zašto? pojasni...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 14:29 (RaNzO).
17 godina
Koji je najbolji antivirusni program

Debata Part 2 Mršti se

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice