Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.121.867
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Koji je najbolji antivirusni program
mikica1 kaže...

stoga, kad vidim na testu cis i eset smart security, onda možemo pričati tko je i u čemu bolji, zar ne

Glavna prednost CIS-a je defense+, to sam naveo kao njegovu najveću prednost, a ESS-ov najveći nedostatak. Ne radi se ovdje o samo o detekciji, zar ne? Ili da definiramo po čemu ćemo uspoređivati?

15 godina
neaktivan

e sad i ti lagano vrtiš svoju kingmedo.

rekao sam tvrdnju, i samo se izjasni jeli se slažeš.

pričali smo o av-u, onda sam te pobio svaku tvoju tvrdnju u pogledu av-a, radilo se o tome da je paid nod av bolji od svake free inačice av-a

jeli se s tim slažeš ili ne? samo odgovori sa da ili ne.

onda si prebacio lopticu na druga rješenja, jeli tako bilo. lijepo sam rekao da je cis ozbiljan program, i da bi ga želio vidjeti na testu, i to u kombinaciji sa eset smart security.  a dotada, neću komentirati nešto što nije provjerljivo.

a za av je provjerljivo, jel da?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 21:18 (mikica1).
16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

pričali smo o av-u, onda sam te pobio u svakoj tvojoj tvrdnji u pogledu av-a, radilo se o tome da je paid nod av bolji od svake free inačice av-a

onda si prebacio lopticu na druga rješenja, jeli tako bilo. lijepo sam rekao da je cis ozbiljan program, i da bi ga želio vidjeti na testu, i to u kombinaciji sa eset smart security.  a dotada, neću komentirati nešto što nije provjerljivo.

Ne razumiješ ti mene što ja prićam. Evo ovako Comodo Antivirus. Sam po sebi je loš i na testu bi loše prošao jer se ne bi koristio defense +. Defense + je proaktivna zaštita, vidio si na testu što je promaklo Comodo-u? Ništa. Tako da s odgovarajućim znanjem je taj Comodo AV jači od nod-a. Eto ti odgovor, DA.

15 godina
neaktivan

mislim da ti mene uopće nisi razumio o čemu ja pričam. no dobro, bit će prilike ako i kada izađe test cjelokupnih rješenja.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 21:22 (mikica1).
15 godina
protjeran
mikica1 kaže...
rambox kaže...
torrente kaže...
mikica1 kaže...

rambox, ne znam za thuinderbird, jer ga ne koristim, no ono što znam da mi je puno puta u detekciji maila nod "spasio život"

To što je tebi Nod AV vjerovatno detektirajući neke malware unutar poruka toliko puta "spasio" život nema ama baš blage veze s onim što je rambox kazao. A to je da antispam modul kod većine AV nepotreban i neučinkovit. Nod 32 AV nema antispam modul.

mikica1 kaže...

stoga, kad vidim na testu cis i eset smart security, onda možemo pričati tko je i u čemu bolji, zar ne

Bolje nemoj ni pogledati to testiranje. ESS se gotovo i ne može nazvati IS jer je to Nod 32 AV + nepotrebni antispam modul + vrlo slabi firewall.  

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

mislim da ti mene uopće nisi razmi o čemu ja pričam. no dobro, bit će prilike ako i kada izađe test cjelokupnih rješenja.....

Ne, ti nisi razumio. Je li znaš što je proaktivna zaštita?

Možda ti prićaš isključivo o AV modulu u AV-ima? Ali onda ti se ne poklapa ona tvrdnja o boljoj opremljenosti nod-a od Avire.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 21:23 (kingmedo).
17 godina
Koji je najbolji antivirusni program

eno ono malo cudo sto koristim protiv keyloggera isto pita za dozvolu bilo kojeg procesa.

hips je.

sad isapda i da je keyantiloger dobar defense+ Smijeh

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
15 godina
neaktivan

mislim da se ovdje vrlo ali uistinu vrlo malen broj ljudi trudi pročitati report od neki h desetak stranica u pdf-u. pa kad se pročita...onda možemo diskutirati  dalje. ali prvenstveno da se dogovorimo o čemu će se pričati. jer ovakve zaokrete u pričama, pa skakanje od jednog do druugog av-a nisam odavna susreo. no, o tom potom, samo lijepo treba čitati dokumente.,.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 21:38 (mikica1).
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...

mislim da ti mene uopće nisi razmi o čemu ja pričam. no dobro, bit će prilike ako i kada izađe test cjelokupnih rješenja.....

Ne, ti nisi razumio. Je li znaš što je proaktivna zaštita?

Možda ti prićaš isključivo o AV modulu u AV-ima? Ali onda ti se ne poklapa ona tvrdnja o boljoj opremljenosti nod-a od Avire.

mislim da je bespredmetno uopće odgovoriti na ovo. samo pogledaj testove i biti će ti sve jasno

15 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Bolje nemoj ni pogledati to testiranje. ESS se gotovo i ne može nazvati IS jer je to Nod 32 AV + nepotrebni antispam modul + vrlo slabi firewall.  

kada bude to testiranje, ili bolje rečeno kad cis bude smatrao da je dobar da se može prijaviti  za testiranje, onda ćemo lijepo pregledati i pročitati desetak stranica u pdf-u pa ćemo onda razgovarati. a dotada, ti i svatko drugi, ako može neka pruži neki dobar argument s bilo kojeg testiranja da je neko free av rješenje bolje od plaćenog nod-a, neka pruži.

sve drugo  je iskreno zamaranje svekolikog puka ovdje......

a da ćemo pratiti što se zbiva na tržišt drugih av-a, pratiti ćemo svi zajedno. zar ne?

16 godina
odjavljen

Ja tebe stvarno ne razumijem. Prvo na osnovu detekcije zaključiš da Avast nije dobar, zatim na osnovu nedovoljne opremljenosti (jel i zato ima test u pdf-u?) zaključiš da Avira nije dovoljno dobra.

Kažem ti kako Comodo uz besplatni antivirus dolazi s vjerojatno najjačim HIPS-om ti kažeš da pogledam testove. Poslao sam ti link testa proaktivne zaštite, kako se ESS tamo drži?

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
vidim da su na comodov av natrpali tešku artiljeriju,valjda zato jer im je av sam po sebi loš

To koliko je loš ćemo vidjeti na AV-Comparatives. Ne treba raditi ražanj dok je zec u šumi.

Malo edukacije.....prvo je bio Comodo Firewall (ne AV), onda su na njega dodali HIPS, slijedi AV pa tek onda sandbox....

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan
siketa kaže...
seneka kaže...
vidim da su na comodov av natrpali tešku artiljeriju,valjda zato jer im je av sam po sebi loš

To koliko je loš ćemo vidjeti na AV-Comparatives. Ne treba raditi ražanj dok je zec u šumi.

Malo edukacije.....prvo je bio Comodo Firewall (ne AV), onda su na njega dodali HIPS, slijedi AV pa tek onda sandbox....

...i AV je najslabija karika u paketu...

Live another day, Climb a little higher, Find another reason to stay - DT
16 godina
neaktivan
logic kaže...
djigibao kaže...

Evo slikice novog NIS-a

Taj lazni antivirus sam i ja popusio pored cisa.

Nema šanse! Testirao sam osobno taj rogue i na Proactive+Untrusted postavci se nije instalirao.

Prolazi na default postavkama, ali smo rekli kako se CIS konfigurira....

EDIT: Comodo izazvao Nortona na nezavisan test zaštite!Šutim

http://forums.comodo.com/general-discussion-off-topic-anything-and-everything/challenge-to-symantec-from-comodo-ceo-t62041.0.html;msg437288#msg437288

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 23:01 (siketa).
16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
pogledaj molim te gdje se nalazi avast free av. mislim, svaka čast da se neki free av uopće prijavio na sudjelovanje na testu, i ja to pozdravljam, jer i nije ispao uopće tako loš. no, molim te pogledaj gdje je paid nod a gdje je avast free.

Mislim, da zaključimo ovo više, jer nema smisla. u svakom segmentu je nod bolji, aktivniji, kako god želite.

Zanimljivo kako nisi pokazao ovaj test....http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf....u kojem Avast tuče NOD32 u script malwareu.

ZIG ZAG
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ah da. Ti znas bolje od mene sta se meni desava na kompu. Jbg zaboravim kakvih genijalaca ima ovdje. Izvinjavam se i klanjam do poda.

logic kaže...

Logic vam nije rekoa koji su bili jer nisam imao ni volje ni zelje da to pamtim. ....

....

dobro moguće je da si se inficirao ali....

...prvo malo ad hominema, sa čovjekom koji sam sebe oslovljava u trećem licu nešto definitivno nije u redu a kako bi to potkrijepio dovoljno je da si se uopće uspio inficirati lažnim AVom... inficirao si se jer si prije toga stisnuo na allow na crveni warning od CISa iako je lijepo pisalo da ako nisi siguran stisneš na sandbox... drugim riječima, osim što si se uspio inficirati fake AVom, to si još uspio i pored CISa, ne govori li to više o tebi nego o samom CISu?

.....

back on topic:

jedini test av-comparativesa koji uistinu pokazuje nešto vrijedno krajnjem korisniku je ovaj, svi ostali testovi koji se tiču sigurnosti su detection testovi koji prikazuju jedino koji ima većeg... ne i koji će vas bolje zaštititi Namigiva

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 5:22 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

svi koji su imali priliku susresti se s fakeav-om znaju da je užasno agresivan,ali vrlo lako je odbiti njegov napad rušenjem browsera..
ne treba ti nikakav cis,šta je logic napravio ne znam..Neodlučan
Smijeh izgoreo od kud ti žuti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 1:17 (seneka).
15 godina
siketa kaže...

Ispričavam se na greški...Comodo DNS adrese su:

Preferred DNS : 156.154.70.22
Alternate DNS : 156.154.71.22

Ni Comodo ni Norton ni Google ni ... DNS adrese se ne mogu mjeriti sa perfektnim ClearCloud DNS adresama u sprečavanju zločudnih stranica!!!

Moja topla preporuka svima koji se žele dodatno zaštititi pomoću DNS-a je da koriste ClearCloud DNS adrese ( Prefered DNS-74.118.212.1 i Alternate DNS-74.118.212.2 )

Zašto baš ClearCloud?

Zato što sam gledao testove na YouTubeu i ClearCloud je uvijek bio najbolji ;) čak vam niti WOT više ne treba a on je ionako više "savjetnički alat" pa kod stranica(izuzevši zeleno-sigurne ili crveno-opasne) postoji mogučnost pogreške odabira i opasnosti od zaraze!

Kod ClearClouda korisnik ne može pogriješiti jer ako je stranica opasna,nema ulaza!!!

Eto pa vi odlučite...ja jesam ;)

15 godina
(s)izgoreo kaže...
      jedini test av-comparativesa koji uistinu pokazuje nešto vrijedno krajnjem korisniku je ovaj, svi ostali testovi koji se tiču sigurnosti su detection testovi koji       prikazuju jedino koji ima većeg... ne i koji će vas bolje zaštititi  Namigiva

Iako momentalno imam Aviru,slažem se u potpunosti sa tim testom!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 1:57 (andi.cro).
15 godina
RE: Norton Internet Security 2011 vs Comodo Intern
djigibao kaže...

Ovdije su 4 videa koja usporedjuju Norton Internet Security 2011 vs Comodo Internet Security 2011

P.S. : nisam ih jos ni ja pogledao Belji se

Comodo dobiva batine od Nortona ;)

ps.nakon ovog komentara bum vjerojatno i ja dobil po lampi od CISovaca, ha,ha,ha!!!

17 godina
neaktivan

Ovaj topic je previse uzurpiran od CIS fanova.

A CIS fanovi redom testiraju CIS na virtualcima zato sto nemaju muda da testiraju u istinskom opkruzenju. To je jedno*.

Drugo

Da bi ste testirali nesto sto je samo po sebi ozbiljno (nebitno da li je CIS, NIS, KIS..) trebate se naoruzati strplenjem i alatima za imaging da bi ste otklonili i najmanji uticaj prethodne IS instalacije. Scenario ide ovako: Friska instalacija--testiranje- objava rezultata i vracanje svega sa Ghostom ili Acronisom..svejedno)

Zasto nitko od CIS (i drugih fanova) ne testira kao sto treba. Koliko ja znam testeri antivirus resenja pokusavaju da "slome" zastitu pa na kraju objave rezultate. Ali ne, cekaj!

CIS je nepogresiv i rijetko kada gresi toliko rijetko koliko i thumbs up koje daje logic ;)

██████████████████████
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

Ja tebe stvarno ne razumijem. Prvo na osnovu detekcije zaključiš da Avast nije dobar, zatim na osnovu nedovoljne opremljenosti (jel i zato ima test u pdf-u?) zaključiš da Avira nije dovoljno dobra.

Kažem ti kako Comodo uz besplatni antivirus dolazi s vjerojatno najjačim HIPS-om ti kažeš da pogledam testove. Poslao sam ti link testa proaktivne zaštite, kako se ESS tamo drži?

naravno da me ne razumiješ kad pričaš o stvarima koje samo tebi odgovaraju.

ja sam te pitao, a ti izbjegao odgovor. nažalost, ne možeš pobjeći od činjenice da sam ja u pravu....a što ću tu ja, ne možeš od crne šalice napraviti bijelu, testovi su sve pokazali.....

dokaži mi bilo kojim testom da je plaćeni nod 32 bolji u bilo kojem segmentu od bilo koje, ali bilo koje free verzije antivirusnog programa, i ja ću ti ovdje skinuti kapu ako mi to dokažeš.....

no, toga nema, jednostavno nema, koliko god svima vama teško pala ta činjenica......

ali što ću tu ja......jednostavno ne razumijem kako i zašto se protivite ovoj činjenici. ne znam odakle toliko žuči u raspravama kod nekih ljudi, pa valjda smo ovdje svi skupa da jedni drugima pomognemo , da naučimo nešto novo, i da svoja iskustva ovdje prenesemo.

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ovaj topic je previse uzurpiran od CIS fanova.

.....

pa testiraj ga sam... mislim da je ovaj topic uzurpiran tvojom hit and run taktikom, postavljaš krdo pitanja stalno nešto tražiš a kad dobiješ odgovore praviš se da ih nevidiš...

izvoli nešto napraviti sam, testiraj pa pokaži rezultate na pravoj mašini i molim te prestani trollati, nije lijepo

andi.cro kaže...

Comodo dobiva batine od Nortona ;)

ps.nakon ovog komentara bum vjerojatno i ja dobil po lampi od CISovaca, ha,ha,ha!!!

(s)izgoreo kaže...
djigibao kaže...

Ovdije su 4 videa koja usporedjuju Norton Internet Security 2011 vs Comodo Internet Security 2011

.......

CIS ne radi pravilno u VBoxu, pa ove videoe ne treba uzeti ozbiljno barem što se CISa tiče, VBox nema dovoljno APIa kako bi upogonio sve feature koje Comodo koristi a neke "vrti" nepravilno, od virtualnih mašina jedino VMware ga je sposoban "vrtiti" pravilno

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 3:04 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
siketa kaže...

Zanimljivo kako nisi pokazao ovaj test....http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf....u kojem Avast tuče NOD32 u script malwareu.

prika, još je zanimljivije što se vraćaš u treći mjesec, a ne pokažeš friškije nešto kao report iza

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report26.pdf

pa da se onda pohvalimo kako je prošao avast. mislim da bi se avast  trebao pokriti po ušima kako je prošao. i sumnjam, a živi bili pa vidjeli hoće li se više usuditi poslati sovj av na testiranje.... no, ti i ja znamo dobro kako je prošao, već smo vodili ovakvu raspravu,zar ne?

A i da bi bilo ljidma jasnije koji ne čitaju, da točno je da je avast bio u script malware-u bio bolji od nod-a i to vrlo neznanto, no zašto ne rečeš istinu da je nod bio u svim drugim segmentima bolji....

e, tobi bilo pošteno navesti, zar ne

15 godina
protjeran
mikica1 kaže...

jednostavno nije. što ću , tako je. samo pogledaj na testu av compratives gdje je avast a gdje nod po detekciji, i svemu ostalom.

kako je jedan kolega gore rekao, da nema razlike u beslatnoj inačici i paid inačici, nitko normalan ne bi kupovao nešto što je jednako.

u mnogim slučajevima je razlika takva da uz onaj funkcionalan dio (u free i paid inačici) koji ti treba za zaštitu kompa, u paid inačici dodatno dobiješ još i "set noževa". treba li ti set noževa za obranu računala od virusa? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 5:45 (RaNzO).
15 godina
protjeran
mikica1 kaže...

pričali smo o av-u, onda sam te pobio svaku tvoju tvrdnju u pogledu av-a, radilo se o tome da je paid nod av bolji od svake free inačice av-a

evo, ja tvrdim da je comodo AV bolji od plaćenog noda. nudim se da zajedno to provjerimo. naći ćemo se negdje, ponijet ću laptop i testirat ćemo. 2 čiste instalacije win na virtualni stroj, na jednu ide nod, na drugu CAV (free). zatim idemo na MDL (ili neki drugi site) i zatrpavamo svakog sa 100 istih malware linkova. kad AV ponudi opciju block/clean, uvijek blokiramo, ako nema te opcije, pokrećemo ono što se može pokrenuti. kad završimo, očistimo temp file s ccleanerom, full system scan, očistimo sve što ponude, restart, scan s MBAM, SAS i hitman pro i stavimo ovdje rezultate...

i jako bitna stvar, oni fileovi koji su pokrenuti kod CAV, a u sandboxu su će MBAM, SAS, hitman pro detektirati, ali njih ne možemo brojiti jer ne mogu napraviti nikakvu štetu računalu...

15 godina
protjeran
mikica1 kaže...
kingmedo kaže...

naravno da me ne razumiješ kad pričaš o stvarima koje samo tebi odgovaraju.

ja sam te pitao, a ti izbjegao odgovor. nažalost, ne možeš pobjeći od činjenice da sam ja u pravu....a što ću tu ja, ne možeš od crne šalice napraviti bijelu, testovi su sve pokazali.....

dokaži mi bilo kojim testom da je plaćeni nod 32 bolji u bilo kojem segmentu od bilo koje, ali bilo koje free verzije antivirusnog programa, i ja ću ti ovdje skinuti kapu ako mi to dokažeš.....

no, toga nema, jednostavno nema, koliko god svima vama teško pala ta činjenica......

ali što ću tu ja......jednostavno ne razumijem kako i zašto se protivite ovoj činjenici. ne znam odakle toliko žuči u raspravama kod nekih ljudi, pa valjda smo ovdje svi skupa da jedni drugima pomognemo , da naučimo nešto novo, i da svoja iskustva ovdje prenesemo.

eto, već su mnogi izazovi pali (comodo symantec, ja lazarusa, torrentea), ali se anti-cis stožer ne odaziva, nemoj me i ti razočarati, pa izbjeći izazov...eto ti i olakotna okolnost, možeš donijeti ESS vs CAV ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 5:44 (RaNzO).
15 godina
protjeran

da točno je da je avast bio u script malware-u bio bolji od nod-a i to vrlo neznanto

malo si mi kontradiktoran, mikice, što imaš za reći u svoju obranu? :)

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

pa testiraj ga sam... mislim da je ovaj topic uzurpiran tvojom hit and run taktikom, postavljaš krdo pitanja stalno nešto tražiš a kad dobiješ odgovore praviš se da ih nevidiš...

izvoli nešto napraviti sam, testiraj pa pokaži rezultate na pravoj mašini i molim te prestani trollati, nije lijepo

Molim? Trolanje? Zasto ovo tvrdis?

Pa vi ga propagirate kao panacea za virus-probleme i pretnje sa neta.

Lepi, ja sam testirao NIS 2011 [na pravomTM stroju i jos ga koristim. Slikao sam neke glavne dijelove i nigde nisam tvrdio da je nenadj3bivo najboljo resenje. Vi (zagovornici CIS-a) tvrdite da je najbolje resenje u svijetu free i paid IS-a.

Nije ovo hit&run vec, koliko vidim, niste u mogucnosti odgovoriti na jednostavna pitanja. Preseravate se na virtualnim masinama i nudite nam pod nos youtube klipove. Dajte vi, kada vec stojite iza svojih tvrdni stavite tocku na "i" i instalirajte ga na pravo racunalo. Nije valjda da imate samo jedan HDD u zivotu.

Da skratim, lagano me boli neka stvar za vase tvrdnje i za sve silne klipove na netu kada ga vidim instaliranog na virtualnom stroju. Toliko

I dajte budite ozbiljni. Nismo svi dijeca ovde a niti pocetnici. Nigde niste naveli koliko vam uspori (ubrza?) botanje taj he8eni CIS! Koliko papa RAM itd.

P.S

NIS-2011 sam instalirao i jos je instaliran na pravom stroju. Posjetio sam sve one silne linkove koje ste nudili (preko IE-a) i Norton je reagirao promptno i bez mnogo gnjavaza uklonio pretnje.

██████████████████████
17 godina
neaktivan

Kad smo vec kod ozbiljnosti. Ovo se nije desilo ni Avastu i Zone Alarmu zajedno od kad su na trzistu

Link na ghacks Comodo DNS Blocks Ghacks 

Zadnja slika i komentari na ghacksu su najaci

ili posjetitie link http://securedns.comodo.com/main?FailureMode=9&FailedURI=http://comodo.com

comntari kao u prici. Evo jednog

This is not the first time Comodo DNS is making a fool of itself. I switch sometimes from one DNS server to another (or combine them) but Comodo is never of the lot. When companies do this sort of mistake they should apologize publicly (twiiter, facebook, new york times)

Gosh, Comodo…. mama mia!

I vi mi poturate pod nos ovakvu tvrtku? Poruka Comodo zagovornicima

SHUT THE *UCK UP!!

██████████████████████
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice