Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.143.249
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program

Najmanje za to ;)

:)
15 godina
torrente kaže...
(s)izgoreo kaže...

Ne slažem se apsolutno ni sa čim što si napisao, a da čitaš što sam ja napisao znao bi i zašto...

Molim ubuduće bez glupih pitanja i bespotrebnog uznemiravanja također glupim pitanjima

mikica1 kaže...

hahah, ti nisi ništa napisao, u tm i jest catch. hahaha. koja si ti legenda. i tebi bi trebalo neku latinsku dati na uvid...

sizgoreo i siketa ,premda su subjektivni ipak dosta prate scenu i materiju av, te covjek ima sto saznati kao ja neki dan.

dodao bi lazarus longa jer covjek je ipak od svega po malo enciklopedija.

ovo drugo skupa sa mnom je qurac od ovce i na njemu zvonce.

gadi ti se procitat zadnje tri stranice. neki su definitivno pacijenti.

Nakon ove izjave nema se što više reči nego adio bug forum hr.

Nema se onda više što pisati.Smijeh

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Taj lazni antivirus sam i ja popusio pored cisa.

nisi...

shameless Comodo evangelist
15 godina
neaktivan
deadman kaže...

Niti ti nemaš dokaza da je NOD32 bolji od ikojeg free AV alata.

Deadman, da riješimo i ovo. ne valja nešto pisati a da se nemam dokaza za to.

svi ovdje pratimo neke linkove i reference, pa evo samo report

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report26.pdf

pogledaj molim te gdje se nalazi avast free av. mislim, svaka čast da se neki free av uopće prijavio na sudjelovanje na testu, i ja to pozdravljam, jer i nije ispao uopće tako loš. no, molim te pogledaj gdje je paid nod a gdje je avast free.

Mislim, da zaključimo ovo više, jer nema smisla. u svakom segmentu je nod bolji, aktivniji, kako god želite.

Čemu ova rasprava. pa neki klinci ovo čitaju i u nedoumici su što uzeti, kupiti, besplatno, plaćeno, koji, kakv.

treba čestitati ljidma koji se trude ovdje pojasniti neke nove inačice av-a. pa i sam sam nedavno tražio savjete u vezi free avire, i odmah ih dobio.

Deadman, jeli ovo rapsrava radi rasprave da kolegama daš podršku, to ne znam. ali ovo ljudi čitaju, i molio bih da ih ne zbunjujemo nego pravilno i točno izvještavamo. valjda je to cilj foruma, pomoći i nadati se da možeš od drugih naučiti nešto novo.

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...
deadman kaže...

pogledaj molim te gdje se nalazi avast free av. mislim, svaka čast da se neki free av uopće prijavio na sudjelovanje na testu, i ja to pozdravljam, jer i nije ispao uopće tako loš. no, molim te pogledaj gdje je paid nod a gdje je avast free.

Mislim, da zaključimo ovo više, jer nema smisla. u svakom segmentu je nod bolji, aktivniji, kako god želite.

Čemu ova rasprava. pa neki klinci ovo čitaju i u nedoumici su što uzeti, kupiti, besplatno, plaćeno, koji, kakv.

treba čestitati ljidma koji se trude ovdje pojasniti neke nove inačice av-a. pa i sam sam nedavno tražio savjete u vezi free avire, i odmah ih dobio.

Deadman, jeli ovo rapsrava radi rasprave da kolegama daš podršku, to ne znam. ali ovo ljudi čitaju, i molio bih da ih ne zbunjujemo nego pravilno i točno izvještavamo. valjda je to cilj foruma, pomoći i nadati se da možeš od drugih naučiti nešto novo.

Je li NOD bolji i od komercijalne verzije Avire?

15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
mikica1 kaže...
deadman kaže...

Komercijalna Avira je na testu iz 5 mjeseca, ako govorimo o segmentu av-a pokazala da je bolja od plaćenog NOD-a, u detekciji novih malware-a je avira imala 53 posto, a nod 52 posto, za jedan postotak je bila bolja. recimo kod false alarma je bio bolji nod od avire, u skupini je od 0-3 a avira u skupini od 4-15.

i to je ono što sam ja i rekao u svim svojim postovima.

nikada neću tvrditi, jer jednostavno nije istina da ja plaćeni nod bolji od nekog drugog plaćenog, komercijalnog av-a. od nekih je bolji, od drugih nije. ispred njega na testu iz petog mjeseca su bili i kaspersky i panda.....

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
logic kaže...

Taj lazni antivirus sam i ja popusio pored cisa.

nisi...

Ah da. Ti znas bolje od mene sta se meni desava na kompu. Jbg zaboravim kakvih genijalaca ima ovdje. Izvinjavam se i klanjam do poda.

:)
16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

Komercijalna Avira je na testu iz 5 mjeseca, ako govorimo o segmentu av-a pokazala da je bolja od plaćenog NOD-a, u detekciji novih malware-a je avira imala 53 posto, a nod 52 posto, za jedan postotak je bila bolja. recimo kod false alarma je bio bolji nod od avire, u skupini je od 0-3 a avira u skupini od 4-15.

i to je ono što sam ja i rekao u svim svojim postovima.

nikada neću tvrditi, jer jednostavno nije istina da ja plaćeni nod bolji od nekog drugog plaćenog, komercijalnog av-a. od nekih je bolji, od drugih nije. ispred njega na testu iz petog mjeseca su bili i kaspersky i panda.....

Baš zato sam i pitao. Besplatna i komercijalna Avira imaju potpuno istu detekciju, stoga nema razloga zašto je komercijalna bolja (osim opremljenosti ako se gleda, ali ni NOD av nije baš nešto opremljen).

17 godina
Koji je najbolji antivirusni program

neki biseri su spominjali promile..da je ovo u crvenom kvadratu promil razlike i da je 99.9 identicno sa free.

to sto 99.9 njubina ne koristi ostatak, njihov problem, ja i mail guard koristim.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
17 godina
TonyM kaže...
djigibao kaže...
TonyM kaže...
Da točno tako i ja sam pokušao Comodov dns i sve fino radi jako dobro.Samo ja sam bez virtualnog stroja postavioIzlanuo se

Evo slikeSmijeh

Na virtualnom malo testiram NIS (90 dana trial) i zasada je super, nemam zamjerki osim $$$

Na pravom stroju je CIS 5 Cool

Da i ja sam NIS probao da ali ostajem na comodu.No zani mljivo sam naletio na jednu stranicu koju wot označio zeleno kliknuvši na nju oglasio se  Comodo dns i blokirao tu stranicu.Ipak radi svoj psao comodo dnsSmijeh

Ta stranica ghacks.net je ok nema tu problema, Comodo DNS ne radi dobro pa lupa napamet zaboravi na to drž se WOT.CoolNevinašce

http://www.ghacks.net/

http://www.virustotal.com/url-scan/report.html?id=2975f51b97e04f4d856e1db4881aca5a-1284825708

http://www.urlvoid.com/scan/ghacks.net

15 godina
torrente kaže...

neki biseri su spominjali promile..da je ovo u crvenom kvadratu promil razlike i da je 99.9 identicno sa free.

to sto 99.9 njubina ne koristi ostatak, njihov problem, ja i mail guard koristim.

plaćeno i free nikad ne može biti isto jer kad ne bi bilo razlike nitko ne bi antiviruse kupovao,druga je stvar što je besplatna avira odličan antivirus ali isto mora postojati razlika od plaćene verzije

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

plaćeno i free nikad ne može biti isto jer kad ne bi bilo razlike nitko ne bi antiviruse kupovao,druga je stvar što je besplatna avira odličan antivirus ali isto mora postojati razlika od plaćene verzije

Da, ali to onda više nije antivirus. To je onda kompletna zaštita, samo je nadodano još opreme na onu free verzije. Preostaje ti zapitati se treba li ti to. Ako treba, onda kupiš.

17 godina

da ponovim sto mi treba.

bilo kakav scan u realnom vremenu poput webguarda ,antiphishinga ,proactiv,antibot.

to je ta sitnica od 0,01%.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
15 godina
neaktivan

kingmedo, mislim ipak da nisi u pravu, pogledaj ipak, konkretno kod avire što ima u svom paketu free opcija, a što paid. pa meni je dovoljno da besplatna inačica ne skenira mailove.

potom antpishing, webguard pa rescue system ....

nije detekcija odnosno AHeaDTechnology kod avire sve ono što čini jedan av, to je samo jedan segment cijele opreme a što nudi neki antivirus. a ovdje se u raspravi držimo samo njega.

a što se tiče nod-a on ima dosta zanimljivih stvari u odnosu na free aviru, ali i na paid aviru , pogotovo eset sysinspector koji je postao jako popularan i vrlo vrlo efikasan,

15 godina
neaktivan

hm, torrente, ovo što si ti sada izrekao kao 0.01 posto, ja tupim cijeli dan. ....... al neki nikako da poslušaju

17 godina
mikica1 kaže...

hm, torrente, ovo što si ti sada izrekao kao 0.01 posto, ja tupim cijeli dan. ....... al neki nikako da poslušaju

nema veze, tupe svi svoje.

samo da se drze ljudi neke pristojne samokontrole.

ja nikad nisam ekipi rekao da cis nevalja i to znaj vecina, neki ne zele znat.

i evo spominjem aviru nakon 3o stranica,a tvrde da je velicam...vise se raspitivam za nis :)

dakle malo objektivnosti, ima razlike i bitna je, nije mizerna avira is i free.

zasto ne bih 3 mail acca sa thunderbirda provlacio kroz mailguard?

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

kingmedo, mislim ipak da nisi u pravu, pogledaj ipak, konkretno kod avire što ima u svom paketu free opcija, a što paid. pa meni je dovoljno da besplatna inačica ne skenira mailove.

potom antpishing, webguard pa rescue system ....

nije detekcija odnosno AHeaDTechnology kod avire sve ono što čini jedan av, to je samo jedan segment cijele opreme a što nudi neki antivirus. a ovdje se u raspravi držimo samo njega.

a što se tiče nod-a on ima dosta zanimljivih stvari u odnosu na free aviru, ali i na paid aviru , pogotovo eset sysinspector koji je postao jako popularan i vrlo vrlo efikasan,

Antiphisihing riješiš kako je torrente opisao u ovoj temi, WOT može poslužiti umjesto web guarda.

A pogledaj samo opremljenost besplatne verzije Avasta, zar nije malo i više nego NOD?

17 godina

na kraju mislim da bi svi decki koristili neka is rjesenja da im neko to kupi.

evo tonym je zadovoljan sa 90 dnevnom inacicom, lazarus sa limitiranim nis-om... ljudi traze is komercijalna rjesenja za 180 dana.

vjerojatno ih dosta to koristi nego ne smiju spomenuti :)

15 godina
neaktivan

jednostavno nije. što ću , tako je. samo pogledaj na testu av compratives gdje je avast a gdje nod po detekciji, i svemu ostalom.

kako je jedan kolega gore rekao, da nema razlike u beslatnoj inačici i paid inačici, nitko normalan ne bi kupovao nešto što je jednako.

15 godina
neaktivan
torrente kaže...
mikica1 kaže...

i evo spominjem aviru nakon 3o stranica,a tvrde da je velicam...vise se raspitivam za nis :)

upravo to, niti ja nikada nisam rekao da bilo koji av ne valja, samo se držim nekih zadanosti i zdrave logike. a ona mi govori da postoji razlika između paid verzija i free verzija, u dosta segmenata. i to je neporecivo. druga je stvar da oni koji plaćaju av, osluškuju od tih plaćenih koji je bolji. jednako kao što i oni koji imaju free verziju osluškuju novine u njima.

a paid i free su miješanje kruški i jabuka

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

jednostavno nije. što ću , tako je. samo pogledaj na testu av compratives gdje je avast a gdje nod po detekciji, i svemu ostalom.

kako je jedan kolega gore rekao, da nema razlike u beslatnoj inačici i paid inačici, nitko normalan ne bi kupovao nešto što je jednako.

Da, ali zato primjerice Comodo ima nešto što niti jedan od tih komercialnih AV-a nema, a to je njegov snažni defense+. Upravo zbog njega se i koristi CIS.

Evo kako je verzija 4 (aktualna je verzija 5) prošla na testu: http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Radi se o testu proaktivne zaštite (iliti HIPS-a).

Zbog malo manje detekcije i bolje opremljenosti mislim da se isplati uštedjeti novce i uzeti Avast free i kombinirati ga s Comodo firewallom.

@torrente

I sam trenutno koristim NIS, već sam jednom rekao, NIS i KIS (primjer) je za ljude koji se ne žele opterećivati s tim stvarima, imati dobaru zaštitu i kompletnu, a u jednom programu, bez puno pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 20:54 (kingmedo).
15 godina
neaktivan

kingmedo, CIS je ozbiljan program, ali ako govorimo o njemu, onda smo proširili raspravu na cjelokupna rješenja. jer u tom slučaju, , ako se priča o NOD_u raspravu treba preseliti na eset smart security. mislim, vrlo rado možemo o tome razgovarati, ali dosada smo pričali isključivo o AV-u i onoj opremi što nose free rješenja sa sobom. a eset smrt security je sasvim druga stvar

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

kingmedo, CIS je ozbiljan program, ali ako govorimo o njemu, onda smo proširili raspravu na cjelokupna rješenja. jer u tom slučaju, , ako se priča o NOD_u raspravu treba preseliti na eset smart security. mislim, vrlo rado možemo o tome razgovarati, ali dosada smo pričali isključivo o AV-u i onoj opremi što nose free rješenja sa sobom. a eset smrt security je sasvim druga stvar

No dobro, to je samo prednost CIS-a, kompletna zaštita besplatno. Ako baš hoćeš samo o AV-ima, Comodo AV također sadrži defense+.

Da se razumijemo, ja podržavam komercijalna riješenja, isplativija su u većini slučajeva. Oko free treba kombinirati, paziti i zamarati se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 20:59 (kingmedo).
17 godina
torrente kaže...
mikica1 kaže...

Nadam se da nemas ukljucen Anti-Spam modul u Aviri, jer je onaj koji radi u Thunderbird puno bolji i efikasniji pa je onda sve jasno.Nevinašce Uglavnom svi ti Anti-Spam moduli dodatni u raznim Antivirusima su zapravo beskorisni a resurese trosi itekak to treba iskljucit i gotovo.Nevinašce

15 godina
neaktivan

ma ok, ali bi ga volio vidjeti na testu av-comparatives-a. sam sam jednom izjavio ovdje, i stojim pri tome. ukoliko se cis pokaže na testu boljim od nod-a, onda dvojbe nema koji av treba uzeti. netko je rekao da je cis najavio da će sudjelovati na testu. ali pošli bi sada u spekulacije zašto do sada noije bio na testu....

ako bude, onda ćemo pričati o tome. i sam to priželjkujem, da ga vidim na testu

17 godina
kingmedo kaže...

Zbog malo manje detekcije i bolje opremljenosti mislim da se isplati uštedjeti novce i uzeti Avast free i kombinirati ga s Comodo firewallom.

ovo je bitan cimbenik rekao bi pokojni frenky!

ja sam sada klinuo covjeku thanks i kupio dvije igrice,kao sto ih kupim 5-6 svaki mjesec.

http://www.bug.hr/forum/topic/igre-opcenito/popusti-akcije-dobre-ponude/38491.aspx?page=11&jumpto=1283370&sort=asc&view=flat

hebe se meni za 7€. zelim imati to u steam kolekciji.

isto tako kupim bilo koji is za 50 ili 60 $ jer mi to ne vrsi pritisak u glavi.

ne preokrecem kunu 10 puta na dlanu dok je ne potrosim.

eto sad mozete arhivirat ovaj post, tako da shvatite da ima ljudi kojima je svejedno imali na visi 50$ ili ne imali.

nesto drugo je sto to izaziva zavist i prelazi u lov na vjestice prema tim juzerima.

da navedem popis programcica koje sam platio, posebno ovih od 10$ pali bi na guzicu...eto jos nisam winrar.

niti to spominjem niti cu spominjat, jer bi odmah bio proglasen gadom.

inace u rh je bolje biti peder i primati u dupe ,nego nesto imati.

napada se ovoga drugoga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 22:52 (torrente).
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
torrente kaže...
mikica1 kaže...

Nadam se da nemas ukljucen Anti-Spam modul u Aviri, jer je onaj koji radi u Thunderbird puno bolji i efikasniji pa je onda sve jasno.Nevinašce Uglavnom svi ti Anti-Spam moduli dodatni u raznim Antivirusima su zapravo beskorisni a resurese trosi itekak to treba iskljucit i gotovo.Nevinašce

rambox, ne znam za thuinderbird, jer ga ne koristim, no ono što znam da mi je puno puta u detekciji maila nod "spasio život"

17 godina
rambox kaže...

a resurese trosi itekak to treba iskljucit i gotovo.Nevinašce

znam znam, to uvijek ponovis i jako si osjetljiv na resurse Namigiva

nemam tih problema.

16 godina
odjavljen
mikica1 kaže...

ma ok, ali bi ga volio vidjeti na testu av-comparatives-a. sam sam jednom izjavio ovdje, i stojim pri tome. ukoliko se cis pokaže na testu boljim od nod-a, onda dvojbe nema koji av treba uzeti. netko je rekao da je cis najavio da će sudjelovati na testu. ali pošli bi sada u spekulacije zašto do sada noije bio na testu....

ako bude, onda ćemo pričati o tome. i sam to priželjkujem, da ga vidim na testu

AV modul od CIS-a je loš, nitko nije niti rekao da je dobar, čak je i Siketa kada je predstavljao novu verziju rekao kako AV nije dovoljno dobar.

15 godina
neaktivan

stoga, kad vidim na testu cis i eset smart security, onda možemo pričati tko je i u čemu bolji, zar ne

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice