Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.125.613
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

at unlogic:

ma ja... dođeš ostaviš bananu jer si mislio da smo majmuni i onda odeš ća... meni je nod32 pustio hiltera u stan, samo prenosim iskustva...

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 22:36 ((s)izgoreo).
16 godina
RE: Koji je najbolji antivirusni program
(s)izgoreo kaže...

ma ja... dođeš ostaviš bananu jer si mislio da smo majmuni i onda odeš ća... meni je nod32 pustio hiltera u stan, samo prenosim iskustva...

ja se nebih žalio, ali ako ćemo se već zahebavat meni je  jednom dok sam bio neiskusan i bez zaštite došao cijeli konvoj smećarskih kamiona i streasao mi sve u stan

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
neaktivan

IMHO... većina AV programa odrađuje posao za koji je "napisana"... sve ovisi o navikama korisnika... meni je najbitnije da je zauzeće resursa što manje... i da ne gledam kojekakve obavjesti prečesto... ako non-stop skidaš crackove, mjuzu, filmove i soft s nekih "čudnih" stranica... ne gine ti neko smeće od worm/troyan/virus-a... znam xx situacija di je ekipa pokupila boleštinu s nekim ORIGINAL (plaćenim) vatrenim volom... protu virusom (kupljenim - "original")... većina tog AV softvera se vodi za idejom vodiljom da najbolje kuži viruse (i ine zaraze) ako su se desili u nekom prošlom vremenu i ostavili neki footprint...ako se pojavi nešto "sumnjivo",  tu je i heuristička metoda otkrivanja na temelju nekih anomalija u kod-u... a to često znači prijavljivanje raznih key-generatora kao potencijalnih varijanti virusa (etc.) jer se radi o Reverse Engineering-u (vidi wikipediu)

Prije sam koristio AVG free, a u zadnje vrijeme je to Avast Free... super mi je iz razloga što koristi jednu super opciju - može se aktivirati svojevrsni pre-windows scan.... čitaj: ako je kanta (tj. windoze) inficirana... avast se pokreće prije aktiviranja "zločestih" servisa i skida pi.darije prije "dizanja".. i to jako dobro radi... nadam se da sam pomogao....

Tko voli plaćat.. po nekim testovima... u zadnje vrijeme se ističu kaspersky i bitdeffender - to je za odlikaše. Namigiva

17 godina
(s)izgoreo kaže...
logic kaže...

Kad sam ja rekoa da nije besplatan? I zaboli me neka stvar za sta ti mene smatras ;) A dok si cekao podatke mogao si vidjeti pod moj PC konfiguraciju a ostalo ces se nacekati jer nisima ni pisao da nekoga u nesto uvjeravam vec da prenesem svoje iskustvo pa neka drugi odluce. Ja vec jesam. I nisam skupljao dokaze za tebe vec sam vratio image i zaboravio na tvoj ljubljeni cis.

nije lijepo lagati, a ja sam siguran da lažeš, drugo NOD te nemože zaštititi od virusa, pogotovo ne od 0hours virusa, zadnji put kad sam gledao heuristika skupa sa generičkim definicijama mu je bila na 55% (ili slično vidjeti AV-comparatives za točne podatke) a to nikako nije dovoljno za 45% ostatka Smijeh, pogotovo zato što nema nikakve proaktivne zaštite (HIPS/BB) za razliku od CISa koji ni netreba AV da bi te učinkovito zaštitio

P.S. čemu spominjanje boli u nekoj stvari?

Kada smo već kod tih reporta od AV-Comparatives, taj isti ovdje spominjani NOD je dobio dvije ADVANCED+ (najviše) nagrade i za Retrospective/Proactive Test i za On-demand Comparative.

Postotke detekcije neću nabrajati, ali svi postotci su u samom vrhu, usporedivi sa konkurencijom.

Tako da ja stvarno ne vidim razloga zašto ste čovjeka tako napali zbog njegovog lošeg iskustva sa CIS-om.

Stvarno čovjek je dosta dugo na forumu, aktivan član i mislim da nema ikakvog razloga išta lagati i iskrivljavati istinu.

I rather like the restless nights
17 godina
neaktivan

Ljudi moji kada će se shvatiti da su skeneri stvar prošlosti, nema teorije da se zaštiti PC sa skenerom i to bilo kojim uključujući i NOD32, zašto spominjem baš nod32? zato jer i nema ničega osim skenera, ovo što kolega gore piše je glupost ukoliko imaš dobar HIPS uistinu možeš kopati po crackovima itd. a da se ne zaraziš, ono što moraš znati je što se očekuje od onoga što si skinuo s neta... pa tako crack za neku igru nema što dropati npr. fileove u sistemski direktorij, registrirati se na sistem ili instaliravati drivere ili tražiti debuging privilegije, kada takav crack zatraži nešto sličnoga tada budete upozoreni od HIPSa i blokirate takva ponašanja, naravno tada ćete shvatiti da nije riječ o cracku već o virusu.... vrlo elegantno pokrenuli ste virus a niste se zarazili... koji to skener može?

16 godina
neaktivan

zašto jednostavno ne izbace antivirus kao takav?
isto tako će jednog dana ovakvi višeslojni mamuti biti prošlost,zašto svi stavljaju cloud?
zato jer je taj koncept  budućnost,a cis(i drugi is-evi) će ovakav, kakav je danas biti predmet podsmjeha..
ni malwarei nisu danas tako jednostavni,i budi siguran da su ispred te primitivne multilayer zaštite,govorim o ciljanom napadu
ovi nasumični su rijetki i trapavi..

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 3:49 (seneka).
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

zašto jednostavno ne izbace antivirus kao takav?

ja AV skener vidim samo kao zgodnu stvarčicu koja će reći o kojem se virusu radi, naravno hendi je kad kaže odmah, u većini slučajeva kaže tek par updateova kasnije a neki put za koji dan, a neki put nikad, zavisi o AVu (hint: pogledati samo one postove ala AV mi nakon svakog restarta javlja kako imam virus, što bi značilo kako je ovaj već instaliran i kako ga AV nemože očistiti cijelog...)

seneka kaže...

isto tako će jednog dana ovakvi višeslojni mamuti biti prošlost,zašto svi stavljaju cloud?

Cloud bi na papiru trebao raditi brže i gotovo u real timeu, međutim i dalje se radi o "dobroj staroj" reaktivnoj zaštiti koja je samo nešto ubrzana... naime treba prvo otkriti virus i hash, definiciju ili što već poslati u cloud, ono što je brže je instant primitak informacije iz clouda a ne skidanje definicija svakih par sati (ili ovisno od vendora do vendora sati)

seneka kaže...

zato jer je taj koncept  budućnost,a cis(i drugi is-evi) će ovakav, kakav je danas biti predmet podsmjeha..

Cloud je samo tehnika dostave, međutim pitanje je čega... Nortonov insight npr. ne dostavlja blacklistu već podatke o fileu čime stvara tzv. reputaciju (međutim reputacija na temelju toga koliko je ljudi pokrenulo file je u najmanju ruku jadna, što Norton v. 2011 javlja još nisam istestirao), comodov cloud dostavlja kompletnu analizu o tome što će file napraviti na računalu, kakvu će konekciju prema internetu napraviti itd., ono što bi trebao biti predmet podsmjeha je podmetati tehnologiju staru 20 godina kao osnovu oko koje se grade sigurnosni sistemi i to prodavati pod nazivom "smart security"

seneka kaže...

ni malwarei nisu danas tako jednostavni,i budi siguran da su ispred te primitivne multilayer zaštite,govorim o ciljanom napadu
ovi nasumični su rijetki i trapavi..

ono čime se bavi gotovo 99% pisaca virusa jest da prije nego što puste svoju djecu u svijet istestiraju hoće li ova biti detektirana od najrasprostranjenih AV skenera... ono o čemu ti pričaš je skoro pa PoC a ukoliko i iznjedri novu tehniku exploatacije koju je moguće proizvoditi masovno u obliku malwarea sa svrhom, već će odavno biti obrađena a HIPS/BB/sandbox i ostale ionako već napredne tehnike obrane biti unaprijeđene da mu se suprotstave

kod AVa igra mačke i miša se odvija u minutama, kod HIPS/BB/sandboxa u mjesecima i u tome je razlika Namigiva

17 godina
neaktivan

Stvarno mi niste jasni. Ja vas pitam zasto bih lagao????????????????????????????

Bas me briga i za cis i za nod i za bilo koji drugi komad hardware-a ili software-a. Nisam emotivno vezan niti za jedan. Prenio sam sta se desilo i spomenuo dva AV-a jer su njih dva bila u igri. Ne pada mi na pamet instalirati sve sto je na trzistu i to uporedjivati. Imam pametnija posla od borbe sa AV-ima. Instaliram i zaboravim. Ustalom mislite sta hocete jer se svaka tema pretvori u svadju jer uvijek ima likova koji sve shvataju licno.

:)
15 godina
protjeran
logic kaže...

Lazem????????????????????????????????

Ajd dobro. Neka bude da lazem. 2 godine sam na ovom forumu i dozivim da me se zove lazovom jer sam prenio svoje iskustvo i apsolutno nista vise od toga. a sto se tice p.s. citaj siketove postove a sad i ovaj svoj pa ce ti biti jasno zasto. Nekako mi sve mirise da je vrijeme da se laganini oprostim od  ovog foruma. Previse je klinaca punih sebe i svog znanja i spremnih svakoga i za svasta prozivati raznoraznim nadimcima i epitetima. Cast izuzecima. A tebi gospodine (s)izgoreo necu iz kulture uzvratiti komplimentima ali ti malo kucnog odgoja ne bi bilo naodmet ako nista drugi iz postovanja prema godinama i stazu na ovom forumu.Al ok svako ima svoj nivo razgovora a ovo je definitivno nisko za mene pa cu anpustiti temu a vi i dalje govorite kako lazem i sl.

rekao ti je da lažeš jer nemaš čime potvrditi da si dobio virus, a nemoguće je da nije D+ u krajnjem slučaju reagirao, a ako je reagirao, onda si ti kriv što klikaš ko muha bez glave...

zanimljivo je kako nitko na ovoj temi ne želi napraviti usporedno testiranje s nekim iz "cis inteligencije", a bilo je već nekoliko prijedloga, a neki koji su "dobili virus" s instaliranim cisom nemaju dokaz :D a i da ga dobiju, kivi su oni, jer će D+ sigurno reagirati i dati vam mogućnost da blokirate malware...

17 godina
neaktivan

Zaboravite da sam ista ikad rekao u ovoj temi. I ja se raspravljam sa djecom. Kao da ja imam vremena i volje nekome nesto dokazivati. I bas me briga jel mi neko vjeruje ili ne. A i svi strucnjaci za sigurnost i mozete napraviti neki relevantan uporedni test :) Smjurija. ajd zdrao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 8:09 (logic).
15 godina
protjeran
logic kaže...

Zar se av treba znati koristiti? Koja je poenta kad 99 % ljudi nema pojma o tome? Instaliram nod, kazem mu ne pitaj me nista i zaboravim da ga imam. To tako treba da funkcionise. Da li bi ti instalirao cis ijednom svom frendu koji se ne kuzi u kompove?

ja sam ga instalirao ljudima, ne koji se ne kuže u kompove, nego jedva znaju gdje se pali...kako? tako jer skoro ništa ne pita ako ga tako namjestiš...jel jasno to već jednom?

te kompove provjerim s vremena na vrijeme i čisti su ko suza...

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Odakle znas da mu je AV patchan?? Mozda je rabio samo serijski koji nekim cudom jos nije na crnoj listi.

Upisivanje serijskog broja nije isto što i crackiranje. Valjda se nije "pogrešno izrazio"....Neodlučan

logic kaže...
a vjerujem da ni tvoj soft nije 100% legalan.

Eto kad si rekao da CIS nije besplatan......jedino ako si mislio na OS, ali ovo je tema o antivirusima pa si malo falija....

logic kaže...

2 godine sam na ovom forumu i dozivim da me se zove lazovom ...A tebi gospodine (s)izgoreo necu iz kulture uzvratiti komplimentima ali ti malo kucnog odgoja ne bi bilo naodmet ako nista drugi iz postovanja prema godinama i stazu na ovom forumu.Al ok svako ima svoj nivo razgovora a ovo je definitivno nisko za mene pa cu anpustiti temu a vi i dalje govorite kako lazem i sl.

WOW! 2 godine?!? Ideešššššššš.....I to ti daje za pravo da si nepogrešiv, savršen i nijedna tvoja izjava se ne smije dovesti u pitanje? Iznenađen

I da drugima soliš pamet i popuješ o kulturi? Šta ti znaš o kućnom odgoju "izgorjelog"?

P.S. Vidim da još nisi napustio temu....drž se onog što ti bolje ide.....a ovo definitivno ne spada u tu kategoriju.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 8:35 (siketa).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Zaboravite da sam ista ikad rekao u ovoj temi. I ja se raspravljam sa djecom. Kao da ja imam vremena i volje nekome nesto dokazivati. I bas me briga jel mi neko vjeruje ili ne. A i svi strucnjaci za sigurnost i mozete napraviti neki relevantan uporedni test :) Smjurija. ajd zdrao.

Evo, čim se "Nou" uhvati za muda, odmah "bežanija"....

Budi čovjek/faca/frajer i pokaži kada i što ti je CIS propustio.

Možda onda osvjetlaš obraz.....ovako si se sam popljuvao i ispao smijurija.....

Kada nešto kažeš/tvrdiš, onda budi spreman isto dokazati/potkrijepiti činjenicama.

Da bi rogue prošao CIS mora:

1) imati valjan digitalni potpis (vrlo vrlo rijetko; mada ima nekoliko slučajeva krađe digitalnog potpisa)

2) biti na Comodo whitelisti koju nadopunjuju i provjeravaju stručnjaci / nije automatizirana i podložna krivoj procjeni neke heuristike (nemoguće)

Bilo koja fajla koja nema ispunjena ova dva uvjeta ide u sandbox (ili te pita što želiš ako je uključena opcija da instalacijske fajle pokreće izvan sandboxa), a s opcijom "Untrusted" jedino što može je baciti pokoji bezopasan fajl/registry entry koji se ne može pokrenuti i promijeniti bilo što na stroju/OS-u. I to još jedino zato što auto-sandbox nije do kraja virtualiziran. Ako napraviš desni klik (on-demand) i pokreneš ručno fajl u sandboxu, virtualizacija će spriječiti droppanje i nakon restarta PC-a je sve potpuno čisto (još nema opcije clear/empty sandbox kao u Bufferzoneu ili Sandboxieu).

I baš si ti u 7 dana svog "iskustva" (sic!) naletio na takav malware....kako da ne! I onda je svizac zamotao čokoladu u omot.....

E moj Logic....mislio sam da si s te 4 zvjezdice i 38 na leđima malo pametniji....duboko si me razočarao, duboko.....Plač

Drugi put se malo informiraj/pitaj o softveru koji instaliraš i misliš koristiti.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 12:53 (siketa).
17 godina

taj pojam karantene, u vecini primjerea se navodi kao mjesto iz kojeg nametnik vise ne djeluje sa svojim procesima.

istina, ne, smisao karantene i kako radi ili ne radi nista?

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
16 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

ja sam ga instalirao ljudima(misli se na cis- op. a.), ne koji se ne kuže u kompove, nego jedva znaju gdje se pali...kako? tako jer skoro ništa ne pita ako ga tako namjestiš...jel jasno to već jednom?

te kompove provjerim s vremena na vrijeme i čisti su ko suza...

kako si to uspio,meni nije jasnoNeodlučan
tu su ljudi koji se ipak nešto razumiju naletili na probleme
i moji s avirom su čisti

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 13:05 (seneka).
17 godina

dakle da neko pojasni ili linka rad karantene i svrhu, te nije mi odgovoreno na gornje pitanje kako se nekom isplacuje 15000$ ili 500$ i koje vijece i komisija odlucuje gdje je nastao propust?

jel to odmah na chatu ustanove ili ima neki log zbivanja iz softwera koji se procita?

te kako se dokaze da je to izazvalo stetu u poslovanju?

kojom pravnom regulativom je to obuhvaceno?

ili je samo pri instalu navedeno da prihvacas ugovor?

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

dakle da neko pojasni ili linka rad karantene i svrhu, te nije mi odgovoreno na gornje pitanje kako se nekom isplacuje 15000$ ili 500$ i koje vijece i komisija odlucuje gdje je nastao propust?

jel to odmah na chatu ustanove ili ima neki log zbivanja iz softwera koji se procita?

te kako se dokaze da je to izazvalo stetu u poslovanju?

kojom pravnom regulativom je to obuhvaceno?

ili je samo pri instalu navedeno da prihvacas ugovor?

karantena služi za eventualni restore stavki,sigurna je,nema bijega iz nje,neke automatski brišu nakon nekog vremena,ne znam na šta misliš..
kao i npr recycle bin,(ne doslovno isto)obrišeš neki dupli folder pa skužiš da program više ne radi,napraviš restore, i sve štima..,pa više ne ptrljaš po tome
ovo s dolarima je neozbiljnoCool

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 13:15 (seneka).
16 godina
neaktivan

Torrente, to vrijedi samo za USA, tako da se ne moraš zamarati s lovom...BogatašNamigiva

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan

Ovako usijana situacija na ovom topicu nije bila još od vremena kakrakternog,

tamo negdje krajem 60-tih i početkom 70-tih(stranica topicaNamigiva)

16 godina
neaktivan
brixy kaže...

skoro.. da,nema veze ,iz svega se može izvući neka korist,a i tema je živa i interesantna
logic je zayeban tip,ali ja nemam razloga da mu ne vjerujem..

17 godina
siketa kaže...

Torrente, to vrijedi samo za USA, tako da se ne moraš zamarati s lovom...BogatašNamigiva

znam za usa pa nisam ni spominjao jer svi znamo.

ja se vezivam sa ovim upitom na ono pitanje "ozbiljnost proizvoda".

ili je sve na levelu masazera sa top-shop kanala?

nisam primjetio da kasperski ili simantek nude obestecenje za propuste u poslovanju.

koja komisija ce utvrditi da je tajnici prosao trojan koji blokira pisanje u wordu i ona nije mogla poslati milijunski ugovor mailom u pristinu?

Namigiva

17 godina
seneka kaže...

karantena služi za eventualni restore stavki,sigurna je,nema bijega iz nje,

dakle svi ovi zastarjeli skenercici od av-a ipak nesto i zaustave i sprijece u daljnim radnjama?!

ala defence+...ajde dobro ne salju govno na analizu u bocici :))

16 godina
neaktivan
torrente kaže...
dakle svi ovi zastarjeli skenercici od av-a ipak nesto i zaustave i sprijece u daljnim radnjama?!

Jebate, torrente, da te nema trebalo bi te izmislit....jesu svi ovak opičeni dolje kod tebe?

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
seneka kaže...

karantena služi za eventualni restore stavki,sigurna je,nema bijega iz nje,

pa zašto ne? ili blokiraju, ili nađu kasnije kad se pokrene,obrišu,sve radi,osim kod totalno zapuštenih kompova gdje je šteta i infekcija sistemskih fileova nepopravljiva

16 godina
odjavljen
brixy kaže...

Eh, to je bilo vrijeme (te stranice) kad je karakteran zakuhao Smijeh

Mislim da se ne moramo brinuti, uvijek ima takvih koji će zakuhati situaciju.

A torrente, eh, specifičan čovjek, da nema njega, bilo bi nam dosadno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 13:36 (kingmedo).
17 godina
siketa kaže...

Jebate, torrente, da te nema trebalo bi te izmislit....jesu svi ovak opičeni dolje kod tebe?

e da su ko i ja ovdje, nebi pravili golf terene meni povise glave na srdju, vec bi bile najmodernije javne kuce u kojima bi free juzeri stepali jeftinjare,a abramovic i ekipa ove curke sto uzimaju 15000$ po satu, hebo ih golf.

to ja pitam raznog-a neka mi pojasni ono oko obestecenja Namigiva

edit:

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 13:50 (torrente).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

Kak se ono kaže...."Nevin je dok mu se ne dokaže krivnja!"

E, pa ne vjerujem logicu više ni riječ dok ne dokaže ono što je rekao.

"Izgorjeli" mu je dobro odgovorio......

EDIT: ok, ispucao sam se....dosta više o ovome...ajmo mi natrag na temu...Osmijeh

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 13:42 (siketa).
17 godina
neaktivan

Hajde sada netko od vas j3b4ca nek predlozi kakav dobar program za virtualizaciju aplikacije ali da bude freeware i da nije Cameyo ..on ne zna da uradi pakete kako spada.

Osim toga

@siketa

Revokacija digitalnih potpisa nije toliko rijetka. Zasto drvite i tupite kada niste stavili valjan dokaz da CIS zna izaci na kraj sa boot record i master boot record virusima i kako se zna spraviti sa rootkitima koji su najveca pretnja sa 32-bit OS?

Dajte vi primjer iz realnog zivota gde antiviri zna prepoznati virus u fileu bez ekstenzije ili sakriven u slici putem steganografije

Koliko puta treba da vas ucim da se neki maliciozan program moze folirati kada je u sandboxanom prostoru ili slikovito...pokrenes keygen u sandboxu ovaj "radi" svoj posao a antivir. suti dok je u pitanju kakav blesavi rootkit ;)

Nema dabe ni kod stare babe

██████████████████████
17 godina
neaktivan
seneka kaže...
brixy kaže...

skoro.. da,nema veze ,iz svega se može izvući neka korist,a i tema je živa i interesantna

Objasno ovo zayeban ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Objasni ovo zayeban ;)

u pozitivnom smislu, s vremenom sam shvatio da znaš dosta,i nedaš se zahebavatNamigiva

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice