Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.118.594
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji je najbolji antivirusni program

Od jučer je izašla nova verzija Immunet cloud  antivirusa.Neke su stavri nadograđivali ,neke poboljšali i tako to.Immunet cloud se slaže u večini s avirom i ostalim antivirusima te ga nije loše imati na  kopjuteru.Kod Immunate mi se sviđa što se mogu prijatelji povezati pa se vidi kad i koji ima problem.Program je  mal i ne zauzima mnogo prostora.Pa eto tko želi više ima njihova stranica pa si može pročitati.Smijeh

http://www.immunet.com/main/index.html

15 godina
RE: Koji je najbolji antivirusni program
Tomislav95 kaže...

Ja neznam koji je qurac Aviri.Nekad prođe i 3 dana a da ne napravi automatski update.Onda moram ručno updejtat iako je naređeno na automatski svakih 24 sataNeodlučan

Ako tako nastavi ide u smeće,postoje i druga kvalitetna besplatna antivirusna rješenja!

Isti problem sam i ja na zalost imao....te i dalje sam uvjeren da je Avst5 bolje rijesenje od Avire no kao sto rekoh, Avira mi radi ok pa mi se neda micati je. Meni nije radila update po 4-5 dana....no ima rijesenje za to! 

Osobno mi je Avast5 pregleniji, detekcija mi je isti jarac.....oba su free i sada je tu stvar ukusa posto je i Avira i Avast5  super free rijesenje.

Kod Avast-a mi se se svida sto bar "prozor" mogu rasirit koliko hocu (kod Avire to ne mozes) i sve mi je puno preglednije, a i fino ti ona teta kaze kada je gotov update (koliko se sjecam bilo ih je po par dnevno).

No evo rijesenje za update kod Avire koje su mi predlozili kolege tu sa foruma i stvar radi 100%:

Administration -> Scheduler -> Insert new job -> Name of the job = Update 1 -> Description of the job = Update -> nakon ovoga odabires "Update job" -> "Daily" i stvaljas recimo 8:00 h, oznacis "Repeat job if time has expired -> Display mode = Invisible -> Finish

Kod mene je tako napravljeno da provjerava update svaka cetiri sata i od kako sam to napravio sve radi ok i kako treba.

Evo i screenshot kako sam si ja to sredio....prije sam imao cesce provjeravanje no i ovo je sasvim ok.

Avira update. Avira update.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 16:12 (win32).
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Ja neznam koji je qurac Aviri.Nekad prođe i 3 dana a da ne napravi automatski update.Onda moram ručno updejtat iako je naređeno na automatski svakih 24 sataNeodlučan

Ako tako nastavi ide u smeće,postoje i druga kvalitetna besplatna antivirusna rješenja!

..podesi ga onako kako je @win napisao,možeš slobodno 8 puta napraviti update job,da provjerava svaka 3 sata
preko tjedana to ima itekako smisla,dok vikendom nema..ali božemoj besplatna je
 evo veće slike za one koji slabije vide

prva ikona ,sat s plusom  (klik na nju)  : umjesto new  job  upis : update 1 next to kraja, i ta ko 8 puta                    prva ikona ,sat s plusom (klik na nju) : umjesto new job upis : update 1 next to kraja, i ta ko 8 puta
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 16:01 (seneka).
17 godina
protjeran
win32 kaže...
Zvjerkan kaže...

Daj molim te javi kako je sve proslo jer sam ja totalni ljenivac i nisam ni prvu betu instalirao, a rekao sam da hocu.......uz to mozda i pokupis koju nagradu koje su btw sasvim pristojne (ako te ja ne prestignem)! Cool

Još večeras oko 10 sati postam malo screenshotova na forum. Ima ljepši user interface nego prvi beta 1.

Drugo mi sve radi. Sad je prošla i registracija korisnika... Valjda je bilo trebalo restart nakon konačne instalacije samo nije pitao pa sam mislio da ne treba?

free speech for the dumbxD
15 godina

@ seneka -> dali postoji nacin da se rasiri prozor na Aviri? Stvarno bi mi to dobro doslo....pogotovo kada gledam logove i sl. Mozda jednostavno ne vidim tu "opciju" ili nesto sl....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

Bilo bi dobro kad bi napisao gdje pronađeš nove ključeve. Ja također koristim Kaspery internet security, ali trial verziju koja ističe za 20-tak dana. U ostale ne vjerujem, jer nijedan besplatni antivirusni program ne prepoznaje mnogo virusa. To su samo reklame da kupite full verziju. Trial verzija je ujedno i full, ali kratko traje. Dakle, bilo koji, ali da je trial verzija ili full verzija. To je moje mišljenje.

Mirza
15 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

meni je najbolji kaspersky internet security 2009 nijedan virus/trojanac i kaj još postoji nije prošao samo kaj ima jedan problem sa aktivacijom jer kad ga aktiviram onda oni stave key u black listu i onda trebate stavit novi ključ.

Bilo bi dobro da napišeš gdje nađeš te ključeve. Ja također koristim Kaspersky internet security, ali trial verziju koja ističe za 20-tak dana.

Mirza
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

@ seneka -> dali postoji nacin da se rasiri prozor na Aviri? Stvarno bi mi to dobro doslo....pogotovo kada gledam logove i sl. Mozda jednostavno ne vidim tu "opciju" ili nesto sl....

ovako?
 označiš raport,klikneš na ikonu označenu crvenom strelicom, i tako ga možeš raširit
ili desni klik na njega>display report>report file>i tu ga možeš raširit
jesi to mislio ili..?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 17:28 (seneka).
15 godina

Ma mislio sam dali se moze cijela Avira rasirit...ono kao npr. "maximize" ili da je rasirim kako hocu.

Ne mislim samo na logove, vec na cijeli program?

Isto tako sam primjetio da se ne mogu rijesit reklame (ok, ne smeta mi vise uistinu), ali mi ostane "zaglavljena" totalno dolje kod sata i datuma pa je jedva "izvucem" na desktop i maknem je.

Budem stavio ss kada mi se to opet dogodi da vidis kako to izgleda....cudno, ali tako je...ostane mali prozor zaglavljen kod datuma i jedva ga vidis!

15 godina
Ovo sa reklamom se može riješit. Proguglaj malo ili pogledaj prijašnje postove, netko je napisao riješenje.
the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Ma mislio sam dali se moze cijela Avira rasirit...ono kao npr. "maximize" ili da je rasirim kako hocu.

Ne mislim samo na logove, vec na cijeli program?

Isto tako sam primjetio da se ne mogu rijesit reklame (ok, ne smeta mi vise uistinu), ali mi ostane "zaglavljena" totalno dolje kod sata i datuma pa je jedva "izvucem" na desktop i maknem je.

Budem stavio ss kada mi se to opet dogodi da vidis kako to izgleda....cudno, ali tako je...ostane mali prozor zaglavljen kod datuma i jedva ga vidis!

za reklamu ti je ovdje
ne može se raširit cijela,ali logovi mogu,mislim da je to dovoljno,bar meni
zaglavi se reklama ili ona obavijest o updateu? to ne kužim

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 18:01 (seneka).
15 godina
seneka kaže...
zaglavi se reklama ili ona obavijest o updateu? to ne kužim

Zaglavi se reklama....znam da zvuci cudno i ispocetka to uopce nisam ni kuzio, ali ako mi se opet pojavi budem stavio screenshot.

Sada sam napravio po ovome postupku sto si mi dao pa cemo vidjeti dali ce sada biti ok (makar sam prije radio po nekom drugom i nije radilo).

Hvala!

17 godina
neaktivan

kakav je sad kaspersky u novoj verziji-2011? jeli lakši po zahtjevnosti(da ne guta memorije puno, jer igre su mi štekale)?

ima li sad bolji mod za gaming?

Dočekali...10.11. The MW2
15 godina
neaktivan

Ma govorim iz vlastitog iskustva o svim av-ovima koje sam imo...

KIS mi se jednostavno ne sviđa propušta čuda... avira odma blocka i doviđenja... 

Probao sam jučer 2011 KIS.. i čini mi se spram 2010 ružniji.. a i opterečuje više računalo... je malo poboljšan.. al menit taj izgled ne odogovar.. neznam možda drugima da....

Avira... ima puuuuno brži i detaljniji scan od KIS-a tako da sam pri tome i ostao... dobra je .. radi update svaka 2 sata što mi odgovara.. i nema problema!

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Ma govorim iz vlastitog iskustva o svim av-ovima koje sam imo...

KIS mi se jednostavno ne sviđa propušta čuda... avira odma blocka i doviđenja... 

Probao sam jučer 2011 KIS.. i čini mi se spram 2010 ružniji.. a i opterečuje više računalo... je malo poboljšan.. al menit taj izgled ne odogovar.. neznam možda drugima da....

Avira... ima puuuuno brži i detaljniji scan od KIS-a tako da sam pri tome i ostao... dobra je .. radi update svaka 2 sata što mi odgovara.. i nema problema!

boldano: sljedeći put kad se vidim s kasperskyjem je sljedeće godine :)

Dočekali...10.11. The MW2
17 godina
protjeran

Kod Bit Defendera beta 2 više ne javlja u system trayu kod Action Centra onu grešku o update. Sad je ne moš ispravit javlja je u samom programu, Smijehkao update failed, log in user acc. required, ono nema veze za internet, a sve radi uredno.

Drugo nemam zamjerke.

Još 17 dana triala pa javim konačne dojmove kako je završilo..Namigiva

17 godina
protjeran

Update!

Dns sam deinstalirao betu 2 BitDefender Total Security.

Radio je problema kod MS Office 2010, Outlook Spam Add-On, rušio je MW2, radio problema kod Full Screen Apps (aplikacija), nije pronašao par opasnih spywarea (nekakav flash.adware ili sl.) sa neta..

Maknuo sam ga sa službenih stranica sam downloadao BitDef. uninstall tool, nakon uninstalla traži restart i taj restart i on ostavi za sobom tonu smeća po kompu, registry. Evo ekran od Tune Up Registry Cleanera.

xD

thumb down kao konačna ocjena od mene-možda (?) u konačnici bude OK, ovo je ipak beta

sry za double post

morao sam ovo izdvojiti kao zasebni post!

Ukupni registry scan Ukupni registry scan
I samo dio scan rezultata koji dokazuje da su registry key od Bit Defendera 2011 I samo dio scan rezultata koji dokazuje da su registry key od Bit Defendera 2011
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 15:17 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Maknuo sam ga sa službenih stranica sam downloadao BitDef. uninstall tool, nakon uninstalla traži restart i taj restart i on ostavi za sobom tonu smeća po kompu, registry. Evo ekran od Tune Up Registry Cleanera.

ispada da je bolje da si ga pomeo s revo unistallerom

17 godina
protjeran

Ne volim baš te Uninstallere. Baš zbog tog Revo Uninstallera Pro ili kako već ona licencirana verzija. Napravi lijepo uninstall i onda prije normalno system restore point. Kad sam krenuo vidit baš me zanimalo kako radi taj system restore onda nije Windows mogo povratit na taj.. Jbg A da mi stvarno zatreba..? Nikad neznaš.

No nea veze. Možda je i do winza.. Ko zna..?xD

Nego back on topic, upravo instaliro Panda Cloud free. Download i instalacija traju sveukupno 30 sekundi, znači klik na download instaler od par sto KB, on se AUTO pokrene, downloada Pandu Cloud u 10 tak sekundi, onda se pokrene wizard za instalaciju od 3 koraka, odabir license agreement (onaj EULA), pa folder za install u Winze Program Files\Panda Cloud\... i onda Finish, Nako 30 sek ide prvo pokretanje servisa Pande da bude aktivna i integrirana u Windows Action Centre (Win Security na Vista) koji pokrene se u točno 2 sekunde i THAT'S IT!!!

Imam novi dobar AV. Besplatan.

Već sam ga koristio pa me zanimalo opetOsmijeh

15 godina
stoncin3 kaže...

Update!

Dns sam deinstalirao betu 2 BitDefender Total Security.

Radio je problema kod MS Office 2010, Outlook Spam Add-On, rušio je MW2, radio problema kod Full Screen Apps (aplikacija), nije pronašao par opasnih spywarea (nekakav flash.adware ili sl.) sa neta..

xD

thumb down kao konačna ocjena od mene-možda (?) u konačnici bude OK, ovo je ipak beta

sry za double post

morao sam ovo izdvojiti kao zasebni post!

Nisi ti jedini kojem je bitDefender ostavio smeča iz deinstalacije.

Ja sam ga prije ovoga novoga  BitDefendera stavio stariju verziju i nikada više.Imao sam problema a nakon deinstalacije isto tako jako puno smeča.Ja sam deinstalirao s revounistalerom ali isto ostalo.Ne znam zašto ali tako je bilo.Izlanuo se

16 godina
neaktivan

Odavno mi se NOD nesto zahebo....instalirao sam avast

e sad sto mi je bolje avira ili avast?

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Odavno mi se NOD nesto zahebo....instalirao sam avast

e sad sto mi je bolje avira ili avast?

pa kad si ga instalirao ostavi ga,provjeravaj povremeno s malwarebytesom,ako nešto prođe,miči ga i stavi aviru

17 godina
protjeran

Ma kod tih popularnih rješenja nikad neaš beda.. Stvar je u tome da niti jedan AV nije 100% koristan, sve blokira, ništa ne propušta, sve detektira pri skeniranju, najbrži skener, najpouzdaniji real-time shield, točan behavioural, savršen heuristic, 100% ažuran cloud technology, anti spam, phishing, da ne nabrajam dalje.

Avast, Avira, Norton, Bit Defender i slično imaju svi mane i nedostatke, kao prednosti jedni naspram drugih.

@ seneka kakav je Malwarebytes naspram Super Antispyware?

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

bolji,dapače meni najbolji čistač ,rijetko kad lažno pozitivnih detektirano,lako se prepoznaju
 jednostavno manji ,brži i učinkovitiji
superantispywre portable imam samo na sticku,pa ako negdje zatreba,kod nekog lošijeg av-a ili crackiranog

prije je postojao i njihov rogueremover ,danas je i on sastavni dio malwarebytesa
i jasno čeka se njihov portable, raspoloživ na njihovoj stranici

edit:ali imati ga u zaštiti u realnom vremenu,pored dobrog av-a s antimalware/spyware zaštitom, je potpuno nepotrebno..isto tako i SAS

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 13:58 (seneka).
15 godina
neaktivan
seneka kaže...
stoncin3 kaže...

bolji,dapače meni najbolji čistač ,rijetko kad lažno pozitivnih detektirano,lako se prepoznaju
 jednostavno manji ,brži i učinkovitiji
superantispywre portable imam samo na sticku,pa ako negdje zatreba,kod nekog lošijeg av-a ili crackiranog

prije je postojao i njihov rogueremover ,danas je i on sastavni dio malwarebytesa
i jasno čeka se njihov portable,legalan,ne-crackiran, raspoloživ na njihovoj stranici

edit:ali imati ga u zaštiti u realnom vremenu,pored dobrog av-a s antimalware/spyware zaštitom, je potpuno nepotrebno..isto tako i SAS

Dali netko zna kada će izać Malwarebytes' Portable? Imam SAS portable ali bih volio da imam i Malwarebytes' baš bog razloga koji je stoncin3 naveo: kod nekog lošijeg AV-a ili crackiranog AV-a....inaće meni je MBAM bolji od SAS-a ali to je čisto zbog izgleda....ali tu su oni negdje jednaki...

15 godina
neaktivan

Evoga ja upravo testiram novi Kaspersky IS... za sad mi je ok .. vidit čemo kasnije....

Mogu samo reči.. ovaj se jako brzo updata.. jedino mi ne izgleda nešto pretjerano ljepo sav je više manje zelen i nekako sjajno glatkog sučelja... kako kome to je osoban stav ..

po testovima .. ima zasad najbolju detekciju

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Evoga ja upravo testiram novi Kaspersky IS... za sad mi je ok .. vidit čemo kasnije....

Mogu samo reči.. ovaj se jako brzo updata.. jedino mi ne izgleda nešto pretjerano ljepo sav je više manje zelen i nekako sjajno glatkog sučelja... kako kome to je osoban stav ..

Ima,ima Smijeh

15 godina

ako baš želite testirati antiviruse imate na malware domain list popis linkova sa štetočinama

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
blackalbum kaže...

ako baš želite testirati antiviruse imate na malware domain list popis linkova sa štetočinama

Isprobavao sam s KIS2010 i izgleda da ne detektira one Zeus Trojance sve :S :S Sad sam nasmradil komp :D
EDIT: gledam report, izgleda da ih je ipak prepoznao i blokirao samo bez da se pojavilo upozorenje

...something diabolic
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 22:33 (Lovac).
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

filipvk1000 kaže...

Ima,ima Smijeh

koje droge treba jesti da se u tom testu vide oni rezultati koje vas dvojica vidite?

...malo sam testirao...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 1:10 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice