Pozor - ZONE ALARM

poruka: 20
|
čitano: 8.662
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pozor - ZONE ALARM

Poštovani forumaši,

ako je netko od Vas u proteklih 24h ima(o) problema sa spajanjem na internet, a za firewall koristi Zone Alarm, problem je u njemu. Naime, postavke firewall-a su se neobjašnjivo (update?) podigle na razinu High.

Konkretno, od 5 računala koja su mi radila u protekla 2 dana ( a nisam bio prisutan, niti itko drugi), 4 su me dočekala sa nemogućnošću spajanja na internet, dok je jedno računalo radilo kao i prije, ali na njemu nemam instaliran Zone Alarm. Na svima ostalima postavke su dignute na High (Stealth mode). Isto se dogodilo frendu koji me je jutros zvao radi istog problema ( btw. on živi 300 km od mene, nije slučajnost).

U međuvremenu sam izgubio 3 sata na ponovnoj konfiguraciji modema, rutera, AP-a, svih računala, dok nisam shvatio tu malu sitnicu (živjeli windowsi i sve oko njih). Barem sam, napokon, sve posložio kako treba.. Cool

Jedino, ne znam kako ovaj post može pomoći onom koji ima taj problem i ne može se spojiti na internet.. Smijeh

Eto, nadam se da sam nekome pomogao.

Pozdrav.

17 godina
Pozor - ZONE ALARM

Dragi forumašu ferovca1 problem nije u Zone Alarmu nego u zadnjem updateu za XP. I meni se isto dogodilo i brisanjem zadnjeg updatea se sve vratilo u normalu. Isto i mom bratu.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
RE: Pozor - ZONE ALARM

Hmm, moguće, bilo mi je malo čudno da je Zone Alarm sam odradio update obzirom da uvijek traži dopuštenje. Zadnji XP update za koji znam (koji sam odobrio) je Malicious Removal Tool, moguće da je on promijenio postavke firewalla.

Hvala crystal6 na pojašnjenju.  Definitivno prelazim na Mac do kraja godine..

Da li i ti koristiš Zone Alarm?  Mislim, da li si imao isti problem sa spajanjem? Jer, moje jedino računalo koje nema "eksterni" firewall, nego koristi ugrađeni u windowse nije imalo problema  sa spajanjem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 22:30 (ferovca1).
17 godina
ferovca1 kaže...

Hmm, moguće, bilo mi je malo čudno da je Zone Alarm sam odradio update obzirom da uvijek traži dopuštenje. Zadnji XP update za koji znam (koji sam odobrio) je Malicious Removal Tool, moguće da je on promijenio postavke firewalla.

Hvala crystal6 na pojašnjenju.  Definitivno prelazim na Mac do kraja godine..

Da li i ti koristiš Zone Alarm?  Mislim, da li si imao isti problem sa spajanjem? Jer, moje jedino računalo koje nema "eksterni" firewall, nego koristi ugrađeni u windowse nije imalo problema  sa spajanjem.

Da koristimo ga ja i moj brat i imali smo tih problema. Inače sam ignorirao onaj update Malicious Removal Tool pa je meni bio zadnji Update for XP. Sada, u postavkama Zone Alarma nisam ništa čudno primjetio ( kad je skoro sve na highCool), ali mi je drago što mi je tu opet internet.

Drago mi je ferovca1 da smo ovime pomogli narodu ako imaju takvih problema.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 22:43 (crystal6).
17 godina
neaktivan

Ne znam, samo znam da sam se vratio sa dvodnevnog puta, svi kompovi koji su imali Zone Alarm ( + prijatelj također) nisu se mogli spojiti, log je bio pun blokiranih outgoing konekcija i čim sam spustio Internet Zone Security na Medium, sve je proradilo.

U svakom slučaju, nešto je uzrok, da li je to XP update ili Zone Alarm update ili nešto treće, vjerojatno nećemo nikad saznati.. bitno je da radi.

UPDATE:  ipak smo saznali..  Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 1:13 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
Pozor - ZONE ALARM

Isti slučaj je i mene zadesio imam instaliran zone alarm koji mi je radio sve kako treba i baš sam jučer instalirao update zadnji za XP i dogodilo mi se da nemogu ići na inernet i primjetio sam kad ugasim zone alarm da internet ide i izgubio pola dana na riješavanju problema i na kraju deinstlacija zone alarma al pokušaću sa tim da deinstaliram zadnji update za XP

17 godina
neaktivan

Samo smanji postavke Zone Alarma sa High na Medium, a uključi i windows firewall, update ostavi, možda je nešto korisno.. Smijeh

17 godina
neaktivan
Evo upravo downloadovao i instalirao nove update i isao disconnect i connect, radi bez problema, ZA naravno na High.. Neznam u cemu je kod vas problem, kod mene je sve ok..
You cannot change your fate, no man can... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Samo smanji postavke Zone Alarma sa High na Medium, a uključi i windows firewall, update ostavi, možda je nešto korisno.. Smijeh

Meni ZA radi savršeno na high, i nemam nikakvih sigurnosnih problema već dugo vremena. Radije podesi ako imaš program control da ti novoinstalirane windows komponente imaju osiguran pristup internetu, a Internet zone security ostavi na high. Efekt je jednak ali si ovako ipak sigurniji.
17 godina
neaktivan
Pozor - ZONE ALARM

Kod mene je instalirao zadnji update i sve radi ko i prije.

Ok nemam ZA niti kakvi drugi Firewall osim routera(niti trebam).

Nikakvih problema

C2D E8400ES,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan

Sve ok, uključio sam windows firewall u pozadini pa ću vidjeti kako će se sve to ponašati. Samo mi je čudno, ako se i promijenio "status" nekih dijelova windowsa obuhvaćenih update-om, da ZA nije izbacio upit da li da pusti isti van ili ne ( npr. nakon svakog update-a firefoxa izbaci upit).

Uglavnom, za mene je problem riješen.

17 godina
Pozor - ZONE ALARM

The latest auto update patch KB951748 (Windows all versions) cuts connectivity for all users with ZoneAlarm set to 'high' security for the internet zone

Workaround:
a) Uninstall KB951748

or
b)  temporarily set ZoneAlarm 'security level' to medium

17 godina
Pozor - ZONE ALARM

Evo meni je sad ponudio da skinem update koji rješava problem s zadnjim updateom za XP.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 9:38 (crystal6).
17 godina
neaktivan
Pozor - ZONE ALARM

Isti problem, al sve proradilo nakon restarta.

17 godina
neaktivan
klimama kaže...

The latest auto update patch KB951748 (Windows all versions) cuts connectivity for all users with ZoneAlarm set to 'high' security for the internet zone

Workaround:
a) Uninstall KB951748

or
b)  temporarily set ZoneAlarm 'security level' to medium

Hvala svima na trudu, problem detektiran i riješen.
17 godina
protjeran
Pozor - ZONE ALARM

Evo, imao sam isti problem, Internet ne radi, ništa neće, ni Pidgin, ni uTorrent, ni Firefox, spustio sam postavke na Medium i to je to. Hvala, ljudi!

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Pozor - ZONE ALARM

Uradio zadnji update za Zone alarm i  sve je ok! sve na High postavkama jedino na taj način sam riješio drugo ništa nije išlo

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...
 Hvala svima na trudu, problem detektiran i riješen.
 Jeli koristis Vistu ili XP?
You cannot change your fate, no man can... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Pozor - ZONE ALARM

o bože mili koju mi je glavobolju zadao ovaj zone alarm... nisam imao pojma u čemu je stvar i zašto mi se neke stranice ne žele otvarati... čak sam i otvorio svoju temu :) svaka čast momci na temi...

17 godina
neaktivan
reservoir dog kaže...

o bože mili koju mi je glavobolju zadao ovaj zone alarm... nisam imao pojma u čemu je stvar i zašto mi se neke stranice ne žele otvarati... čak sam i otvorio svoju temu :) svaka čast momci na temi...

Zato i postoji forum, da pomognemo jedni drugima.

Odgovor na post prije, koristim XP, odnosno, zakrpa za XP prouzročila je problem sa ZA ( vidi par postova gore ).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice