Kombinacije i konfiguracije sigurnosnih programa

poruka: 161
|
čitano: 64.085
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Kombinacije i konfiguracije sigurnosnih progra

koje su kombinacije najbolje za zaštitu od visrusa,malwara i drugih sr*a*ja?

17 godina
Imbra12 kaže...

koje su kombinacije najbolje za zaštitu od visrusa,malwara i drugih sr*a*ja?

Antivirus (free: avira, avast, comodoMicrosoft Security EssentialsPanda Cloud... paid: kaspersky, nortonNOD32...), antispyware/malware (free: malwarebytes, superantispywareSpyware Terminator...), firewall (comodo, online armor, ps tools...)  

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
neaktivan

Pozdrav,trebao bih nekog znalca da me prosvijetli kako da podesim NIS 2010 tj. firewall ?Hvala unaprijed.

mašić
17 godina

Sta ti nije dobro na defaultim postavkama?

Mislim da ne treba nista specijalno podesavat, ali ako ima neko ko se fuuul kuzi u NIS i misli da bi nesto trebalo mijenjat neka se javi.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
neaktivan

Je na defaultnim postavkama,no mislim da može bolje(sigurnije).

mašić
15 godina
odjavljen
mačakzg kaže...

Pozdrav,trebao bih nekog znalca da me prosvijetli kako da podesim NIS 2010 tj. firewall ?Hvala unaprijed.

Isključi "automatic program control"

Ne znam kako je na NIS 2010, ali mislim da nema neke velike razlike u odnosu na 2011.

znači ovako: "Settings-Network settings-Smart firewall-Advanced settings-automatic program control-OFF

To znači da će pitati za svaku aplikaciju koja se spaja na internet, samim time je puno sigurnije jer na defoultu firewall sam procijenjuje što dopustiti.

Mislim da nema potrebe za nekim dodatnim konfiguriranjem.

Ili da pitaš lazarus long-a, on inače koristi ovaj proizvod koliko sam shvatio.

15 godina
Što mi je bolje stavit SAS ili Spyware Terminator?
15 godina
odjavljen
softwaremaniac kaže...
Što mi je bolje stavit SAS ili Spyware Terminator?

SAS. Evo pogledaj siketin test za ST, nije se baš proslavio:

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/test-sigurnosnog-softwarea/65129.aspx?page=5&jumpto=1296425&sort=asc&view=flat

15 godina
Neće se "tući" sa MBAM-om?
16 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
Neće se "tući" sa MBAM-om?

ni sas ni mbam se ne stavljaju u zaštitu u realnom vremenu,za to nema nikakve potrebe,zašto bi se "tukli" ako ih pokrećeš ručno?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 10:06 (seneka).
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
mačakzg kaže...

Isključi "automatic program control"

Ne znam kako je na NIS 2010, ali mislim da nema neke velike razlike u odnosu na 2011.

znači ovako: "Settings-Network settings-Smart firewall-Advanced settings-automatic program control-OFF

To znači da će pitati za svaku aplikaciju koja se spaja na internet, samim time je puno sigurnije jer na defoultu firewall sam procijenjuje što dopustiti.

Mislim da nema potrebe za nekim dodatnim konfiguriranjem.

Ili da pitaš lazarus long-a, on inače koristi ovaj proizvod koliko sam shvatio.

Hvala...

mašić
14 godina
neaktivan

Ljudi da vas pitam...Windows-ov Firewall na 7 jel ikakvo rijesenje za firevall jer me comodo nervira svaka 2 minuta mi salje neka upozorenja -.- npr. kad radim update nekog programa on mi zaustvalja ...znaci windows 7 jel moze posluziti kao neki osrednji firewall?

qQqQ
15 godina
neaktivan

miože uz još neke dodatke. za comodo ovdje ljudi koji ga znajku u dušu i govore da zna stvarati probleme i namjenjen je ajmo to reći advance userima.

no, poanta je u tome, što imaš od antivirusnih rješenja i uopće sigurnosnih doataka. napiši , pa ćemo vidjeti kakva jer to kombinacija.

moja preporuka bi ti bila, ako ćeš free rješenje : avira ili avast free od av-a, MBAM i SAS, WOT, KEYSCRAMBLER te THREATFIRE koji ne gnjavi puno a spriječit će maliciozni upad.

15 godina
odjavljen
Šemso poplava kaže...

Ljudi da vas pitam...Windows-ov Firewall na 7 jel ikakvo rijesenje za firevall jer me comodo nervira svaka 2 minuta mi salje neka upozorenja -.- npr. kad radim update nekog programa on mi zaustvalja ...znaci windows 7 jel moze posluziti kao neki osrednji firewall?

Ne, možeš koristiti Comodo ili Online Armor da ne pita puno. To što puno pita je HIPS, to iskljućiš i nije naporan jer tebi i treba samo firewall kako si rekao. Kod Comodo-a samo kroz tray ikonu desni klik-defense+-disabled.

I još možda ovo napraviti:

"Firewall:  Common Tasks->Stealth Ports Wizard->odabrati "Alert me to Incoming connections..." (citat iz siketiong tutorijala).

15 godina
neaktivan

Medo, zašto da ljudi isključuju Defense+? Iznenađen

Pa to je najjača karika CIS-a i odbrana od malwarea!

Pop-upovi se lako mogu isključiti....

More->Preferences->Parrental Control->Enable password protection for the settings->odabrati što se želi.....

• Suppress Antivirus alerts...
  • Suppress Firewall alerts...
  • Suppress Defense+ alerts...

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 13:48 (siketa).
15 godina
odjavljen
siketa kaže...

Medo, zašto da ljudi isključuju Defense+? Iznenađen

Pa to je najjača karika CIS-a i odbrana od malwarea!

Pop-upovi se lako mogu isključiti....

More->Preferences->Parrental Control->Enable password protection for the settings->odabrati što se želi.....

• Suppress Antivirus alerts...
  • Suppress Firewall alerts...
  • Suppress Defense+ alerts...

Ne govorimo o CIS-u, nego o Firewallu. Ako ne želi da bude naporan firewall, isključi HIPS i time nije dirao FW.

15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
To što puno pita je HIPS, to iskljućiš... 

Ovdje si rekao da isključi HIPS, a moja preporuka je da to ne radi.Namigiva

kingmedo kaže...
 Ako ne želi da bude naporan firewall, isključi HIPS i time nije dirao FW.

FW i HIPS su u v5 još više vezani u radu jedan s drugim.....najbolji primjer ti je kada Firewall izbaci "malware behavior detected" poruku, što je u početku zbunjivalo nas beta testere pa smo to prijavljivali kao bug....ali nije...

ZIG ZAG
15 godina
odjavljen
siketa kaže...
kingmedo kaže...
To što puno pita je HIPS, to iskljućiš... 

Ovdje si rekao da isključi HIPS, a moja preporuka je da to ne radi.Namigiva

Da, zato da mu bude manje naporan jer je rekao da neće koristiti Comodo zbog toga.

14 godina
neaktivan

imam avast free MBAM WOT Super anti-spyware

qQqQ
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Da, zato da mu bude manje naporan jer je rekao da neće koristiti Comodo zbog toga.

Neka slijedi upute i makne upozorenja za Defense+, a njega samog ostavi uključenog.

Na taj način ga ništa neće pitati, a bit će bolje zaštićen.

Slažeš se?

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 16:58 (siketa).
15 godina
odjavljen
siketa kaže...
kingmedo kaže...

Neka slijedi upute i makne upozorenja za Defense+, a njega samog ostavi uključenog.

Na taj način ga ništa neće pitati, a bit će bolje zaštićen.

Slažeš se?

Kako god ti kažešNamigiva NHF, samo sam mu htio preporućiti da nastavi koristiti Comodo, a nisam znao za iskljućivanje pitanja, jer ne vidim smisao onda, ali dobro.

hvala.

16 godina

Evo što ja koristim: Avira AntiVir Personal, Malwarebytes, SAS, Sandboxie i 2 dodatka za Firefox (WOT i NoScript).

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 10:40 (Izzy).
15 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Evo što ja koristim: Avira AntiVir Personal, Malwarebytes, Sandboxie i 2 dodatka za Firefox (WOT i NoScript).

Stavi i KeyScrambler na Firefox jer ti je tu rupa što se tiče njih (ili SpyShelter...ima i light HIPS).

ZIG ZAG
15 godina

Win 7 orginal

Win 7 firewall

Kasperski AV orginal

Wot

Sas

Mbao

Keyscrambler

Spyshelter

Pretjerano?

Usporava rad računala?

Je li to ok?

BE HAPPY xD : )
15 godina
odjavljen
Joe Cooker kaže...

Win 7 orginal

Win 7 firewall

Kasperski AV orginal

Wot

Sas

Mbao

Keyscrambler

Spyshelter

Pretjerano?

Usporava rad računala?

Je li to ok?

Pretjerano je. Ne treba ti keyscrambler i spyshalter, a HIPS ti ne treba jer mislim da KAV ima proaktivnu zaštitu.

Eventualno ostaviti spyshelter, ali iskljućiti HIPS. Ostalo je u redu.

15 godina

Dečki,tema je kombinacije i konfiguracije sigurnosnih programa a ja vidim da vi samo nešto kombinirate Namigiva

Eto da ispravimo propust pa da nešto i iskonfiguriramo,dajte info o postavkama CIS v5!

Znači...instalirana je petica,napravljen restart,update i full system scann! Sve je još uvijek po defu.

Kako ga sada najbolje iskonfigurirati ?   Namigiva

15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Dečki,tema je kombinacije i konfiguracije sigurnosnih programa a ja vidim da vi samo nešto kombinirate Namigiva

Eto da ispravimo propust pa da nešto i iskonfiguriramo,dajte info o postavkama CIS v5!

Znači...instalirana je petica,napravljen restart,update i full system scann! Sve je još uvijek po defu.

Već smo nekoliko puta objasnili postavke....

ZIG ZAG
15 godina
siketa kaže...
andi.cro kaže...

Već smo nekoliko puta objasnili postavke....

THNX,trebalo bi mi dosta vremena da to iskopam a i mislio sam da ima više toga za narihtati jer sam ove dvije opcije već bio tako podesio Namigiva

Ajd kad si već milostiv sa linkovima daj i one stare upute za dodavanje files/folders/registry key unosa pod Protected Files and Folders, odnosno Protected Registry Keys.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 19:53 (andi.cro).
15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

THNX,trebalo bi mi dosta vremena da to iskopam a i mislio sam da ima više toga za narihtati jer sam ove dvije opcije već bio tako podesio Namigiva

Ajd kad si već milostiv sa linkovima daj i one stare upute za dodavanje files/folders/registry key unosa pod Protected Files and Folders, odnosno Protected Registry Keys.

Smijem ja?

Ovdje.

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 19:55 (kingmedo).
15 godina
neaktivan

Neznam gdje da napisem,pa cu ovde sorry al imam problem,od malo prije kad sam upalio PC,Pc tools firewall mi izbacuje ovo (slika),vidim da neradi dole u taskbaru ona furka upload-download...i non stop mi izbacuje ovo...u cemu je problem?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice