koje su kombinacije najbolje za zaštitu od visrusa,malwara i drugih sr*a*ja?
Antivirus (free: avira, avast, comodo, Microsoft Security Essentials, Panda Cloud... paid: kaspersky, norton, NOD32...), antispyware/malware (free: malwarebytes, superantispyware, Spyware Terminator...), firewall (comodo, online armor, ps tools...)
Pozdrav,trebao bih nekog znalca da me prosvijetli kako da podesim NIS 2010 tj. firewall ?Hvala unaprijed.
Sta ti nije dobro na defaultim postavkama?
Mislim da ne treba nista specijalno podesavat, ali ako ima neko ko se fuuul kuzi u NIS i misli da bi nesto trebalo mijenjat neka se javi.
Je na defaultnim postavkama,no mislim da može bolje(sigurnije).
Pozdrav,trebao bih nekog znalca da me prosvijetli kako da podesim NIS 2010 tj. firewall ?Hvala unaprijed.
Isključi "automatic program control"
Ne znam kako je na NIS 2010, ali mislim da nema neke velike razlike u odnosu na 2011.
znači ovako: "Settings-Network settings-Smart firewall-Advanced settings-automatic program control-OFF
To znači da će pitati za svaku aplikaciju koja se spaja na internet, samim time je puno sigurnije jer na defoultu firewall sam procijenjuje što dopustiti.
Mislim da nema potrebe za nekim dodatnim konfiguriranjem.
Ili da pitaš lazarus long-a, on inače koristi ovaj proizvod koliko sam shvatio.
SAS. Evo pogledaj siketin test za ST, nije se baš proslavio:
ni sas ni mbam se ne stavljaju u zaštitu u realnom vremenu,za to nema nikakve potrebe,zašto bi se "tukli" ako ih pokrećeš ručno?
Isključi "automatic program control"
Ne znam kako je na NIS 2010, ali mislim da nema neke velike razlike u odnosu na 2011.
znači ovako: "Settings-Network settings-Smart firewall-Advanced settings-automatic program control-OFF
To znači da će pitati za svaku aplikaciju koja se spaja na internet, samim time je puno sigurnije jer na defoultu firewall sam procijenjuje što dopustiti.
Mislim da nema potrebe za nekim dodatnim konfiguriranjem.
Ili da pitaš lazarus long-a, on inače koristi ovaj proizvod koliko sam shvatio.
Hvala...
Ljudi da vas pitam...Windows-ov Firewall na 7 jel ikakvo rijesenje za firevall jer me comodo nervira svaka 2 minuta mi salje neka upozorenja -.- npr. kad radim update nekog programa on mi zaustvalja ...znaci windows 7 jel moze posluziti kao neki osrednji firewall?
miože uz još neke dodatke. za comodo ovdje ljudi koji ga znajku u dušu i govore da zna stvarati probleme i namjenjen je ajmo to reći advance userima.
no, poanta je u tome, što imaš od antivirusnih rješenja i uopće sigurnosnih doataka. napiši , pa ćemo vidjeti kakva jer to kombinacija.
moja preporuka bi ti bila, ako ćeš free rješenje : avira ili avast free od av-a, MBAM i SAS, WOT, KEYSCRAMBLER te THREATFIRE koji ne gnjavi puno a spriječit će maliciozni upad.
Ljudi da vas pitam...Windows-ov Firewall na 7 jel ikakvo rijesenje za firevall jer me comodo nervira svaka 2 minuta mi salje neka upozorenja -.- npr. kad radim update nekog programa on mi zaustvalja ...znaci windows 7 jel moze posluziti kao neki osrednji firewall?
Ne, možeš koristiti Comodo ili Online Armor da ne pita puno. To što puno pita je HIPS, to iskljućiš i nije naporan jer tebi i treba samo firewall kako si rekao. Kod Comodo-a samo kroz tray ikonu desni klik-defense+-disabled.
I još možda ovo napraviti:
"Firewall: Common Tasks->Stealth Ports Wizard->odabrati "Alert me to Incoming connections..." (citat iz siketiong tutorijala).
Medo, zašto da ljudi isključuju Defense+?
Pa to je najjača karika CIS-a i odbrana od malwarea!
Pop-upovi se lako mogu isključiti....
More->Preferences->Parrental Control->Enable password protection for the settings->odabrati što se želi.....
Medo, zašto da ljudi isključuju Defense+?
Pa to je najjača karika CIS-a i odbrana od malwarea!
Pop-upovi se lako mogu isključiti....
More->Preferences->Parrental Control->Enable password protection for the settings->odabrati što se želi.....
Ne govorimo o CIS-u, nego o Firewallu. Ako ne želi da bude naporan firewall, isključi HIPS i time nije dirao FW.
Ovdje si rekao da isključi HIPS, a moja preporuka je da to ne radi.
FW i HIPS su u v5 još više vezani u radu jedan s drugim.....najbolji primjer ti je kada Firewall izbaci "malware behavior detected" poruku, što je u početku zbunjivalo nas beta testere pa smo to prijavljivali kao bug....ali nije...
Ovdje si rekao da isključi HIPS, a moja preporuka je da to ne radi.
Da, zato da mu bude manje naporan jer je rekao da neće koristiti Comodo zbog toga.
imam avast free MBAM WOT Super anti-spyware
Neka slijedi upute i makne upozorenja za Defense+, a njega samog ostavi uključenog.
Na taj način ga ništa neće pitati, a bit će bolje zaštićen.
Slažeš se?
Neka slijedi upute i makne upozorenja za Defense+, a njega samog ostavi uključenog.
Na taj način ga ništa neće pitati, a bit će bolje zaštićen.
Slažeš se?
Kako god ti kažeš NHF, samo sam mu htio preporućiti da nastavi koristiti Comodo, a nisam znao za iskljućivanje pitanja, jer ne vidim smisao onda, ali dobro.
hvala.
Evo što ja koristim: Avira AntiVir Personal, Malwarebytes, SAS, Sandboxie i 2 dodatka za Firefox (WOT i NoScript).
Evo što ja koristim: Avira AntiVir Personal, Malwarebytes, Sandboxie i 2 dodatka za Firefox (WOT i NoScript).
Stavi i KeyScrambler na Firefox jer ti je tu rupa što se tiče njih (ili SpyShelter...ima i light HIPS).
Win 7 orginal
Win 7 firewall
Kasperski AV orginal
Wot
Sas
Mbao
Keyscrambler
Spyshelter
Pretjerano?
Usporava rad računala?
Je li to ok?
Win 7 orginal
Win 7 firewall
Kasperski AV orginal
Wot
Sas
Mbao
Keyscrambler
Spyshelter
Pretjerano?
Usporava rad računala?
Je li to ok?
Pretjerano je. Ne treba ti keyscrambler i spyshalter, a HIPS ti ne treba jer mislim da KAV ima proaktivnu zaštitu.
Eventualno ostaviti spyshelter, ali iskljućiti HIPS. Ostalo je u redu.
Dečki,tema je kombinacije i konfiguracije sigurnosnih programa a ja vidim da vi samo nešto kombinirate
Eto da ispravimo propust pa da nešto i iskonfiguriramo,dajte info o postavkama CIS v5!
Znači...instalirana je petica,napravljen restart,update i full system scann! Sve je još uvijek po defu.
Kako ga sada najbolje iskonfigurirati ?
Dečki,tema je kombinacije i konfiguracije sigurnosnih programa a ja vidim da vi samo nešto kombinirate
Eto da ispravimo propust pa da nešto i iskonfiguriramo,dajte info o postavkama CIS v5!
Znači...instalirana je petica,napravljen restart,update i full system scann! Sve je još uvijek po defu.
Već smo nekoliko puta objasnili postavke....
Već smo nekoliko puta objasnili postavke....
THNX,trebalo bi mi dosta vremena da to iskopam a i mislio sam da ima više toga za narihtati jer sam ove dvije opcije već bio tako podesio
Ajd kad si već milostiv sa linkovima daj i one stare upute za dodavanje files/folders/registry key unosa pod Protected Files and Folders, odnosno Protected Registry Keys.
THNX,trebalo bi mi dosta vremena da to iskopam a i mislio sam da ima više toga za narihtati jer sam ove dvije opcije već bio tako podesio
Ajd kad si već milostiv sa linkovima daj i one stare upute za dodavanje files/folders/registry key unosa pod Protected Files and Folders, odnosno Protected Registry Keys.
Smijem ja?