Pozz.Vec nekoliko dana imam problem sa firewallom
Pojavila mi se notifikacija da je iskljucen,otisao sam ga ukljuciti ali se pojavio eror koji i sada stoji.
Evo taj error koji mi se pojavi kada pokusavam ukljuciti firewall
0x8007042c
OS mi je win7
Gledao sam u services i win.firewall je iskljucen (i ne moze se ukljuciti) a base filtering engine je ukljucen (ne znam koliko to veze sa firewallom ima,ali eto cuo sam da moze bit povezano)
Onda sam se ja iznervirao i otisao u device manager i nasao tamo firewall i kliknuo uninstall (znam glup sam) i sad nit znam kako da ga ponovo instaliram,problem da je on iskljucen stoji isto ko i prije.
Sa kompjuterom nemam nikakvih problema osim toga i sto se na chromu nece da otvore pojedine stranice vec me prebaci na pocetnu(google),ne znam da li su ova 2 problema povezana.
Ne da mi se radi ovog formatirati komp pa bih molio ako neko ima neko rjesenje da mi javi molim vas !
Ja sam pokusao sa nekim programima (tuneup i sl. ukljuciti taj firewall al nije islo),napravio sam i onaj repair.bat medjutim ni to nije pomoglo.
Uradio sam win update-ni to nije dalo rezultata :) ne znam sta jos da uradim zato vas molim za pomoc