Eset vs. Avira

poruka: 66
|
čitano: 22.540
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Eset vs. Avira
Ma da,i ja sam imao eset sa fixom pa su bili problemi s update-om,ko zna s koje se stranice obnavlja.Zato avira i malwarebytes,komp siguran
17 godina
neaktivan
RE: Eset vs. Avira
Fowix kaže...
hogar strašni kaže...

dakle, izuzetna mi je čast proglasiti sebe samoga, kretenom kakvog nema u ovom dijelu svemira jer idem čitat ovaj forum i nasjedati ....ma nemam prikladnog izraza za svoj kretenizam...instaliral sam frišku Vistu i prije nego sam instaliral antivirus, kretenčina naletim na ovaj podforum...nikad do sad nisam imal problema dok sam koristil eset smart security, i umjesto da isto tak nastavim dalje, pročitam ovo ovdje ponad ovog napisano...ne želim ulaziti u dobro (ili zlo)namjernost ovdje napisanog, ali kad sam instaliral kombinaciju avire i oovg malvare...itd shita, ne preostaje mi ništ drugo, nego opet friško instalirat vistu...pa hvala Vam na savjetima, uvijek ćete ovdje naći idiota, poput mene, koji će vas poslušat...ja sam prošao lijepu školu, da bi napravil ono kaj sam znal  i dosad- držat se eset smart security-ja...onima koji žele probat nekaj drugo želim puno sreće.....

Ja imam ORIGINALNU VISTU HOME PREMIUM 32-bit, i imao sam prvo norton internet security, pa onda AVG free, pa nod32 (isti k kao i eset ss) i sadm iman aviru i MBAM. I SVAKI J*BENI PUT SA SVAKOM KOMBINACIJOM SAM IMAO VIRUSE NA KOMPU A DA NISAM ZNAO ZA NJIH, OSIM SA OVOM. Ocito ti nemas pojma, pa zas*res windows bez ikakvog razloga. 

I sve ovo sto sam napisao je isitna, i btw windows firewall je ON i da imam para na bacanje imao bih KIS bez ikakve druge zastite.

ok slažem se nemam pojma, to si mogao iz mojeg posta skužiti da to i sam tvrdim, ali me jako zanima koje si ti to viruse imao na kompu, a koje nod32 nije otkrio...ajd nabroji ...evo, baš me zanima...a opet kad si takav znalac, kaj radiš da ti virusi sam tak razvaljuju komp...puno toga se da izbjeći ako znaš kaj radiš,osim ako svojim kompom ne testiraš sve antivirusne programe i namjerno uvaljuješ viruse u komp, u što  čisto sumnjam jer si izjavio..."SA SVAKOM KOMBINACIJOM SAM IMAO VIRUSE NA KOMPU A DA NISAM ZNAO ZA NJIH..."

dakle, antivirusni programi su prevencija,jer ne postoji 100% siguran antivirus, pisci virusa su uvijek ispred proizvođača a/v softvera...i ako nisi skužio, meni nisu virusi razvalili windoze, nego nakon kaj sam instaliral Vistu(da, nećeš vjerovati, ali i ja imam originalnu vistu, ne pirata), drajvere , na formatiran hard i nakon toga prije instalacije ostalog softvera,instalirao aviru...ludilo...vista se ponašala ko narkoman kod doktora Sakomana, a  avira je maltene i vistu proglasila virusom(barem većinu onog kaj sadrži system32 folder), što bi i moglo opravdati izjavu, meni nepoznatog autora, tko je napisao da su ..."windowsi virus s podrškom za miša"...i možda je avira, krenuvši od te pretpostavke i nastala...i iako nemam pojma, do sad nisam imao problema s virusima u windowsima, a reinstaalciju (odnosno vraćanje čistog OS-a s drajverima iz ghost-a, zato sam i napisao "frišku Vistu", jer je to isto...taj ghost je napravljen nakon čiste instalacije viste i drajvera) sam napravio jer nakon nekog vremena instaliranja svakakvih demo verzija raznog softvera(ha... volim isprobavat nove stvari :)) najbrže dobijem čisti OS-bez smeća po registry-ju...i na to sam instaliral aviru i MBAM...i show je počeo...

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 22:52 (hogar strašni).
16 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

Meni je Avira free pocela stvarat probleme oko update-a-.Po 2 dana nece da skida nove definicije.Kad hocu rucno isto ne moze.

Vratim se na avast.

Nakon par dana javlja mi se prijateljica da i kod nje avira stvara probleme identicne kao kod mene.

Ne vracam se vise na nju da je zlatna.

avast sam koristio 2 god.i nakon te 2god skeniram sa KAV komlet OS, nista nije nasao.Onda ubacim aviru eto cisto radi promjene i to mi se desilo gore nakon 1mj koristenja.

avast je njezan program i dobra zastita.

Eset nisam koristio pa i ne mogu da pricam o onome sto nisam probao.

Ne moze to bez kabla
17 godina
neaktivan
niko_vazan kaže...

avast je njezan program

lol, objasni to malo, kako nježan? jel se prema malwareu ophodi "humano"? prvo ga malo stavi u karantenu na resocijalizaciju? ili možda nesmiješ grubo klikat po GUIu da se ovaj ne raspadne nježan?

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 2:15 ((s)izgoreo).
15 godina
protjeran
Eset vs. Avira

ovu temu treba lock jel na svakoj takvoj temi se samo svađa i ništa drugo gotovo ja sam znam da treba lock

Mato_Lukic
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
niko_vazan kaže...

avast je njezan program

lol, objasni to malo, kako nježan? jel se prema malwareu ophodi "humano"? prvo ga malo stavi u karantenu na resocijalizaciju? ili možda nesmiješ grubo klikat po GUIu da se ovaj ne raspadne nježan?

Neprimjetan..ne opterecava sustav..radi svoj posao bez p.false-a kao npr.avira sto trza na svaku sitnicu..avast je tih i ucinkovit program.itd..

Ti bi se mozda prepirao sad u jos kojecemu ovdje napisanom,ali ja ne bi.

Pisem sa cime sam zadovoljan i sa kojim AV-om imam lijepa iskustva,ali ne pobijam tudja iskustva niti misljenja.

Svaki AV ima svoje prednosti i mane.

Mi smo najodgovorniji za sigurnost svog OS-a.

Ne moze to bez kabla
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 2:40 (niko_vazan).
17 godina
neaktivan
niko_vazan kaže...

Ti bi se mozda prepirao ...

ni govora, samo sam primjetio da spominješ vrlo čudne "karakterne osobine" za vrstu programa koji se bavi tamanjenjem, terminacijom, represijom.... inače vrlo destruktivnim radnjama...

16 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

Moja kombinacija je avast! + COMODO + Malwarebytes' + SUPERAntiSpyware

BORG kaže...

Avira free je gotovo identicna premium verziji, premium verzija ima Web guard i email scaner.

Te jos jedna manja razlika, premium verzija se updatea svakih sat vremena dok free jednom dnevno.

• Avast! FREE ima Web Guard i Email scanner. FREE, ne samo komercijalna verzija.
  • Avast! FREE se updatea onoliko često koliko to želiš. FREE, ne samo komercijalna verzija.

Aviru sam pokušao instalirati neki dan, ali mi se skroz usporio kompjuter. Start-up programi su se pokretali petnaestak minuta, jedva sam iz Task Managera uspio restartat komp. Onda sam morao iz Safe Modea vraćati na raniju vremensku točku jer mi je to bilo najsigurnije.

BORG kaže...

Te jos napredna verzija outposta pokazuje ip osobe koja izvrsava napad na tvoje racunalo

• COMODO Firewall FREE prikazuje IP adresu sa koje dolazi napad. FREE, ne samo komercijalna verzija.
  • Sudeći po maloprije spomenutom testu COMODO je najbolji besplatan firewall.
  • Web-stranica Outpost-a je žuta kod SiteAdvisora.
I want to believe...
17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Što bi to trebalo značiti? Da je SiteAdvisor smeće za promociju McAfeea i diskreditaciju ostalih ili da je samo smeće?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 4:01 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
andy0101 kaže...

Što bi to trebalo značiti? Da je SiteAdvisor smeće za promociju McAfeea i diskreditaciju ostalih ili da je samo smeće?

..da je Outpost sumnjiv.

Ne moze to bez kabla
16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

BORG kaže...

Avira free je gotovo identicna premium verziji, premium verzija ima Web guard i email scaner.

Te jos jedna manja razlika, premium verzija se updatea svakih sat vremena dok free jednom dnevno.

• Avast! FREE ima Web Guard i Email scanner. FREE, ne samo komercijalna verzija.
  • Avast! FREE se updatea onoliko često koliko to želiš. FREE, ne samo komercijalna verzija.

Avast ima sve,al šta mu to vrijedi kad je zadnje smeće od AV programa..... instalirao na ejdan,godinu dana nezaštićen komp,gro virusa,Avastova učinkovitost: 30%,Kaspersky: 97%

Ili da ti prevedem,Avast nije mogao počistiti više od 2/3ine nametnika koje je detektirao......

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
protjeran
Eset vs. Avira

tema ko tema nije ni loša ni bolja što se tiče avire nemam ništa protiv

ali one koji žele nod ili eset da koriste moram reči da vam ne treba nikakv fix iliti crack

jer ja to ne koristim ako nekoga zanima  moj način pošaljite mi poruku na PM  ako ste zainteresiraniCool

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
16 godina
andy0101 kaže...

BORG kaže...

Aviru sam pokušao instalirati neki dan, ali mi se skroz usporio kompjuter. Start-up programi su se pokretali petnaestak minuta, jedva sam iz Task Managera uspio restartat komp. Onda sam morao iz Safe Modea vraćati na raniju vremensku točku jer mi je to bilo najsigurnije.

BORG kaže...

Te jos napredna verzija outposta pokazuje ip osobe koja izvrsava napad na tvoje racunalo

• COMODO Firewall FREE prikazuje IP adresu sa koje dolazi napad. FREE, ne samo komercijalna verzija.

Avast ima losiju detekticiju nego avira, neznam ja kako se tebi uspori komp cijeli,

ako ja imam aviru na netbooku i moj mali atom ju vrti bez stekanja onda ocito

nije stvar u Aviri, nego u tvom racunalu.

Comodo je dosadan ko k*rac.

Ubacim stick u komp srusi explorer, da ne govorim da mi je blockirao lan mrezu,

za svaku igru morao sam ga posebno nastelavat i gubit zivce bezveze.

Sudeci po mojem iskustvu Comodo nije nista posebno i Outpost je bolji i to puno.

torrentolog!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 16:41 (BORG).
17 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

onaj gore test gdje je Armor 1. ne drzi vodu bas...po njima je outpost komercijalan losiji od outpost free...inace po testovima kolko sam ja gledo outpost je najbolji, i od kasperskog nije los....e sad da se vratim na temu...da sam na tvom mjestu ostavio bih eset, iako je po nekima avira bolja, po meni su isti samo sto eset manje resursa jede...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
andy0101 kaže...

BORG kaže...

BORG kaže...

Ti si nekaj zbrljal sa Avirom sigurno ili imas nered an kompu tak to obicno biva kod ljudi ili je posrijedi neka interakcija s nekim drugim programom. Ja  koristim vec tri godine Aviru i nema problema ona ne usporava nista a ovo kaj se tebi dogodilo je vrlo cudno no kak sam rekel na kompovima moze bit trista cuda ak ne drzis sve konce pod kontrolom pa je onda zlo i naopako normalno. Ti ocito ne citas kaj pise jel ono gore nije test firewalla zapravo uopce samo nekih 10% testova se odnosi na firewall ostalo su HIPS testovi. Taj tvoj problem s Avirom je moguc u slucaju ako si izabral u instalaciji Safe Startap umjesto Normal Startap i ako slucajno imas sa Comodo Firewall instaliran i Comodo Antivirus koji se moze instalirat po zelji u njegovoj instalaciji a onda moze doc do toga da se potuce s Avirom. Safe Startap kod Avire znaci da se ona pokrece prije svih programa zapravo i na taj nacin ce ulovit onu gamad koju ne bi mogla da je odabran Normal Startap no kod toga moze doc do problema s nekim programima kao kod tebe recimo zato treba Aviru ostavit na Normal Startap u instalaciji jer tako se mogu izbjec neki eventualni problemi!Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 17:05 (rambox).
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
andy0101 kaže...

BORG kaže...

BORG kaže...

Avast ima losiju detekticiju nego avira, neznam ja kako se tebi uspori komp cijeli,

ako ja imam aviru na netbooku i moj mali atom ju vrti bez stekanja onda ocito

nije stvar u Aviri, nego u tvom racunalu.

Comodo je dosadan ko k*rac.

Ubacim stick u komp srusi explorer, da ne govorim da mi je blockirao lan mrezu,

za svaku igru morao sam ga posebno nastelavat i gubit zivce bezveze.

Sudeci po mojem iskustvu Comodo nije nista posebno i Outpost je bolji i to puno.

Comodo je mnogo dobar Firewall.

Imam samo rijeci hvale za njega.

Ima i online podrsku strucnog tima ako sto zabrljas oni rijese.

Ja sam jednom password zaboravio i to je jedini problem sto sam imao sa Comodom,ali sam ja krivac.

Prije mjesec dana reinstalirao sam vistu i odmah ga vratio.

On ne odlazi iz mog OS-a zadugo jer taj ne propusta nista,a da ja to ne dozvolim i budem obavjesten o svim tajnim radnjama OS-a  :)

Ne moze to bez kabla
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ti si nekaj zbrljal sa Avirom sigurno ili imas nered an kompu tak to obicno biva kod ljudi ili je posrijedi neka interakcija s nekim drugim programom. Ja  koristim vec tri godine Aviru i nema problema ona ne usporava nista a ovo kaj se tebi dogodilo je vrlo cudno no kak sam rekel na kompovima moze bit trista cuda ak ne drzis sve konce pod kontrolom pa je onda zlo i naopako normalno. Ti ocito ne citas kaj pise jel ono gore nije test firewalla zapravo uopce samo nekih 10% testova se odnosi na firewall ostalo su HIPS testovi. Taj tvoj problem s Avirom je moguc u slucaju ako si izabral u instalaciji Safe Startap umjesto Normal Startap i ako slucajno imas sa Comodo Firewall instaliran i Comodo Antivirus koji se moze instalirat po zelji u njegovoj instalaciji a onda moze doc do toga da se potuce s Avirom. Safe Startap kod Avire znaci da se ona pokrece prije svih programa zapravo i na taj nacin ce ulovit onu gamad koju ne bi mogla da je odabran Normal Startap no kod toga moze doc do problema s nekim programima kao kod tebe recimo zato treba Aviru ostavit na Normal Startap u instalaciji jer tako se mogu izbjec neki eventualni problemi!Cool

Moguće, inače sam paranoičan i sve stavljam na High Security, vjerojatno sam to zeznuo Izlanuo se. Ali malo mi je žao avasta deinstalirat jer me je spasio nekoliko puta prije nego što sam instalirao ikakav firewall. Najveći problem je zapravo što sam ja emotivno vezan za avast! i teško mi ga se odreći...

I want to believe...
17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Moguće, inače sam paranoičan i sve stavljam na High Security, vjerojatno sam to zeznuo Izlanuo se. Ali malo mi je žao avasta deinstalirat jer me je spasio nekoliko puta prije nego što sam instalirao ikakav firewall. Najveći problem je zapravo što sam ja emotivno vezan za avast! i teško mi ga se odreći...

Sigurno zato što je Avast nježan? ili? Smijeh

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Hahaha! Evo baš me maloprije zaštitio od ovog virusa. Shvatit ću to kao da mi je rekao "evo vidiš ja se brinem o tvom računalu, molim te nemoj me deinstalirati" Smijeh

I want to believe...
17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
(s)izgoreo kaže...

Hahaha! Evo baš me maloprije zaštitio od ovog virusa. Shvatit ću to kao da mi je rekao "evo vidiš ja se brinem o tvom računalu, molim te nemoj me deinstalirati" Smijeh

btw. verzija 5 je u beti i više nema "zbrčkano" sučelje, već izgleda kao prava aplikacija a ne više kao skup totalno nepovezanih setingsa ...

16 godina
odjavljen
Eset vs. Avira

Ja bi preporučio Aviru. Do prije par mjeseci (mislim do 5og mjeseca) sam koristio AVG koji je šupalj ko prosječno sito. Iz škole (koja je leglo virusa, spywarea, trojanaca i svega živog jer koristi XP bez SP-a i onaj stari NOD32 - kupili su licencu prije par godina, to nije bilo održavano kako treba, mislim da ni update ne radi) bi svaki dan donesao 5-6 različitih virusa/trojanaca u 40ak zaraženih datoteka na sticku (minijaturni zoo!) kojem AVG nije mogao niš. Tad sam taman stavio Win7 i Aviru i od tad, što god donesem na sticku, Avira ubije i sve radi savršeno. Firewall nemam (nemam niš povjerljivo na kompu, ako oće slike golih teta i filmiće sa dotičnima, neki ih nosi, bog mu pomogao). Windowsi rade normalno (XP SP3 i Win7) i svaka preporuka za Aviru. Bježite od AVG-a i Avasta (daj je kod mene izazvao mali milijun BSoD-ova, koristio sam ga 3h možda), niš ne valjaju. Za Eset neznam, nisam ga koristio, nit neću jer Avira odlično obavlja svoj posao.

EDIT: avast

Stick to the shadows....
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 22:01 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

Kao prvo, nije Avast nego avast! Smijeh

Kao drugo, kako znaš da avast! ne valja ako ga nisi koristio? (rekao si da si prvo koristio AVG, a sa njega prešao na Aviru) Viče

I want to believe...
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 21:57 (andy0101).
16 godina
odjavljen

Zab reć da sam koristio avast nekih 3h - taj je izazvao više plavih ekrana na Win XP SP2 nego bilo kakav driver otkad se ja služim kompom... Možda je ok al je izgleda setup koji sam ja imao bio malo oštećen...

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

Sve ove anti viruse sam probao, i avira najbolje lezi i svima je preporucujem, sad sam instalirao MAMB. Sto se tice firewall-a koristim Comodo(Nije los), po vasoj preporuci cu probati Outpost firewall! 

15 godina
neaktivan
GeForce kaže...

onaj gore test gdje je Armor 1. ne drzi vodu bas...po njima je outpost komercijalan losiji od outpost free...inace po testovima kolko sam ja gledo outpost je najbolji, i od kasperskog nije los....e sad da se vratim na temu...da sam na tvom mjestu ostavio bih eset, iako je po nekima avira bolja, po meni su isti samo sto eset manje resursa jede...

Da kolega GeForce malo pažljivije čita rezultate s Matousec stranice, sigurno bi primjetio i ovo objašnjenje iza rezultata:

"It may look strange that the free version of Outpost Firewall finished with the better score than the paid Outpost Security Suite. The reason is that almost all features that our project tests are implemented in the same way in both products. However, Outpost Security Suite includes antivirus and antispyware engines implemented by additional driver that are not included in Outpost Firewall Free. And because of these additional drivers Outpost Security Suite did not pass level 9 tests, which caused the final lower score."

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 12:13 (siketa).
15 godina
neaktivan
BORG kaže...
Pero kaže...

Avira free se može podesiti na proizvoljan broj i vrijeme updatea.....ima hrpa uputa na netu, a evo i jednog linka....http://muthusrinivasan.110mb.com/?p=356

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 21:07 (siketa).
17 godina
Ja ne mislim da je avast smeće ali kad sam ga imao na kompu malo se je teže na njemu naviknut. Ima izgled kao video ili audio player i možda lošiju detekciju. Solidan AV.
15 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

Avira ima prednost što je freeOsmijeh A ESET NOD 32 loool jedan je od najboljih.Belji se

16 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

Avira mi se cini super ali su im updatei u banani. Svako malo se desi da ne skine pa moram rucno...

15 godina
neaktivan
Eset vs. Avira

obavezno zamjeni svak hvali east ali nevalja ni za kur** provo sam ga trebaš bit genije za njegovo korištenje avira je puno jednostavija

ako ćeš komercialnu moja preporuka ti je "pirat bay" ili si i ti jedan od onih koji bacaju pare na komerciani softver, pred nosom ti sve

to za 0kn..........................................................piratbay je zakon..........................................................................................Bogataš

IVAN
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice