Pozz svim majstorima sigurnosnog softvera i svima koji bi se rado uključili da pomognu... Eto, ne znam kako objasniti Log file koji napravi sysinspector, program iz paketa Esetovog smart security antivirusa? Meni su nejasne te crveno označene stavke, screenshots u prilogu. Pa tko zna, pomagaj! Konkretno, pod: running processes, critical files, file details? Imam neke fileove koji su crveni pa: što znači? I što napraviti ako je to opasno?
ESET Smart Security 4.0
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.267
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i mene zanima sta je to tocno
Da si izvukao samo najvažniji dio, vizualno bi bilo vidljivije. Onoliko koliko sam ja primjetio, sve je u redu. Neke aplikacije označene crveno ne predstavljaju moguću opasnost, jednostavno ih Eset nije uvrstio u svoju bazu podataka (ja npr. imam jedan hardware dio koji svoj software pokreće sa windozima, i koji je uvijek bio ''Unknown application'' i označen crveno). Norton ima poveću bazu podataka, zato i je njegovo zauzeće veliko. Ovo zadnje, koliko sam vidio a koliko nisam, mislim da se radi od vlastitoj adresi 127.0.0.1, koji svi imamo. Host je uredan, i markiran je zeleno. Koliko sam vidio, a koliko nisam, ispod se nalaze linkovi. Ovu zadnju sliku, ako možeš, povećaj.
BTW, što je bilo sa tvojim Nortonom, koliko se sjećam on ti je bio zaštita? I ja sam ga koristio godinama, pa te zato pitam, jer ne znam kakve su verzije poslije one iz 2003.godine?
Da si izvukao samo najvažniji dio, vizualno bi bilo vidljivije. Onoliko koliko sam ja primjetio, sve je u redu. Neke aplikacije označene crveno ne predstavljaju moguću opasnost, jednostavno ih Eset nije uvrstio u svoju bazu podataka (ja npr. imam jedan hardware dio koji svoj software pokreće sa windozima, i koji je uvijek bio ''Unknown application'' i označen crveno). Norton ima poveću bazu podataka, zato i je njegovo zauzeće veliko. Ovo zadnje, koliko sam vidio a koliko nisam, mislim da se radi od vlastitoj adresi 127.0.0.1, koji svi imamo. Host je uredan, i markiran je zeleno. Koliko sam vidio, a koliko nisam, ispod se nalaze linkovi. Ovu zadnju sliku, ako možeš, povećaj.
BTW, što je bilo sa tvojim Nortonom, koliko se sjećam on ti je bio zaštita? I ja sam ga koristio godinama, pa te zato pitam, jer ne znam kakve su verzije poslije one iz 2003.godine?
Također sam evo baš gledao s ESET-ovim sys inspectorom stanje u sustavu, kakvi se sve servisi vrte u pozadini i sve je skoro ok osim critical filea... Hosts.. 127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com koji ostaje prisutan na 8-9 levelu riskantnosti... gotovo pa je critical! evo screenshot...
a druga slika je na najvišem levelu riskantnosti i tu nema nijedan file...
instalirao sam eset privremeno dok ne instaliram ponovno windows samo da nest imam od antivirusa...zanima me jel on ima kakav anti-banner, kaspersky ima i radi 99% dobro,ili ima vec koja tema za anti-bannere ja nisam uspio naci pa me mozete preusmjeriti ili preporuciti nesto za antibanere jer me iritiraju...a kis mi ne radi...imam abp na mozilli ali ako to sta pomaze,meni se cini da ne...