Samo u zadnjih misec dana san proba bar 6 antivirusa i trenutno neman ni jedan instaliran.
Sad san mislija spomenit samo par najpopularnijih antivirusa koje vidin da spominjete po forumu.
Mislin da iman dosta iskustva vezano uz AV-ove jer san dugo na netu i vidija san svakakvog garbagea,neke i sam radija.
*Kaspersky / Kaspersky Internet Security
Po meni najbolji AV program danas! Dok san radija viruse mora bi mu isključivat real time monitor jer bi prepoznava maliciozne kodove još dok san ih utipkava preko tipkovnice.
Ima najbolji in depth scan, apsolutno najbolje podesiv i najbolje-potpuno briše svo smeće koje pronađe.Nedostatak bi bilo to što konzumira dobro memorije,"cijena" :D i starija
verzija 2009 je tražila Uninstaliran Spybot S-D prije svoje instalacije.WTF je s tim?!
Tko može,ima svu moju potporu.
*ESET Smart Security
Pruža dobru detekciju smeća al uvik je osta isti problem-zaustavija bi se pred brisanjem tog istog smeća.Jednostavno prikaže da je uočija nekakvog crva i "No Action Taken".Nemam
mojma čemu instalirat takav antivirus osim ako niste mazohist i mislite sami tragat za crvom po registryu i diskovima...Redovit update.Vrlo,vrlo brz Full System Scan i brz real time monitor.
Preporučam mazohistima i gamerima uz Spybot S-D.Nisan 100% siguran al čini mi se da mi nekako blokira net.To moran još otkrit,jer je friško izbrisan :P Ako netko ima isti ili sličan
problem nek mi se javi.
*AVIRA Free / Premium
Avira kao iskače na svaku opasnost,čak i na pokretanje nove aplikacije u Facebooku.Dosta brza i u skeniranju cijelog kompa i u real time skeniranju.Updateovi stižu skoro svake minute.
ali! - meni je nakon šta san je maka Kaspersky naša par gluposti(crva uglavnom).Iman još par kolega koji se tuže na istu stvar. Zbog toga bi svima preporučija da je koriste bar misec
dana,izbrišu i skeniraju komp s nekim drugim komercijalnim programom (bar trial).
*BitDefender
Nerado san ga instalira jer je uvik ima lošu reputaciju,al je na kraju posta i više nego ugodno iznenađenje.Još vidin da ga trpaju među same vrhove AV-ova u "TOP AV" temama.
Guta dobro memorije.Ima neredovit update,ali sadržajan.Sviđa mi se "game mode","tuneup","registry cleaner","diplicate finder" i blokiranje autoplaya USB-a i iskakanje radi skeniranja.
Kao i Kaspersky detaljno briše svo smeće al čini mi se da ima malo malo lošiju detekciju od Kasperskog.Definitivno triban probat Total Security.Preporučan gamerima.
Update će bit vezan uz Pandu,Nortona,Sophosa i McAffee.