Potakunut dosadašnjim postovima u svezi antimalware sigurnosti zanima me slijedeće:
1. Koliko Vas u slučaju zaraze koristite neke druge scannere osim već opravdano opjevanih i vrlo dobrih Malwarebytes Anti-Malware i SuperAntiSpyware ( prvenstveno misli na portable verziju ) i koje?
2. Ako ih koristite, zašto ih koristite i kakva su Vam iskustva s tim skenerima ( dobra ili loša )?
3. Koliko se dugo mučite s otklanjanjem eventualne zaraze na sustavima prije najjednostavnijeg riješenja, a to je ponovna reinstalacija OS-a?
Naime ovu temu postavljam zbog današnjeg vrlo pozitivnog iskustva u uklanjanju malwarea s jednim za mene do sada nepoznatim scannerom odnosno antimalware alatom. ( AVZ Antiviral Toolkit ). Ovaj alat mi je danas pomogao da ulonim jedan tvrdokornog Trojanca pod općim imenom Trojan Backdoor Zlob Downloader. Do sada sam koristio i neke druge scannere i alate za uklanjanje, ako treba napisat ću i koje i zašto, te kakova su moja iskustva. Posebno bih Vas zamolio da obratite pozornost i da napišete slijedeće, a to je da li ti scanneri ili alati prije uklanjanja po njima zaraženih datoteka, fileova ili dr. imaju mogućnost spremanja tih zaraza u tzv. karantenu. Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru.