Anti malware scanneri

poruka: 6
|
čitano: 2.617
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Anti malware scanneri

Potakunut dosadašnjim postovima u svezi antimalware sigurnosti  zanima me slijedeće:

1. Koliko Vas u slučaju zaraze koristite neke druge scannere osim već opravdano opjevanih i vrlo dobrih Malwarebytes Anti-Malware i SuperAntiSpyware ( prvenstveno misli na portable verziju ) i koje?

2. Ako ih koristite, zašto ih koristite i kakva su Vam iskustva s tim skenerima ( dobra ili loša )?

3. Koliko se dugo mučite s otklanjanjem eventualne zaraze na sustavima prije najjednostavnijeg riješenja, a to je ponovna reinstalacija OS-a?

Naime ovu temu postavljam zbog današnjeg vrlo pozitivnog iskustva u uklanjanju malwarea s jednim za mene do sada nepoznatim scannerom odnosno antimalware alatom. ( AVZ Antiviral Toolkit ). Ovaj alat mi je danas pomogao da ulonim jedan tvrdokornog Trojanca pod općim imenom Trojan Backdoor Zlob Downloader. Do sada sam koristio i neke druge scannere i alate za uklanjanje, ako treba napisat ću i koje i zašto, te kakova su moja iskustva. Posebno bih Vas zamolio da obratite pozornost  i da napišete slijedeće, a to je da li ti scanneri ili alati prije uklanjanja po njima zaraženih datoteka, fileova ili dr. imaju mogućnost spremanja tih zaraza u tzv. karantenu. Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru.

15 godina
RE: Anti malware scanneri

1. Ako mi je zaražen komp, a spomenuti Malwarebytes i SUPERAntiSpyware ga ne mogu ukloniti/staviti u karantenu, naravno da ću posegnuti za drugim rješenjima (i onim nepoznatim removal alatima).

2. Koristit ću ih samo ako ga poznatiji antimalware alati ne mogu ukloniti (na takve viruse još nisam naišao, pa nemam previše iskustva sa njima). Jedanput sam pokupio jednog dosadnog spywarea koji mi je stalno izbacivao pop-upove. Isprobao sam gotovo sve postojeće removal alate, a samo ga je Windows Defender potpuno uklonio.

3. Tek ako ga nijedan removal alat ne može maknuti, reinstalirat ću OS.

Bilo bi poželjno da taj alat ima mogućnost stavljanja zaraženih fajlova u karantenu, ali ako i nema, isprobat ću ga; glavno da makne tog virusa (redovito radim backup, tako da mi ne može nanijeti veću štetu).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 16:02 (deadman).
16 godina
neaktivan

1.Nikad nisam koristio nijedan drugi scanner osim ta dva,oni su mi uvijek pomogli.

3.Bilo kako pokušavam ukloniti malware/spyware samo ako mi nisu uništene neke glavne funkcije Windowsa(npr.jedanput se  nije bilo moguće spojiti na net),a tek onda reinstaliram OS.

I was told there's a new love that's born for each one that has died-DT
15 godina
protjeran
deadman kaže...

1. Ako mi je zaražen komp, a spomenuti Malwarebytes i SUPERAntiSpyware ga ne mogu ukloniti/staviti u karantenu, naravno da ću posegnuti za drugim rješenjima (i onim nepoznatim removal alatima).

2. Koristit ću ih samo ako ga poznatiji antimalware alati ne mogu ukloniti (na takve viruse još nisam naišao, pa nemam previše iskustva sa njima). Jedanput sam pokupio jednog dosadnog spywarea koji mi je stalno izbacivao pop-upove. Isprobao sam gotovo sve postojeće removal alate, a samo ga je Windows Defender potpuno uklonio.

3. Tek ako ga nijedan removal alat ne može maknuti, reinstalirat ću OS.

Bilo bi poželjno da taj alat ima mogućnost stavljanja zaraženih fajlova u karantenu, ali ako i nema, isprobat ću ga; glavno da makne tog virusa (redovito radim backup, tako da mi ne može nanijeti veću štetu).

O.K. Ali kažeš da radiš redovno backup i da ti ne može nanijeti veću štetu. Po tvojemu vjerovatno backup sustava. Koristiš za to Acronis, O&O, Paragon, Ghost i sl ( image sustava ).. ili ne ? Prosvijetli me , biti ću ti zahvalan. Ako misliš na backup podataka, dokumenata , slika i ostalog slažem se da je to potrebno i poželjno.  

15 godina

Da, mislio sam na backup podataka. Koristim Acronis True Image.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
Anti malware scanneri

Ja sam uz ova dva, kako kažeš s razlogom opjevana, koristio A sqared tj. Emsisoft portable(neznam da li još to postoji) i HitmanPro.

Ovaj A2(sada Emsisoft) mi je na zaraženom kompu skenirao dosta dugo i došao do nekih 80%-90% i odjednom stao i isklučio se.

HitmanPro sam samo koristio nakon kompletnog čišćenja kompa(na čistom kompu) pa neznam kakva mu je detekcija, inače brzo skenira.

U većini slučajeva me MBAM spasio jer bi jedini većinu počistio, ali npr. događalo se da se nemože pokrenuti na zaraženom kompu nego u

"safe mode (with networking)", dok su se A2 i SAS portable pokretali i na takvom kompu, šta je i razumljivo, ali nebi sve očistili.

(SAS - The scanner is saved under a random filename so that malware infections won't block the scanner. 

The scanner contains the latest definitions so you DO NOT need Internet Access on the infected system to scan.)

Inače, namjerno sam probao na čistom kompu i taj "neki" Norman kojeg je tu netko veličao i mogu reći da je totalno smeće

jer detektira i briše bez pitanja stvari koje nebi smio(FP) pa bi mogli ostati bez nekih aplikacija koje su skroz čiste.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 13:40 (brixy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice