Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava

poruka: 3.577
|
čitano: 1.030.673
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava
helix24 kaže...

Evo i ja da se malo pohvalim, rijesio se Note 8. Sada sam na S9+, svaka cast sta au uveli da se moze sam birati razina svjetline na AoD. I sam zvuk je fantastican. Stereo okida.

Eh sad me nesto zanima, posto je bilo kolega koji su pisali da im je Note 8 fluidniji toliko od S9/+ da je to nevjerovatno, zanima me i tvoje misljenje?

https://www.youtube.com/c/gamex1423/
14 godina
odjavljen

U usporedbi sa S9+, sigurno mi nije fluidniji. S9 mi je bio poprilicno sporiji. Sad nemam nikakvih problema sa brzinom i fluidnoscu na S9+

0 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

U usporedbi sa S9+, sigurno mi nije fluidniji. S9 mi je bio poprilicno sporiji. Sad nemam nikakvih problema sa brzinom i fluidnoscu na S9+

jadan obicni s9, nitko ga ne voli 

9 godina

Imam S9+ koji dosta loše lovi mobilni signal.

Dok sam u području gdje je jak signal (npr grad tipa Zagreb) sve je OK i postižem super brzine na speed testu (nekad i >100Mbps).
Kada dođem na selo gdje je lošiji signal često se porebacuje na EDGE ili čak u potpunosti izgubi mrežu. Čak i ako drži tu lošu mrežu često dolazi do pucanja poziva.

Za usporedbu moj stari mobitel Xiaomi Redmi Note 4 sa istom karticom na istoj lokaciji lovi slab ali stabilan 4G singnal (speed test pokaže cca 5-10Mbps) dok je S9+ na EDGE ili uopče izgubi mrežu.

Da li je to normalno i ako nije kako to reklamirati (pošto su servisi u gradu znam da će biti bolji signla i sve će raditi OK)?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
DragoL kaže...

Dok sam u području gdje je jak signal (npr grad tipa Zagreb) sve je OK i postižem super brzine na speed testu (nekad i >100Mbps).
Kada dođem na selo gdje je lošiji signal često se porebacuje na EDGE ili čak u potpunosti izgubi mrežu. Čak i ako drži tu lošu mrežu često dolazi do pucanja poziva.

Za usporedbu moj stari mobitel Xiaomi Redmi Note 4 sa istom karticom na istoj lokaciji lovi slab ali stabilan 4G singnal (speed test pokaže cca 5-10Mbps) dok je S9+ na EDGE ili uopče izgubi mrežu.

Da li je to normalno i ako nije kako to reklamirati (pošto su servisi u gradu znam da će biti bolji signla i sve će raditi OK)?

Ja imam ali sa wifi takav problem na S9. Tamo gdje su bas jaki signali za ostale telefone taj i ja uhvstim, ali one sa 1 ili 2 crtice njih ne moze da uhvati.. Na istom mjestu ako sam raskacen pa hocu da se konektujem na taj wifi nece da ga uhvsti ali ako odemblize uhvatim i vratim se na ovo mjesto onda i ternet radi i ima tu signala. Mada opet nije kako bi trebalo da bude. Gledam po xda nwki pisu da su imali jaci signal na s5 nego na s7 edge...A jedan mo.ak meni kazeda mu je na s9+ jaci signal nego na s7 edge..A kod mene je stanje takvo da s5 ima jaci signal od s9... pa sad jbg..Najgore sto nigdje nema testova wifi signala izmedju telefona recimo s6 vs s9 pa da hi neko uporedio da li mu je ispravan tel ili je nije.. A sto se tice mobilnog signala ja nemam problema bar mislim da nemam nisma primetio ds mi negde gubi 4g sem u drugoj drzavi kad odem pa padne kisa i to onda zajebava nekad.

A za ovog sto kaze da mu s9+ bolje radi, nije moguce sem ako nije nedto bilo u redu sa s9. Trebo si fabricki restart uraditi u rexovery pa posle 2-3 dana dok se sve stabilizuje viditi. Mozda je bila upaljena opcija granicnik brzine procesora na s9 itd..Isti je tel sa istim procesorom samos to ima 2gb rama vise... a ne vjerujem da si bio prepunio i ta 4gb pa da bi mozda bilo neke razlike.. normlanom korisniku danas je 2gb doovljno za fb viber instagram mesenger i jos pokoja app bez laga da bi bilo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2018 4:43 (keks99).
13 godina
protjeran
DragoL kaže...

Kod mene je s9+, nisam primjetio probleme niti sa wifi niti sa mobilnom mrezom. Cak je primjetno jaci wifi prijemnik od onog na S7 Edge.

10 godina
neaktivan

S9+ je poprilicno brz, jedino su animacije sporije. To nije do mobitela nego su to tako stavili, ali to lako stavis 0.5x putem developer moda. Baterijom sam zadovoljan, zvuk fantastican. Malo mi fali olovka i note 8 ekran. Govorim o samoj velicini ekrana. Sta god da uzmes neces pozaliti. Ja se divim Samsung sektoru koji se bavi Amoled ekranima, s8, note 8, s9/s9+ to nije normalno koliko svake godine poboljsaju ekran npr. S8 i s9 ja vidim veliku razliku. Izmedju note 8 i s9 je onako malkice bolja s9. Svaka cast

13 godina
protjeran
helix24 kaže...

S9+ je poprilicno brz, jedino su animacije sporije. To nije do mobitela nego su to tako stavili, ali to lako stavis 0.5x putem developer moda. Baterijom sam zadovoljan, zvuk fantastican. Malo mi fali olovka i note 8 ekran. Govorim o samoj velicini ekrana. Sta god da uzmes neces pozaliti. Ja se divim Samsung sektoru koji se bavi Amoled ekranima, s8, note 8, s9/s9+ to nije normalno koliko svake godine poboljsaju ekran npr. S8 i s9 ja vidim veliku razliku. Izmedju note 8 i s9 je onako malkice bolja s9. Svaka cast

Te animacije su na svakom androidu podesene fabricki na 1 sekundu. Bar ja nisam do sada imao priliku da vidim bilo koji tel a da je bilo odmah na 0,5x. Uvijek sam se cudio zbog cega to rade, samo se svaki mobitel cini sporijim nego sto jeste.

14 godina
arnes_king kaže...
DragoL kaže...

Kod mene je s9+, nisam primjetio probleme niti sa wifi niti sa mobilnom mrezom. Cak je primjetno jaci wifi prijemnik od onog na S7 Edge.

takoder potvrdujem, nikakvih problema s wifijem i mobilnom mrezom nisam imao na svom s9+

14 godina
odjavljen

Takoder nemam nikakvih problema

0 0 hvala 0
12 godina

Imam S9 DS, dvije kartice su unutra, instalirao sam neki dialer da imam odvojeno po karticama ali svaki poziv koji napravim se vidi u historyu od nativnog samsung dialera. Može preporuka nekog dialera koji to ne radi ili to mora biti tako?

Isto me zanima ima li razlike u fwu za Dualsim i obični? Jer na sammobile nisam primjetio da je ds verzija posebno označena. Da ne flasham krivi i zeznem telefon.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2018 17:00 (Syke).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Neces zeznuti telefon. Tako je i sa Note serijom. Imao sam N950F a bio je dual sim. 

12 godina
Syke kaže...

Imam S9 DS, dvije kartice su unutra, instalirao sam neki dialer da imam odvojeno po karticama ali svaki poziv koji napravim se vidi u historyu od nativnog samsung dialera. Može preporuka nekog dialera koji to ne radi ili to mora biti tako?

Isto me zanima ima li razlike u fwu za Dualsim i obični? Jer na sammobile nisam primjetio da je ds verzija posebno označena. Da ne flasham krivi i zeznem telefon.

Ja na S8+ koristim Dual SIM Selector PRO, košta nekih 16kn, i nikad me nije zajebo...

16 godina
S9+ bug ili feature? Na ovom forumu, s default browserom ponekad kad odem na neku temu ne mogu scrollat, kao da se zaustavi na nevidiljivom zidu. Jedini fix je da se prebacim u landscape i onda natrag u portrait. Jel još netko imao isti problem i jel ga uspio riješiti nekako?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blade18 kaže...
S9+ bug ili feature? Na ovom forumu, s default browserom ponekad kad odem na neku temu ne mogu scrollat, kao da se zaustavi na nevidiljivom zidu. Jedini fix je da se prebacim u landscape i onda natrag u portrait. Jel još netko imao isti problem i jel ga uspio riješiti nekako?

Nije mi se desavalo, tako da je sigurno neki bug u sofveru koji koristis.

17 godina
Blade18 kaže...

Probaj Chrome. Mozda ne cita .js dobro njihov browser.

14 godina
Blade18 kaže...

Na chromeu nema tih problema

17 godina
Imao sam isto takav problem na nekoliko različitih browsera na raznim mobovima.
16 godina
Od chromea sam odustao, priviknuo sam se na default, neznam jel chrome zna iskoristit scan lica i očiju za pospremanje lozinke, to mi je super korisno...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Neću stavljati u OnePlus temu da ne bi bilo ljutnje. :)

2 0 hvala 0
14 godina
Blade18 kaže...
Od chromea sam odustao, priviknuo sam se na default, neznam jel chrome zna iskoristit scan lica i očiju za pospremanje lozinke, to mi je super korisno...

e da samsung pass je genijalna stvar

na chromeu to imas kad se prijavis sa svojim google accountom i sinkroniziras racun, onda ti dodu sve zaporke koje imas na racunu

15 godina

IceUniverse je potvrdio da će S9  Note imati 4000mAh bateriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sdomic kaže...
Syke kaže...

Ja na S8+ koristim Dual SIM Selector PRO, košta nekih 16kn, i nikad me nije zajebo...

Koliko sam skužio lovo je program s kojim biraš s kojom karticom hoćeš raditi poziv. To mi ne treba, htio bi imati potpuno odvojeni imenik i dialer za svaku karticu, neke appove koje sam isprobao sa storea to ne omogućuju, izgleda da se ne može napraviti.

13 godina

Jel netko možda uzimao S9+ kod Vip-a? Uskoro mi istječe ugovorna obveza pa bi mi bilo kakva informacija vezana uz cijenu tarife i cijenu uređaja dobrodošla odnosno o popustima koje ste uspjeli dobiti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Viksan kaže...

Jel netko možda uzimao S9+ kod Vip-a? Uskoro mi istječe ugovorna obveza pa bi mi bilo kakva informacija vezana uz cijenu tarife i cijenu uređaja dobrodošla odnosno o popustima koje ste uspjeli dobiti. 

Imas sad akciju od 800 kn na s9/s9+

14 godina

Gdje kupiti plavi alcantara cover za S9+ model, a da nije 400 kn kao u Elipsu i Sancta Domenici?

Edit: ima na ekupi za 299 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2018 10:20 (Purger155).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Purger155 kaže...

Gdje kupiti plavi alcantara cover za S9+ model, a da nije 400 kn kao u Elipsu i Sancta Domenici?

Ili na ebayu za 17 USD

14 godina
CrossDeath kaže...
Purger155 kaže...

Ili na ebayu za 17 USD

Te za 17 nažalost nisu original...Original su između 35 i 50+shipping...

7 godina
neaktivan

Stigao mi s9+. Podesila sam rezoluciju ekrana a slike su mi vidljivo ostrije na starom S6, boje su puno zivlje na starom S6. Slike na S9+ ispadaju narandjaste, a ista slika na S6 puno ljepse izgledaju. Slova u izborniku su puno ostrija na S6 :(

Ne  znam u cem je problem, nadam se da to nebi trebalo tako biti. Mobitel je iz VIP-a.

0 0 hvala 0
10 godina

bolje da nisi "podesila rezoluciju", pa bi ti bilo sve ok 

koji je razlog "podesavanja rezolucije" i na koju si postavila?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice