Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.119.009
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Da. Amoled Screen Burn-In effect. Može probati sa nekim aplikacijama ali sumnjam da će pomoći...

http://www.pametnitelefoni.rs/saveti/telefoni/kako-se-resiti-duh-slike-na-telefonu-sa-amoled-ekranom-burn-in-screen_30595.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Pozdrav. Imam galaxy s6 vec 2 mjeseca i sve super do jucer. Naime presao sam sa tomato bonova na tomato pretplatu i sada su mi aktivirali 4g mrezu. Sinoc sam ga napunio do 100% i jutros se budim a ono na 50% (mobilni int iskljucen kao i wifi). Napunim mob opet na 100% i u postavkama prebacim na 3g/2g mrezu ali i dalje mi nesto crpi bateriju i kad ga ne koristim. U potrosnji bat mi najvise trosi Android OS (kao sta se u slikama vidi) cak vise od ekrana. Sta da radim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ništa. To se skoro svima događalo pa se nekako samo popravilo. Prvo probaj napraviti restart moba pa prati potrošnju baterije. Ako to ne upali probaj isprazniti bateriju do kraja pa full napuniti. Provjeri da li imaš najnoviji update za svoj model. Zadnje ti ostaje factory reset. Uglavnom nema nekog određenog fixa!?

15 godina
neaktivan

A jesam vise puta sam restarta, ocisti system cache ali nista. I dalje se brzo prazni. Ne ostaje mi nista nego factory reset....

Edit: iako citajuci prethodne postove mislim da mi ni to neće pomoći

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 15:36 (juju).
15 godina
neaktivan
juju kaže...

A jesam vise puta sam restarta, ocisti system cache ali nista. I dalje se brzo prazni. Ne ostaje mi nista nego factory reset....

Nabaci zadnju verziju firmware-a. Na XDA spominju da je u zadnjih par official verzija problem rijesen. 

15 godina
juju kaže...
Pozdrav. Imam galaxy s6 vec 2 mjeseca i sve super do jucer. Naime presao sam sa tomato bonova na tomato pretplatu i sada su mi aktivirali 4g mrezu. Sinoc sam ga napunio do 100% i jutros se budim a ono na 50% (mobilni int iskljucen kao i wifi). Napunim mob opet na 100% i u postavkama prebacim na 3g/2g mrezu ali i dalje mi nesto crpi bateriju i kad ga ne koristim. U potrosnji bat mi najvise trosi Android OS (kao sta se u slikama vidi) cak vise od ekrana. Sta da radim?

Ista stvar se meni događala, dobrih pola godine. Android OS najveći potrošač, 2 do 3 puta dnevno puniti mobitel, ako negdje idem, nosim punjač da ne ostanem bez baterije. Negdje na xda sam bio pročitao da treba softver staviti preko smart switcha pa se rješi taj android os bug, pa sam to i uradio i rješilo je sve probleme oko baterije. Čak sam prije toga i promjenio bateriju od mobitela i stavio bateriju od S7 edge u S6, te ni to nije pomoglo. Sad kad sam rjesio to preko smart switcha i s s7e baterijom, imam preko 7h SOT-a :D

15 godina
neaktivan

Hvala na pomoći Rasho. Procitao sam u ovoj temi netko je pisao da stalno stavlja software preko smart switcha i nikad nije imao problema pa sam i ja provao. Taman obavi proces flashanja, sada brisem nepotrebne aplikacije pa cemo vidit sutra kako ce bit. Javim se sa povratnom informacijom, imam dobar osjecaj, mozda i uspije 

15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
juju kaže...

Nabaci zadnju verziju firmware-a. Na XDA spominju da je u zadnjih par official verzija problem rijesen. 

Imao sam zadnji official (T-com) instalian preko OTA. Sada sam instalirao preko smart switcha pa cemo vidit sutra kako ce raditi. 

Vidio sam u zadnjim postovima (jos u 10tom) mjesecu da si i ti imao iste probleme. Jesi ih uspio rijesiti?

15 godina
neaktivan
juju kaže...

Imao sam zadnji official (T-com) instalian preko OTA. Sada sam instalirao preko smart switcha pa cemo vidit sutra kako ce raditi. 

Vidio sam u zadnjim postovima (jos u 10tom) mjesecu da si i ti imao iste probleme. Jesi ih uspio rijesiti?

Da, problem se ne pojavljuje na zadnjim unbranded firmwareima. Za branded nisam siguran. Trenutno sam na custom romu, koji je puno bolji od official touchwiz firmwarea. U pitanju je rom Note-a 5 sa GraceUX. To je zadnji official rom samsunga za Note 5 (Korea), full stabilan. Preporucio bih svakome da uradi isto, ovo je veliko osvjezenje. Sretno, javi kako je proslo. :)

9 godina
neaktivan
Zna li neko šta se dešava sa Nougat-om? Da li da ga očekujemo ili ne? 😁😁

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miksi2 kaže...
Zna li neko šta se dešava sa Nougat-om? Da li da ga očekujemo ili ne? 😁😁

Biće u Aprilu.

15 godina

SOT: 8h 26m

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rasho kaže...

SOT: 8h 26m

Šta se dižeš tako rano? :D

12 godina

to ti ostao ekran upaljen cijelu noc. sta nisi pokazao ostale apk koje su radile.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dennocro kaže...

to ti ostao ekran upaljen cijelu noc. sta nisi pokazao ostale apk koje su radile.

Ovaj ce sutra da se zali na screen burn in...

Usput preporucujem svima da flashaju official Note 5 firmware koji dolazi s Grace UX interfejsom pod nazivom FastRom i takodjer pod istim nazivom mozete pronaci rom na xda. Rom nema nikakvih modifikacija i isti je full stabilan jer s6 i note 5 dijele identican hardware. 

15 godina
Postoji li koja tema sa grace ui?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
juju kaže...

Evo problem je jos tu cak i nakon stavljanja zadnjeg officiall (T-com) preko smart switcha. Jedina razlika je da mi se problem sada javlja samo kad sam na mobilnim podacima. Iako imam 4g mrezu ostavio sam default postavke nacina rada mreze 2g/3g. Znaci kad sam na mobilnim Android OS stalno nesto kuha i kad mi je ekran ukljucen i iskljucen. Stalno salje/prima neke podatke.

Ne preostaje mi nista drugo nego cekat da se nekim cudom problem sam otkloni ili provat uljucit 4g mrezu. Sa flashanjem drugih romova nebi riskirao radi garancije

15 godina
dennocro kaže...

Navečer u 20 sati sam stavio sliku gdje ima 7+ sati SOT-a, a ujutro u 6 ima 8.5h, tako da ti tvrdnja ne stoji

15 godina

Probaj isključiti google backup u postavkama,napuni do 100% i restartaj mob

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 10:27 (ROXX).
15 godina
neaktivan
ROXX kaže...

Probaj isključiti google backup u postavkama,napuni do 100% i restartaj mob

Google backup mi nikada nije ni bio ukljucen

13 godina
neaktivan

Jednostavno ne vjerujem s cim se vi zamarate?!?

Sta vas toliko dira ta baterija?? kad se isprazni fino na punjac i nakon pol sata imas 100%.

Fino ste zabrijali 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Vidim da koristiš tmobile firmware i tomato karticu, možda da probaš neki unbraded firmware (BTU ili XEF) ali nisam siguran da bi pomoglo ili sačekaj još malo da samsung izbaci Nougat update. Ja sam na XEF i nemam taj problem...

0 0 hvala 0
12 godina
Rasho kaže...
dennocro kaže...

Navečer u 20 sati sam stavio sliku gdje ima 7+ sati SOT-a, a ujutro u 6 ima 8.5h, tako da ti tvrdnja ne stoji

mogao ti je i preko dana ostati, pokazi ispod apk koje su radile u tih 8.5h a ne samo sliku SOT-a

9 godina
neaktivan
De nabaci neke linkove za root,twrp.. volim mjenjati romove na mobovima ali znam da je s6 malo zajeban po pitanju toga.
15 godina
neaktivan
Zlaco kaže...
De nabaci neke linkove za root,twrp.. volim mjenjati romove na mobovima ali znam da je s6 malo zajeban po pitanju toga.

Rekao bih da je S6 "najlaksi" po pitanju toga. :P

Imas na XDA sve potrebno, lagano nadjes. 

15 godina
dennocro kaže...

mogao ti je i preko dana ostati, pokazi ispod apk koje su radile u tih 8.5h a ne samo sliku SOT-a

sretan?

neradi se ništa zahtjevno s njim, fb, messenger, wapp i yt  (ženin mobitel, ja imam OP3)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 19:59 (Rasho).
12 godina
Rasho kaže...
dennocro kaže...

sretan?

jesam. to je super a kolko ti je face i mesenger radio al bas aktivno?

15 godina

eto i to

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jedno pitanje samo,koji kernel da skinem?uspjesno sam rootao i stavio twrp skinio sam fastrom al kernel nezz koji treba
16 godina
Almin94 kaže...
Zlaco kaže...

Rekao bih da je S6 "najlaksi" po pitanju toga. :P

Imas na XDA sve potrebno, lagano nadjes. 

Siguran? U odnosu na sve "one-command bootloader unlock" uređaje, ti kažeš da je S6 najlakši za ROMove? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice