Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.069.961
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
bubimir13 kaže...

Ako se ne varam u garantnom listiću piše točno.

Meni za Z5c i Z3c piše 12 mjeseci a neizmjenjive su...

Zar ne da Sony ima ono obično jamstvo od 12mj plus još dodatno od 12 mj. Trebalo bi vrijediti za batku

9 godina
Da, ali ne za bateriju
13 godina
Da li bi mijenjali s6 za z5?

0 0 hvala 0
9 godina
Nikako
Nije ni na Z5 neka bajna baterija a jedino to bi mogla biti neka veca prednost

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
sale03 kaže...
Da li bi mijenjali s6 za z5?

Ne znam kolko ti je bitno, ali Z5 ima plasticnu lecu kamere zbog cega je dosta podlozna grebanju, gotovo svi flagshipi stavljaju staklene lece, jedino Sony jos preferira plastiku.

Nisu neke razlike izmedju uredjaja, tj. niti jedan nije los, ali mislim da bi zadrzao S6.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
14 godina

Ekipa dali imate kakvi antivirus na uredaju?

0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen

Sta ce ti?

12 godina

Pozdrav, danas sam si kupio S6, trenutno je na verziji 5.1.1. ali mi nudi marshmallow pa bi vas pitao za savjet oko updateanja? da ili ne?
Sto se tice maskice, imam neku random trenutno ali cu ubrzo kupit neku pravu, imate li kakav prijedlog ili da idem na sigurno i uzmem spigena?
Ako imate jos ikakve savjete, must have apps, gadgets itd slobodno mi napisite!!
pozz

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Apdejtaj na MM (preporučujem hard reset nakon apdejta, što neće biti problem) i svakako Spigen (bez iznimke, ako se mene pita)! Uživaj u mobu!
12 godina

Updatean, rootan.. zasad sam zadovoljan, testiram citavo jutro, 80k na antutu, multitasking jako brz iako imam otvoren velik broj appsa..
sto se tice daljinskog za tv/klime itd.. koristite li aplikaciju koja je dosla s njim ili neku custom? Onda dalje, custom romovi? vidim da nema bas velik izbor na xda, dosad nisam bas imao posla sa samsungom jos od S2 pa mi je to malo cudno..
Sto se tice fast chargea, s6 ima podrsku za to ali treba poseban punjac jel tako? ja imam onaj obicni mislim da nije fast charge jer na njemu ne vidim nikakve oznake

0 0 hvala 0
13 godina
U postavkama baterije se pali "fast charge"
Luc
12 godina
neaktivan

I ja od jučer imam mobitel i zapravo sam htjela pitati isto pitanje kao i SnakeEyes gore, vezano uz update na Marshmallow ali vidim da je njemu odgovoreno.
Vidjela sam na prošlim stranicama da su neki pisali o problemima s baterijom nakon zadnjeg updatea, pa onda pretpostavljam da je riješeno? Čitala sam zadnjih dana dosta ovu temu, pa sam i prije našla da neki spominju probleme s uptadeom i nakon prijašnjih updajta, i malo se bojim.

Ja sam zasad zadovoljna, prešla sam s S3 Neo, i oduševljena sam jako ekranom i kamerom. Uzela sam zlatni, mobitel je baš divan, stavila već neki case i staklo (uzela sam neki proziran case u smartsonu zasad, da mi se ne razbije mob, dok bi mi došao neki naručen s neta, ali vjerojatno u budućnosti naručim si još neke).

Drukčija mi je baterija zasad, na Neu mi je dosta se sporo supštala od 100 do recimo 70-80 posto, pa onda sve brže. Ovdje je nekako ravnomjernije, kao da se jednakom brzinom spušta po postocima i onda sam se već zabrinula, jer mi je ujutro odmah bilo na 99, pa brzo i na 96 posto, ali sad je već popodne i još mi je ima dosta, i ništa se skoro ne troši dok ga ne koristim, tako da me to smirilo i zasad sam jako zadovoljna, samo što još nisam imala dosta vremena za igranje po njemu, niti dobrih prilika da isprobam kameru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 16:27 (Rhaenys).

0 0 hvala 0
11 godina
SnakeEyes kaže...

Updatean, rootan.. zasad sam zadovoljan, testiram citavo jutro, 80k na antutu, multitasking jako brz iako imam otvoren velik broj appsa..
sto se tice daljinskog za tv/klime itd.. koristite li aplikaciju koja je dosla s njim ili neku custom? Onda dalje, custom romovi? vidim da nema bas velik izbor na xda, dosad nisam bas imao posla sa samsungom jos od S2 pa mi je to malo cudno..
Sto se tice fast chargea, s6 ima podrsku za to ali treba poseban punjac jel tako? ja imam onaj obicni mislim da nije fast charge jer na njemu ne vidim nikakve oznake

aplikacija od njega, odlicno radi, koristim na vise uredjaja.

niko vise ne koristi custom romove, nema potrebe na s6

ako imas original od samsung s6 punjac on ga puni brzo, pise ti na ekranu dal ga puni brzo

posto si rootao mob ajde provjeri da li si okinuo knox, skini apk phone info i da li ti pise 0x0 ili 1x0

12 godina

Je je, trippan je knox

EDIT: izgleda da sam dobio krivi punjac jer sam izguglao kako bi trebao izgledat FC punjac, a moj je onaj najobicniji..
ali ne zalim se s obzirom za koje pare sam dobio mob i od koga odlicno sam prosao.
Moram si kupit jedan fast charge, otg kabl, spigen maskicu samo se ne mogu odlucit jos koju. Imam samo jedan problem, malo sam se vratio prckanju oko taskera i secure settings mi ne vidi da je rootan mobitel pa nemam pristup određenim komandama koje mi trebaju, pa ako netko zna rjesenje nek se javi :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 19:01 (SnakeEyes).

0 0 hvala 1
12 godina

Pa ako ti je tripan knox i ak jos mob ima garu a pretpostavljam da ima,mozes zaboravit na nju

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima za kupit onaj kao mali zeleni OTG pretvarac u obliku android robotica kojeg nataknes na bilo koji usb stick i onda spojis na S6.

I meni nakon zadnjeg update-a na 6.0 pravi problem. I to odbija dolazne pozive tj. kao da je u nekakvom airplane modu, a meni pokazuje na ekranu da je sve ok. tek kad vidim da mi poruke naviberima/whatsupima itd ne idu, i da mi ne otvara internet doznam da se zblokiralo nesto. Sve se rijesi kad ja nekoga nazovem i zazvoni jedanput barem.

Pretpostavljam da bi trebao factory settings reset napravit ali nikako da uhvatim vremena sve backupirat prekopirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
A znam, a valjda ce se dat nekako vratit
16 godina
odjavljen

Iako je trippan knox ne treba znacit da ce mu odbit garanciju, ima dosta slucajeva, posebice u EU, da ljudima prolazi garancija bez problema.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
12 godina

Ali jalo mali postotak....poznavajuci nase samsung servise..moze zaboravit

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
drag kaže...

Ima za kupit onaj kao mali zeleni OTG pretvarac u obliku android robotica kojeg nataknes na bilo koji usb stick i onda spojis na S6.

I meni nakon zadnjeg update-a na 6.0 pravi problem. I to odbija dolazne pozive tj. kao da je u nekakvom airplane modu, a meni pokazuje na ekranu da je sve ok. tek kad vidim da mi poruke naviberima/whatsupima itd ne idu, i da mi ne otvara internet doznam da se zblokiralo nesto. Sve se rijesi kad ja nekoga nazovem i zazvoni jedanput barem.

Pretpostavljam da bi trebao factory settings reset napravit ali nikako da uhvatim vremena sve backupirat prekopirat.

http://www.ebay.com/itm/TR99-Robot-Micro-USB-To-USB-2-0-OTG-Adapter-Converter-For-Android-Phone-Tablet-/331340199706?var=&hash=item4d256a371a

12 godina

0 0 hvala 0
11 godina

Ljudi imam jednu dobru vijest za sve vlasnike nasih S6, mozda je vec neko naisao na taj podatak, mozemo u s6 staviti bateriju od s7,  sot se produzi na cca 2h+

malo se vidi kao izbocina, al je skoro neprimjetna,  treba samo kupiti novi adhasive traku, preporucljivo.

Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina

S obzirom na neizmjenjivu bateriju bez servisa, i nije neka vijest. Košta te to bar 500, 600kn (bat+servis). Uostalom sumnjam da će u ovlaštenom servisu stavit takvu bateriju, pogotovo ako ne sjeda kako treba ili je preizbočena. Ako ćeš sam stavljati, ode garancija, koja se ne isplati riskirati radi toga. Nakon isteka garancije, kupuje se s8 vjerojatno ili neki drugi flagship. 

Da je izmjenjiva baterija na s6 bil bi odlično. No ovako, ništ koristi od toga, tj ne isplati se.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Ljudi dobre volje pozdrav.

Uzeo sam novi s6 prije 10-ak dana, a kako sam godinama koristio proizvode od apple-a ovo mi je sada sasvim novi svijet. Moram priznati da se jos uhodavam u android world, ali prvi dojmovi su odlicni i prezadovoljan sam. Potpuno suprotno od apple-a u pozitivnom smjeru. 

Imam milion i jedan upit, ali vas necu tlaciti dok ne zapnem. Za pocetak bih vam postavio par osnovnih pitanja.

1. Mozete li preporuciti neki dobar i provjeren auto punjac. S obzirom da dosta putujem, takva vrsta punjenja i sigurnosti mi je pod "morati".

2. Mozete li mi preporuciti offline navigaciju. Neku koju sami koristite i zadovoljni ste. 

3. Trenutni os je lolipop,ali mi je skinut novi i spreman. Ne zelim napraviti update sustava (tako nisam htio ni na apple-u dok ne prode neko vrijeme i sve sjedne). Kako ubit onu notifikaciju da mi je software spreman za update? 

Za sada toliko. I ovako sam pretjerao, ne zamjerite. 

Unaprijed vam se zahvaljujem.

0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
2. Sygic truck
3. Slobodno nadogradi. Lako se vratiti nazad. Nije to apple.
10 godina
Torent kaže...
2. Sygic truck

Svaka cast i hvala na ekstra brzom odgovoru.

2. Za ovu navigaciju sam nacuo, zato hvala na potvrdi.

3. Necu nadogradit dok ne sjednem u miru i malo to proucim. Jedino da mi je maknut tu notifikaciju koja iritira.

12 godina
neaktivan

Ja sam isto imala to notifikaciju, ali nisam još skinula i instalirala update jer nemam dostupan wi-fi (a ne da mi se ić negdje vani u kafiću hvatat wi fi samo za to).

Mislim da sam kliknula na notifikaciju i otvorila je, i tamo nudi opciju da možeš instalirat update kasnije, i pita te koliko često da te podsjeti na to. Ja sam odabrala da ću kasnije instalirat i da me ne podsjeća više, i nestala mi je. Znači, da nestane, moraš ipak prije kliknut na notifikaciju i tamo odabrat opciju da se updejta kasnije.

Edit: ok, sad sam skužila da si napisao da je tebi već skinut updejt, meni nije bio. Ne znam da li je onda što drukčije, ali ja sam svoju notifikaciju za skidanje i instaliranje updejta tako makla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 23:58 (Rhaenys).

0 0 hvala 0
10 godina
Rhaenys kaže...

Ja sam isto imala to notifikaciju, ali nisam još skinula i instalirala update jer nemam dostupan wi-fi (a ne da mi se ić negdje vani u kafiću hvatat wi fi samo za to).

Mislim da sam kliknula na notifikaciju i otvorila je, i tamo nudi opciju da možeš instalirat update kasnije, i pita te koliko često da te podsjeti na to. Ja sam odabrala da ću kasnije instalirat i da me ne podsjeća više, i nestala mi je. Znači, da nestane, moraš ipak prije kliknut na notifikaciju i tamo odabrat opciju da se updejta kasnije.

Edit: ok, sad sam skužila da si napisao da je tebi već skinut updejt, meni nije bio. Ne znam da li je onda što drukčije, ali ja sam svoju notifikaciju za skidanje i instaliranje updejta tako makla.

Dok sam podesavao mobitel na prvom koristenju, skidao mi je update u pozadini. Ugasio sam automatski update aplikacija,ali za ovo nisam skuzio dok nije skinuo. Jer na apple-u ti odredujes kada ces skinuti, tj. u startu nije automatski po default-u.

Ako se i ne uspije maknuti nije sad nesto sto me bas toliko smeta.

12 godina

Imam s6 nesto vise od 6 mjeseci sa baterijom imam problem do sad mi je preko noci potrosio 4% baterije u zadnje vrijeme je 20% dali imam pravo na novu bateriju 

0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
antisa1 kaže...
Torent kaže...
2. Sygic truck

Svaka cast i hvala na ekstra brzom odgovoru.

2. Za ovu navigaciju sam nacuo, zato hvala na potvrdi.

3. Necu nadogradit dok ne sjednem u miru i malo to proucim. Jedino da mi je maknut tu notifikaciju koja iritira.

Nemas niti jednog razloga da ne instaliras taj update. Telefon je za klasu boji nakon update na android 6. Kazem ti uvijek se mozes jako jednostavno vratiti nazad. Nije kako kod applea. Jednostavno skins firmware i preko odina flashas kad god hoces.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice