Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.885
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
Pa kupujes najjaci mob na svijetu da ga koristis, ne? Netko voli stavit custom rom, prckat, instalirat hiljadu aplikacija... Netko iskesira jos vise za ajfon i koristi samo da ga stavi na stol naopako.
Uostalom, kaj na s6 ne radi kak spada a drugde radi? Touchwiz? Nikakvih problema s njime.
Lag, lag, lag... Nekad mi se cini da imamo papagaje na forumu.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
10 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Niko nije rekao za S6, vjerujem da on radi kak spada. Govorili smo za S4, S5, neki Galaxy Tab, i općenito sve Androide. Kolega je rekao da je softver najmanji problem jer postoji brdo custom ROMova, a ja sam rekao da softver je problem jer većina ljudi nema pojma kaj je custom ROM.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Fanu kaže...

cemu toliko vajnanje oko necega sto se moze jednostavno zamjeniti? 

ima tolika hrpetina custom ROMova i to je glavna odlika androida

software je nebitan na android mobitelima posto se uvijek (gotovo uvijek, zavisno od podrske zajednice) moze zamjeniti necim boljim

kupio sam samsung galaxy tab pro 8.4

dosao je sa touchwizom koji je uzasan

u roku od 5min sam ga rootao, instalirao CM11 i sad sam na CM12 - postao je najbolji tablet na kojem sam ikad radio 

nikakvi lagovi i ostale touchwiz gluposti nisu prisutne

znam da mnogi ljudi nisu strucni za takvo sta, ali ovo je ipak informaticki forum i mislim da su ovdje ljudi malo vise technicki potkovani (iako ima i 1-2 click softwera koji cijeli posao odrade za vas..) tako da instalacija custom ROMa nije problem

hocu li preskociti vrhunski hardver mobitela zbog softwera koji dolazi s njim? odbaciti u potpunosti S6 koji ima vrhunsku kameru zbog touchwiza? lol

Jednostavno? Meni je mačji kašalj, nekome je to znanstvena fantastika

Mobitel od 5000kn mora out-of box biti brz, stabilan i bez lagga

S6 nema vrhunsku kameru radi Touchwizza, LoL

14 godina
neaktivan

Moj bed 

Imam imperium rom i pobrisano puno bloatwera. I s6 temu koja dode s njim u novom updejtu. Odlicno radi mob.

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 14:18 (timmyzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kak znas da vecina ne zna kaj je custom rom? Svako ko je imal androida u zivotu se susrel s pojmom "custom rom". Ista shema ti je na iphonu jailbreak. Svaki telac zna za to.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
10 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Kak znas da vecina ne zna kaj je custom rom? Svako ko je imal androida u zivotu se susrel s pojmom "custom rom". Ista shema ti je na iphonu jailbreak. Svaki telac zna za to.

IPhone je druga stvar i za jailbreak zna dosta ljudi, ali vjeruj mi da za Android i custom romove nemaju pojma. Začudio bi se kolko ljudi ima Android a nezna ni kaj je to zapravo..

14 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

Gle, da ne idemo generalno u to tko zna, a tko nezna. U mojoj ekipi od nas cca 15/20 SVI imamo androide (iPhone začudo nitko nema), za pojam custom ROM ih je osim mene čulo dvoje, a jedan ga samo zna ubaciti uz malo muke i moje pomoći. Ne kažem da je u pravilu kod svakoga ovako, ali može poslužiti kao primjer.

Nemam ništa protiv Samsunga, imaju mana al ima ih svaki proizvođač/mobitel. Dapače probao sam S6 u T-Coma, ovako na prvu je prilično brz i fluidan. Ali treba vidjeti nakon nekog vremena korištenja. Živi bili pa vidjeli

12 godina
MARKOZD15 kaže...
Fanu kaže...

cemu toliko vajnanje oko necega sto se moze jednostavno zamjeniti? 

ima tolika hrpetina custom ROMova i to je glavna odlika androida

software je nebitan na android mobitelima posto se uvijek (gotovo uvijek, zavisno od podrske zajednice) moze zamjeniti necim boljim

kupio sam samsung galaxy tab pro 8.4

dosao je sa touchwizom koji je uzasan

u roku od 5min sam ga rootao, instalirao CM11 i sad sam na CM12 - postao je najbolji tablet na kojem sam ikad radio 

nikakvi lagovi i ostale touchwiz gluposti nisu prisutne

znam da mnogi ljudi nisu strucni za takvo sta, ali ovo je ipak informaticki forum i mislim da su ovdje ljudi malo vise technicki potkovani (iako ima i 1-2 click softwera koji cijeli posao odrade za vas..) tako da instalacija custom ROMa nije problem

hocu li preskociti vrhunski hardver mobitela zbog softwera koji dolazi s njim? odbaciti u potpunosti S6 koji ima vrhunsku kameru zbog touchwiza? lol

Jednostavno? Meni je mačji kašalj, nekome je to znanstvena fantastika

Mobitel od 5000kn mora out-of box biti brz, stabilan i bez lagga

S6 nema vrhunsku kameru radi Touchwizza, LoL

da, nekome je to znanstvena fantastika

zato smo mi na informatickom forumu i ne bi nam trebala biti

a i mislim da neki ljudi ovdje podcjenjuju koliko su popularni custom ROMovi - pa na XDA ima hrpetina custom ROM i kernel threadova sa po par milijuna viewova i stotinama tisuca downloada..

mobitel od 5000kn bi morao biti brz, ali s vremenom to nije moguce odrzati na stock softwareu, cak i iphonei pocnu lagati nakog nekoliko updejtova 

S6 nema vrhunsku kameru zbog touchwiza? molum? kamera je vrh, ako trenutno ne i najbolja dostupna na nekom mobilnom uredjaju 

14 godina

@ukay1000 Odi pitaj nafurane male koje imaju iPhone u primjerice VII. gimnaziju jel znaju šta je Jailbreak, pa onda postaj rezultate ovdje

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 16:53 (david7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa kamera može biti tako dobra jedino zbog Touchwiza. Recimo, poznato je da AOSP ROMovi imaju najlošije kamere

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
david7 kaže...

@ukay1000 Odi pitaj nafurane male koje imaju iPhone u primjerice VII. gimnaziju jel znaju šta je Jailbreak, pa onda postaj rezultate ovdje

Većina ljudi će ti znati što je jailbreak ali pod pojmom "to je ono kad možeš stavljat igrice na iPhone bez plaćanja"

17 godina
To ti je isto ko "odi pitaj bradate dedeke u planinskim lancima afganistana kaj je space shuttle".
16 godina
ukay1000 kaže...
To ti je isto ko "odi pitaj bradate dedeke u planinskim lancima afganistana kaj je space shuttle".

Nerazumno pišeš.

Ti znaš da je preko 90% iPhonea non-JB?

Kod Androida je ta brojka ispod 60% ako se ne varam što se tiče roota.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 17:52 (Mitch).
17 godina
neaktivan

A vidiš oko mene ljudi informatički napredniji od prosječnog (bug) forumaša pa na rootaju smartphone. Sve ovisi kako tko to voli i želi li možebitno spušit garanciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
ukay1000 kaže...

Nerazumno pišeš.

Ti znaš da je preko 90% iPhonea non-JB?

Kod Androida je ta brojka ispod 60% ako se ne varam što se tiče roota.

Izvor? Ja bi reko da su obje brojke bliže od 95% za android do 99% za iphone.

P.S: Ovo me podsjeća na r/android i razne IT forume u kojima korisnici misle da je korisnike briga imal telefon sd card slot ili zamjenjivu bateriju. Prosječni korisnik ne zna ništa osim poslat poruku, zvat, visit po netu i slično te ga ništa drugo i ne zanima. Ja lično ne znam nikog ko je promjeno onaj zvižduk od melodije kad primi poruku na samsung uređajima  a kamoli da je  rooto telefon.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 18:06 (kenan.M).
16 godina

Tencent, 2014. - preko 28% rootanih uređaja samo u toj godini i to u Kini koja je valjda 50% Googleovog tržišta.

Sad računaj da će još više njih rootati ove starije kako bi izvukli maksimum.

iPhone u 2013 -https://www.codeproof.com/PressRelease/Jailbroken_phones_as_of_Jan_02_2013

Sve su to brojke koje rastu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Citiram: "Redmond, WA, January 2nd, 2013 - As of Jan 2nd 2013, Codeproof Mobile Security software scanned and detected approximately 11.19% of jailbroken mobile devices worldwide. Below are details."

Znači nisu 11% svi iphonova rootani već 11% korisnika ove neke aplikacije, koja je običnom korisniku nepoznanica, je rootalo svoj telefon. Tako da ova brojka ne znači ama baš ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Fanu kaže...

da, nekome je to znanstvena fantastika

zato smo mi na informatickom forumu i ne bi nam trebala biti

a i mislim da neki ljudi ovdje podcjenjuju koliko su popularni custom ROMovi - pa na XDA ima hrpetina custom ROM i kernel threadova sa po par milijuna viewova i stotinama tisuca downloada..

mobitel od 5000kn bi morao biti brz, ali s vremenom to nije moguce odrzati na stock softwareu, cak i iphonei pocnu lagati nakog nekoliko updejtova 

S6 nema vrhunsku kameru zbog touchwiza? molum? kamera je vrh, ako trenutno ne i najbolja dostupna na nekom mobilnom uredjaju 

Ja svog M8 nisam rootao. Zašto? Nema apsolutno nikakve potrebe. Nisam rootao ni Z3, jednostavno nemam potrebe za tim na ovakvim mobitelima. Kada bi imao potrebe to raditi na mobitelu od 5000kn da bi radio kako spada. To bi za mene bio problem. Jedan primjer, sestri sam dao svoju Xperiu Z (C6603, dakle prva Z), trenutno je na Kitkatu, ubrzo dolazi LP, prošlo je sigurno preko godinu dana otkad sam joj ga dao, pogodi što? Radi fantastično i dan danas.

Dakle sve je u softveru :)

Ti si se krivo izrazio, napisao si da S6 ima vrhunsku kameru zbog Touchwizz-a, ali nema, nego zbog kombinacije dobrog senzora, optike, ali i samog softvera koji obrađuje sliku, to što je na Samsungovom firmware-u procesiranje slike bolje nego na AOSP-u, to nema veze sa Touchwizz-om nego sa procesiranjem slike.. no to je drugi dio rasprave.

Nemora značiti da će S6 trzati i da je softverski loš. Ja se nadam da nije jer mi se sviđa, pogotovo Edge, ali je i prošle godine bilo riječi da S5 ima lakši Touchwizz, a svi znamo kako danas radi S5..

P.s. kamera na S6 je vrhunska, ali da je najbolja na nekom mobilnom uređaju - nije. L1020 je zasigurno bolja, kao i 808 PV, a pitanje je jeli kamera uopće bolja od L1520 i L930, recenzenti nažalost ne stavljaju Lumie u testove, jer svi znamo da Pureview praši konkurenciju. A treba vidjeti i LG G4 ove godine, navodno 13/16MP, f1.8. A prošle godine je G3 bila bolja all around kamera od S5 ..

16 godina
kenan.M kaže...

Citiram: "Redmond, WA, January 2nd, 2013 - As of Jan 2nd 2013, Codeproof Mobile Security software scanned and detected approximately 11.19% of jailbroken mobile devices worldwide. Below are details."

Znači nisu 11% svi iphonova rootani već 11% korisnika ove neke aplikacije, koja je običnom korisniku nepoznanica, je rootalo svoj telefon. Tako da ova brojka ne znači ama baš ništa.

Opet je to grupa ljudi (uzorak) od 100k.

I nije root nego JB, ali ti ovime samo potvrdujes moje tvrdnje :)

Ja sam rekao da je 90% non JB 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 20:43 (Mitch).
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Treba vidjeti touchwizz nakon par mjeseci korištenja, kada se nakrca aplikacijama i multimedijskim sadržajem. Lijepo je to sada vidjeti da radi ok dok nema ničega na njemu :D

Ja vas ne kužim. Jel vi i intel/amd pljujete kad si pc nakrcate 90% kapaciteta i 
os je pun bloatwarea, mallwarea, i aktivno vam 1000 procesa na samo upaljenom
desktopu?
Okej ako ljudi prigovaraju za tehničke probleme nakon updatea ili zapinjanje ili 
blokanje moba pri radu sa novim uređajem, ali vi "nakon godinu dana krcanja"
prigovarate proizvođaču? Pa ljudi trpaju takvog smeća gore, koje nonstop šprica
lokaciju, pfishing i troši bateriju i resurse, kakvo ja nebi lopatom 
dirao, i onda je proizvođač kriv. To neide naravno samo za samsung S6. 
Sad odjednom vidim i "probleme sa kamerom na s6"?! Koje probleme?
Evo, ove fotke sam jučer radio sa S6. Radi makro, ima dobar hdri, optička stabilizacija
radi naočigled, šum je stvarno prihvatljiv i pri malo svjetla (manji nego fotkano sa mojim starim fujifilm fotićem)...
Uključuje se munjevito, dobro fokusira... pa što točno nevalja?
Evo ni ovi ne kuže: http://www.forbes.com/sites/ewanspence/2015/04/18/samsung-galaxy-s6-camera-review/
Meni je jedino cijena premasna, ali da nevalja, nebih se složio. Uostalom, evo 
čak je i samsunga iznenadila, a Apple zabrinula potražnja:
http://www.businessinsider.com/ming-chi-kuo-samsung-galaxy-s6-sales-worrying-apple-2015-4
http://www.dailytech.com/After+RecordSetting+Week+Samsung+Predicts+70+Million+GS6GS6+Edge+Sales/article37311.htm

Edit, u više tjedana sa oba modela, osobno nebih dao ekstra novac ni za 64 gb verziju ni za edge.
Ako bi baš bila odluka na galaxy S6, vanilla model sa 32gb bi bio moj izbor.
Boje, zakrivljenost, brige oko packica... wtf. Pa nisam modni mačak.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 21:13 (overhaul).
12 godina
MARKOZD15 kaže...

Ja svog M8 nisam rootao. Zašto? Nema apsolutno nikakve potrebe. Nisam rootao ni Z3, jednostavno nemam potrebe za tim na ovakvim mobitelima. Kada bi imao potrebe to raditi na mobitelu od 5000kn da bi radio kako spada. To bi za mene bio problem. Jedan primjer, sestri sam dao svoju Xperiu Z (C6603, dakle prva Z), trenutno je na Kitkatu, ubrzo dolazi LP, prošlo je sigurno preko godinu dana otkad sam joj ga dao, pogodi što? Radi fantastično i dan danas.

Ne znam shvacas li sta sve mozes rootanjem mobitela, ali ja ga osobno rootam najvise zbog toga da mogu instalirati adaway i rijesiti se svih reklama u browseru, youtubeu i ostalim aplikacijama

+ da bih uninstallirao sistemske i neke druge aplikacije koje dolaze s mobitelom/custom ROMom a ne trebaju mi

ja ga ne rootam da bi radio kako spada, ja ga rootam da bi radio kako ja hocu.

13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
kenan.M kaže...

(1) Opet je to grupa ljudi (uzorak) od 100k.

I nije root nego JB, (2) ali ti ovime samo potvrdujes moje tvrdnje :)

Ja sam rekao da je 90% non JB 

(1) Zar stvarno misliš da je tih 100k predstavlja prosječnih 100k korisnika? To su sve "power-useri", a između ostalog na tržište je prodano preko 400 miliona iphona, naravno sad je to nešto više u 2015toj godini (500+ miliona) i nisu svi uređaju u funkciji.

(2) What? Uzeo si grupu power usera i čak i u toj grupi ima samo 11% JB uređaja i sad tvrdiš da to potvrđuje tvoje tvrdnje. GET REAL. Imaš istraživanja koja govore da prosječan korisnik ispod 1 aplikacije mjesečno, sad mi se stvarno ne da tražit ali ću razgledat. Gledaš svijet kroz IT forume i sl., ja se dam okladit u šta hoćeš da kad uzmeš 100 ljuti na ulici nećeš nać 5 uređaja rootana ili JBana, ja lično ne poznajem nikog da je rootao ili JBao svoj uređaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 22:23 (kenan.M).
17 godina

Ajd da malo skrenem temu sa uobičajenog offtopic prepucavanja o rootanju/jailbrejkanju...
Fotkao sam na edgeu ekran 1:1 sa kamerom GalaxyS6. tako da odmah vidite i kakva je razlučivost
kamere (tekst na desno nije smanjivan samo croppan) i razlučivost ekrana na s6(edge, iako je naravno ista i na s6).
s obzirom na noćnu svjetiljku malo je žućkasto mimo ekrana, ali mislim da što se noisea tiče, stvarno impresivno.
A jel ovo na ekranu 775dpi ili ne prosudite sami; ali ja i na ovako nevidljivo sitnim slovima ne vidim piksele.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Fanu kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ne znam shvacas li sta sve mozes rootanjem mobitela, ali ja ga osobno rootam najvise zbog toga da mogu instalirati adaway i rijesiti se svih reklama u browseru, youtubeu i ostalim aplikacijama

+ da bih uninstallirao sistemske i neke druge aplikacije koje dolaze s mobitelom/custom ROMom a ne trebaju mi

Svako radi ono što ga je volja, ali meni je isto glupo rootati flagship u 2015. godini jer bi trebao raditi kako spada out off the box. Imam M8 i nisam ga rootao jer neznam zašto bih, odlično radi i neznam kako bi uopće uspio poboljšati nešto. Kaj da ga rootam da izbrišem 3 predinstalirane HTC-ove aplikacije koje ne koristim? Strašna stvar, zauzimat će mi 50 MB prostora. Prije dvije godine dok nisam imao flagshipove sam ih uvijek rootao i pucao romove gore, ali tad je bila druga stvar, mobiteli su bili usrani i stvarno si sa custom romom i kernelom mogo dobit doslovno duplo bolji mob.

17 godina
markom63 kaže...

Svako radi ono što ga je volja, ali meni je isto glupo rootati flagship u 2015. godini jer bi trebao raditi kako spada out off the box. Imam M8 i nisam ga rootao jer neznam zašto bih, odlično radi i neznam kako bi uopće uspio poboljšati nešto. Kaj da ga rootam da izbrišem 3 predinstalirane HTC-ove aplikacije koje ne koristim? Strašna stvar, zauzimat će mi 50 MB prostora. Prije dvije godine dok nisam imao flagshipove sam ih uvijek rootao i pucao romove gore, ali tad je bila druga stvar, mobiteli su bili usrani i stvarno si sa custom romom i kernelom mogo dobit doslovno duplo bolji mob.

OT:

Pa to je android, open source platforma, ne kužim zbog čega se ne bi root napravil il stavit custom rom...

Pa nema veze i da je 2020god, al badava stock rom ak mu fale neke stvari, a to i je draž androida, kustomizacija i slaganje po želji korisnika uz naravno modificiranja performansi samog roma odnosno uređaja...

Ok, većina ne zna kaj je to root, recovery, custom rom itd..

Al isti ti ljudi nakon nekog vremena pljuju po androidu, radi štekanja, gašenja i sl. radnji..

Ljudi znaju reći: "imam uređaj od 6tkn i još šteka, nema neke stvari, pa nisam lud još da i root radim, fućkaš android" Najradije to ne bi htio komentirat...

Ok u jednu ruku kužim, stvar proizvođača tj dev. ekipe koja radi na softveru i tu bi trebali ispeglat UI da radi ko beba, al u večini slučajeva to nije tak, i onda dolazi do onog gore koje sam naveo, svaka čast iznimkama (Sense, Sony)..

Al imam osjećaj (bar po čitanju kaj ekipa piše) da je androidu suvišan root, custom rom, custom recovery, pa ak je tak, komotno se možemo prebacit na "prezatvoreni" WP ili "poluotvoreni" iOS...

Većina ovdje ne prakticira root, custom romove i voze stock i dalje ih ne zanima, i to je ok..

Al postoji šačica ljudi (entuzijasta) koji ipak imaju malo dublje poglede na android i želju da si prilagode OS sebi, a ne da se vi OSu prilagođavate...

Ak bumo sad gledali stock android, iskreno, za mene ni jedan stock android nije dovoljno dobar, kaj to znači, da ova (proizvođači) dev ekipa ne zna napravit kak spada, il sam ja cjepidlaka..

Praktički svaki android sam rootao, ma kolko god on vrhunski radio, uvijek je bilo lufta za bolje, brže, jače, da se razumijemo..

Da se razumijemo ni svevišnji, svehvaljeni iOS ne radi bez greške ima i on mana, čak štoviše, falile su mi neke stvari, a bez JB si banana, il se pomiri s činjenicom da je to takav OS il naprvi JB il teraj dalje...

Dal vi stvarno mislite da je android zamišljen da radi bez (root, c.rom, c.recovery) ovih "dodataka" on mi je čak osvježenje između ova dva dosadna OSa (WP, iOS).

Ok, većina androida će out of box radit odlično, al sve opet ovisi o preferencama korisnika, tj njegovim apetitima..

Neki će stat na tome i neće niš čačkat po (prosječni korisnik) sistemu, al neki idu (advanced user) malo dalje, ipak to je android i za to je namjenjem..

Kod androida je prednost prilagodba, svak će si nać nekaj kaj mu paše, i obični korisnici i napredniji korisnici i tu je u prednosti..

Ak tražite isključivo OS koji radi 100% stabilno, brzo i nakon par mjeseci, toga nema, još nije izmišljen nit će bit izmišljen, nit je to u planu, jer onda cijela stvar gubi smisao, ak govorimo o androidu..

Root, c.recovery, c.rom, to je sve dio androida (dodatni paket) to nije nekaj kaj su naknadno napravili da bi se greške ispravile u OSu, to je nekaj kaj otvara zaključana vrata i daje vam mogućnost prilagodbe OSa sebi, uz opet predhodno govoreći i neke stvari poboljšale...

Imaš android koji je iz tvornice izišao i radi out of box super, brzo, odlično, al zamisli si da te stvari digneš na još veću razinu... Tu di prosječan korisnik stane, tu počinje zabava za one naprednije korisnike..

Zbog čega ne iskoristit te blagodati..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 10:59 (zvonac).
10 godina
neaktivan

Pa naravno da je to prednost Androida, ali jednostavno se nekom neda nit ima vremena za to. Sad da krenem s tim rootanjem, stalno bi pucao gore neke druge romove, tweakao ovo-ono, ali onda i svaki put moram radit backup aplikacija, ponovno podešavat postavke, gnjavit se sa još 500 stvari, jednostavno mi se neda to jer znam da bi izgubio hrpu vremena a niš posebno nebi postigao..

2 0 hvala 0
13 godina

Jedini mob koji sam baš morao rootati je bio s5. Nisam bio u Zg pa nisam mogao prodati, a koristiti ga na stocku je bila noćna mora. Na htc me baš briga. Sense mi je po ukusu vizualno,a i po brzini rada. Stock android na htcu mi je dovoljno otvoren za stvari koje mi trebaju, a nema ih na wp ili ios-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Ja vas ne kužim. Jel vi i intel/amd pljujete kad si pc nakrcate 90% kapaciteta i 
os je pun bloatwarea, mallwarea, i aktivno vam 1000 procesa na samo upaljenom
desktopu?
Okej ako ljudi prigovaraju za tehničke probleme nakon updatea ili zapinjanje ili 
blokanje moba pri radu sa novim uređajem, ali vi "nakon godinu dana krcanja"
prigovarate proizvođaču? Pa ljudi trpaju takvog smeća gore, koje nonstop šprica
lokaciju, pfishing i troši bateriju i resurse, kakvo ja nebi lopatom 
dirao, i onda je proizvođač kriv. To neide naravno samo za samsung S6. 
Sad odjednom vidim i "probleme sa kamerom na s6"?! Koje probleme?
Evo, ove fotke sam jučer radio sa S6. Radi makro, ima dobar hdri, optička stabilizacija
radi naočigled, šum je stvarno prihvatljiv i pri malo svjetla (manji nego fotkano sa mojim starim fujifilm fotićem)...
Uključuje se munjevito, dobro fokusira... pa što točno nevalja?
Evo ni ovi ne kuže: http://www.forbes.com/sites/ewanspence/2015/04/18/samsung-galaxy-s6-camera-review/
Meni je jedino cijena premasna, ali da nevalja, nebih se složio. Uostalom, evo 
čak je i samsunga iznenadila, a Apple zabrinula potražnja:
http://www.businessinsider.com/ming-chi-kuo-samsung-galaxy-s6-sales-worrying-apple-2015-4
http://www.dailytech.com/After+RecordSetting+Week+Samsung+Predicts+70+Million+GS6GS6+Edge+Sales/article37311.htm

Edit, u više tjedana sa oba modela, osobno nebih dao ekstra novac ni za 64 gb verziju ni za edge.
Ako bi baš bila odluka na galaxy S6, vanilla model sa 32gb bi bio moj izbor.
Boje, zakrivljenost, brige oko packica... wtf. Pa nisam modni mačak.

Ma daj nemoj me zezati! Natrpati aplikacijama? Mislim na obične (većini ljudi svakodnevne aplikacije), tipa Tapatalk, FB, Messenger, Whatsapp i sl. Ako konkurencija radi kako spada, onda nema opravdanja. Nebi bio problem da se većina ljudi još od S3 žali na to. Bilo bi vrijeme da se popravi

Fanu kaže...

Meni on bez roota radi kako ja oću, kažem ti, stvar prioriteta. Tražiti od mobitela koji je skup i tip top od jedne firme da radi kako spada jer krajnje normalno.

17 godina
Pa radi normalno. Ja nemam pobleme, a i one koje sam imal, otklonil sam u kratkom vremenu. Ti koji seru ne zele resavat probleme vec zele druge da to ucine umjesto njih. Znam cak i ljude koji furaju top smartfonove i zovu servis jer ne znaju ustelat alarm da im zvoni, promenit mod na kameri ili cak instalirat neku aplikaciju s play store. Greska proizvodjaca? Ne. Ali mob je sranje jer na statoj Nokiji je bilo lakse. Custom rom je samo prednost. Sto uciniti kada ti iphone 4/4s pocne stekat ko nenormalan zbog novog osa? Prodat ili bacit. Sto sa samsung galaxy s2? Instalirat custom rom i produzit trajanje. Npr. Ofc.
14 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...
Pa radi normalno. Ja nemam pobleme, a i one koje sam imal, otklonil sam u kratkom vremenu. Ti koji seru ne zele resavat probleme vec zele druge da to ucine umjesto njih. Znam cak i ljude koji furaju top smartfonove i zovu servis jer ne znaju ustelat alarm da im zvoni, promenit mod na kameri ili cak instalirat neku aplikaciju s play store. Greska proizvodjaca? Ne. Ali mob je sranje jer na statoj Nokiji je bilo lakse. Custom rom je samo prednost. Sto uciniti kada ti iphone 4/4s pocne stekat ko nenormalan zbog novog osa? Prodat ili bacit. Sto sa samsung galaxy s2? Instalirat custom rom i produzit trajanje. Npr. Ofc.

Sve stoji, tko zna nabacit će custom ROM, tko ne zna *ebat će majku Samsungu i pričat naokolo da je smeće od moba. Koliko ih znam koji imaju S5 da ih je nadogradnja na LP ubila, pa i uz factory reset radi probleme. Na Kitkatu radi solidno ako ništa.. ali smo u off topicu lagano

Moraš shvatiti da postoji puno tatinih sinova koji dobiju mobitel, a čuli samo za Jabuku i Samsung, a kad im spomeneš custom ROM, gledaju te k'o tele u šarena vrata

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice