Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 664.309
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
Na S4 sam skoro godinu dana koristio Omega Rom i bio prezadovoljan. Isti postoji i za S5 (www.omegadroid.co/samsung-galaxy-s5-g900f/) ali ga nisam jos stigao isprobati. Savjetujem da probas Omegu!

Ja bi trebao preporuku gdje najpovoljnije kupiti orig. punjac od 2A i novu bateriju za S5?
17 godina
neaktivan

Koji stock based ROM preporucujete osim omege?

I jel zna neko sta je sa saletom, zasto je presto stancat romove?

0 0 hvala 0
11 godina
myself kaže...
Na S4 sam skoro godinu dana koristio Omega Rom i bio prezadovoljan. Isti postoji i za S5 (www.omegadroid.co/samsung-galaxy-s5-g900f/) ali ga nisam jos stigao isprobati. Savjetujem da probas Omegu!

Ja bi trebao preporuku gdje najpovoljnije kupiti orig. punjac od 2A i novu bateriju za S5?

koja je prednost omege nad stock rom-om?

ukratko u par rečenica ak možeš objasniti

13 godina

Treba li prije roota napraviti factory reset jer sam čuo da se nakon flasha recoverya neće bootati ako nije napravljen factory (?). Vodim se po ovom tutorialu, ako ima neki bolji recite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel mi se cini ili ovaj boh4 bas trosi bateriju

0 0 hvala 0
15 godina
kenan94 kaže...

Jel mi se cini ili ovaj boh4 bas trosi bateriju

Čini ti se!

9 godina
neaktivan

Pozdrav,

kupila sam s5-icu prije 9 mjeseci i do sada je radio solidno, bez nekih velikih problema, ali danas sam primjetila da ne prepoznaje dodir, restartirala sam ga ocistila podatke i radio je normalno, do veceras. Sada nece ni da mi se upali, kada se upali trebam pin ukucati samo se zaledi, ne mogu ga pokrenuti nikako. Ne znam sta bi mu moglo biti, jednom mi je ispao prije par mjeseci i to je to.. Moze li itko pomoci, da li je netko imao slicna iskustva ? 

Unaprijed hvala :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Galaxy2712 kaže...

Pozdrav,

kupila sam s5-icu prije 9 mjeseci i do sada je radio solidno, bez nekih velikih problema, ali danas sam primjetila da ne prepoznaje dodir, restartirala sam ga ocistila podatke i radio je normalno, do veceras. Sada nece ni da mi se upali, kada se upali trebam pin ukucati samo se zaledi, ne mogu ga pokrenuti nikako. Ne znam sta bi mu moglo biti, jednom mi je ispao prije par mjeseci i to je to.. Moze li itko pomoci, da li je netko imao slicna iskustva ? 

Unaprijed hvala :(

Udji u recovery mode (volume up + home button + power button) i klik na wipe cache/wipe dalvik cache. Ako to ne pomogne, onda factory reset u recovery-u odaberi.

9 godina
neaktivan

Hvala ti, radi sada :))

13 godina

Pozdrav 

Trebao bih savjet od strucne ekipe koja ima S5. Naime imam xperiu z vec godinu i 8 mjeseci i osjecam da je doslo vrijeme za prelazak na nesto novije. Za oko su mi zapeli s5 i g3. E sad molio bih vas da mi kazete vasa iskustva osobna s s5 sto se tice baterije,performansi i samog sustava. Gledam po internetu da su neki stavili rom od s6 na njega pa da li netko ima iskustva i s tim? Najvise me muci baterija jer sam dosta zahtjevan korisnik ,a na mojoj z baterija se stvarno brzo trosi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mazy651 kaže...

Pozdrav 

Trebao bih savjet od strucne ekipe koja ima S5. Naime imam xperiu z vec godinu i 8 mjeseci i osjecam da je doslo vrijeme za prelazak na nesto novije. Za oko su mi zapeli s5 i g3. E sad molio bih vas da mi kazete vasa iskustva osobna s s5 sto se tice baterije,performansi i samog sustava. Gledam po internetu da su neki stavili rom od s6 na njega pa da li netko ima iskustva i s tim? Najvise me muci baterija jer sam dosta zahtjevan korisnik ,a na mojoj z baterija se stvarno brzo trosi. 

Za bateriju bi ti bilo najbolje da nabaviš još jednu dodatnu sa punjačem ako misliš da ti treba dodatna autonomija. Ta kombinacija mi je dosta dobro funkcionirala dok sam imao Note 3. Vjerojatno ću nabaviti i za S5. S5 nije rekorder po pitanju trajanja baterije ali uz neko razumno korištenje, trebao bi bez problema izgurati od jutra do navečer. Mislim, bilo je dana i kad je baterija trajala dva dana, ali većinom na čekanju. Ono što će ti se vjerojatno svidjeti su hardverske tipke jer ćeš imati dojam da se na zaslonu prikazuje više sadržaja nakon prelaska sa xperie. S5 je dobar all around uređaj ali moram priznati da osobno imam problema sa Lollipopom. Ponekad se dogodi da se uređaj restarta sam od sebe. Nije pravilo. Nekome radi savršeno. Nije tako često pa nisam još došao u fazu da radim downgrade ili razmišljam o nekom drugom uređaju. Ima više prednosti nego mana. Što se tiče G3, meni nikako nisu odgovarale one tipke iza. Dugo koristim već Samsung tako da nisam imao volje da se privikavam. Inače, ono malo što sam ga imao, nije se činio kao loš uređaj. Bio sam oduševljen kvalitetom zvuka tijekom telefonskih razgovora. Bilo je tu i tamo trzanja, ali nakon hrpu izmjenjenih mobitela, malo sam spustio kriterije. Nisam naišao na jedan koji je bio bez mane. ;) Note 3 je bio blizu... Koji god da odabereš, vjerojatno ćeš biti zadovoljan.

9 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi...molim pomoć..

imam galaxy s 5, sve je super, sve je radilo dok mi se nije neki dan zacrnio ekran samo su glavne tipke ostale svijetliti.. i uglavnom ja sam stiskala ekran i vratila se slika, ali tipa kada pisem poruku tipkovnica mi bježi gore dole i to je iritantno i slika ide gore dolje nigdje nije oštećen u smislu da je ekran napuknuo i sl. ... pa ako možete reć što je to točno?? 

hvala punooooo!!

0 0 hvala 0
11 godina
ninakoza kaže...

Pozdrav ljudi...molim pomoć..

imam galaxy s 5, sve je super, sve je radilo dok mi se nije neki dan zacrnio ekran samo su glavne tipke ostale svijetliti.. i uglavnom ja sam stiskala ekran i vratila se slika, ali tipa kada pisem poruku tipkovnica mi bježi gore dole i to je iritantno i slika ide gore dolje nigdje nije oštećen u smislu da je ekran napuknuo i sl. ... pa ako možete reć što je to točno?? 

hvala punooooo!!

nikad ne znaš možda je ipak negdje oštećen, ali prvo provjeriš da li je problem softverske prirode tako da mu vratiš tvorničke postavke http://getandroidstuff.com/how-reset-galaxy-s5-deleting-data-factory-reset-wipe-data/

Na linku su objašnjeni načini vraćanja na tvorničke postavke, ako jedan neće probaj drugi.

Ako se navedeni problemi i dalje prijavljuju tada je problem 99% harverske prirode i tada odi kod servisera, iako po mom mišljenju ako tipkovnica biježi, a da je ne dodiruješ onda nešto ne valja s digitizerom (ono što prepoznaje dodir po ekranu)

9 godina
neaktivan

hvala puno... vratila na tvorničke al isto sve...  :( 

17 godina
ninakoza kaže...

hvala puno... vratila na tvorničke al isto sve...  :( 

Probaj izvaditi SD karticu ako je imaš. U nekim slučajevima neispravna SD kartica može napraviti hrpu problema.

12 godina

zašto ne mogu preko kiesa skinuti ovu najnoviju nadogradnju OH4 za s5
kad se spojim na kies izbaci da ima noviji softver za skinuti, ali kad hoću da stisnem update nedešava se ništa, i tako u nedogled
preko ota mi govori da na mobu imam najnoviji softver OD3 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj Smart Switch od Samsunga, nadogradio bez problema.

9 godina
neaktivan

izvadila sam memo, tvorničke napravila, nemam ništa više ni slike i to,osim vibera whatsappa i njegovih aplikacija.. mobitel se grije, točnije desna strana iza,kad se prilikom koristenja tipa period kad uđem na 24 sata i listam otvorim 2 3  puta nešto on se ugrije i počinje letit tipkovnica :D 

nadam se samo da popravak nije preskup ! :D pozzz 

11 godina
ninakoza kaže...

izvadila sam memo, tvorničke napravila, nemam ništa više ni slike i to,osim vibera whatsappa i njegovih aplikacija.. mobitel se grije, točnije desna strana iza,kad se prilikom koristenja tipa period kad uđem na 24 sata i listam otvorim 2 3  puta nešto on se ugrije i počinje letit tipkovnica :D 

nadam se samo da popravak nije preskup ! :D pozzz 

prije svega možda je tvoja verzija softvera stara pa odeš u "postavke" i nađeš "o telefonu" te tamo negdje treba pisati "aktualizacija softvera" pa napraviš to. ako je najnovija verzija i ako, po tvojoj izjavi ne radi obični reset iz sustava telefona onda probaj:

napraviti hard reset.

1. ugasiš mobitel

2. istovremeno držiš stisnute tipke "volume up" "home" i "power", držiš dok se ne pojavi samsung logo

3. nakon toga sa tipkama "volume up" i "volume down" listaš opcije gore dole

4. odabereš prvo "wipe data/factory reset" i potvrdiš sa "power" tipkom.

5. isto tako napraviš i "wipe cache partition"

6. i onda isto tako odabereš "reboot phone now"

7. ovo očisti skroz sve i ako nakon ovoga ne radi onda nema drugog do servisa

youtube upute, prvi dio videa je ovo što govorim

u drugom djelu videa je obični soft reset što si ti vjerojatno napravila 

jedina nada nakon ovoga da ponovno instaliraš android gore preko programa odin ali to je već malo teže ako se ne razumiješ toliko u mobitele, te ako tamo napraviš krivi korak tada možeš nepovratno pokvariti telefon. Ovo sa točkama nabrajanja je 100% sigurno i bezopasno.

drukčije ti ne mogu pomoći ako ništa od ovog ne radi, tada je servis jedino rješenje, ali ako se zagrijava ne izgleda dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 0:49 (marsovac zemaljski).
13 godina
neaktivan
Probao sam sve i svašta i uvijek se vratim na Xtrestolite rom. Jednostavno za razliku od bilo kojega ovaj leti ko lud. Rom od skoro 500 mb a kasnije imaš add-on package s kojim možeš instalirati ostale Samsung aplikacije po želji. Znači rom leti to je toliko očigledno meni bar da ni sam nisam mogao vjerovati. Samo što već dugo od 5 mjeseca za njega nema nadogradnje. Verzija na kojoj je BOD3
17 godina
neaktivan

Ne znam sta se desava sa S5 custom romovima, jako ih malo ima, pogotovo onih koji se redovito nadograduju. Saletov rom, omega, xtreslite, svi nisu nadogradeni vec dugo vremena.. A o AOSPu da i ne pricam.

Koji da instaliram? Vec sam dugo na saletovom KK, ali doslo vrijeme za promjenu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 16:45 (PraskaviRepan).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The Galaxy Project je dobar, sa integriranim Xposed i puno dobrih modova.
@Alexandr radi isto brze i dobre romove.

Od jučer, nakon što sam isprobao većinu, koristim CM12.1 nightly i mislim da ću na njemu i ostati; fluidniji je od bilo kojeg do sada (npr. odziv na recent apps tipku je instantan) i jedina stvar koja mi nedostaje sa TW je notification panel (ne sviđa mi se ova priča sa 2 potezanja).
17 godina
neaktivan
hipi66 kaže...
The Galaxy Project je dobar, sa integriranim Xposed i puno dobrih modova.
@Alexandr radi isto brze i dobre romove.

Od jučer, nakon što sam isprobao većinu, koristim CM12.1 nightly i mislim da ću na njemu i ostati; fluidniji je od bilo kojeg do sada (npr. odziv na recent apps tipku je instantan) i jedina stvar koja mi nedostaje sa TW je notification panel (ne sviđa mi se ova priča sa 2 potezanja).

E fala na preporukama, mislim da cu ic na alexandera jer mi je jos rano da okinem knox :D

Daj link do CMa kojeg koristis..

10 godina
neaktivan
https://download.cyanogenmod.org/?device=klte

Ako ti neće čitati SD karticu odeš u TWRP i nađeš negdje fix permissions.

Da, Sale je radio dobre ROM-ove. Sad mu je žena važnija od tastature...

A što se KNOX-a tiče; okini ga! Jer ionako kad ti mobitel bude spreman za servis neće ga moći upaliti, niti vidjeti KNOX status.
17 godina
neaktivan

Hah, mozda i budem, vidjecu jos. A zakaj nema cyanogenmod topica na xda?

I daj mi jos reci jel moze cyanogen i preko philza ili bas mora bit twrp?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 10:56 (PraskaviRepan).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ako se ne varam, teme vezane na CM na XDA su adaptacije za mobitele koji nisu službeno podržani od CM.

Može preko philz-a (to sam i ja prvotno koristio) ali nisam uspio naći tu opciju tamo pa sam stavio TWRP. Ako ti mount-a karticu, ne treba ti taj korak.
17 godina
neaktivan

Evo zadnje pitanje, gledam pod known issues i ne pise nista vezano za kameru i IR senzor, kaj rade normalno?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kamera radi skroz dobro.
IR ne koristim, pa ne znam. Nema nikakva aplikacija za to pa vjerojatno treba neku iz Store-a skinut.
Mogu probat kasnije pa javit ako ti baš treba.
17 godina
neaktivan

Ma netreba, probacu ja, ali sad sam naletio na ovo pa ne znam dal da idem na CM: http://forum.cyanogenmod.org/topic/114602-random-reboots/page__st__40

0 0 hvala 0
17 godina

Od custom rom-ova sam isprobao u par navrata CM12 i nedavno TW based XtreStoLite. Nemam baš dobra iskustva. Kod CM12 je najveći problem bio nestabilnost mreže, tj. često mi je nestajala konekcija na 3G i nudio mi je ponovnu prijavu. Osim toga, trajanje baterije je bilo dosta lošije od stocka. Plus još nepodržavanje hardvera - fingerprint, health senzori itd. XtreStoLite je u principu debloated verzija TW ali kad se napuni sa mojim standardnim setom aplikacija, nisam osjetio neke pomake u brzini u odnosu na stock, a ne podržava u startu opet hrpu stvari koje se naravno mogu dodati sa addonom. Kod S4 i S3 su custom romovi bili bitno bolji i stabilniji od ovoga što sam probao na S5, tako da mislim da je najbolji izbor ipak stock. Ovaj BOI3 mi ima do sad najbolje trajanje baterije a i riješili su stagefright problem napokon.

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice