Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 673.432
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam 16.11.2014. Galaxy S5 u VIP-u i počeli su se javljati prvi ozbiljniji problemi... {#} Dali vi imate na svojim uređajima famozni samsungov "bezel gap" , odnest ću ga sljedeći tjedan u Europatrade da vidim šta oni kažu jel vrijedi garancija na ovo...

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
J3ckYYY kaže...

Kupio sam 16.11.2014. Galaxy S5 u VIP-u i počeli su se javljati prvi ozbiljniji problemi... {#} Dali vi imate na svojim uređajima famozni samsungov "bezel gap" , odnest ću ga sljedeći tjedan u Europatrade da vidim šta oni kažu jel vrijedi garancija na ovo...

Kod mene toga nema!

Btw. i nakon nekog vremena korištenja i stavljanja aplikacija koje su mi potrebne, nakon 3 punjenja, mobitel i dalje radi bolje nego G3 (govorim o stock out of box, bez root điđa miđa) i nema nikakvih problema.

Također bih napomenuo jednu vrlo bitnu stavku, koja se nije spominjala nikako.

Veliki je napredak učinjen u odnosu na S4 po pitanju pregrijavanja.

Ne znam dali se to kasnije popravilo na S4, ali u početku je bilo katastrofa.

Ovdje je sve 5 po tom pitanju.

14 godina
odjavljen

Istina..evo ja sam prešao sa S5 na G3 i imam isti dojam, S5 radi puno bolje.. Touchwizz je puno napredovao al im treba peglanja još..

1 0 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Istina..evo ja sam prešao sa S5 na G3 i imam isti dojam, S5 radi puno bolje.. Touchwizz je puno napredovao al im treba peglanja još..

A gledaj, uvijek ima mjesta za napredak.

Njihov najveći problem je što nakrcavaju kojekakvim nepotrebnim glupostima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 13:02 (zabranjeniples).
14 godina
odjavljen

a vidi..čovjek bira hoće li brdo funkcija i sporiji telefon ili obrnuto, ali sve se to da ispeglati da dobiješ i jedno i drugo :) 

Ja sam sa S5 relativno bio zadovoljan..ali me je nervirala izrada i osjećaj u ruci i povremeno zastajkivanje (nije baš toliko kao na S4), tipa kad si u recent appsima..pa kad stisneš u Chrome npr..treba mu sekunda da reagira i tek onda krene animacija

0 0 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...

a vidi..čovjek bira hoće li brdo funkcija i sporiji telefon ili obrnuto, ali sve se to da ispeglati da dobiješ i jedno i drugo :) 

Ja sam sa S5 relativno bio zadovoljan..ali me je nervirala izrada i osjećaj u ruci i povremeno zastajkivanje (nije baš toliko kao na S4), tipa kad si u recent appsima..pa kad stisneš u Chrome npr..treba mu sekunda da reagira i tek onda krene animacija

A gle, izrada !

Izrada meni i nije toliki bed nakon nekog vremena korištenja, navikneš se.

Ali uspoređujući ga s nekim uređajem tipa M8, može se sakrit u rupu.

Ja sam prilično zadovoljan i radom.

Opet, nije kao M8, ali zadovoljan sam.

Svakako radi bolje nego G3.

Meni osobno je i dalje M8 the best ove godine.

Najbolje od svih mi leži u ruci, izvrsno izrađen, radi ko sat, zvučnici the best.

To su moji prioriteti i meni to paše.

S5 u odnosu na njega ima bolju autonomiju i uz to izmjenjivu bateriju, svakako bolju kameru, meni osobno isto birno kad možeš mijenjat zadnji poklopac (ogrebotine i sl.), display možda bolji (ali to je više od čovjeka do čovjeka) iako su oba dva dovoljne svjetline.

14 godina
odjavljen

Gle ja mobitel nosim bez maskice i na lošu izradu se nemogu naviknuti nema teorije..zato preferiram M8 i Z2/Z3 pa i G3 koji je jedan od najbolje izrađenih plastičnih telefona

Display je stvar ukusa..kao i ostatak.. najbolje da svako prema sebi bira i amen :)

2 0 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Gle ja mobitel nosim bez maskice i na lošu izradu se nemogu naviknuti nema teorije..zato preferiram M8 i Z2/Z3 pa i G3 koji je jedan od najbolje izrađenih plastičnih telefona

Display je stvar ukusa..kao i ostatak.. najbolje da svako prema sebi bira i amen :)

Nisam rekao da se naviknes na losu izradu, nego na samu izradu.

Sta je lose ili ne, to ovisi od covjeka do covjeka.

Meni osobno najvise pase aluminij kod htc-a i po meni se svi ostali mogu sakrit.

S druge strane, vise mi odgovara polikarbonat kod s5 i pogotovo g3, nego recimo izrada sonya.

To je opet moj ukus, a o ukusima se ne raspravlja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 14:54 (zabranjeniples).
10 godina
neaktivan

Imam ja problem, ali meni se pojavio u donjem dijelu telefona, cak se vidi svjetlo iz unutrasnjosti telefone, ali problem se nije javio sam vec sam nosio na servis radi problema sa kamerom naime taj neki bug i telefon se grijao, i oni su na servisu to pokvarili. Ja sam ga opet odnio i rekli su mi da ga nisu dobro uklopili, ali ja nisam zelio da im ponovo ostavim jer sam vidio koliko su strucni, i evo vec 10 dana ne znam sta da radim.

15 godina

Ja sam isto primjetio kad sam malo bolje pogledao, na lijevom rubu mrvicu, ali nista specijalno.

Sve je cvrsto, ne pucketa, ali jbg, vidi se malo.

Ne bi ni primjetio da kolega nije spomenuo i da se onda nisam zagledao.

A cuj, ako je mobitel pod jamstvom(sto je), guraj dalje na servis, nemas druge.

Moraju napravit kako spada. 

Dok ne naprave, nosi ga nanovo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 18:53 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Almin94 kaže...

Da li iko ima problema s mm-qcamera daemon? Pojede oko 40% baterije za 15min. Sada je na mobitelu 5.0 Lollipop, a ista stvar se javljala i sa 4.4.2 KitKat.

To je poznat model i Google radi na tome, nekoga zahvati nekoga ne, probaj si preflashat ROM pa vidi hoće se opet desiti

Ne mogu se rijesiti sr*nja nikako... -.-

14 godina
odjavljen

Si flashao novi ROM sa Odinom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Si flashao novi ROM sa Odinom?

Preko kiesa nadogradio na 5.0

15 godina
neaktivan

Ima li kakve razlike između te "2K" rezolucije ekrana (kao sto je na LG G3) i ove 1080p na S5, vi koji ste probali oba naravno? Primjeti li se dodatna ostrina na G3? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Ima li kakve razlike između te "2K" rezolucije ekrana (kao sto je na LG G3) i ove 1080p na S5, vi koji ste probali oba naravno? Primjeti li se dodatna ostrina na G3? Hvala.

Primjeti se na trajanju baterije, eto di :D niš specijalno

17 godina
neaktivan

Na t-mobil sam, ali me uzasno smetaju njihove predinstalirane gluposti, ako instaliram od tele2 firmware preko odina ili neki drugi , da li gubim garanciju i pamti li uređaj takve promjene? Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
deny kaže...

Na t-mobil sam, ali me uzasno smetaju njihove predinstalirane gluposti, ako instaliram od tele2 firmware preko odina ili neki drugi , da li gubim garanciju i pamti li uređaj takve promjene? Hvala!

Sakrij ih i sve 5, nezauzimaju puno prostora

Autoclimb kills more people than AIDS
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 13:32 (Svrzic).
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Sve zavisi o kvaliteti vida toga koji gleda. Ja osobno vidim razliku, i 7 od 10 osoba kojima sam upočetku pokazivao ekran vidjelo je razliku.

Slažem se s markomzd15 da se to najbolje vidi na baterije - baterija se brže troši.,ali meni ok.

16 godina

hahahahah de nemoj {#} da vidis razliku....
vidis ju ako mobitel drzis 30 cm od ociju, na dalje, imas samo subjektivan dojam

14 godina
odjavljen
ludimata kaže...

hahahahah de nemoj {#} da vidis razliku....
vidis ju ako mobitel drzis 30 cm od ociju, na dalje, imas samo subjektivan dojam

Meni nema razlike, niti kad škiljim, definitivno je full HD gornji vrh da se više nemože raspoznati pojedini pixel (bar meni)

G3 ima 2K ekran, ali S5 mi je imao bolji prikaz slike sveukupno

15 godina
neaktivan

Ovo snimam poslije. Ima li kakvog lijeka za burn-in kod Amoled ekrana?

14 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Ovo snimam poslije. Ima li kakvog lijeka za burn-in kod Amoled ekrana?

Nisam se susreo s tim ni na jednom samsungu kojeg sam imao u rukama (još), ali kolko sam procitao najbolje je ne uvijek imati svjetlost do kraja pojačanu i cim manje plavog sadrzaja na ekranu

14 godina

Uzimam ženi mob za Božić i S5 je izbirala,jel su stvari što na bolje došle od izlaska uređaja??

Lagg,kamera...?

edit:vidim ekipa TD je aktivna,jadna vam majka kad na ovo lipite TD!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 15:26 (volegradele).
Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina

recimo da ako se nes igrat i stvaljat custom romove Nova launcher ili google now rjesavaju samsungove p****e sa touchwizzom.

ja osobno nisam imao lagove sa kamerom dok sam imo ofišl rom (na vipu sam),
ali kolega sa posla koji je na tmobileu je imao lag kamere od 2 sekunde.
Ovisi sto joj treba, osim tih djecjih bolesti softverskih, koje se daju rijesit, topla preporuka.

11 godina
odjavljen

jel neko zna kako instalirati obavojesti poruke tako da mi svijetli kao ona plava točka izvana, moj mob je samsung galaxy core plus?

0 6 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi, vidim da su većina tu.. Pa ako netko ima vremena da mi pomogmne oko jedne,dvije tri stvari:  kada je isključen ekran a hoću ga upaliti neće od prve već ostaje crni ekran i moram ponovno s tipkom za on/off da bih dobio svjetlost na ekranu i da se otključa.

A ujedno mislim da je to problem povazan s slijedećim da kada izlazim iz neke aplikacije na ekranu dobivam nekakve reklame i to googlove.

Cijeli ekran je nekakva reklama za koliko ja vidim google play i ima u lijevom kutu X s kojim se normalno zatvori...

Dali netko zna dali je prvi slučaj povezan s drugim i dali i jedan i drugi problem su riješivi.

Rom je službeni rotan u VIP.u

I još jedno pitanje kako i najbolje i najjeftinije otključati S V na VIP-u sam !

Fala svim ljudima dobre volje !

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 9:21 (robijan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima,

nakon upgrade-a na lollipop ne mogu isključiti spell check (svaku riječ mi zacrveni dok pišem, u svim aplikacijama).

U postavkama tipkovnice isključen auto-correct i sve vezano za to.

Ima netko sličan problem, ili možda rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, kod otisak opcije otključavanja zaslona, kako isključit alternativan način?

Znači, da mi samo ostane otisak za otključavanje (ako je to uopče moguće).

Btw, skužio sam malo tu šemu s otiskom i sad sam skroz zadovoljan s tim.

Baterijom sam isto poprilično zadovoljan.

Nešto preko 3h on screen i preko 3 dana (wifi stalno uključen, nešto poruka, poziva, facebook...) i ostalo jš 15ak %.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 20:58 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Ekipa, kod otisak opcije otključavanja zaslona, kako isključit alternativan način?

Znači, da mi samo ostane otisak za otključavanje (ako je to uopče moguće).

Btw, skužio sam malo tu šemu s otiskom i sad sam skroz zadovoljan s tim.

Baterijom sam isto poprilično zadovoljan.

Nešto preko 3h on screen i preko 3 dana (wifi stalno uključen, nešto poruka, poziva, facebook...) i ostalo jš 15ak %.

Ne možeš to ukloniti u stock ROM-u. Što se tiče otiska za otključavanje, moj je savjet registrirati dva otiska za glavni prst kojim otključavate: jedan standardno povlačenjem prsta gore-dolje, a za drugi otisak stavite isti prst, samo iz svih mogućih kuteva i pozicija. Tako će Vam uvijek otključati makar ne namjestili savršeno prst

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice