Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 673.475
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav. 

Koju verziju S5 je bolje kupiti? Onu sa quad core procesorom ili onu sa octa core? Thanks :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava

Fala Sale, provjerim sutra pa ti javim kako proslo :)

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
11 godina
protjeran

Vć dvije gdine iam iphone i nisam zadovoljna jer m se stalno kvari.. Uglavnom razmišljam o kupovini ovog mobitela pa me zanima za samsung S5 koja su vam iskustva i trenutne cijene nabavke preko vipa? Hvala

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Galaxy s5 ne šteka.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Su to ove fore di usporedjuje slabiji model s jacim i onda otvara aplikacije? XD Evo, iphone 4 brzi od 5s
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina
protjeran
ukay1000 kaže...
Su to ove fore di usporedjuje slabiji model s jacim i onda otvara aplikacije? XD Evo, iphone 4 brzi od 5s

A nego šta bi trebao nego otvarati aplikacije i kretati se po njima?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
17 godina
Ne, kupit cu mob od 6 tisuca i samo cu otvarati aplikacije. Kaj ti ostale prednosti ne vidis? Mislis da moto e moze pokrenuti 4k video? 16mp kamera? 10 puta vise opcija? Veci ekran i rezolucija? To ti nikad nije palo na pamet? Znas da se Nokia 3310 brze pali i pokrece aplikacije od bilo kojeg smartphona danas? /facepalm
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina
protjeran
ukay1000 kaže...
Ne, kupit cu mob od 6 tisuca i samo cu otvarati aplikacije. Kaj ti ostale prednosti ne vidis? Mislis da moto e moze pokrenuti 4k video? 16mp kamera? 10 puta vise opcija? Veci ekran i rezolucija? To ti nikad nije palo na pamet? Znas da se Nokia 3310 brze pali i pokrece aplikacije od bilo kojeg smartphona danas? /facepalm

Evo par pitanja za tebe:

1. Šta ti znači 4K video ako nemaš 4K ekran i koje bi ti to 4K videe gledao?

2. Šta misliš da je kamera odmah brutalna ako ima 16 mpx?

3. Veći ekran - neki od nas ne žele nositi dodatnu torbicu kako bi mobitel (tj. mini-tacnu) mogli nositi, a da ne spominjem koja bi muka isusova bila vaditi mobitel od 5" iz đepa dok vozim bicikl ili ga nositi na trčanje

4. Za rezoluciju priznajem, definitivno je bolje više iako mi iznad 720p nema smisla jer razliku ne vidiš + veći udar na bateriju.

17 godina

Cijela ta recenzija je svojevrsni fail.

Prvo zbog očite činjenice da galerija na S5 ima puno više slika i da, naravno da će se duže otvarati.

Nadalje, sama usporedba stock androida s bilo kojim custom rješenjem nije smislena. Svako custom rješenje bit će sporije od stock androida.

Fail po pitanju testiranja performansi očituje se u tome da je veliko pitanje na koliko jezgri i na kojoj frekvenciji je koji mobitel radio tijekom tog testiranja.

Bez obzira na to što je na papiru S5 procesorski puno jači, poznato je da su Samsungovi kerneli prilagođeni za dulje trajanje baterije.

Jer to je ono što je presudno za većinu korisnika.

A to istovremeno znači da će mobitel s takvim kernelom vrlo, vrlo rijetko raditi s maksimalnim brojem jezgri i na maksimalnoj radnoj frekvenciji (ili uopće blizu maksimumu).

Isto vrijedi i za GPU.

Dakle ovo je jedna recenzija tipa "kruške i jabuke" s jasnim ciljem da bude bombastična, a ne realna.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
17 godina
odjavljen
zstef kaže...

Prvo zbog očite činjenice da galerija na S5 ima puno više slika i da, naravno da će se duže otvarati.

Nadalje, sama usporedba stock androida s bilo kojim custom rješenjem nije smislena. Svako custom rješenje bit će sporije od stock androida.

Fail po pitanju testiranja performansi očituje se u tome da je veliko pitanje na koliko jezgri i na kojoj frekvenciji je koji mobitel radio tijekom tog testiranja.

Bez obzira na to što je na papiru S5 procesorski puno jači, poznato je da su Samsungovi kerneli prilagođeni za dulje trajanje baterije.

Jer to je ono što je presudno za većinu korisnika.

A to istovremeno znači da će mobitel s takvim kernelom vrlo, vrlo rijetko raditi s maksimalnim brojem jezgri i na maksimalnoj radnoj frekvenciji (ili uopće blizu maksimumu).

Isto vrijedi i za GPU.

Dakle ovo je jedna recenzija tipa "kruške i jabuke" s jasnim ciljem da bude bombastična, a ne realna.

Na Nexusu 5 imam oko 400 slika u galeriji i otvara se doslovno odmah, nakon par mjeseci jos se uvijek divim tomu.

Krajnjeg korisnika ne zanima jel se na mobu nalazi stock Android ili samsungova prilagodba no cinjenica je da Samsung ne zna prilagodit softver + softver izgleda ko da su ga sklepali kinezi, mob je u startu nabacan sa Samsungovim nepotrebnim aplikacijama. Vec se godinama bore sa softverom.

I da Samsung uistinu ima kernel koji je prilagodjen za cuvanje baterije (mada prvi put cujem takvu glupost) opet takva grdosija od 2,4 GHz * 4 i 2 GB Rama ni u jednom trenutnu ne bi trebala pokazati slabost. 

Uistinu ne znam vise zasto ljudi kupuju Samsung kraj HTC-a, Sony-a ili LG-a... Definitivno su u vrhu po ruznoci dizajna + softver im je bas ono ni "o" od optimizacije. HTC M8 izgleda ko uredjaj od par soma kuna, S5 ne... Takav dizajn mogu kopirat kinezi bez problema, dok od M8 ne mogu samo tak.

http://isvijet.com.hr
15 godina
protjeran
zstef kaže...

1.Prvo zbog očite činjenice da galerija na S5 ima puno više slika i da, naravno da će se duže otvarati.

2. Nadalje, sama usporedba stock androida s bilo kojim custom rješenjem nije smislena. Svako custom rješenje bit će sporije od stock androida.

3. Fail po pitanju testiranja performansi očituje se u tome da je veliko pitanje na koliko jezgri i na kojoj frekvenciji je koji mobitel radio tijekom tog testiranja.

4. Bez obzira na to što je na papiru S5 procesorski puno jači, poznato je da su Samsungovi kerneli prilagođeni za dulje trajanje baterije.

5. Jer to je ono što je presudno za većinu korisnika.

6. A to istovremeno znači da će mobitel s takvim kernelom vrlo, vrlo rijetko raditi s maksimalnim brojem jezgri i na maksimalnoj radnoj frekvenciji (ili uopće blizu maksimumu).

Isto vrijedi i za GPU.

1. Može biti, ali je svejedno nedopustivo da s5 koji je 4 PUTA skuplji i vjerojatno jači bude sporiji u otvaranju galerije, da ima 1000 slika mora se brže otvoriti

2. Istina, ali toliko puno lagga NE SMIJE biti s obzirom na cijenu

3. Ne moj sad fantazirati i izvlačiti se, jezgre su tu da se koriste, a ako samsung ni to nije uspio onda je ovo još veći fail.

4. Opet se izvlačiš, šta ima toliko hardwarske snage ali se uopće ne iskorištava ta snaga kako bi se dobilo duže trajanje baterije? 

To ti ima slimsla?

5. Presudno za većinu korisnika je jedino činjenica što na njemu piše galaxy, možeš mislit kako se prosječan korisnik informira o trajanju baterije prije kupnje mobitela.

6. Isto kao i pod 4.

Ova recenzija je potpuno realistična jer se gledaju kako funkcioniraju stvari koje korisnik koristi tokom dana, ili bi ti rađe neke benchmark testove?

17 godina
@ezy. U pitanjima imas previse pretpostavki, a znamo sto su one. Kak ti mozes znati da li ja ili iko drugi ima ili nema 4k monitor? Da li si radio istrazivanja kolki utjecaj ima 1080p rezolucija na bateriju za razliku od 720p? Cisto sumnjam. Kaj se tice velicine moba - 100 ljudi, 100 cudi.
15 godina
protjeran
ukay1000 kaže...
@ezy. U pitanjima imas previse pretpostavki, a znamo sto su one. Kak ti mozes znati da li ja ili iko drugi ima ili nema 4k monitor? Da li si radio istrazivanja kolki utjecaj ima 1080p rezolucija na bateriju za razliku od 720p? Cisto sumnjam. Kaj se tice velicine moba - 100 ljudi, 100 cudi.

Mogu sa popriličnom sigurnošću znati da najmanje 95% ljudi u hrvatskoj sigurno nema 4K monitor, isto kao i to da 1080p puno više troši baterije, ne treba mi nikakvo istraživanje već samo logika.

A što se tiče masovne veličine ekrana moba danas bi ja nazvao debilizam, samo me zanima do kuda će to ići.

17 godina

Da li je Samsung mogao napraviti kernel koji će biti agresivniji po pitanju podizanja dodatnih jezgri i frekvencije?

Naravno da jest.

Da li je to učinio kako bi zadovoljio nekolicinu koja masturbira nad superiornim performansama koje se vide pod mikroskopom? Nije.

Zašto?

Zato što 90% korisnika, dakle onih prosječnih, to ne zanima, zanima ih nešto dulje trajanje baterije.

Ne izvlačim se, samo iznosim činjenice, a vi s njima radite što želite.

P. S. Da li mislim da je Touchwiz dobro optimiziran i bez bugova? Ne, nije, no svejedno ga uvijek preferiram kad je izbor između njega i stock androida koji još uvijek izgleda kao da su ga crtala djeca u vrtiću.

15 godina
protjeran
zstef kaže...

Da li je Samsung mogao napraviti kernel koji će biti agresivniji po pitanju podizanja dodatnih jezgri i frekvencije?

Naravno da jest.

Da li je to učinio kako bi zadovoljio nekolicinu koja masturbira nad superiornim performansama koje se vide pod mikroskopom? Nije.

Zašto?

Zato što 90% korisnika, dakle onih prosječnih, to ne zanima, zanima ih nešto dulje trajanje baterije.

P. S. Da li mislim da je Touchwiz dobro optimiziran i bez bugova? Ne, nije, no svejedno ga uvijek preferiram kad je izbor između njega i stock androida koji još uvijek izgleda kao da su ga crtala djeca u vrtiću.

Ti si prva osoba koju sam čuo da preferira više touchwizz nego stock, ne vjerujem.

17 godina
odjavljen
zstef kaže...

Naravno da jest.

Zašto?

Pricas gluposti. Pa zar nije logicno ak vec stavljaju u mobitel milijun jezgri clockanih na +beskonacno GHz da zele postici sto fluidniji rad. To o battery kernelu o cem ti pricas je cista glupost koju si izmislio i nema veze s nicim.

Sony Z, HTC M8 nemaju nista losiju bateriju od S5 pa kod njih ne steka? Ne razumijem.

15 godina
protjeran
Edge kaže...
zstef kaže...

Naravno da jest.

Zašto?

Pricas gluposti. Pa zar nije logicno ak vec stavljaju u mobitel milijun jezgri clockanih na +beskonacno GHz da zele postici sto fluidniji rad. To o battery kernelu o cem ti pricas je cista glupost koju si izmislio i nema veze s nicim.

Sony Z, HTC M8 nemaju nista losiju bateriju od S5 pa kod njih ne steka? Ne razumijem.

Dok god ima ovaca, samsung ni nema potrebu za optimizacijom.

17 godina
Edge kaže...
zstef kaže...

Naravno da jest.

Zašto?

Zasto mislis da milijun jezgara znaci fluidan rad? I sto je to fluidan rad? Sto je to stekanje? Trzaj kod UI-a koji traje oko 3 nanosekunde koji se desava na svim mobitelima ikad izaslim (ok, mozda ne kod spomenute Nokie 3310) bez obzira na OS? Zar mislis da mobitel natrpan bloatwerom i featurima moze biti 100% fluidan (fluidnost po nekim vasim standardima sigurno referirajuci se na iPhone)? Izlazi i Google Play Edition, sto ako temu prebacimo na taj mobitel koji nece imati te sitne mane poput 1.3 sekunde ulaska u galeriju, hocete i onda pokusavati naci dlaku u jajetu? I Sony i HTC stekaju, jedini koji nema UI problema je Nexus (i eventualno Motorola). Svi sa vlasnickim korisnickim suceljima imaju te probleme (ajmo reci probleme). Da li to znaci da su mobiteli smeca? i iPhone ima UI lag, hocemo ga razapest na kriz ili cemo se pravit blesavi i zazmiriti, ipak je to Le Ape i njihovi proizvodi ne stekaju, super fluidni su...

15 godina
protjeran
ukay1000 kaže...
Edge kaže...
zstef kaže...

Naravno da jest.

Zašto?

Zasto mislis da milijun jezgara znaci fluidan rad? I sto je to fluidan rad? Sto je to stekanje? Trzaj kod UI-a koji traje oko 3 nanosekunde koji se desava na svim mobitelima ikad izaslim (ok, mozda ne kod spomenute Nokie 3310) bez obzira na OS? Zar mislis da mobitel natrpan bloatwerom i featurima moze biti 100% fluidan (fluidnost po nekim vasim standardima sigurno referirajuci se na iPhone)? Izlazi i Google Play Edition, sto ako temu prebacimo na taj mobitel koji nece imati te sitne mane poput 1.3 sekunde ulaska u galeriju, hocete i onda pokusavati naci dlaku u jajetu? I Sony i HTC stekaju, jedini koji nema UI problema je Nexus (i eventualno Motorola). Svi sa vlasnickim korisnickim suceljima imaju te probleme (ajmo reci probleme). Da li to znaci da su mobiteli smeca? i iPhone ima UI lag, hocemo ga razapest na kriz ili cemo se pravit blesavi i zazmiriti, ipak je to Le Ape i njihovi proizvodi ne stekaju, super fluidni su...

Nemoj sad pokušavati okarakterizirati štekanje na jednom flagshipu sa bijesnim hardwareom za kojeg se govori da je jedan od najboljih mobitela danas (smijeh) kao nešto nezamjetno i nebitno jer je itekako primjetno i itekako smeta kod korištenja istog.

17 godina
EZY-E kaže...

Nemoj sad pokušavati okarakterizirati štekanje na jednom flagshipu sa bijesnim hardwareom za kojeg se govori da je jedan od najboljih mobitela danas (smijeh) kao nešto nezamjetno i nebitno jer je itekako primjetno i itekako smeta kod korištenja istog.

Elaboriraj stekanje.

15 godina
protjeran
ukay1000 kaže...
EZY-E kaže...

Elaboriraj stekanje.

4:40

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 14:03 (EZY-E).
13 godina
neaktivan
ljudi imam problem! jucer uzeo s5 rabljeni kupljen u tele 2. dobio sam racun i garanciju. telefon je bio zakljucan na tele 2 al sam ga otkljuco preko koda koji je telefon trazio. e sad sve radi osim jedne stvari: INTERNETA!
makar i ona radi povremeno, kad me neko zove ili kad ja nekoga zovem ima interneta i pojavi se H ili H+ gore u cosku ali ako ostavim mobitel u dzepu ili na stolu i ne koristim internet par minuta internetska veza nestaje sve dok nekog ne nazovem onda opet radi. jel se ko susreo sa takvim problemom??
mreza je bonbon i signal je uvijek odlican

0 0 hvala 0
14 godina
dibidus1337 kaže...
ljudi imam problem! jucer uzeo s5 rabljeni kupljen u tele 2. dobio sam racun i garanciju. telefon je bio zakljucan na tele 2 al sam ga otkljuco preko koda koji je telefon trazio. e sad sve radi osim jedne stvari: INTERNETA!
makar i ona radi povremeno, kad me neko zove ili kad ja nekoga zovem ima interneta i pojavi se H ili H+ gore u cosku ali ako ostavim mobitel u dzepu ili na stolu i ne koristim internet par minuta internetska veza nestaje sve dok nekog ne nazovem onda opet radi. jel se ko susreo sa takvim problemom??
mreza je bonbon i signal je uvijek odlican

Probaj rucno unjest APN postavke i pazi da moraju biti za Bonbon.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
neaktivan

Kratite citate.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

Nisam ja reko da milijun jezgra znaci fluidan rad, iPhone je cisti primjer di su dvije jezgre dovoljne za sve, a ostalo je stvar optimiziranosti sustava. Stekanje su svi lagovi koji se pojavljuju na mobu. Gledam na YouTube-u i ekipa ima problem s wake up lagom koji je jos bio prisutan i na S3, to je sve oke, mobitel ne mora biti savrsen, ali onda ne smije ni kostati ko suho zlato.

HTC One M8 bar koliko sam vidio u VIP-u nema apsolutno nikakav lag, jako lijepo uredjaj radi, iznenadjujuce dobro...  iPhone 4 iz 2010. ima manji lag nego S5, to vec mogu razumjet. 

Nisam reko da je S5 los mob, ali imam osjecaj da se Samsung bas bezobrazno ponasa prema korisnicima, mogli su bolje ispeglati sucelje da bar donekle prikriju svog kapitalistcki duh, recimo kao Apple. 

17 godina

Mogli su. Definitivno. Softver je daleko od savršenog. No vidi se polagan napredak.

Wakeup lag... hmm... to je samo znak da je mobitel prije toga bio u deep sleep stanju i da mu treba neko vrijeme da se "probudi".

Ako to traje više od sekunde, onda to upućuje na problem u kernelu (npr. procesor ne dobiva dovoljan napon koji mu je potreban da se vrati iz deep sleepa).

Ako se na taj lag žali osoba koja nikada nije probala custom kernel onda je očito problem u Samsungovom kernelu.

Ako je taj netko ipak stavljao neki custom kernel onda se nema što žaliti na Samsung.

17 godina
neaktivan

Dajte mi par dobrih razloga zasto da ne kupim S5 (osim dizajna/izrade)?

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako ti odgovara cena i velicina - ne razmisljaj. Kupuj

17 godina
Edge kaže...
ukay1000 kaže...

Nisam ja reko da milijun jezgra znaci fluidan rad, iPhone je cisti primjer di su dvije jezgre dovoljne za sve, a ostalo je stvar optimiziranosti sustava. Stekanje su svi lagovi koji se pojavljuju na mobu. Gledam na YouTube-u i ekipa ima problem s wake up lagom koji je jos bio prisutan i na S3, to je sve oke, mobitel ne mora biti savrsen, ali onda ne smije ni kostati ko suho zlato.

HTC One M8 bar koliko sam vidio u VIP-u nema apsolutno nikakav lag, jako lijepo uredjaj radi, iznenadjujuce dobro...  iPhone 4 iz 2010. ima manji lag nego S5, to vec mogu razumjet. 

Nisam reko da je S5 los mob, ali imam osjecaj da se Samsung bas bezobrazno ponasa prema korisnicima, mogli su bolje ispeglati sucelje da bar donekle prikriju svog kapitalistcki duh, recimo kao Apple. 

iPhone isto steka i ima UI lag, kak si to mislil da je iPhone dobar primjer?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice