Samsung Galaxy Note 8, rasprava!

poruka: 1.035
|
čitano: 297.458
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy Note 8, rasprava!
ATJLučko kaže...
R36 kaže...
ATJLučko kaže...
R36 kaže...
1samek kaže...

Oreo update na S8 / S8+ donosi puno fluidniji UI, možda čak fluidniji od 7.1.1 na Noteu sad. Tak da i to treba uzeti u obzir.

Ovi koji se dvoume između S8+ i Note-a, preporučam da uzmu Note 8. RAM, stylus, 2 kamere, sve je to minorno, ali isplati se.

Doduše, S9 je iza ugla, možda bolje pričekati jer će cijene aktualnim modelima još više padati....

Mislim da je 2000kn prevelika razlika a mala nadogradnja s S8 na Note 8.

Možda usporedba i nije super smislena, ali ja ću "kazati", da je SGN8 sa S-Pen dodatkom u usporedbi sa SGS8 isto kao BMW M3 sa Performance dodatcima u usporedbi sa BMW-om 340i sa M optikom, minimalno!

Ako ništa, u android svijetu, SGS8 je samo jedan od hrpe njih, dok je Note8, jedan od "prepoznatljivih" komada gadgeta, kao i BMW M3 sa Performance paketom opreme!  

To je kao da me čevapi u lepinji dođu 25kn a s kajmakom 40kn. Sorry bez kajmaka mogu.

Opet se ne slažem kolega sa vama! 

SGN8 nikako se ne može staviti u rang čevapa sa kajmakom pored S8 kao običnim čevapima i to još bez luka i ajvara. 

Možda ako bi razgovarali "o smjesi" za čevape, kada bi Note8 bio originalna smjesa, a S+ neka zbrda zdola, i to možda! 

Možemo onda ovako 

Note 8 - čevapi punjeni sirom s lepinjom i kajmakom

S8/S8+ - čevapi s lepinjom

Koje god čevape pojeo najest ću se. 

Da ne filozofiram - 2000kn nije mala razlika i po meni se ne isplati dat više love. Ali to je moje subjektivno mišljenje.

11 godina
neaktivan

Gospodo, u interesu produktivnosti i jasnoće današnjeg zasijedanja predlažem da se u istom, top rangu od sada pa nadalje nalazi sljedeće:

BMW M3 - punokrvni, ŠIŠ ćevapi s kajmakom i puno luka (znači barem dvije glavice po grlu) i Note 8.  Sve ispod toga je niža klasa.

Molim vas da se držite ove konvencije kako se potencijalni kupci BMW-a, šiš ćevapa i Notea 8 ne bi zbunjivali ili još gore, bili prevareni premalom količinom luka u svojim porcijama.

Hvala!

2 0 hvala 0
17 godina
Retrospektivno gledano... Da sam dao više love za Note8, danas bi još uvijek bio kod mene. Pošto sam bio škrt, i uzeo S8+, brzo me iznervirao i otišao dalje. Tako da... Ponekad je možda bolja opcija platiti više i dobiti provjereno dobar proizvod. :) Ali iskreno se nadam da će popraviti S8 sa Oreom. Uređaj je zaslužio bolji softver.
11 godina
neaktivan
R36 kaže...

Možemo onda ovako 

Note 8 - čevapi punjeni sirom s lepinjom i kajmakom

S8/S8+ - čevapi s lepinjom

Koje god čevape pojeo najest ću se. 

Da ne filozofiram - 2000kn nije mala razlika i po meni se ne isplati dat više love. Ali to je moje subjektivno mišljenje.

Po toj logici, onda mozes uzet i kruha i masti i opet ces se najesti.   Znaci zaboravi na high end uredaj i
uzmi neki za 1500 kuna.

Slazem da 2000 kuna nije mala razlika, medutim ukoliko netko se moze proteci, Note 8 svakako bolji izbor.
Kada se zbroje sve sitne razlike, skupi se i note zbog njih nekako kompletniji i bolji uredaj.
Pa sad, tko voli i moze, note8. 

Osobno ako ne bi note8 uzimo, onda nebi ni s8, ni s8+ gledao, vec huawei mate 10 pro.

13 godina
neaktivan
danny_2 kaže...

Po toj logici, onda mozes uzet i kruha i masti i opet ces se najesti.   Znaci zaboravi na high end uredaj i
uzmi neki za 1500 kuna.

Slazem da 2000 kuna nije mala razlika, medutim ukoliko netko se moze proteci, Note 8 svakako bolji izbor.
Kada se zbroje sve sitne razlike, skupi se i note zbog njih nekako kompletniji i bolji uredaj.
Pa sad, tko voli i moze, note8. 

Osobno ako ne bi note8 uzimo, onda nebi ni s8, ni s8+ gledao, vec huawei mate 10 pro.

E to je već neka druga logika i sad ideš iz krajnosti u krajnost.

Kruh i mast bi bio mobitel tipa Cubot. Jebi ga, sad ja to ipak ne bi.

E sad da kupujem ja bi se protegnuo do Note 8, ali to sam ja. Također Mate 10 pro je odličan mob, za to uopće nema rasprave., i pošto mi zbog posla treba drugi mob Mate 10 pro mi je prvi izbor. Samo mi je malo glupo imat dva top modela. Da nemam S8, već bi piknuo Note 8 ili Mate 10 pro.

11 godina

Note 8 je super uredjaj, ali sa doplatom od 2000 Kn nema nikakvog smisla pored odlicnog S8+.

Ovo sto vi navodite su minorne razlike pogotovo vezano za SW.

Ja koristim Nova launcher i nema nikakvog lag-a i opcenito sve radi brzo sto je i ocekivamo za takav hardware.

Kada bi doplata bila do 100E onda bi to imalo nekog smisla, a ovako...zali boze potrosenih 300E.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Note 8 ima osjetno vise RAM-a, bolju kameru, S-PEN, bolji software i nema nikakvih nedostataka na koje se žale korisnici. Kao nasljednik Notea 7 s kojim znamo što je bilo, grešaka ovdje jednostavno nije smjelo biti i Note 8 se pokazao je kao vrhunski uređaj u svakom smislu. Po meni je razlika u odnosu na S8+ značajna. Tko želi malo uštedit uzet će S8, ko želi još više uštedit uzet će Huawei, tko želi još više uzet će....itd. Tko štedi sigurno ne uzima najnoviji, najnapredniji i najskuplji uređaj od SamsunA.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 12:11 (Capture).

1 0 hvala 0
11 godina
Capture kaže...

Note 8 ima osjetno vise RAM-a, bolju kameru, S-PEN, bolji software i nema nikakvih nedostataka na koje se žale korisnici. Kao nasljednik Notea 7 s kojim znamo što je bilo, grešaka ovdje jednostavno nije smjelo biti i Note 8 se pokazao je kao vrhunski uređaj u svakom smislu. Po meni je razlika u odnosu na S8+ značajna. Tko želi malo uštedit uzet će S8, ko želi još više uštedit uzet će Huawei, tko želi još više uzet će....itd.

Poanta je da su sve te razlike minorne u svakodnevici i da je 2000 Kn puno previse novaca za doplatiti da bi dobio prakticki isti mob.

9 godina
neaktivan

To su bitne razlike i to nisu isti mobiteli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 12:13 (Capture).

1 0 hvala 0
14 godina
ocean77 kaže...
Capture kaže...

Note 8 ima osjetno vise RAM-a, bolju kameru, S-PEN, bolji software i nema nikakvih nedostataka na koje se žale korisnici. Kao nasljednik Notea 7 s kojim znamo što je bilo, grešaka ovdje jednostavno nije smjelo biti i Note 8 se pokazao je kao vrhunski uređaj u svakom smislu. Po meni je razlika u odnosu na S8+ značajna. Tko želi malo uštedit uzet će S8, ko želi još više uštedit uzet će Huawei, tko želi još više uzet će....itd.

Poanta je da su sve te razlike minorne u svakodnevici i da je 2000 Kn puno previse novaca za doplatiti da bi dobio prakticki isti mob.

Daleko je to od istog moba, al OK, svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Koristio sam oba i mogu reći da je razlika solidna, a S8+ će dobiti solidan boost i fluidnost s novom nadogradnjom na Oreo. Note bi tu opet mogao biti u prednosti ako dobije 8.1 upgrade, a ne 8.0 (Oreo).

Ono što mene jako zanima je da li će Note 8 dobiti podršku za Project Treble. Zadnja beta (3) Orea za S8-icu ga NEMA, a mislim da je to dosta bitna stvar.

14 godina
odjavljen

Imao S8+, a sad imam Note 8

Note ima ima:

bolji ekran (svijetliji i cak bi reko bolji WB)

dual kameru

S-Pen

osjetno brze radi

Po meni 2000kn nije opravdano, ali ja nisam puno dodao pa se meni isplatilo. Iskreno ako ne koristite puno S-Pen i 2x zoom, necete osjetit neku razliku. Al Note 8 mi je najkompletniji mob sto sam koristio, daleko najkompletniji

1 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Po meni 2000kn nije opravdano, ali ja nisam puno dodao pa se meni isplatilo. Iskreno ako ne koristite puno S-Pen i 2x zoom, necete osjetit neku razliku. Al Note 8 mi je najkompletniji mob sto sam koristio, daleko najkompletniji

Pa to i kazem...da imam neku šemu da zamjenim ili u startu da me kosta do nekih 700 Kn vise vjerojatno bi uzeo Note 8, ali 2000 Kn meni nije vrijedno razlike jer je i S8+ vrhunski mob...mnogi znaju koliko sam kritican prema mnogima tako da ako je mene uspio zadovoljiti onda stvarno nekog vraga vrijedi. 

14 godina
odjavljen

Pa da, ja sam dao 500kn i definitivno mi se isplatilo, da je bilo rijec o 2000kn nadoplate nebi sigurno. 

Poprilicno slicni mobiteli, Note 8 malo ispoliraniji ali tu je to negdje

1 0 hvala 0
17 godina
Ja sam se riješio S8+ najviše zbog općenitog trzanja i otvaranja telefonske aplikacije od nule (cca pola sekunde ali dovoljno da bude iritantno). Kod Note8 to nisam primijetio. Ali kao što je već spomenuto, ne sumnjam da će Oreo ispeglati te bugove na S8.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Evo stigao mi neki update, 500injak megabajta, navodno performance improvements itd. Upravo instaliram pa javim kako je proslo.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sil kaže...
Ja sam se riješio S8+ najviše zbog općenitog trzanja i otvaranja telefonske aplikacije od nule (cca pola sekunde ali dovoljno da bude iritantno). Kod Note8 to nisam primijetio. Ali kao što je već spomenuto, ne sumnjam da će Oreo ispeglati te bugove na S8.

Upravo to, jedan frend je nedavno uzeo S8+ i užas je kak to trokira.

Nevjerovatno je da ovi iz Samsunga se uopće ne trude ni na flagshipima napraviti software kak spada.

Ja bih ga instant zafitiljio u zid.

Kruha i igala...
14 godina
odjavljen

Meni su oba dobro radila, S8+ i Note 8, ali Note je malo ispoliraniji, vise aplikacija drzi u pozadini. Mislim da je to vise do RAM managmenta nego do vise RAM-a.

0 0 hvala 0
11 godina
fer-de-lance kaže...
Sil kaže...

Upravo to, jedan frend je nedavno uzeo S8+ i užas je kak to trokira.

Nevjerovatno je da ovi iz Samsunga se uopće ne trude ni na flagshipima napraviti software kak spada.

Ja bih ga instant zafitiljio u zid.

Meni nista ne trokira, a stvarno sam power user...vjerujem da moze i brze raditi, ali nije nista sto bi me smetalo.

17 godina
Uh... Power user, kažeš. I ne smeta te to otvaranje telefonske aplikacije? Ja sam isprobao istu stvar na najmanje pet različitih S8 što plus, što običnih. Svi imaju isti problem. Nakon vrlo kratkog vremena app ide valjda u stanje mirovanja i onda opet cirkus kad ideš nekog zvati.
11 godina

To je istina, sporo ulazi u tel imenik, ali koristim ga za zvanje 10-tak puta dnevno pa prezivim...nekome kome je to posao mogao bi biti problem i frustracija.

11 godina
neaktivan

Kaj je stvarno došlo do toga da čekanje od pola sekunde na otvaranje aplikacije zovemo cirkusom?

0 0 hvala 0
17 godina
Pola sekunde po pola sekunde i nakupi se :) Šalu na stranu. Došao sa S7 Edge i očekuješ ako ne bitno bolje iskustvo, barem nešto bolje. Na žalost, nisu dobro doradili softver. Ali opet ponavljam... Vjerojatno će s Oreom sve biti popravljeno. Navodno i prvi dojmovi ljudi koji koriste betu idu u tom smjeru. Ali da više ne spamam po temi od Note8 sa S8 iskustvima...
14 godina
odjavljen
Yo Momma kaže...

Kaj je stvarno došlo do toga da čekanje od pola sekunde na otvaranje aplikacije zovemo cirkusom?

Kad platis mob toliko, imas svako pravo biti cicija i oko takvih stvari raditi dramu. Kao sto vidis ima ih dosta tako da kolega nije jedini.

Ajmo malo zivnuti temu. Jel koristite stock launcher ili neki 3rd party? Odakle skidate wallpapere za ovaj predivan ekran?

8 godina
neaktivan
Stock wallpaperi su mu jebeni,pogotovo one zive pozadine

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sil kaže...

Već se to negdje prije spominjalo međutim meni još uvijek nije jasno o kakvih pola sekunde pričaš. Otvara trenutno telefonsku aplikaciju. Nikakvih pola sekunde.

A i nikakvo trzanje nisam primjetio u ovih 2 i pol mjeseca koliko imam S8+.

9 godina
neaktivan

Malo sam čitao ovo i niste mi jednostavno jasni. Koristio sam i flagship i jeftine uređaje i jedino smeta kada zaista zastajkuje ili ne želi otvoriti nešto.

Ali da bi dao 7000 kn zato što mi prijašnji uređaj otvara telefon aplikaciju za 0,5 umjesto za 0,2 sekunde to je suludo.

Ta razlika koju plaćate 2000 kn promjenom sa starijeg na noviji model tvrtku realno košta možda 200 kn, i to sam puno rekao. Ostalo je sve o tako marketing, a ovo govori netko tko koristi Samsung uređaj. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.12.2017 6:08 (AnđeoGabrijel21).

0 0 hvala 0
17 godina

Različiti kriteriji. Sve pet. Mobiteli, auti, HIFI, bickilki, fotografija... Uvijek ista priča. :)

0 0 hvala 0
14 godina

Ja mislim da se Note kupuje zato jer je to mobilni ured. A to košta.

Stylus, veliki ekran, 2 appa otvorena istovremeno, pravi mali powerhouse koji je u stanju zamjeniti laptop...

DeX je pravac prema tome.

BTW, ja sam na njemu koristi Nova launcher. Previše sam navikao na njega i koliko god da su ispeglali stock launcher, meni nema do Nove. Da ne pričam o gestama... jednom dok se navikneš gotovo je.

A za wallpapere https://play.google.com/store/apps/details?id=com.backdrops.wallpapers

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bok ekipa,

danas kupio note 8 pa da pitam savjete za dobru foliju i case,

moze ebay,amazon ili tu u Zagrebu ako znate...

hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

2 appa istovremeno imaju svi uređaji sa 7.0 Nougat

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice