jbt prvi put da sam cuo da neko hvali dizajn od lg-a...sta nema tegra 3 petu jezgru koja radi samo kad je ekran ugasen pa stedi dosta energije s tim?

jbt prvi put da sam cuo da neko hvali dizajn od lg-a...sta nema tegra 3 petu jezgru koja radi samo kad je ekran ugasen pa stedi dosta energije s tim?
lg 4x moze puhati u anus s3 a hox je ok... ali ni blizu s3.. na bentchmarku mi radi score bolji od note2 i sve specifikacije govore svoje... zao mi je al ne mozes usporedivat lg 4x sa s3..
Mogu, mogu, ne znaš o čemu govorim jer vjerojatno nikada nisi imao LG 4X. A ja sam ih imao sve, navedene i još puno više od toga.
Trenutno koristim LG 4X i S4. S3 sam prodao nedavno.
Iako sam i ja govorio - što će mi to četvrtasto smeće (LG 4X), nakon par dana mi je neobično prirastao srcu. Iako je po specifikacijama i testovima S3 bolji. A evo i zašto hvalim 4X:
1. Cijena - u startu je bio jeftiniji, pa tako i u malim oglasnicima.
2. Ekran - na prvi pogled blijede boje, no nakon jednog dana već shvatite da su boje na 4X daleko prirodnije, da je bijela bijela i da je raditi na njemu jako ugodno.
3. E sad pazi ovo - iako na Antutu i ostalim benchevima brilijira S3, na LG-u ništa ne trza, dapače, igre idu odlično (Asphalt 8 i RR3, jedine koje i igram na mobitelima). Hint: staviti custom kernel da bi sve išlo potpuno glatko. Svaka čast AMOLEDU, odlični su to ekrani (pogotovo crna boja!!) ali u nekim situacijama previše bacaju na plavičastu ili ljubičastu... Kod S4 je to već bolje.
4. Kamera kod LG-a se u nekim situacijama pokazal boljom, snima šire kadrove (za par milimetara, ali eto), a video je nekako fluidniji i s jačim kontrastom.
5. Puno ozbiljniji dizajn, na prvi pogled služben, poslovan, no brzo se naviknete i zavolite ga, pogotovo stražnju "izgrebanu" stranu.
Jedini ozbiljni minus LG-a je baterija. Tegra 3 i inače jako guta bateriju.
dali smo ovdije da hvalimo lg x4 ili je ovo iskljucivo u vezi s3? nije mi jasno. Imao sam i ja i p9902x i 4x ali s3 mi je naravno nadmasio 4x u svakom pogledu. I u customizaciji,i u izgledu, i u trajanju baterije i u svemu! :) Pogledaj samo koliko postova je na ovoj temi a koliko na lg-evoj 4x... :) Ne zelim se svadat sa nikim al ne mozes usporedivat ta 2 uredaja i gotovo. I mislim da nisam jedini koji tako misli. A btw, sto se cijene tice, ja sam svoj s3 platio 700kn sa god dana jamstvaiz vipa.... bez ugovora naravno. Lijep pozdrav!
Stavio sam aromu sutra cu probat lite
stavio sam boefflu 5.1 stable i sad cu se malo igrat
Ima, i radi na samo 51 MHz ali driveri Tegre3 nisu optimizirani kako valja pa to rijetko kad funkcionira kako spada. Zato mnogi developeri customa koriste kernel od Tegre4 za svoje romove i kernele.
S3 koristi isti A9 procesor, samo modernijeg procesa (Exynos) tako da se manje zagrijava, manje troši bateriju i koristi bržu memoriju. No ono što Tegra3 ima je kvalitetniaj grafika. Veliki minus S3 je zastarjela Mali grafika. U usporedbi sa ULP Geforceom teško se nosi i daje manje kvalitetnu sliku u igrama (refleksije i teksture puno bolje izgledaju na Tegri3)...
PS Kako sam ja ipak gospodin u godinama, sada mi više odgovara ozbiljniji, "muževniji" dizajn :-)
Ima, i radi na samo 51 MHz ali driveri Tegre3 nisu optimizirani kako valja pa to rijetko kad funkcionira kako spada. Zato mnogi developeri customa koriste kernel od Tegre4 za svoje romove i kernele.
S3 koristi isti A9 procesor, samo modernijeg procesa (Exynos) tako da se manje zagrijava, manje troši bateriju i koristi bržu memoriju. No ono što Tegra3 ima je kvalitetniaj grafika. Veliki minus S3 je zastarjela Mali grafika. U usporedbi sa ULP Geforceom teško se nosi i daje manje kvalitetnu sliku u igrama (refleksije i teksture puno bolje izgledaju na Tegri3)...
http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20130520043356AAUxb6z
Umjesto tih simplificiranih izjava, radije odi na neke ozbiljnije stranice i pročitaj malo više o Mali vs Tegra3
:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1606784&page=3
http://www.anandtech.com/show/6121/glbenchmark-25-performance
Nije sve tako jednostavno, Tegra3 u nekim situacijama i testovima postiže bolje rezultate, a i daje kvalitetniju grafiku (inače jako sam sklon promatranju takvih detalja). Načelno je Mali GPU brži u nekim sintetičkim testovima, ali u većini situacija trokira. Hebiga, pregazilo ga vrijeme (i prije negoli je stavljen u S3).
u ovom postu je jedina tocna izjava da je mali grafika(s3, ne noviji mali) zastarjela. Na cemu koriste tegra4 kernel? Mozda na mobu ne vidin cijelu pricu.
EDIT: ne post iznad ovog posta nego par postova vislje. Ali hvala bogu pa kvotanje nece na oepra mini :)
aosp neat 4.4.2 v2.6.1 tijekom wakeanja sa home buttonom i tokljucavanjem, mobitel ulazi u recent apps automatski. Postoji kakav fix?
Koji jezik nastane kad parite Hrvatski i Engleski xD
aosp neat 4.4.2 v2.6.1 tijekom wakeanja sa home buttonom i tokljucavanjem, mobitel ulazi u recent apps automatski. Postoji kakav fix?
Nakon wakeanja (valjda misliš buđenja ili podizanja sustava)?
I meni se događalo to isto na NEatROMu, osim toga ima on brdo mušica. Zato sam ga deintalirao i stavio Imperium. Puno stabilniji i dolazi sa lijepom Aroma instalacijom. Inače, kod mobitela obično preferiram ili goli MUI, CM ili pak deodexed stock rom sa custom kernelom.
PS Pokušaj o tom problemu naći odgovor na XDA threadu. Eto, i ja sam postao "englez".
dodeli opciju koju hoces home button u settings
razmisljao sam o tome da, al me iritira hahaha, znaci recent apps bi mogao bindat na hold menu button, al navika mi je home button... Dali je normalno da u recent app screenu close all button bude u desnom gornjem kutu?
I9300 AOSP NeatROM v2.6
jutros skinuo sa punjaca telefon stavio taj rom i za sada baterija 57%...
S tim da sam proveo minimalno sat vremena na netu (wifi) par razgovora i poruka i da cinimi se kao da je malo izbornik smanjen , manje ikone i to :S
ostalo sve super ;)
razmisljao sam o tome da, al me iritira hahaha, znaci recent apps bi mogao bindat na hold menu button, al navika mi je home button... Dali je normalno da u recent app screenu close all button bude u desnom gornjem kutu?
tu senalazi na aosp-u ali u sl verziji cu pomeriti dole levo
I9300 AOSP NeatROM v2.6
S tim da sam proveo minimalno sat vremena na netu (wifi) par razgovora i poruka i da cinimi se kao da je malo izbornik smanjen , manje ikone i to :S
ostalo sve super ;)
mozes sve povecati menjanjem dpi u build.prop-u ili ovom aplikacijom
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.texdroider.texdroider_dpi
standardna samsungova je 320 a trenutna 280
za bateriju ne ocekuj cuda a i tek si stavio rom
ma baterija je skroz ok na Neat AOSP
moja statistika za sada izgleda ovako: 15h na bateriji i još ima 35%
kroz noć (nekih 7-8h) bio na 3g i samo 3% otišlo, a ostalo cijelo vrijeme wifi + 3g jer mi se neda cijelo vrijeme isključivati jedno pa uključivati drugo
screen on je 3h i 27 min, od toga 20 min razgovora, poruke, nekih pola sata slušanja glazbe, surfanje netom i nešto igranja ;)
tako da što se baterije tiče ja presretan i plus to je prvo pražnjenje nakon stavljanja ROM-a tako da će vjerojatno biti još i bolje
@Danyel
tu senalazi na aosp-u ali u sl verziji cu pomeriti dole levo
I9300 AOSP NeatROM v2.6
ostalo sve super ;)
mozes sve povecati menjanjem dpi u build.prop-u ili ovom aplikacijom
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.texdroider.texdroider_dpi
standardna samsungova je 320 a trenutna 280
za bateriju ne ocekuj cuda a i tek si stavio rom
palcem baratamo smartphonovima pa bilo bi ok dole desno... (Samo predlazem) :))) I dali ima kakav tweak za poruke da ne pretvara u 2-3 poruke nakon 145 znakova?
@4L4N
imaš na xda zip koji flashas pa ti clear recents bude dolje lijevo
sasvim je ok i na lijevoj strani, čak mi dođe prirodnije nego kad je desno
izvoli
2.6_ClearAllRecentsBottom http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=49255228&postcount=4
@4L4N
imaš na xda zip koji flashas pa ti clear recents bude dolje lijevo
sasvim je ok i na lijevoj strani, čak mi dođe prirodnije nego kad je desno
izvoli
2.6_ClearAllRecentsBottom http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=49255228&postcount=4
koji sam ja lik hahaha!!! kad sam flashao rom i krenuo gledat te modove, vidio sam taj cler recent hahaha al nisam uspio povezat xD
I9300XXUGNA7_NeatROM_v6.5_Aroma
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=50130985&postcount=14247
arapski neki,sad cu ga flešat :P
meni kad se baterija isprazni na nekih 15ak posto počne laggat ko lud mob, imam NA5 Neat , sad cu ovaj novi stavit pa bumo vidli ... btw,jel ima knox?
nema
Kupio si preko Njuške jučer S Line maskicu za mob.
Istu ovakvu sam koristio na SE Arc S i prezadovoljan sam.
Cut-outovi su taman, grip je savršen, napokon mobitel ne klizi.
Ne dodaje mu nikakav pretjeran bulk i stvarno elegantno izgleda.
Gledao sam po netu i vidio da ima mnogo perverznije ljepših i boljih maski za S3 no ova mi je po
omjeru uloženog-dobivenog savršena.
Nažalost, od 2 screen protectora koja sam dobio uz nju, jedan sam nakon 5 minuta postavljanja uništio (prašina itd)
a s ovim drugim mi se uopće ne da zafrkavati jer je to toliko bolno pipkav posao da čovjek poludi.
Plus, sam osjećaj ekrana je očajno loš.
Znam kako me prvi tren S3 oduševio po tome koliko je ekran 'mekan' i te je doslovno gušt dirati ga
lol
Zna li mozda netko zasto je lockana tema Official/Leaked Firmware za S3 na xda?
ja sam imao takvu na S3 mini, i problem je bio što mi je mobitel unutra imao lagano lufta, ajmo rec, plesao je po maskici unutra!
i nakon par mjeseci, cijela zadnja maska mi se ogulila zbog toga :/
Gledao sam po netu i vidio da ima mnogo perverznije ljepših i boljih maski za S3 no ova mi je po
Nažalost, od 2 screen protectora koja sam dobio uz nju, jedan sam nakon 5 minuta postavljanja uništio (prašina itd)
a s ovim drugim mi se uopće ne da zafrkavati jer je to toliko bolno pipkav posao da čovjek poludi.
Znam kako me prvi tren S3 oduševio po tome koliko je ekran 'mekan' i te je doslovno gušt dirati ga
lol
Narucio sam takvu identicnu plavu za dolar i 50. :D
Ali radje nosim plasticnu tanju maskicu jer je puno bolji filing, a opet stiti.
http://www.ebay.com/itm/Blue-Ultra-Thin-0-3mm-Soft-Matte-Case-Cover-For-Samsung-Galaxy-S3-i9300-/310779877063?pt=US_Cell_Phone_Screen_Protectors&hash=item485bec96c7
Ova plava S line ( http://www.ebay.com/itm/400511230760?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ) mi je dosla vrlo brzo, tak ako netko oce nek naruci od ovog sellera.
http://m.ebay.com/itm/310504737998?txnId=436722620021&varId=610160060994
Ja sam ovu narucio prije 2 dana light blue, vidjet cemo kakva je kad dodje.
U ponedeljak dolazi crno staklo, home button ispoliran(peppe blue je bio a sada je alluminium pollished xD) i ova maska kompletno crna na njega http://www.ebay.com/itm/Ultra-thin-All-Metal-Aluminum-Case-Cover-Samsung-Galaxy-S3-III-I9300-Metal-Case-/360789480083?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&var=&hash=item5400ba9293 !!!!!
Awwwwww!!!!!! Erekcija se sprema! Al svako ima svoje ukuse ;)
Da li mi možete "preporučiti" neke cool live wallpapere ?
lol
Također koristim tu maskicu i mogu reć da je fenomenalna...
Te S Line maskice su genijalne, imao sam ju na S3, sad ju imam na XZ, dobio sam ih za 40kn, ne trebaju bolje
imam ga display je extra prezadovoljan sam s3-om dizajn mu je extra ne znam sta je ostalima extra je.