Vanjsko napajanje zvučnika

poruka: 12
|
čitano: 4.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Frend mi je dao jedne starije Creative zvučnike, no nemaju kabel za napajanje. Ipak sam ih uzeo da probam nešto složit. No sad sam uočio da piše da treba 9V AC (~). Kako bih to složio? Imam bateriju od 9 V, kako bih adapter složio?

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bump!

Itko???

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vanjsko napajanje zvučnika

Ako piše 9V AC, znači da ti treba transformator 230V -> 9V, bez ispravljača, struje (pretpostavljam!) barem 500 mA (Chipoteka ili slično, možda transformator odgovarajućeg napona iz nekog rashodovanog uređaja?)

Inače, neobično je da zvučnici trebaju izmjeničnu struju a ne istosmjernu (znači, interno ispravljaju napon), ali to sam već vidio kod Creative-a...

KaeR
17 godina
neaktivan

Probaj spojit na bateriju pa češ vidit :D

Može slike da vidim o čemu se radi?

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
the mir kaže...

Probaj spojit na bateriju pa češ vidit :D

Može slike da vidim o čemu se radi?

koko ce spojit na bateriju kad zvucnici rade na izmj struju (AC)???'

rapidshare premium and warez-bb user
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 22:13 (Lord_Marko).
16 godina
neaktivan

lol pa nemoze na bateriju,napon dobar,slaba struja i treba izmjenicna struja,treba ti transformator

probaj doma potraziti mozda imas od lampice,punjaca il neceg slicno al pazi :D

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 22:25 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

wrong moze njemu treba 9v ac iz transformatora an plocici ima gretzov spoj koji ispravlja na istosmjernu tako da mozes psojiti na bateriju i gretzov spoj ce odraditi svoje.. jedino sta ce ti se baterija brzo trositi ja imam od 10v na punjenje i traje mi 1 sat ili 2 zavisi kako slusam...

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
odjavljen

Ako spajaš istosmjernu struju, računaj da ti treba barem 12 V (točnije 13, ali takav izvor malo teže nabaviti).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
znaci moze se spojiti na bateriju onu malu od 9V 2.1 zvucnici i to ce svirat?pa nenojte bit smjesni.....jedino da stavis npr neki akumulator(od skutera) i auto pojacalo
Ne bacajte biserje pred svinje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da javim da sam riješio problem, pronašao sam AC adapter od jednog starog telefona, radi i zvučnici razvaljuju, susjedi se žale Smijeh

Inače zvučnici su Creative SBS15

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

okey zvucnici su srot :P

Ne bacajte biserje pred svinje!
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Da javim da sam riješio problem, pronašao sam AC adapter od jednog starog telefona, radi i zvučnici razvaljuju, susjedi se žale Smijeh

Inače zvučnici su Creative SBS15

Tako sam i ja napravio za svoje zvučnike ali meni je 12 v a prije sam imo na 9v bateriju i nekakav ispravlječ i radilo je.

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice