Frend mi je dao jedne starije Creative zvučnike, no nemaju kabel za napajanje. Ipak sam ih uzeo da probam nešto složit. No sad sam uočio da piše da treba 9V AC (~). Kako bih to složio? Imam bateriju od 9 V, kako bih adapter složio?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bump!
Itko???
Ako piše 9V AC, znači da ti treba transformator 230V -> 9V, bez ispravljača, struje (pretpostavljam!) barem 500 mA (Chipoteka ili slično, možda transformator odgovarajućeg napona iz nekog rashodovanog uređaja?)
Inače, neobično je da zvučnici trebaju izmjeničnu struju a ne istosmjernu (znači, interno ispravljaju napon), ali to sam već vidio kod Creative-a...
Probaj spojit na bateriju pa češ vidit :D
Može slike da vidim o čemu se radi?
Probaj spojit na bateriju pa češ vidit :D
Može slike da vidim o čemu se radi?
koko ce spojit na bateriju kad zvucnici rade na izmj struju (AC)???'
lol pa nemoze na bateriju,napon dobar,slaba struja i treba izmjenicna struja,treba ti transformator
probaj doma potraziti mozda imas od lampice,punjaca il neceg slicno al pazi :D
wrong moze njemu treba 9v ac iz transformatora an plocici ima gretzov spoj koji ispravlja na istosmjernu tako da mozes psojiti na bateriju i gretzov spoj ce odraditi svoje.. jedino sta ce ti se baterija brzo trositi ja imam od 10v na punjenje i traje mi 1 sat ili 2 zavisi kako slusam...
Ako spajaš istosmjernu struju, računaj da ti treba barem 12 V (točnije 13, ali takav izvor malo teže nabaviti).
Da javim da sam riješio problem, pronašao sam AC adapter od jednog starog telefona, radi i zvučnici razvaljuju, susjedi se žale
Inače zvučnici su Creative SBS15
okey zvucnici su srot :P
Da javim da sam riješio problem, pronašao sam AC adapter od jednog starog telefona, radi i zvučnici razvaljuju, susjedi se žale
Inače zvučnici su Creative SBS15
Tako sam i ja napravio za svoje zvučnike ali meni je 12 v a prije sam imo na 9v bateriju i nekakav ispravlječ i radilo je.