imam par stroba (blica) od aparata..moze li se nesto napraviti od toga neki light show ili slicno??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam par stroba (blica) od aparata..moze li se nesto napraviti od toga neki light show ili slicno??
Spoji ih sve skupa na jedan prekidač i napravi bljesak za omamljivanje
Xenonska bljeskalica radi na nekih 300-400 V. U pravilu je ograničenje energija koju cijev može izdržati u jednom blicu, kondezator određenog kapaciteta se nabije na određeni napon tako da je ukupna energija tog kondezatora jednaka ili manja ukupoj energiji koju cijev može izdržati. Nakon toga se na elektrodu koja je na staklu izvan cijevi primjeni kratki impuls od oko 4 kV koji samo okine cijev, cijev provede i kondezator se isprazni te proces punjenja kreće ispočetka. Koliki napon ili struja će biti potrebni za okidanje ovisi o korištenom sklopu koji dovodi struju na okidni VN trafo.
Možeš koristiti ili gotov kompletni sklop iz aparata ili izmjeriti kolik je napon na kondezatoru i po tom napraviti novi sklop. Pazi, kondezator je nabijen na visoki napon dosta dugo nakon što skineš baterije.
Da ali ako pretjera na kondezatoru če doči do probijanja dijalektrika i moči če se..j...
to smo sad paš učili i radili na Osnovama elektrotehnike..xd.. i napisli ispit..weee
Xenonska bljeskalica radi na nekih 300-400 V.
Jbt, a ja se pitam zašto fotoaparat pocucla baterije u jednom danu...