Pojačalo

poruka: 6
|
čitano: 6.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pojačalo

E sada bi pitao da li se isplati raditi jedno pojačalo jer bi mi to trebao biti maturalni rad pa ako ima tko tko se razumije puno više od mene neka kaže jer nisam siguran

Radio bi ga u stereo modu tj. dva puta isti pcb sa dva odvojena transformatora

Pojačalo se zove Legend-Stage Master

evo linka na stranicu:- odete na pojačala i onda na legend tab

http://bas.elitesecurity.org/mojiprojekti1.html

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pojačalo

A slusaj danas imas 100Watna monopojačala(naravno ako napravis dva imas stereo.......hh)

koja su sastavljena od jednog čipa sa 12 nožica mislim da se zove G-čip ili L-Čip.......i staviš malo jače hlađenje....aktivno sa procesora od kompjutera i to je to...

Ako to napraviš proci ces maturalni ali ce te cudno gledat jerr je to posao od 3 sata......

A ako ideš napravit znači sa svim komponentama....znaci da su odvojene....bez tog cip-a doci ce te oko 300 kn dijelovi za jednu pločicu.....ito najteže ti je nač one kondezatore koje vidiš na slici te transformatori....koji se baš i nemogu naći svugdje...ali ti si vjerojatno neka elektro skola pa bi mogao i nabasat na to....

Kad sam radio prvo pojačalo od 100 wati jedva su proradili...jer ja neman srece s plocicama i lemljenjem..tj izgleda savrseno ali uvik mi fali PI pola....

Iskreno ručno rađeno pojačalo koje sma radio od 100W je jače od od onoga koje kupiš iako su iste snage.....

Ito čak mislim 50%.....

Neki se s time ne slažu al ito je normalno jer nemaju svi iste marke pojačala...

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojačalo

Da jesam elektro škola, i da znam gdje mogu nabaviti te kondiće i trafoe ali nisam siguran bio u cijenu i pouzdanost ali mi se javio boro koji je osmislio cijeli sklop i skužio da je to veoma dobro i pouzdano pojačalo ali zato bi i koštalo oko 4-5k kuna što ja nemam za maturalni rad pa ću se malo spustiti na nižu razinu istog pojačala ali sa drugačijim komponentama i nadam se da će na kraju ispasti oko 2-2,5 k kn

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pojačalo

Ma pojačalo možeš napraviti i za 500 kn. Čak i manje. Pošto si iz Rijeke odeš u Odeon i Holex i nema problema sa djelovima, ovaj iz Odeona će ti napravit transformator kakav god hoćeš za poštene pare a kvaliteta je savršena. Znam ljude iz mog razreda koji su kupovali kit pojačala u chipoteci i samo napravili pločicu i došlo ih maksimum 350kn, a dobili 2 ili 3. Odlično ako si nezahtjevan, a još se ne moraš zezati s nabavkom dijelova, provjerenih shema i u kitu za početnike najčešće imaš opis i princip rada što se traži u elaboratu.

P.S. Neznam da li si elektrotehnička ili industrijska, ali ja sam pojačalo za koji dijelovi dođu oko 500kn totalno preradio i došlo mi je između 1500 i 2000kn i nije mi žao jer znam da će mi i dalje služiti i koristiti a ne neki detektori metala itd... Ocijena mi je bila čista 5 iz rada, a mentor mi je bio Štale. Izhebao me totalno da mu objasnim  ve principe rada i sve živo kod svakakvih ulaznih signala i frekvencija, ali se ne nisam dao da me izhebe ( ail onako me nije volio jer sam radio gluposti pod njegovim satom pa sam ponekad bio na ploči ili napoljuSmijeh). Ako si elektrotehnička znat ćeš

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 14:05 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojačalo

OOOOO itekako znam, koji je to lik jedna godina kod njega mi je oduzela 5 godina života, a Odeon mi je tri kuće od moje tako da to nije bed, a čuo sam se sa Borom i ona kaže da je pojačalo vrhunsko a doći će nekih 1500-2000kn ovo drugo za koje sam se sada odlučio tj. DOGC pojačalo, samo da žnaš meni je Šoš i Kopri na maturi tako da je 5ica već dugoročno osigurana tj od kada sam to saznao u 2 razredu

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 14:10 (lord of D).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pojačalo

Ma nedode sve to 4.500kn ni 2.500 pa ni 500 kn to dode 300 kn ali ako odma uzmete dobijete besplatno i izlazne tranzistore...

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice