Pločica od srebra za bolje hlađenje CPU-a?

poruka: 7
|
čitano: 4.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Što mislite jeli bi bilo bolje kada bih stavio npr. jednu pločicu srebra između CPU-a i Hladnjaka, jeli bi bolje hladilo, pošto srebro odlično odvodi toplinu i brže se hladi nego bakar...?

Naravno stavio bi pastu sa obje strane...

"Shadows are written down"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

loša ideja, tako češ dobiti još dvije nesavršene površine između proca i hladnjaka.

A i većina termalnih pasti je danas od srebra tj. s njegovim dodatkom.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Jesi mislio bakrenu bazu hladnjaka zamjeniti srebrenom bazom ili si samo mislio izmedju standardne bakarne baze i cpu-a staviti srebrenu plocicu? Ovaj drugi slucaj je bespotreban, to ti odradi Arctic Silver 5, a opet ces imati bakar kojeg si se htio rjesiti.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pločica od srebra za bolje hlađenje CPU-a?

Je, mislio sam na ovo drugo...

No, malo sam bolje pogledao na googleu i našao usporedbe svih "hladnih površina" i cooper odnosno bakar je na kraju najbolji vodič topline odnosno najbolje hladi CPU, i zato i jesu svi cooler od bakra...

E sada, kada bi se stavilo srebro između, očito da onda ipak nebi bilo OK...

A ako bi se bakar zamijenio srebrom, ipak bi bilo lošije jer bakar bolje provodi... ;)

TNX na odgovoru, jer ekipa na drugim forumima me sam pljuvala... :P

"Shadows are written down"
17 godina
neaktivan

Bakar nije najbolji toplinski vodič od njega je bolje srebro kojemu je vodljivost(k) 429,a u bakra je 401,a dok je za primjer vodljivost zraka 0,024.Ipak ne isplati stavljati srebrnu pločicu između procesora i hladnjaka nego kvalitetnu termalnu pastu koja je 99,9% od srebra npr. ARCTIC SILVER 5 BIG,a i srebro je skupo pa je to razlog zašto se hladnjaci ne proizvode od njega.

ASUS P5Q DELUXE Intel Core 2 Duo E8500, NVIDIA 9800 GX2 CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR HX 620W
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 12:27 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina

Ne proizvode se od srebra jer je srebro puno skuplje i nije toliko dostupno kao bakar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Puno skuplje i obično rezervirano za zlatare i nakit (fuj).Viče

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke. Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice